اخبار پزشکی

فواید و عوارض قرص غضروف ساز را می‌دانید؟

فهرست محتوا نمایش

فواید و عوارض قرص غضروف ساز موجود در بازار را می‌دانید؟ آیا از نمونه‌های مختلف این نوع قرص‌ها و روند تاثیرگذاری آن‌ها بر مشکلات مفصلی آگاه هستند. در این مطلب از مجله پزشکی سیوطب به بررسی فواید و عوارض قرص غضروف ساز خواهیم پرداخت. زیرا مصرف قرص‌های غضروف ساز امروزه برای جبران کمبود ویتامین‌ها و مواد لازم جهت استحکام استخوان‌ها در بین مردم محبوبیت پیدا کرده‌اند.

در این حالت افراد مختلف می‌توانند برای جبران کمبود مواد مورد نیاز استخوان‌ها و مفاصل خود از این قرص‌ها استفاده کنند. قرص‌های غضروف ساز به موازات فواید دارای عوارضی نیز هستند. برای اطلاع از فواید و عوارض قرص غضروف ساز این مطلب را بخوانید.

فواید بهترین قرص غضروف ساز آمریکایی و دیگر برندهای موجود در بازار

غضروف ساز‌ نام بسیار پر تکراری در زمینه مکمل‌های غذایی برای ترمیم غضروف است. شرکت‌های زیادی انواع مکمل‌های غذایی با نام غضروف ساز تولید و بر تاثیرات شگفت‌انگیز آن‌ها تاکید می‌کنند. براساس بروشور‌های این محصولات می‌توان گفت قرص‌های غضروف ساز حاوی ترکیبات ضروی برای ساخت و ترمیم غضروف هستند.

به این ترتیب مصرف قرص‌های غضروف ساز در افرادی که به نوعی دچار ساییدگی یا تخریب غضروف شده‌اند، راه امیدی برای درمان عارضه است.

آیا داروهای غضروف ساز سائیدگی مفصل را درمان می‌کنند؟

اطلاع از فواید و عوارض قرص غضروف ساز برای درمان مفاصل دردناک مهم است|سیوطب

غضروف قسمتی از مفصل است و مانند یک اهرم جهت روان بودن حرکت مفصل عمل می‌کند. بسیاری از دردهای مفصلی بر اثر ساییدگی و از بین رفتن غضروف ایجاد می‌شوند.

به نظر می‌رسد که اگر دارویی بتواند غضروف آسیب‌دیده مفصل را ترمیم کند، احتمال دارد تا حد زیادی درد آن را از بین ببرد. به همین دلیل اکثر افراد با کوچک‌ترین حس درد در پاهایشان به سراغ داروهای غضروف ساز می‌روند. همچنین آن‌ها معتقدند با مصرف این نوع داروها وضعیت استخوان‌ها و مفصل‌های آن‌ها بهتر می‌شود.

زیرا بسیاری از شرکت های دارویی در بروشورهایی که به بیماران و حتی پزشکان می‌دهند ذکر می‌کنند که داروی مدنظر حاوی گلوکزامین هستند. گلوکزامین ماده‌ای است که در تولید و ترمیم غضروف مفصلی نقش دارد.

نظر محققین در مورد فواید و عوارض قرص غضروف ساز

نتایج برخی مطالعه‌ها نشان می‌دهد این داروها تا حدی کیفیت و وضع غضروف را بهتر می‌کنند. اما هیچ مطالعه‌ای تاکنون نشان نداده است که این مواد تاثیری در کاهش سائیدگی مفصل و آرتروز داشته باشند. مهمتر از همه هیچ مطالعه‌‎ای نشان نداده است که این مواد غضروف ساز هستند.

از طرف دیگر گلوکزامین و کندروایتین سولفات جزو داروها نیستند و مکمل غذایی محسوب می‌شوند. به همین علت تولید آن‌ها تحت نظر سازمان‌های دارویی کشورها نیست.

ادعای ترمیم غضروف‌های مفصلی تا چه اندازه درست است؟

بعضی محققان معتقدند که غضروف به دلیل نداشتن منابع خونی قابلیت ترمیم ندارد. اما افراد بسیاری با این نظریه مخالف هستند. زیرا تحقیقات جدید صورت‌ گرفته نشان می‌دهد که نبود منابع خونی دلیل بر عدم ترمیم بافت غضروف‌ها نیست.

 غضروف به عنوان یکی از مهمترین اعضای تشکیل‌دهنده مفاصل موجود در بدن معرفی می‌شود. وجود این بخش برای لغزش بهتر استخوان‌ها در کنار هم الزامی است. آسیب دیدگی غضروف، فرآیند عنوان‌شده را تحت تاثیر قرار می‌دهد و حرکات استخوان‌ها را با مشکل روبرو می‌سازد. برای اینکه بتوانیم به قطعیت در این زمینه رای صادر کنیم، نیاز به مطالعات و تحقیقات بیشتری داریم.

عوارض قرص غضروف ساز چیست؟

مصرف پی در پی داروهای غضروف ساز موجب بروز عوارض شدید از جمله موارد زیر می‌شود:

  • بالا بردن قندخون
  • عوارض گوارشی مانند تهوع و استفراغ
  • سوزش سر دل

افرادی که دچار درد مفاصل هستند بهتر است به جای استفاده از این مکمل‌ها و ابتلا به عوارض آن‌ها به پزشک متخصص مراجعه کنند. پزشکان با بررسی شرایط، علت و علائم بیمار، بهترین داروها را برای بیماران تجویز می‌کنند.

به عنوان مثال متخصصین طب فیزیوتراپی با آموزش ورزش‌های مناسب جهت تقویت عضلات فرد به بیمار در کنترل و کاهش درد کمک شایانی می‌کنند.

معرفی اسم قرص غضروف ساز ایرانی و خارجی

قرص آلفلکسیل آلفا ویتامینز یک نمونه از بهترین قرص غضروف ساز|سیوطب

در کنار هر نوع درمانی که برای مفاصل و استخوان‌ها پیشنهاد می‌شود، معمولا استفاده از قرص‌های غضروف‌ساز نیز توسط پیشنهاد خواهد شد. در اینجا شما را با بهترین مکمل غضروف ساز در برندهای مختلف ایرانی و خارجی آشنا خواهیم کرد.

1. قرص آلفلکسیل آلفا ویتامینز؛ بهترین قرص غضروف ساز ایرانی

گلوکوزامین، کندروتین و کلاژن بخش عمده‌ای از مواد تشکیل‌دهنده مفاصل را تشکیل می‌دهند. کلیه این ترکیبات را در قرص آلفکسیل آلفا ویتامینز می‌توانید بیابید. این مکمل به ترمیم غضروف‌های بدن کمک کرده و در کنار تقویت سلامت مفاصل، دردهای مفصلی را نیز کاهش می‌دهد. به منظور درمان و همچنین پیشگیری از آرتروز می‌توان از آلفلکسیل استفاده کرد.

بیماران مبتلا به آرتریت همواره با التهاب و درد مفاصل خود درگیر هستند و خوردن این قرص برای آن‌ها بسیار مفید واقع می‌شود. پزشکان توصیه می‌کنند که روزانه ۳ عدد از این محصول ترجیحا در کنار وعده‌های غذایی باید میل شود. پس از مدتی بعد از مصرف این قرص‌ها اثرات مطلوب کم‌کم خود را نشان می‌دهند و بیمار تغییرات را حس خواهد کرد.

2. مصرف قرص غضروف ساز تریپل فلکس

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک متخصص تعیین گردد. اما به‌طور معمول پزشکان قرص تریپل فلکس را به صورت ۳ بار در روز تجویز خواهند کرد. پس از 4 تا 6 هفته تاثیرات مصرف این قرص شروع خواهند شد.

اثرات قرص غضروف ساز تریپل فلکس:

  • بهبود و التیام دردهای مفصلی
  • کمک به ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده غضروف
  • حفظ ساختار شبکه‌ای غضروف، تاندون و لیگمان‌ها
  • رفع خشکی و سفتی عضلات بعد از انجام ورزش

افراد زیر برای مصرف این دارو باید با پزشک مشورت کنند:

  • زنان باردار یا شیرده
  • دیابتی
  • افرادی که به محصولات دریایی آلرژی دارند.
  • افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند.

توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد این دارو باعث ایجاد مشکلات عوارضی خواهد شد.

تهیه دمنوش، دارو یا قرص غضروف ساز ایرانی از داروهای گیاهی

بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از گیاهان دارویی برای درمان یا بهبود بیماری خود کمک بگیرند. معمولا عوارض جانبی داروها و مکمل‌های گیاهی کمتر از داروهای شیمیایی خواهد بود. اگرچه تاثیرات محصولات گیاهی در درمان بیماری‌ها، کندتر از داروهای‌ شیمیایی است. در ادامه چند گیاه غضروف ساز را معرفی خواهیم کرد.

  • آووکادو، میوه‌ای مقوی برای غضروف‌ها

آووکادو از جمله میوه‌های بسیار سودمند برای ارتقا سلامتی است. برخی مواد مغذی موجود در آووکادو تحت فرآیندهای شیمیایی خاص در شرکت‌های داروسازی قرار می‌گیرند و سپس در ترکیبات مکمل‌های غضروف‌ساز گنجانده می‌شوند. این ترکیبات باعث تحریک سنتز پرتئوگلیکانها، بافت کلاژن، همبند و غضروف می‌گردد.

با توجه به فواید آووکادو در ترمیم غضروف‌ها و کاهش التهاب مفاصل، مشاهده نام این میوه در ترکیبات بهترین قرص غضروف ساز گیاهی دور از ذهن نیست.

  • کندر گیاهی موثر در تقویت غضروف‌ها

کندر با نام علمی Boswellia گیاه نسبتا شناخته شده‌ای در فرهنگ ایرانی است. طب سنتی ایران سوزاندن کندر را به همراه اسفند برای ایجاد حس آرامش و ضدعفونی کردن محیط توصیه می‌کند. از طرفی در برخی مناطق ایران از کندر ماده‌ای به نام سقز می‌سازند که کاربردی همانند آدامس دارد اما قابل هضم است. این ماده برای تقویت و ترمیم غضروف‌ها بسیار عالی است.

  • سویا مفید برای درمان بیماری‌های دژنراتیو

سویا ماده ارگانیک دیگری است که در بهبود و درمان بیماریهای دژنراتیو مفاصل و استئوآرتریت مفید واقع می‌شود. سویا در کنار آووکادو، اثرات هم افزایی و تکمیل‌کننده‌ای دارد و در بعضی از انواع بهترین قرص غضروف ساز گیاهی به کار می‌روند.

معرفی چند قرص غضروف ساز گیاهی

مواد غذایی حاوی مواد مهم برای تشکیل و ترمیم غضروف‌ها|سیوطب

در ادامه با چند نمونه از قرص‌های غضروف ساز گیاهی آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

  • قرص آرترودین غضروف ساز گیاهی حاوی کندر
  • قرص پیاسیدین غضروف ساز حاوی سویا و آووکادو
  • قرص آرترولیستیکا
  • قرص دایان فلکس
  • قرص کارتیژن فورت غضروف ساز حاوی سلنیم، کرومیوم، روی و منگنز

کپسول پیاسیدین برای ترمیم غضروف‌های ترمیم شده، تسکین دردهای آرتروز، افزایش توان حرکتی، بهبود بیماری‌های استئوآرتریت و دژنراتیو مفاصل تجویز می‌گردد. در این دارو از ترکیبات عصاره سویا و آووکادو استفاده می‌شود که مکمل هم هستند و تاثیرات مثبتی بر ترمیم غضروف و کاهش التهاب مفاصل می‌گذارند.

معرفی برخی غضروف سازهای طبیعی

غضروف قوزک پا، زانوها، مچ دست، آرنج‌ها و شانه‌ها معمولا به دلیل آرتریت آسیب می‌بینند. به‌همین دلیل لازم است که با تغذیه مناسب به بازسازی طبیعی و سریع این غضروف‌ها کمک کرد. یکی از اسیدآمینه‌هایی که در غضروف سازی سریع موثر است اسیدآمینه لیزین است که نقش مهمی در جذب کلسیم، تولید کلاژن، بهبود ظاهر پوست و محکم کردن تاندون‌ها دارد.

به عقیده‌ محققان کمبود لیزین باعث کند شدن سرعت رشد بافت‌های آسیب‌دیده می‌شود. بدن ما به ازای هر کیلوگرم وزن به روزانه ۱۲ میلی‌گرم لیزین نیاز دارد. مواد غذایی حاوی این اسیدآمینه به شرح زیر است.

  • حبوبات
  • روغن ماهی
  • گوشت قرمز
  • تخم‌مرغ
  • سویا
  • پنیر
  • میوه‌های خشک
  • مخمر
  • آبجو
  • ژلاتین

توجه داشته باشید که مصرف ویتامین C به افزایش تولید کلاژن و افزایش میزان اکسیژن خون کمک خواهد کرد. به‌همین دلیل این ویتامین مواد مغذی لازم برای بهبود زخم‌ها و آسیب‌های بافت‌ها را تامین می‌کند. کمبود ویتامین C مانع از روند تسکین و بهبود زخم‌ها می‌شود.

طبق تحقیقات انجام شده بدن انسان به روزانه 75 میلی‌گرم ویتامین C نیاز دارد تا بخش‌های آسیب‌دیده خود را ترمیم کند. از مواد حاوی این ویتامین می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کیوی
  • پرتقال
  • توت فرنگی
  • لیموترش

و چندین میوه و مواد غذایی ذیگر.

فواید قرص غضروف ساز در کنار اصلاح سبک زندگی

به منظور دستیابی به فواید مصرف قرص غضروف ساز، اصلاح سبک زندگی از اهمیت بسیاری برخوردار است. کنترل وزن، داشتن تحرک کافی، ورزش کردن، کاهش استرس و اصلاح سبک نشستن و برخاستن در رابطه با این موضوع اهمیت دارد. اصلاح رژیم غذایی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است، به عنوان مثال گنجاندن مواد زیر در رژیم غذایی روزانه پیشنهاد می‌شوند:

  • زردچوبه دارای خاصیت ضد التهابی است.
  • ماهی آب سرد دارای خاصیت ضد درد و ضد التهاب است.
  • مغزها و دانه‌های روغنیخاصیت ضد درد و ضد التهاب دارند.
  • سبزی‌های تیره رنگ و میوه‌های قرمز و نارنجی مثل اسفناج، هویج، گیلاس، پرتقال مکمل غذایی و ویتامینی محسوب می‌شوند.

همچنین مواد غذایی حاوی گوگرد مثل تخم مرغ، سیر و پیاز خاصیت ترمیمی و ضد درد دارند.

سخن پایانی

با افزایش سن لایه‌های غضروفی موجود در مفاصل فرسوده شده و حرکت استخوان‌ها در کنار هم را با مشکل روبرو می‌کند. در اغلب موارد پزشک معالج در کنار روش‌های درمانی اصلی از قبیل دارودرمانی، جراحی، فیزیوتراپی از قرص‌های غضروف ساز نیز برای ترمیم بافت‌ها بهره می‌گیرد.

ما در این مقاله به بررسی یکی از روش‌های مکمل درمانی برای بیماران مبتلا به مشکلات مفصلی تحت عنوان فواید و عوارض قرص غضروف ساز پرداختیم. چنانچه شما هم درباره فواید و عوارض قرص غضروف ساز مطالبی را شنیده‌اید با ما و مخاطبان سیوطب به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول درباره فواید و عوارض قرص غضروف ساز

چه افرادی به قرص‌های غضروف ساز نیاز پیدا می‌کنند؟

افرادی که به بیماری‌های مفصلی مانند آرتروز، آرتریت روماتوئید و ساییدگی مفصل و دیگر مشکلات غضروفی مبتلا هستند.

بهترین قرص غضروف ساز گیاهی کدام است؟

بهترین قرص غضروف ساز گیاهی حاوی کندر، آووکادو، سویا یا گیاهان موثر و ایمن دیگر است.

قرص غضروف ساز را کی بخوریم؟

قرص غضروف ساز را باید بر اساس دستورالعمل پزشک مصرف کنید. چنانچه قصد دارید زمان مصرف را تغییر دهید ابتدا با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

آیا داروهای غضروف ساز سائیدگی مفصل را درمان می کنند؟

منطقی به نظر می‌رسد که اگر دارویی بتواند غضروف آسیب‌دیده مفصل را ترمیم کند تا حد زیادی درد آن را از بین می‌برد. به‌همین دلیل اکثر افراد با کوچک‌ترین حس درد در پاهایشان به سراغ داروهای غضروف ساز می‌روند و معتقدند با مصرف آن‌ها وضعیت استخوان‌ها و مفصل‌هایشان بهتر می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا