شناخت علت سلولیت اولین گام درمان است. بنابراین قبل از امتحان کردن درمانهای مختلف باید به دنبال علت سلولیت بود. سلولیت یک بیماری پوستی شایع و بیضرر است که باعث ایجاد گودی یا برآمدگی بافت پوست میشود. این عارضه معمولا روی باسن، ران و شکم ظاهر شده و غالبا، اما نه منحصرا، زنان را تحت تاثیر قرار میدهد.
در سلولیت، تودهها به دلیل سفت شدن رشتههای کلاژن و کشیدن شدن پوست به سمت پایین ایجاد میشوند و برجستگیها یا ندولها نتیجه فشار سلولهای چربی به پوست هستند. شایان ذکر است که سلولیت فقط چربی اضافی نیست، به همین دلیل است که زنان بسیار لاغر یا لاغر تودهها و برآمدگیهای سلولیت را تجربه میکنند. در واقع سلولیت نتیجه فشار سلولهای چربی به سمت پوست است که توسط نوارهای سفت، کوتاه و فیبری در درم منقبض میشود.
یکی از نامهای پزشکی سلولیت «پانیکولیت سطحی فیبرو اسکلروتیک ادماتوز» است. در اصطلاح به این معنی است: التهاب سلولهای چربی در لایه چربی یا سطحی درم همراه با بافت اسکار یا سخت شدن بافتهای همبند، به علاوه احتباس آب.
تقریبا تمام افراد سلولیت را تجربه میکنند، اما بسیاری آن را دوست ندارند، بنابراین زمان و هزینه خود را صرف ریشهکن کردن آن میکنند. اما چه راههایی برای مقابله با سلولیت وجود دارد؟ و آیا آنها راه حلهای پزشکی هستند یا زیبایی ؟
سلولیت یک بیماری پوستی زیبایی است نه پزشکی
سلولیت یک بیماری پزشکی نیست و جامعه پزشکی درمان آن را صرفا به جنبه زیبایی میداند. با این حال، این به آن معنا نیست که این مشکل ناراحت کننده و گاها درناک نیست. درد ناشی از سلولیت معمولا روی پاها زمانی رخ میدهد که فرد مدت طولانی نشسته است.
اگرچه سلولیت یک عارضه پوستی زیبایی است، اما برای درمان و رفع علت سلولیت باید به یک پزشک متخصص واجد شرایط و با تجربه مراجعه شود.
بیشتر بخوانید: لیزر پوست، کدام تکنولوژی برای پوست شما مناسب است+8 نکته طلایی
انواع سلولیت
سلولیت تنها یک مشکل نیست و دانستن انواع مختلف سلولیت برای یافتن موثرترین روش رفع علت سلولیت ضروری است. در اینجا سه نوع مختلف سلولیت توضیح داده میشود:
1. سلولیت نرم
سلولیت نرم که به عنوان سلولیت شل نیز شناخته میشود با افتادگی پوست همراه است و اغلب در مناطقی از بدن که چربی در آن تجمع مییابد، مانند بازوها، شکم، باسن و پاها دیده میشود. این نوع از سلولیت زمانی که دراز کشیدهاید بیشتر قابل مشاهده است.
خبر خوب این است که سلولیت نرم هنگام لمس دردناک نیست، اگرچه پوست میتواند بسیار ژلاتینی و موج دار باشد. افزایش وزن یا عدم تناسب اندام معمولا علت سلولیت نرم است.
بهترین توصیه برای مقابله با سلولیت نرم، غالبا اتخاذ یک رژیم غذایی سخت و تمرین روتین است؛ زیرا این امر میتواند به بهبود ظاهر سلولیت نرم کمک کند.
2. سلولیت سخت
سلولیت سفت یا فشرده علت چیزی است که در اصطلاح عامیانه به آن پوست پرتقال میگویند. این نوع سلولیت میتواند همه افراد از جمله افراد لاغر و خوش اندام را نیز درگیر کند. این نوع سلولیت با فرورفتگیها و لکههای روی رانها و باسن مشخص میشود. موارد شدید ممکن است هنگام لمس بسیار سخت و دردناک باشد.
درمان یا رفع علت سلولیت سخت دشوار است، بنابراین اگر مستعد ابتلا به این نوع سلولیت هستید، پیشگیری از آن امکانپذیر نیست. برخی از جراحان زیبایی، درمانهای مبتنی بر برش، مانند سلفینا را برای کسانی که میخواهند از شر سلولیت فشرده خلاص شوند، توصیه میکنند. این موارد روشهای نسبتا جدید و کم تهاجمی هستند که از تکنیک میکرو تیغه برای آزادسازی بافتهای فیبری سخت شده استفاده و نتایج طولانیمدت ایجاد میکنند.
3. سلولیت ادماتوز
سلولیت ادماتیک که به عنوان سلولیت با گردش خون ضعیف نیز شناخته میشود، کمترین شکل سلولیت است و درمان آن میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد که ناشی از گردش خون ضعیف است و با احتباس مایعات تشدید میشود.
سلولیت ادماتوز میتواند روی رانها و زانوها تاثیر بگذارد، اما اغلب در قسمت پایین ساق پا ظاهر میشود و شکل پاها را با تورم تغییر میدهد. هنگام لمس یا نشستن طولانی مدت، ممکن است روی پوست احساس درد کنید.
درمان سلولیت ادماتیک بر بهبود گردش خون و کاهش احتباس مایعات تمرکز دارد، مانند جورابهای فشرده و حمامهای آب گرم. برای سلولیت ادماتوز بسیار شدید، تخلیه لنفاوی و یک تکنیک ماساژ دستی، میتواند مفید باشد.
بیشتر بخوانید :درمان سریع جوش چرکی
درجات سلولیت
در سال 2009، مقیاسی برای سلولیت ساخته شد که آن را به چهار دسته مختلف از خفیف تا شدید طبقهبندی کرد. این درجات سلولیت به این ترتیب تجزیه میشوند:
درجه 0
سلولیت با چشم غیرمسلح مشخص نیست و پوست حتی زمانی که فشار مییابد همچنان صاف به نظر میرسد، اما ممکن است تغییراتی در ساختار درم زیر پوست ایجاد کند.
درجه 1
ممکن است برجستگیها و فرورفتگیهای قابل مشاهدهای وجود نداشته باشد، اما پوست با کاهش خاصیت ارتجاعی رنگ پریدهتر به نظر میرسد و هنگامی که از پوست نیشگون گرفته میشود، یک اثر پوست پرتقالی ظاهر خواهد شد.
درجه 2
تودهها و برجستگیها به خصوص زمانی که ایستادهاید شروع به نمایان شدن میکنند، اما وقتی دراز میکشید ناپدید میشوند.
درجه 3
این شدیدترین درجه سلولیت است. گودیها همیشه قابل مشاهده هستند و اغلب ممکن است سخت و دردناک شود.
بیشتر بخوانید: روش هاي طبيعي درمان چین و چروك دور لب
علت سلولیت چیست؟
افزایش سلولهای چربی به پوست فشار میآورد، این در حالی است که طنابهای همبند نیز به سمت پایین کشیده میشوند، در نهایت این فرآیند منجر به تشکیل تودهها و برآمدگیهای سلولیت خواهند شد. اینکه چه چیزی باعث این امر میشود یا فرد را مستعد ابتلا به سلولیت میکند متفاوت است. علت سلولیت میتواند شامل: هورمونها، افزایش سن، ژنتیک، رژیم غذایی، سیگار کشیدن و عدم تحرک باشد.
سلولیت به ندرت توسط یک عامل ایجاد میشود و اغلب نتیجه تعدادی از مسائل است. در زیر هر یک از علل شایع سلولیت را با جزئیات بیشتری بررسی میکنیم.
بیشتر بخوانید: 7 ماده غذایی موثر در ایجاد آکنه
هورمونها
اولین علت سلولیت هورمونها هستند. هورمونها نقش مهمی در ایجاد سلولیت دارند. استروژن، سه هورمون تیروئید، انسولین، نورآدرنالین و پرولاکتین، همگی بخشی از فرآیند تولید سلولیت هستند.
سلولیت میتواند با تغییرات هورمونی در زمانهای مختلف زندگی ایجاد شود. به عنوان مثال، افزایش سطح استروژن در زنان در دوران بلوغ، میتواند علت سلولیت باشد. به طور مشابه، نوسانات هورمونی مرتبط با بارداری نیز میتواند باعث ایجاد سلولیت شود. هنگامی که زنان وارد دوران یائسگی میشوند، سطح استروژن آنها کاهش مییابد و باعث کاهش جریان خون به بافتهای همبند زیر پوست میشود.
این کاهش جریان خون به معنای رسیدن اکسیژن کمتر به ناحیه و در نتیجه کاهش تولید کلاژن است که در نهایت منجر به سلولیت ادماتوز میشود. سلولهای چربی نیز با کاهش سطح استروژن بزرگ میشوند، در نتیجه در طول بزرگسالی و میانسالی که استروژن کاهش مییابد منجر به سلولیت قابل توجهتر و قابل مشاهدهتر میشوند.
بیشتر بخوانید: اختلالات تخمک گذاری؛ مشکلات هورمونی و معضلات تشکیل لقاح
عامل سن
در کنار یائسگی که باعث تخریب هورمونی میشود، بالا رفتن سن در زنان عامل دیگری برای سلولیت است. در سنین بالا پوست بانوان نازکتر شده و انعطافپذیری کمتری پیدا میکند، در نتیجه بیشتر مستعد افتادگی خواهد شد. علاوه بر این، با افزایش سن، توده عضلانی کاهش مییابد، به طوری که زنان غیرفعال میتوانند در هر دهه پس از 30 سالگی، 3 تا 5درصد از حجم عضلانی خود را از دست بدهند. بنابراین در اینجا سن علت سلولیت خواهد شد، چراکه کاهش حجم عضلانی و از طرفی نازکتر شدن پوست راه را برای بروز سلولیتها هموارتر کرده است.
درمانهایی که از فرکانس رادیویی (RF) یا سونوگرافی متمرکز با شدت بالا استفاده میکنند، میتوانند پوست افتاده را سفت و تقویت کنند و در نتیجه ظاهر سلولیت را کاهش دهند. نکته منفی این است که این روشها میتوانند زمانبر و پرهزینه باشند. فعال ماندن از نظر بدنی، چه از طریق تمرینات قلبی و چه از طریق تمرینات با وزنه بسیار مهم است. این فعالیتها در کنار فواید بسیاری برای سلامتی دارند، میتوانند به جلوگیری از نگرانیهای پیری مانند سلولیت کمک کنند.
بیشتر بخوانید: تغییرات بدن با افزایش سن
عوامل ژنتیکی
ژنهای خاصی با سرعت متابولیسم، نحوه توزیع چربی و کارایی گردش خون یا سیستم تخلیه لنفاوی مرتبط هستند و میتوانند علت سلولیت باشند. همچنین به نظر میرسد سلولیت در برخی از اقوام برجستهتر است. در حالی که سلولیت میتواند زنان را از همه قومیتها درگیر کند، در گروههای قومیتی اروپایی و سفیدپوست شیوع بیشتری دارد.
دانشمندان همچنین دو تنوع ژنتیکی خاص را در افراد مبتلا به سلولیت شناسایی کردهاند: ACE و HIF1A. تحقیقات بیشتر نشان داده است که کدام نوع ژن علت سلولیت متوسط یا شدید است. با این حال، یک نشانه خوب این است که اگر مادر و مادربزرگ شما سلولیت داشتند، شانس بیشتری برای ابتلا به آن خواهید داشت.
هیچ کاری نمیتوانید در مورد وراثت ژنتیکی خود انجام دهید. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که کمبود سلولیت در خانواده شما را از ابتلا به سلولیت باز نمیدارد، زیرا چندین نوع و چندین علت سلولیت وجود دارد.
بیشتر بخوانید: مهمترین مواردی که باید در مورد آزمایش ژنتیک قبل از بارداری بدانید
رژیم غذایی
رژیم غذایی میتواند علت سلولیت در بدن شما باشد. سلولیت توسط سموم ایجاد نخواهد شد، اما سبک زندگی ناسالم عاملی در بدتر شدن سلولیت در نظر گرفته میشود. همچنین هیچ لیست جادویی از غذاهایی که بتوانید از آنها اجتناب کنید، وجود ندارد. در عوض به دنبال حذف غذاهایی باشید که باعث التهاب میشوند، زیرا این غذاها باعث ایجاد سلولهای چربی بزرگ میشوند و مایعات و سموم را نگه میدارند. در نهایت این سموم تخلیه لنفاوی را کاهش میدهند و به تجزیه کلاژن و الاستین در پوست کمک میکنند که میتواند سلولیت و دیگر مشکلت پوستی را به همراه داشته باشد.
برای مثال کربوهیدراتهای تصفیه شده یکی از اصلیترین گروههای غذایی عامل التهاب هستند. این عامل موجب میشود پروتئینهای ضروری، فیبر، مواد معدنی و ویتامینها از بین برود. کربوهیدراتهای تصفیه شده در نان سفید، برنج و آرد یا به صورت قندهای تصفیه شده در کیک، غلات و نوشیدنیهای شیرین یافت میشوند. غذاهای تصفیه شده و فرآوری شده بیش از حد، چربیهای ناسالم، کربوهیدراتها، نمک و فیبر بسیار کم همگی میتوانند علت سلولیت شوند.
برای جلوگیری از سلولیت، باید مطمئن شوید که اسیدهای آمینه و پروتئین کافی در رژیم غذایی معمول خود دریافت میکنید، زیرا این موارد کلید تولید کلاژن سالم و بافت همبند هستند. تخلیه لنفاوی میتواند به سلولهای لنفاوی مسدود شده کمک کند و تخلیه سموم از بدن را بهبود بخشد.
بیشتر بخوانید: چندين نکات ساده برای داشتن يك رژیم غذایی سالم
سیگار کشیدن
سیگار به خودی خود و مستقیما علت سلولیت نمیشود، اما تاثیر منفی آن بر سلامت پوست میتواند تضمین کند که سلولیت با افزایش سن بیشتر نمایان یا بدتر شود. این اتفاق به این دلیل است که نیکوتین موجود در سیگار یک منقبض کننده عروق به شمار میرود.
انقباض عروق زمانی اتفاق میافتد که رگهای خونی منقبض میشوند و اکسیژنرسانی به درم کاهش مییابد. این به نوبه خود بر تشکیل کلاژن تاثیر میگذارد. کمبود اکسیژن همچنین بر سیستم گردش خون و زهکشی اثر گذاشته و پوست شما را پیر میکند.
دود سیگار همچنین حاوی هزاران ماده شیمیایی مختلف مانند استیلن، آمونیاک، بنزن، فرمالدئید و متانول است و همه این سموم رادیکالهای آزاد تولید میکنند که به بافت همبند پوست آسیب میرسانند و ظاهر سلولیت را بدتر خواهند کرد. سادهترین راهحل ترک سیگار است.
بیشتر بخوانید: ترک سیگار را همین الان شروع کنید | اتفاقاتی که پس از ترک برایتان رخ میدهند
عدم تحرک
یک سبک زندگی کم تحرک ممکن است علت سلولیت باشد، اما این یک علت قطعی نیست. همانطور که در بالا ذکر شد، حتی افراد با تناسب اندام خوب و فعال نیز ممکن است از سلولیت رنج ببرند. با این حال، ورزش چند بار در هفته اغلب برای مقابله با تاثیر کار در یک شغل کم تحرک کافی است.
نداشتن تحرک باعث برهم خوردن تعادل کالری میشود که ذخیره سلولهای چربی در لایه سلولیت را در پی دارد. فقدان تحریک مکانیکی همچنین باعث کاهش تولید کلاژن و الاستین خواهد شد و پوست شما را سفت خواهد کرد.
اگرچه ورزش ابزار مهمی برای مقابله با سلولیت است، اما تصور میشود که تجمع اسید لاکتیک که بعد از ورزش بسیار رایج است، میتواند سلولیت را در افرادی که مستعد آن هستند بدتر کند. انجام تمرینات پا روی صفحه ارتعاشی گردش خون را در قسمت پایینی بدن افزایش میدهد، به این معنی که مواد زائد مانند اسید لاکتیک را سریعتر دفع میکند.
بیشتر بخوانید:ایروبیک، ورزشی همراه با موسیقی و تقویت بدن و فرمدهی
چه کسانی ممکن است به سلولیت مبتلا شوند؟
سلولیت در افرادی که چربی اضافی دارند بیشتر دیده میشود و احتمال آن بعد از 25 سالگی بیشتر است. 90درصد زنان و 10درصد مردان را مبتلا میکند.
چرا بسیاری از زنان دچار سلولیت میشوند؟
تخمین زده میشود که 90درصد از همه زنان تا حدی سلولیت دارند و علاوه بر این، زنان قفقازی بیشتر مستعد ابتلا به این مشکل هستند. دلایل مختلفی برای این امر وجود دارد، از جمله هورمونها، توزیع چربی و ساختار پوست.
ساختار پوست
تصور میشود که زنان ساختار متمایزی در درم خود دارند که آنها را مستعد ابتلا به سلولیت میکند. بافتهای همبند که ظاهر صافی را برای پوست روی رانها حفظ میکنند در خانمها نازکتر هستند و وقتی چربی روی سطح پوست برآمده میشود، تودهها و برجستگیها ایجاد خواهد شد.
توزیع چربی
تکامل به زنان لگن و رانهای نرمتر و گردتر داده است، اما متاسفانه این به این معنی است که زنان بیشتر مستعد تجمع چربی در این نواحی هستند و رژیمهای غذایی مدرن و سبک زندگی بیتحرک باعث میشود چربی اضافی بر بافت همبند درم فشار وارد کند.
تغییرات هورمونی
مراحل مهم هورمونی در زندگی یک زن (بلوغ، بارداری و یائسگی) همگی با ظهور یا بدتر شدن سلولیت مرتبط هستند.
چرا برخی از زنان در برابر سلولیت مصون هستند؟
بدن هر کسی منحصربهفرد است و برخی از زنان ممکن است در قرعه کشی ژنتیکی برنده شده باشند، چه از نظر ترکیب چربی، ضخامت پوست، ساختار کلاژن یا سطوح مختلف هورمونی.
یکی از رویدادهای زندگی که همه زنان را تحت تاثیر قرار میدهد، حتی آنهایی که بدنشان در تمام مدت بدون سلولیت بودهاند، یائسگی است که در آن کاهش شدید سطح استروژن به طور قابل توجهی پتانسیل شما را برای ایجاد سلولیت افزایش میدهد و میتوان به عنوان علت سلولیت شناخته شود.
بیشتر بخوانید: عوارض بوتاکس چیست؟
آیا مردان میتوانند به سلولیت مبتلا شوند؟
سلولیت به قدری در جمعیت زنان شایع است که گاهی اوقات به عنوان یک ویژگی جنسی ثانویه توصیف میشود، یعنی بیماری فقط مربوط به زنان است. اما آیا همه مردان در برابر سلولیت مصون هستند؟
سلولیت زمانی رخ میدهد که کالری دریافتی بیش از حد در برابر خروجی فعالیت و سطوح بالایی از استروژن داشته باشید. مورد دوم برای اینکه چرا زنان بیشتر از سلولیت رنج میبرند، این است که مردان استروژن در بدن خود دارند، اما در سطوح بسیار پایینتر وجود دارد. در عوض آنها دارای سطوح بسیار بالاتری از تستوسترون هستند که به طور موثر از آنها در برابر تشکیل سلولیت محافظت میکند.
مردان و زنان تمایل متفاوت به کاهش وزن دارند. در حالی که زنان اغلب چربی را در قسمت پایین تنه انباشته میکنند، جایی که سلولیت به دلیل زیرساختهای درم به احتمال زیاد ایجاد میشود، تجمع چربی مردانه معمولا در وسط اندام (شکم) آنها است. سلولهای چربی در باسن و رانها حساسترین سلولها به استروژن هستند.
اگرچه اکثر مردان از سلولیت در امان هستند، اما به این معنی نیست که کاملا مصون باشند. با افزایش سن مردان، عدم تعادل هورمونی به معنای افزایش استروژن، افزایش وزن و ورزش نکردن آنها نیز به سلولیت مبتلا میشوند.
علاقه به آبجو همچنین میتواند مشکل ساز باشد، زیرا حاوی رازک (دارای سطوح بالایی از یک فرم بسیار قوی استروژن) است و ثابت شده که سطح تستوسترون را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید: ورزش صورت، حرکات ورزشی برای حالت گیری و لاغری صورت
نوجوانان و سلولیت
اگرچه اکثر زنان سلولیت را در دهه 20 و 30 زندگی خود تجربه میکنند، اما یک رژیم غذایی معمولی و پر از مواد غذایی ناسالم و قند، سبک زندگی کم تحرک و نوسانات شدید هورمونی در بلوغ، به این معنی است که تعداد بیشتری از نوجوانان در معرض ابتلا به این عارضه هستند.
برای اتخاذ یک سبک زندگی سالم که بهترین راه برای جلوگیری از بدتر شدن مشکل است، هرگز دیر نیست. بنابراین فریب تمام تصاویر رسانههای اجتماعی از بدنهای بینقص را نخورید.
درمانهای سلولیت
ساندرا ریمسایت، زیباییشناس پزشکی، بینشهایی در مورد انواع مختلف درمان سلولیت ارائه میدهد:
پرسی درمانی
پرسی درمانی یک سیستم فشردهسازی کنترل شده است که فرآیند سم زدایی طبیعی بدن را تقویت میکند. بیمار یک لباس تنگ میپوشد و دستگاه فشار را به بدن افزایش و سطوح مکش و فشار را تغییر میدهد تا حسی شبیه به ماساژ دستی ایجاد کند.
این درمان به ویژه برای زنان مبتلا به سلولیت در نتیجه احتباس آب بیش از حد یا تخلیه لنفاوی ضعیف مناسب است، اما اگر درجات زیادی از سخت شدن بافت یا عدم استحکام پوست وجود داشته باشد، درمان دیگری توصیه میشود.
امواج صوتی
با استفاده از ژل اولتراسوند، امواج ضربهای به پاها هدایت میشود تا رسوبات چربی را تجزیه کرده و میکروسیرکولاسیون و تخلیه لنفاوی را بهبود بخشد. این روش بخش مهمی از روند درمان است که برای هر چهار درجه سلولیت توصیه میشود. از این روش میتوان برای بازوها، چربی سینه بند و نواحی موضعی اطراف باسن و رانها استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: انواع التراسونیک | آشنایی با تمام کاربردهای امواج فراصوت
مزوتراپی
مزوتراپی در جایی که برای اولین بار توسط زنان فرانسوی اختراع شد، بسیار محبوب است. یک درمان موثر سلولیت به شمار میرود، زیرا به احتباس مایعات، تخلیه لنفاوی، کاهش چربی موضعی و جوانسازی پوست کمک میکند.
مزوتراپی یک روش فوقالعاده و کمتهاجمی برای بهبود بافت پوست است. بسته به نیاز بیمار کوکتلهای مختلفی از ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها را با اسید هیالورونیک ترکیب میشود و سپس برای بهبود بافت پوست به آن تزریق خواهد شد.
بیشتر بخوانید: مزوتراپی روشی برای افزایش حجم مو، زیبایی پوست و لاغری
تزریقات حل کننده چربی
Aqualyx یک محلول آبی مبتنی بر ژل است که میتواند داخل کیسههای چربی موضعی و سطحی زیر پوست تزریق شود و قبل ز اینکه بدن به طور طبیعی اسیدهای چرب آزاد شده را دفع کند، سلولهای چربی را حل میکند. این روش میتواند ظاهر سلولیت را تا حد زیادی بهبود بخشد.
کرایولیپولیز
انجماد چربی به کلید واژه اصلی در کاهش چربی و فرمدهی بدن تبدیل شده است، اما همچنین میتواند ظاهر سلولیت را بهبود بخشد؛ زیرا لایه سطحی چربی را هدف قرار میدهد. سلولهای چربی با احتیاط منجمد میشوند، اما آسیبی به بافتهای اطراف وارد نخواهند کرد، در نتیجه به طور طبیعی از بدن خارج میشوند. در این روش به طور معمول، یک جلسه کافی است و در چهار هفته نتایج قابل مشاهده خواهد بود.
لیزر
سلولاز یک لیزر درمانی کم تهاجمی است که معمولا فقط به یک درمان نیاز دارد و باعث بهبود طولانی مدت و قابل مشاهده در سلولیت میشود. در این روش یک کانول کوچک در درم وارد شده و سپس انرژی لیزر مستقیما به زیر پوست منتقل میشود و نوارهای فیبری را که سطح پوست را پایین میکشند آزاد میکند. در عین حال چربیهای سطحی را مایع و تولید کلاژن را برای ظاهری بسیار صافتر تحریک میکند.
بیشتر بخوانید: مراقبت از پوست بعد از لیزر موهای زائد
سابسیژن
سلفینا یکی از جدیدترین گزینههای درمان سلولیت است و روشی مبتنی بر سابسیژن یا برش است. نوارهای فیبری منقبض کننده برای بهبود ظاهر تودهها و برجستگیهای ناشی از سلولیت آزاد میشوند. این روش نیازی به بیهوشی عمومی ندارد و یک درمان بسیار موثر و طولانی مدت برای گودی عمیق است.
یادداشت پایانی
افزایش سن یکی از چند علت سلولیت است. بنابراین مکملهای حاوی کلاژن مانند توتال درما میتوانند به بهبود شرایط پوست در قسمت پایین یا رانها و همچنین معکوس کردن علائم پیری صورت کمک کنند. اغلب توصیه میشود که با مکملهای گیاهی مانند جینکو بیلوبا ترکیب شود که به طور طبیعی به بهبود گردش خون کمک کند.
بهبود بافت پوست از بیرون نیز مهم است. محصولات رتینول موضعی که حاوی آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین A هستند باید بخشی از برنامه روزانه مراقبت از پوست باشند.
به خاطر داشته باشید گاهی با شناخت علت سلولیت میتوانید موثرترین درمان را استفاده کنید. در بعضی موارد سلولیت میتواند غیر قابل درمان باشد برای مثال اگر علت سلولیت تغییرات هورمونی یا افزایش سن باشد. بنابراین باید با بخشی از این عارضه کنار آمد؛ اما در عین حال میتوان با روشهای دیگر از افزایش آن جلوگیری کرد.
گفتنی است که سلولیت یک بیماری آسان برای درمان نیست و نمیتوان آن را به طور کامل ریشه کن کرد. با این حال، با تشخیص علت سلولیت، درمانها و رویکرد مناسب، میتوانید بهبود قابل توجهی در ظاهر سلولیت ایجاد کنید.