دانشکده پزشکیضربان

متخصص بیماری عفونی: آفت دهان، راه‌ درمانی قطعی ندارد

متخصص بیماری عفونی گفت: آفت دهان عارضه‌ای است که ممکن است به هر علتی پدید بیاید؛ با این حال تا امروز دلیل قطعی برای آن در حوزه‌های علمی مطرح نشده و از این رو درمان قطعی هم ندارد.

زهرا عبدی در گفت‌­وگو با خبرنگار سیوطب درباره عارضه آفت دهان توضیح داد: علت آفت دهان تا امروز مشخص نشده است؛ بدین معنا که برخلاف همه ادعاهایی که به‌عنوان علت اصلی و مشخص بروز آفت دهان بیان می‌شود نمی‌توان به‌صراحت ویروس‌های غیرعفونی، بیماری‌های خودایمنی، استرس یا کمبود ویتامین‌ها را دلیل بروز این عارضه دانست.

وی ادامه داد: بر اساس برخی تحقیقات صورت گرفته افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند از گروه‌هایی هستند که در معرض آفت دهان قرار دارند. از سویی افرادی که دچار استرس و التهابند هم در شمار گروه‌های در معرض آسیب قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: ۱۰درمان آفت دهان؛ با روش های خانگی یا مراجعه به پزشک؟

عبدی تاکید کرد: معمولا آفت دهان بین 7 تا 10 روز برطرف می‌شود و با ایجاد دردهای موضعی، باعث آزار افراد می‌­شود. در این زمان می‌توان از ژل‌های موضعی که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد و نیازی هم به نسخه پزشک ندارد برای کاهش درد استفاده کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این پرسش که آیا مصرف آنتی بیوتیک برای درمان آفت دهان مناسب است، گفت: مصرف آنتی بیوتیک برای درمان آفت دهان تاثیری در درمان ندارد. بهترین کاری که افراد می‌­توانند در مواجهه با آفت انجام دهند نخوردن غذاهای تحریک کننده نظیر فلفل، ادویه زیاد و مایعات گرم است.

وی اظهار کرد: آفت دهان به خودی خود بیماری یا عارضه خطرناک محسوب نمی‌شود، اما اگر افراد دچار آفت‌های ناحیه تناسلی همراه با آفت دهان شوند؛ بیماری خود ایمنی خاص جدی در آن­ها را نشان می­‌دهد که باید برای معالجه به متخصصان ایمونولوژی مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: زرد بودن سقف دهان و ۹ علتی که بهتر است بدانید!

عبدی درباره اثر مصرف ماست، عسل، رب انار و داروهای گیاهی در درمان آفت دهان افزود: گزارش قابل استنادی از اثرگذاری درمان آفت دهان با ماست، عسل، رب انار یا سایر داروهای گیاهی در دسترس نیست. شاید در طب سنتی این موارد برای درمان ارائه شود، ولی در علوم پزشکی همان­طور که گفته شد درمان قطعی برای آفت دهان وجود ندارد.

این متخصص بیماری‌های عفونی اضافه کرد: سابقا گفته می‌شد افرادی که دچار آفت دهان می‌شوند مخلوطی از کپسول داکسی سایکلین (نوعی آنتی‌بیوتیک) با شربت آلومینیم منیزیم (آنتی اسید معده) و بی‌حس‌کننده را غرغره کرده و آفت‌ها را بشویند تا موجب کاهش التهاب و درد شود، ولی خوردن آنتی‌بیوتیک چه خوراکی و چه تزریقی توصیه نمی‌شود چراکه ثابت شده علت این عارضه عفونی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا