بیماریبیماری های مفصلی

قرص تیزانیدین برای دیسک کمر چه اثراتی دارد؟

قرص تیزانیدین برای دیسک کمر جهت آرام کردن موقت و رفع گرفتگی عضلانی استفاده می‌شود. تیزانیدین متعلق به دسته‌ای از داروها با نام آگونیست‌های آلفا2 آدرنرژیک است که با نام تجاری زانافلکس نیز موجود است. تیزانیدین را می‌توان به صورت خوراکی، تزریقی یا اسپری بینی مصرف کرد.

در مواردی که دیسک کمر دچار التهاب و درد شدیدی است، مصرف قرص تیزانیدین باعث بهبود موقت اسپاسم عضلانی می‌شود. همچنین این دارو برای رفع اسپاسم‌های عضلانی و مشکلات خاص کمر استفاده خواهد شد. در این مطلب از مجله سلامت سیوطب می‌خواهیم درباره تجویز قرص تیزانیدین برای دیسک کمر صحبت کنیم. با ما همراه باشید. 

 

این قرص در بدن چه می‌کند؟ اصلا قرص تیزانیدین برای چیست؟

زمانی که عضلات دچار انقباض شدید می‌شوند و حرکت و کارکردن با آن‌ها سخت می‌گردد، استفاده از تیزانیدین تجویز می‌شود. این دارو با اثر روی اعصاب مغزی و نخاعی به شل شدن عضلات و برطرف شدن درد و ناراحتی کمک می‌نماید.

بدین جهت تیزانیدین برای تسکین درد انقباضات طولانی‌مدت و متناوب ناشی از بیماری‌هایی مختلف مناسب است. برخی از این بیماری‌ها شامل فتق دیسک، ام اس، ضربه و آسیب‌هایی به سر و پشت می‌شوند. در اغلب موارد این بیماری‌ها و شرایط منجر به عوارض عضلانی طولانی ‌مدت مانند ضایعات نخاعی خواهند شد.

 

نحوه مصرف و میزان دوز تیزانیدین برای خلاص شدن از شر کمردرد

دوز و نحوه مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر مهم است|سیوطب

نحوه و دوز مصرفی تیزانیدین برای دیسک کمر در میزان اثرگذاری دارو و کسب بهبودی آن بسیار مهم است. میزان دوز و زمان مصرف و همچنین نوع دارو (قرص یا شربت) به موارد زیر بستگی دارد .

  • سن بیمار
  • وضعیت بیمار
  • شدت و میزان درد در ناحیه کمر
  • سایر شرایط پزشکی بیمار

و همچنین بررسی داروهایی که هم‌زمان با تیزانیدین مصرف می‌شوند.

 

بهترین زمان مصرف تیزانیدین کی است و چگونه باید آن را مصرف کرد؟

این دارو را باید طبق دستور پزشک مصرف کرد. معمولا دوز رایج این دارو بین هر 6 تا 8 ساعت باید مصرف شود. توجه داشته باشید که دوز دارو بر اساس وضعیت پزشکی بیمار، شدت درد و سایر داروهایی که ممکن است هم‌زمان مصرف شوند، تجویز می‌شود.

لازم به ذکر است که بیماران بیش از ۳۶ میلی‌گرم در روز یا بیش از ۳ دوز در یک دوره ۲۴ ساعته نباید از این دارو مصرف کنند. می‌توانید تیزانیدین را به صورت قرص یا کپسول همراه با غذا یا با معده خالی مصرف کنید.

 

عوارض قرص تیزانیدین برای دیسک کمر و دیگر افراد مصرف‌کننده آن

معمولا قرص تیزانیدین برای دیسک کمر در برخی موارد با ایجاد عوارض جانبی همراه است. از عوارض قرص تیزانیدین برای دیسک کمر و دیگر مشکلات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرگیجه یا سبکی سر، به ویژه هنگامی که از وضعیت نشسته بلند می‌شوید
  • خشکی دهان
  • خواب آلودگی
  • خستگی غیر معمول
  • احساس ضعف

بر اساس مطالعات انجام شده برخی از مصرف‌کنندگان قرص تیزانیدین، دچار افزایش آنزیم‌های کبدی می‌شوند. برای کاهش عوارض قرص تیزانیدین بهتر است همیشه با روندی ثابت آن را استفاده کنید. به عنوان مثال این دارو را همراه با غذا یا قبل از غذا و با معده خالی مصرف کنید. همچنین از مصرف فرآورده‌های الکلی در حین مصرف تیزانیدین پرهیز شود.

در صورت مراجعه به دندان‌ پزشکی حتما دندان پزشک را در جریان مصرف تیزانیدین قرار دهید. طبق تحقیقات انجام شده نزدیک به نیمی از مصرف کنندگان قرص تیزانیدین احساس آرامش یا خواب آلودگی را با مصرف آن تجربه می‌کنند. همچنین در 10 درصد موارد دیگر تیزانیدین اثرات آرام‌بخشی خواهد داشت.

در هنگام مصرف از رانندگی کردن و کارهایی که نیاز به هوشیاری دارند خودداری کنید. دوره‌ی درمان با قرص تیزانیدین برای دیسک کمر طولانی است. لذا قطع دارو تنها زیر نظر پزشک و به صورت تدریجی صورت گیرد.

 

آیا می‌توان قرص تیزانیدین را در دوران بارداری و شیردهی مصرف کرد؟

عوارض قرص تیزانیدین برای زنان باردارد و جنین زیاد است|سیوطب

تیزانیدین جزو داروهای حاملگی دسته C قرار دارد. تحقیقات روی حیوانات نشان داده است که وقتی مادر این دارو را مصرف می‌کند، اثرات نامطلوبی برای جنین می‌گذارد. اثرات این دارو برای خانم‌های شیرده مشخص نیست و عوارض جانبی احتمالی آن که از طریق شیر به کودک می‌رسد نامشخص است.

 

مزایای مصرف قرص تیزانیدین برای دیسک کمر به چه صورت است؟

از دیدگاه علم پزشکی اولین قدم برای تسکین درد دیسک کمر، استفاده از انواع قرصهای ضد التهابی مخصوص است. تیزانیدین معمولا 1 تا 2 ساعت پس از مصرف اثر می‌گذارد. به کمک مصرف قرص تیزانیدین می‌توان کارهای روزمره را به راحتی انجام داد و از فعالیت روزانه عقب نماند.

 

آیا مصرف تیزانیدین در درمان دیسک کمر فشارخون را کاهش می‌دهد؟

تیزانیدین باعث کاهش فشار خون می‌شود. این کاهش فشار در مواردی به قدری زیاد است که باعث غش کردن یا بیهوش شدن فرد خواهد شد.

در صورتی که پزشک دوز تیزانیدین را به آرامی افزایش دهد، احتمال بیهوشی کاهش می‌یابد. همچنین ممکن است لازم باشد که بیمار هنگام حرکت از حالت نشسته به حالت ایستاده بیشتر مراقب باشد.

 

آیا قرص تیزانیدین مرفین دارد؟

بزرگ‌ترین جذابیت برای بسیاری از افرادی که برای رفع اسپاسم عضلانی به کمک نیاز دارند این است که تیزانیدین یک ماده مخدر نیست. چیزی که تیزانیدین را از یک ماده مخدر متمایز می‌کند، نحوه عملکرد آن در بدن است. این دارو به جای اتصال مستقیم به گیرنده‌های درد، گیرنده‌های عصبی را در سطح عضلات مسدود می‌کند و فرد به مصرف تیزانیدین وابسته نمی‌شود.

 

سخن پایانی در مورد مصرف تیزانیدین برای دیسک کمر

در این مقاله از مجله پزشکی سیوطب درباره داروی تیزانیدین برای دیسک کمر، عوارض، زمان مصرف، عملکرد و موارد منع مصرف آن صحبت کردیم. چنانچه شما هم درباره قرص تیزانیدین مطالبی را شنیده‌اید با ما و مخاطبان سیوطب به اشتراک بگذارید.

 

سوالات متداول در مورد قرص تیزانیدین برای دیسک کمر

آیا قرص تیزانیدین چاق میکند؟

در تحقیقات انجام شده روی تیزانیدین اثرای از افزایش وزن ناشی از آن دیده نشده است.

آیا تیزانیدین اعتیادآور است؟

قرص تیزانیدین هیچ گونه مواد مخدری ندارد و به همین دلیل اعتیادآور نیست.

آیا قرص تیزانیدین خواب اور است؟

بله. یکی از عوارض مصرف این قرص خواب آلودگی و سرگیجه است.

آیا می‌توان قرص تیزانیدین را بدون نسخه پزشک مصرف کرد؟

خیر استفاده از این دارو بدون تجویز و مشورت پزشک ممنوع است و عوارض خطرناکی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا