اخبار پزشکی

آمپول متیل پردنیزولون برای کمردرد؛ راهکاری برای تسکین سریع درد

  آمپول متیل پردنیزولون برای کمردرد اثری ضد التهابی و سریع دارد. این دارو با نام‌های تجاری مختلف ( Meprolone, Medrol ) یا در ارائه‌های مختلف یا هر دو موجود است. نام تجاری خاصی از این دارو ممکن است در همه اشکال وجود نداشته باشد یا برای همه شرایطی که در اینجا مورد بحث قرار گرفته است تأیید شود. همچنین، برخی از اشکال این دارو ممکن است برای همه شرایط ذکر شده در این مقاله استفاده نشود. اگرچه این دارو می‌تواند تاثیری مستقیم در کنترل درد های ناحیه کمر داشته باشد اما تجویز بدون نسخه آن توصیه نمی‌شود و ما در این مقاله از مجله پزشکی سیو‌طب تنها شما را با ویژگی‌ها و نحوه عملکرد این دارو آشنا می‌کنیم.

آمپول متیل پردنیزولون استات برای چیست؟SOLU-MEDROL 40 MG  کی  تجویز می‌شود؟

این دارو یک ضد التهاب استروئیدی است که از خانواده کورتیزون‌های مصنوعی (مشتقات شیمیایی کورتیزون طبیعی) به شمار می‌رود. خواص کورتیزون بسیار زیاد است، اما این دارو عمدتاً به دلیل اثر ضد التهابی قدرتمند و سریع آن استفاده می‌شود. البته تفاوت‌هایی با کورتیزون طبیعی برای آن ذکر کرده‌اند.

در درمان بسیاری از بیماری‌های التهابی یا آلرژیک زمانی که شرایط بیمار اجازه جذب قرص‌ها را نمی‌دهد یا زمانی که یک اثر سریع مورد نظر است، به‌ویژه موارد زیر استفاده می‌شود:

  • آسم
  • بیماری مربوط به گوارش
  • روماتیسم مفصلی و کمردرد
  • بیماری های روده
  • بیماری های ناشی از حساسیت تنفسی

 نحوه اثر گذاری متیل پردنیزولون در بدن

آمپول متیل پردنیزولون برای کمردرد و آسم | سیوطب

متیل پردنیزولون جزو کورتیکواستروئیدی مصنوعی (تولید مصنوعی) است. هورمون‌های کورتیکواستروئیدی به طور طبیعی در بدن ترشح می‌شوند. یکی از اقدامات مهم متیل پردنیزولون تولید مصنوعی این هورمون‌ها در بدن و تسکین التهاب‌هایی است که باعث علائمی مانند تورم، خارش و قرمزی می‌شود.

علائم التهاب اغلب با یک واکنش آلرژیک مانند واکنش آلرژیک شدید پوستی، واکنش به نیش حشرات و آنافیلاکسی (واکنش آلرژیک حاد که می‌تواند زندگی را تهدید کند) همراه است. سایر شرایط و علائم مرتبط با التهاب را نیز می‌توان با کورتیکواستروئیدها درمان کرد. آن‌ها مفاصل متورم و دردناک تحت تاثیر آرتریت و علائم آسم را به دلیل التهاب مجاری تنفسی تسکین می‌دهند.

افرادی که به طور طبیعی قادر به تولید کورتیکواستروئیدهای کافی  نیستند (به عنوان مثال در مورد بیماری آدیسون) نیز می‌توانند از متیل پردنیزولون استفاده کنند.

آمپول متیل پردنیزولون استات برای کمردرد و سیاتیک

با توجه به اینکه بیشتر دردها در ناحیه کمر به ویژه درد‌های ناشی از التهاب دیسک و مشکلات مربوط به سیاتیک است، داروهایی تجویز می‌شود که التهاب را از بین ببرند و فشار را از روی اعصاب بردارند.  آمپول متیل پردنیزولون با توجه به ویژگی ضد التهابی‌اش می‌تواند تاثیری فوری و موثر داشته باشد. پس درکنار دیگر ویژگی‌های این آمپول می‌توان از خاصیت تسکین درد و کاهش التهاب متیل پردنیزولون برای درد های ناحیه کمر استفاده کرد.

نحوه تزریق آمپول متیل پردنیزولون استات

آمپول متیل پردنیزولون برای کمردرد بر اساس شکل دارویی و سن و سال بیمار و شرایط دیگر تجویز می‌شود. دوز دارو را بین 4 تا 48 میلیگرم در نظر گرفته‌اند  که این محدوده را پزشک مشخص خواهد کرد. این آمپول باید به وسیله متخصص به صورت عضلانی، تزریق مفصلی یا درون رگ تزریق گردد. بهتر است تزیق با معده پر صورت گیرد تا مشکلی برای معده فرد پدید نیاید.

آمپول متیل پردنیزولون استات برای سیاتیک و نکات احتیاطی

آمپول متیل پردنیزولون برای کمردرد احتیاط در تزریق | سیوطب

  این آمپول را نباید در معرض یخ زدگی نگاه داشت و دمای اتاق برای نگهداری آن کافی است. یادتان باشد هرگز خودسرانه از این آمپول استفاده نکنید و باید تحت نظر پزشک تجویز شده باشد تا دچار عوارض احتمالی آن نشوید. مصرف همراه با استروژن‌ها اثر گذاری آن را کاهش خواهد داد. این دارو قند خون را بالا می‌برد. پس در زمانی که دیابت دارید مقدار انسولین را هنگام تزریق تنظیم نمایید. اگر دوزی را فراموش کردید، به محض بخاطر آوردن آن را مصرف نمایید. اگر نزدیک به زمان دوز بعدی هستید طبق روال قبل مصرف کنید. از دو دوز دارویی برای جبران دوز فراموش شده بپرهیزید.

در چه مواردی این آمپول را نباید مصرف کرد

استفاده  ازآمپول متیل پردنیزولون برای کمردرد در مواردی توصیه نمی‌شود. برخی از این موارد چنین است:

  • اگر سابقه صرع یا تشنج دارید
  • اگر از مشکلات تیروئید یا مشکلات کبدی رنج می‌برید
  • اگر به سبب فشار خون بالا  قرص مصرف می‌کنید
  • اگر عفونت قارچی در بدنتان مشاهده شده است و اگر مشکلات کلیوی دارید

از مصرف این آمپول بپرهیزید؛ زیرا ممکن است عوارض  خطرناکی برایتان ایجاد شود.

عوارض جانبی مصرف آمپول متیل پردنیزولون

هر دارویی مکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد و آمپول متیل پردنیزولون نیز از این قائده مستثنی نیست. این عوارض شامل عوارض کوتاه‌مدت و عوارض ماندگارند که مدت زیادی فرد را آزار خواهند داد. ازجمله عوارض جانبی این آمپول می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • سرگیجه‌های مکرر و گیجی همراه با احساس چرخش
  • سردردهای شدید
  • کمی ضعف عضلانی  که گاهی با درد همراه خواهد بود
  • مشاهده تورم در قسمت دست و پا
  • به هم خوردن زمان منظم قائدگی
  • ایجاد مشکلاتی در معده و گوارش همراه با نفخ

اگر با مشکلات جدی‌تری مانند تاری دید، سرفه همراه با خون، نامنظم شدن ضربان قلب، تشنج و افسردگی رو به رو شدید خیلی زود  خود را به پزشک برسانید تا تدابیر لازم را انجام دهد.

تسکین درد کمر بدون تزریق؛  کمربند پلاتینر درمانی آسان برای درد کمر

امروزه همه در پی آنند تا بدون دردسر به درمان و تسکین بپردازند  تا کمترین عارضه دامنگیرشان شود. در این میان تکنولوژی به کمک افراد آمده تا این خواسته را محقق کند.  کمربند پلاتینر با تکنولوژی UIC می تواند به خوبی بدون نیاز به دارو شما را در مدیریت مشکلات ناحیه کمر یاری برساند. این کمربند به خوبی اعصاب دردناک را آرام می‌کند و با خون‌رسانی به بافت­‌ها سبب می‌شود تا روند بهبودی و بازسازی آن‌ها آغاز گردد.

پرسش‌های متداول در زمینه آمپول متیل پردنیزولون برای کمردرد

 

شکل تزریق آمپول متیل پردنیزولون چگونه است؟

این دارو باید توسط متخصص به صورت عضلانی تزریق شود. البته تزریق وریدی و درون مفصلی نیز گاهی تجویز خواهد شد.

مهمترین عوارض جانبی این آمپول چیست؟

تنگی نفس، تاری دید، تشنج، افزایش ادرار و مدفوع خونی از مهمترین عوارض هستند.

قبل از تزریق به چه نکاتی توجه کنیم؟

داروهای استروئیدی باعثضعیف شدن  سیستم ایمنی بدن می شوند و عفونت را شدت می بخشند یا عفونتی را وخیم تر می کنند. قبل از مصرف در مورد هر گونه بیماری یا عفونت با پزشک خود مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا