بیماریبیماری های مفصلی

بهترین آمپول برای درد سیاتیک؛ این لیست را فراموش نکنید!

فهرست محتوا نمایش

بهترین آمپول برای درد سیاتیک می‌تواند به صورت همیشگی یا موقت درد شما را تسکین دهد. حدود 85% مردم در طول زندگی خود حداقل یک بار کمر درد را تجربه کرده‌اند. همچنین 80% کمر درد‌ها معمولا غیراختصاصی هستند، یعنی از ستون فقرات یا دیسک یا مفاصل کمر ناشی نمی‌شوند. علت این کمردردهای غیراختصاصی می‌تواند صنعتی شدن شهرها، رانندگی‌های طولانی‌مدت و نشستن اشتباه باشد. همچنین حدود یک چهارم کمردردها ناشی از سیاتیک است.

اکثر بیماران مبتلا به سیاتیک، کارمندان و رانندگان هستند. تعداد بسیاری از این قشر به دلیل طرز نشستن اشتباه و طولانی‌مدت به درد سیاتیک و کمر مبتلا‌ هستند. اما کارمندان و رانندگان نیز می‌توانند از بروز درد سیاتیک پیشگیری یا در صورت درگیری، آن را درمان کنند. در این مطلب از مجله علمی سیوطب به‌طور کامل شما را با بهترین آمپول برای درد سیاتیک آشنا خواهیم کرد. با ما همراه شوید.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی سیاتیک ۵ درمان خانگی سیاتیک با اثرگذاری بالا؛ از ورزش تا طب سنتی

 سیاتیک چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟

عصب سیاتیک در آناتومی بدن|سیوطب

سیاتیک بزرگترین و بلند‌ترین عصب بدن است. نقش اصلی آن در اتصال نخاع به پوست و عضلات ساق و ران پا است. درد سیاتیک معمولا یک طرف بدن و در بعضی از موارد هر دو طرف بدن را درگیر می‌کند. عصب سیاتیک با مهره‌های ،L4، L5،S1 ،S2 ،  S3 ارتباط مستقیم دارد. معمولا درد سیاتیک از کمر شروع شده، از عمق باسن عبور کرده و در نهایت به پشت ران، ساق و کف پا انتشار پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اسپیلاوایزر زانوبند فراصوت، بهترین راه برای درمان زانو درد

مهم‌ترین علت سیاتیک؛ از نشستن نامناسب تا پیاده‌روی طولانی!

عامل مهم ایجاد درد سیاتیک می‌تواند تنگی کانال نخاعی و فتق دیسک باشد، که هر دو نیاز به عمل جراحی دارند. از دیگر عوامل بسیار مهم درد سیاتیک می‌توان به طرز نشستن نامناسب، بد خوابی یا نشستن‌های طولانی‌مدت بدون راه رفتن اشاره کرد. بهتر است که بدانید تقریبا 90% از درد‌های سیاتیک را می‌توان بدون جراحی درمان کرد.

بیشتر بخوانید: کمربند طبی برای سیاتیک، بله یا خیر؟ | یک بررسی کامل

پیشگیری یا درمان؛ سیاتیک را چگونه درمان کنیم؟

فردی نشسته و بی وقفه با لپ تاپ کار میکند|سیوطب

اگر علت‌های طبیعی را در نظر نگیریم، عامل اصلی درد سیاتیک ممکن است از سبک زندگی اشتباه باشد. طبق اطلاعات سازمان بیماری‌های غیر‌واگیر، کمردرد دومین بیماری شایع در کشور است. همچنین درد کمر به ویژه سیاتیک باعث کاهش راندمان افراد و غیبت از کار می‌شود. اما بهترین دارو برای گرفتگی رگ سیاتیک چیست؟

ورزش برای درد سیاتیک بسیار موثر است. به ‌طوری‌ که  برای کمتر کردن درد سیاتیک یا پیشگیری از آن، می‌توان حرکات کششی پل، وضعیت گربه گاو، پلانک در خانه و صرف کمترین زمان انجام داد. کسانی‌ که دچار سیاتیک هستند نیز می‌توانند از این ورزش‌ها برای درمان یا کاهش آن اقدام کنند. اگر درد شما با این حرکت‌های اصلاحی کاهش نیافت می‌توانید با مراجعه به دکتر برای فیزیوتراپی اقدام کنید. یکی از جدیدترین و موثرترین متدها تراکش است.

تراکش وسیله ای برای کاهش فشار بر روی نخاع، دیسک‌ها و ستون فقرات است که به بدن بیمار اجازه می‌دهد راحت‌تر درد سیاتیک خود را درمان کند. بعد از فیزیوتراپی، موثرترین روش برای رهایی از درد سیاتیک، تزریق استروئید به ناحیه اپیدورال ستون فقرات است که حدود 80% مواقع موجب بهبودی بیمار می‌شود.

بیشتر بخوانید: ۷ درمان سیاتیک؛ از خودمراقبتی تا جراحی و حجامت عصب سیاتیک

بهترین آمپول استروئیدی برای سیاتیک؛ 6 آمپول مهم درمان سیاتیک

فردی در حال تزریق بهترین آمپول برای درد سیاتیک|سیوطب

اگر درد و التهاب شما با جلسات فیزیوتراپی و دارو های مسکن التیام نیافت، می‌توان با استفاده از داروهای کرتیکواستروئیدی التهاب و درد را به صورت موقت کاهش داد یا به صورت همیشگی از بین برد. برخی از انواع بهترین آمپول برای کمر درد عبارتند از:

  • کورتیزون
  • پردنیزولون و متیل پردنیزولون
  • بتامتازون
  • دگزامتازون
  • تریامسینولون

بیشتر بخوانید: وقتی کمر درد و عفونت رحم هم‌زمان می‌شوند، دانستن این نکات ضروری است

1. کورتیزون؛ بهترین آمپول برای درد سیاتیک!

بهترین آمپول برای درد سیاتیک و مفاصل می‌تواند کورتیزون باشد. کورتیزون از دسته‌بندی کورتون‌ها و یکی از پراستفاده‌ترین دارو‌های استروئیدی برای رفع التهاب و درد بین مفصلی است. مقدار کمی از کورتیزون در بدن تولید می‌شود همچنین نمونه آن به‌صورت مصنوعی تولید می‌شود.

کورتیزون در بین مفاصل، همچنین در ناحیه اپیدورال برای درمان درد‌های ناشی از عصب سیاتیک، درد ستون فقرات مثل فتق دیسک یا انحراف ستون فقرات به کمک تصویربرداری رادیویی زنده جهت سهولت تزریق آن به ناحیه اپیدورال تزریق می شود.

بیشتر بخوانید: علائم دیسک کمر | نشانه‌هایی که با دیدن آن‌ها باید دنبال راه حل باشید

2. کورتون؛ با عوارض احتمالی اما بسیار اثربخش!

اکثر مردم وقتی اسم کورتون را می‌شنوند، با فکر کردن به عوارض کورتون در ذهن خود یک غول از آن می‌سازند. تمامی استروئید‌ها دارای عوارض موضعی هستند که اثر بیشتر آنها بسیار ناچیز است. کورتیزون می‌تواند عوارضی مثل قند خون بالا، گر گرفتگی و سرخی صورت و عوارض موضعی مثل خونریزی موقت داشته باشد. معمولا عوارض کورتیزون در طول یک الی دو روز به اتمام می‌رسند.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی دیسک گردن با ۱۵ روش ساده، کاربردی و موثر

3. پردنیزولون و متیل پردنیزولون؛ از درمان دردهای مفصلی تا کرونا!

متیل پردنیزولون و پردنیزولون پرکاربردترین استروئیدهای مورد استفاده در پزشکی هستند. در پاسخ به این سوال که برای درد سیاتیک چه بخوریم می‌توان این دو قرص را پبشنهاد داد. پردنیزولون به‌ صورت قرص و آمپول(برای دردهای مفصلی) برای بهبودی و درمان بسیاری از بیماری‌ها نظیر بیماری‌های خودایمنی Lupus، Ms ، التهاب، دردهای مفصلی، کرونا و کاهش درد ستون فقرات استفاده می‌شود.

پردنیزولون همانند تمام استروئیدها دارای عوارض موضعی است؛ این عوارض می‌تواند شامل تغییر رنگ در ناحیه تزریق، درد، خونریزی و درد نخاعی به علت سوراخ شدن سخت شامه در ستون فقرات باشد. از دیگر عوارض پردنیزولون می‌توان به فشار خون بالا در افراد میان‌سال و مسن، پوکی استخوان و خارش پوستی اشاره کرد. استفاده از پردینوزولون برای کودکان می‌تواند باعث توقف رشد کودک شود.

بیشتر بخوانید: پلاتینر کمربندی با تکنولوژی UIC بهترین درمان انواع کمردرد

4. بتامتازون؛ پر استفاده‌ترین آمپول برای درمان سیاتیک برای همیشه و دردهای عضلانی

نوعی دیگر از استروئید ها بتامتازون است که می‌تواند یکی از بهترین داروی های ضد التهاب باشد. از بتامتازون همانند دیگر استروئید ها، می توان برای درمان و بهبودی بیماری‌های خودایمنی، التهابی، مفصلی و غیره نیز استفاده کرد.

آمپول بتامتازون، معروف‌ترین و بهترین آمپول برای درد سیاتیک است. بتامتازون، در مفصل‌ها و فضای اپیدورال نخاعی تزریق می‌شود. تزریق بی‌رویه بتامتازون، بدون نسخه و توصیه پزشک می‌تواند خطرآفرین باشد، زیرا ممکن است شما به این دارو حساسیت داشته باشید و سلامتی خود را تهدید کنید.

عوارض بتامتازون می‌تواند شامل قند و فشار خون بالا، مشکلات خواب یا بی‌خوابی، افزایش وزن ناگهانی، پوکی استخوان، نارسایی کلیه در صورت استفاده بیش از حد و بالا رفتن ضربان قلب باشد. البته این دارو برای مادران شیر‌ده توصیه نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: زانو درد را بهتر بشناسیم؛ ۱۱ علت و ۷ راه خلاص شدن از  زانودرد

5. دگزامتازون فرشته نجات بیماران مبتلا به کرونا!

براساس مطالعات صورت گرفته، مرگ بیماران مبتلا به کرونا که از دستگاه اکسیژن و تنفس مصنوعی استفاده می‌کردند، با تزریق دگزامتازون کاهش یافت. شایان به ذکر است، دگزامتازون در مقابله با ابتلا به کرونا نقشی ندارد. مزایا و معایب دگزامتازون شبیه به بتامتازون و دیگر استروئیدها است. از مهمترین مزایا دگزامتازون می‌توان به مقابله با بیماری‌های خود ایمنی و کاهش مرگ و میر بیماران کرونایی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: عوارض فیزیوتراپی کمر | مواردی که بهتر است قبل از فیزیوتراپی کمر آن‌ها را بپذیرید

6. تریامسینولون؛ راهکار سریع برای کاهش دردهای ناشی از سیاتیک تا درمان غدد فوق کلیه

یکی از کرتیکواستروئیدهای پرکاربرد بعد از عمل بینی تریامسینولون است. تریامسینولون همانند دیگر استروئیدها در بسیاری از موارد عامل نجات‌دهنده جان افراد و از بهترین آمپول‌ها برای کمر درد محسوب می‌شود. از این استروئید برای مقابله با لوپوس(نوعی بیماری خودایمنی)، سیاتیک و کمردردهای شدید، درمان نارسایی غدد فوق کلیه و رماتیسم مفصلی نیز استفاده می‌شود.

عوارض تریامسینولون؛  از رشد موهای صورت تا توقف رشد در کودکان!

اگرچه تمام کرتیکواستروئید‌ها در درمان بیماری موثر هستند، اما عوارض زیادی طی مصرف بی‌رویه و بدون تجویر دکتر دارند. مادران شیرده هنگام بارداری نباید بدون مشورت و تجویز دکتر، از تریامسینولون استفاده کنند چرا که احتمال شکاف کام داشتن نوزاد هنگام تولد را افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید: علت کمردرد در زنان یائسه چیست؟

تزریق استروئید اپیدورال(ESI)؛ چرا آمپول برای گرفتگی سیاتیک تجویز می‌شود؟

به طور کلی آمپول برای گرفتگی رگ سیاتیک می‌تواند سریعترین درمان در لحظه باشد. از روش تزریق استروئید اپیدورال برای درمان درد کمر و گردن استفاده می‌شود. بیرونی‌ترین بخش ستون فقرات فضای اپیدورال نام دارد. با تزریق کورتیکواستروئید به این فضا درد شما کاهش یافته یا می‌تواند برای همیشه از بین برود. هورمون‌های استروئیدی دیگری نیز وجود دارند که با تاثیر گذاشتن روی دردهای عصبی به طور قابل قبولی درد را کاهش می‌دهند.

بیشتر بخوانید: مسکن فوری درد کمر و ۷ نمونه از رایج‌ترین داروهای تسکین کمردرد

مزایا و معایب (استروئیدها) آمپول های مورد استفاده برای درمان سیاتیک

  • تزریقات استروئیدی (آمپول) بهترین درمان غیر جراحی کمر درد
  • درمان درد به صورت موقت یا همیشگی
  • توان‌بخشی به بیمار جهت انجام کارهای روزمره
  • مشخص کردن منشا درد در ستون فقرات
  • گاهی تزریق استروئید افزایش درد را به همراه دارد
  • منع شدن از برخی فعالیت‌ها نظیر رانندگی بعد از تزریق استروئید
  • در موارد نادر احتمال سرگیجه، سردرد، حالت تهوع نیز وجود دارد
  • خونریزی بعد از تزریق استروئید

بیشتر بخوانید: ورزش برای درد سیاتیک بسیار عالی است؛ معرفی ۷ ورزش کاربردی

آیا تزریق استروئید توصیه می‌شود یا نه؟

قطعا آخرین روشی که برای درمان سیاتیک می‌توان از آن استفاده کرد عمل جراحی است. از این رو می‌توان گفت تزریق اپیدورال بهترین گزینه برای درمان سیاتیک است. حدود 80درصد کسانی که تزریق استروئید داشتند، تسکین درد را از هفته اول تزریق تا یک سال بعد گزارش دادند. همچنین دوز دوم را وقتی که دوز اول کم اثر می‌شود تزریق می‌کنند. ممکن است در کوتاه مدت استروئید میزان اثربخشی بسیار خوبی داشته است. اما در طولانی‌مدت انتظار اثر‌بخشی بالا چندان وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: درمان کمردرد چیست؟ روش های معالجه درد کمر

درمان سیاتیک مستلزم مراجعه به پزشک متخصص است!

کم تحرکی، ورزش نکردن، نشستن طولانی مدت و ده‌ها عامل دیگر از مهمترین دلایلی است که ما را به سمت دردهای سیاتیک هدایت می‌کند! برای پیشگیری از سیاتیک، اگر کارمند هستید و نیاز به نشستن طولانی‌مدت دارید، سعی کنید هر نیم ساعت از جای خود بلند شوید و مقداری قدم بزنید. سعی کنید طرز نشستن صحیح را رعایت کنید و استفاده از کفش مناسب را نیز فراموش نکنید.

یادداشت پایانی

می‌توان برای درمان سیاتیک از انواع روش‌های درمان سیاتیک در خانه  استفاده کرد. برای مثال با استفاده از کیسه یخ، آب گرم، ماساژ ران و پاها درد ناشی از سیاتیک را تا میزان قابل توجهی کاهش داد. چنانچه با درمان خانگی سیاتیک درد شما بعد از یک هفته الی 10روز رو به بهبودی نرفت، با مراجعه به پزشک متخصص از مسکن‌ و پمادها استفاده کنید! برای درمان بیماری سیاتیک از مراحل ساده تا موارد شدید از روش‌های مختلف فیزیوتراپی استفاده می‌شود. متدهای فیزیوتراپی شامل نیدلینگ، طب سوزنی، برداشتن وزن از روی ستون فقرات است.

همچنین متدهای مختلف ماساژ برای بهبودی بیماران درگیر با سیاتیک وجود دارد که توسط متخصصین فیزیوتراپی انجام شده که باعث آزاد شدن عضلات و در نهایت کاهش درد بیماران می‌شود. روش‌های درمانی فیزیوتراپی بیماران معمولا بین 4 الی 6 هفته طول می‌کشد. چنانچه برای درمان سیاتیک تجربه‌ای دارید در بخش کامنت‌ها نظرات خود را با ما و دیگر مخاطبان مجله پزشکی سیوطب به اشتراک بگذارید.

منبع
my.clevelandclinic.org

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا