روغن مورینگا و خواص درمانی آن

روغن مورينگا و خواص درماني آن
زمان مطالعه: 3 دقیقه

قرن ها از مورینگا به دلیل خواص دارویی و سلامتی، ضد قارچی ، ضد ویروسی ، ضد افسردگی و ضد التهابی به عنوان درخت معجزه و زندگی یاد می شود. گیاه بومی مورینگا  در مناطق گرمسیری آسیا ، آمریکای مرکزی، جنوبی و آفریقا رشد می کند و پوست ، برگ و دانه های این درخت همه دارای خواص درمانی و تغذیه ای هستند.  

از بین تمام قسمت های درخت مورینگا ، روغن آن گنجینه ای گرانبها برای انسان است. روغن مورینگا به رنگ زرد کمرنگ ، سبک ، طعم مطبوع ملایم و بدون بو دارد و معمولاً در صنعت داروسازی و لوازم آرایشی از آن استفاده می شود. روغن مورینگا از طریق فرآیندهای صنعتی مختلفی از جمله استخراج با حلال و پرس سرد تولید می شود.

روغن مورینگا چیست؟

روغن مورینگا از دانه های یک درخت کوچک بومی در کوه های هیمالیا بدست می آیددانه های مورینگا دارای روغن زیادی هستند و حاوی بسیاری از ترکیبات غذایی از جمله چربی های اشباع نشده ، پروتئین ، استرول ها و توکوفرول ها می باشند. به عنوان یک روغن ضروری و به عنوان یک روغن پخت و پز در دسترس استهمچنین در محصولات پوستی و مو استفاده شده است.

استفاده و فواید روغن مورینگا

روغن مورینگا از دوران باستان به عنوان دارو در مواد آرایشی موضعی استفاده میشده استامروزه روغن مورینگا برای طیف وسیعی از مصارف شخصی و صنعتی تولید می شود از جمله:

  • روغن پخت و پز : مورینگا سرشار از پروتئین و اسید اولئیک و چربی های سالم است وهنگامی که برای پخت و پز استفاده شود ، یک گزینه مغذی و مقرون به صرفه به جای روغن های گران قیمت است
  • پاک کننده و مرطوب کننده موضعیاسید اولئیک موجود در روغن مورینگا برای استفاده موضعی به عنوان ماده پاک کننده و مرطوب کننده پوست و مو مفید است.
  • ضد التهاب و کاهش اکنه:روغن مورینگا حاوی چندین ترکیب فعال زیستی و خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است که برای از بین بردن آکنه مفید است

خواص درمانی روغن مورینگا

  • درمان آفتاب سوختگی 

روغن مورینگا به دلیل خاصیت تسکین دهنده و ضد التهابی ، درمانی ایده آل برای آفتاب سوختگی و نیش حشرات است. مالیدن آن به ناحیه آسیب دیده باعث کاهش التهاب و آفتاب سوختگی می شود

  • اختلالات معده
خواندن مقاله مرتبط  بایدها و نبایدهای غذایی در دوران قاعدگی

ترکیب موجود در روغن مورینگا در درمان اختلالات معده مانند یبوست ، ورم معده و غیره مفید است.

  • خواص ضد پیری

یکی از بزرگترین مزایای روغن مورینگا خاصیت ضد پیری آن است و به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی اش در کرم های ضد پیری استفاده می شود و باعث کاهش چین و چروک پوست و کند شدن روند پیری می شود.

  • سلامت لثه

بسیاری از مردم از روغن مورینگا به عنوان دهان شویه استفاده می کنندماساژ چند قطره از این روغن روی لثه، به رفع التهاب آن کمک می کند.

  • فشار خون بالا

روغن مورینگا سطح مطلوب فشار خون در بدن را حفظ می کند.

روغن مورینگا روغن روماتیسمی خوبی برای تسکین درد مفاصل و آرتروز ،کاهش تورم و التهاب ، آرتروز و نقرس استفاده می شود .

اثرات جانبی روغن مورینگا

  • اگر قصد استفاده از مورینگا را دارید توصیه می شود ابتدا با پزشک درمورد آن صحبت کند.
  • مورینگا دارای خصوصیات ضد باروری است بنابراین برای زنان باردار توصیه نمی شود.
  • عوارض جانبی بسیار کمی دارد
  • همیشه باید برچسب روی عصاره روغن را بخوانید و از دوز مناسب استفاده کنید.
  • برای طبخ غذا روغن مورینگای فشرده شده با درجه حرارت سرد انتخاب کنیدبرخی از اشکال روغن مورینگا در دسته های زیادی از طریق استخراج با حلال تولید می شوند تا به عنوان سوخت یا به عنوان روان‌کننده ماشین آلات استفاده شونداگر قصد دارید از روغن مورینگا برای پخت و پز یا به صورت موضعی روی پوست استفاده کنید ، به دنبال روغنی باشید که به صورت سرد فشرده ، ارگانیک و دارای برچسب خوراکی باشد.
  • نحوه تولید روغن را بررسی کنید و به اصل بودن محصول  و طریقه استخراج و درست شدن آن دقت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *