اخبار پزشکی
موضوعات داغ

تفاوت امیکرون با کرونا

 

تفاوت امیکرون با کرونا سوالی است که شاید برای شما هم پیش آمده باشد. در حالی که دانشمندان و کارشناسان هنوز در حال تلاش برای یافتن پاسخ بسیاری از سوالات بی‌‌جواب در مورد نوع جدید کووید امیکرون هستند؛ برخی از پزشکان در آفریقای جنوبی که مواردی را درمان کرده‌اند می‌گویند، به نظر می‌رسد این علائم با آنچه که بسیاری متخصصان از واریانت دلتا انتظار داشتند متفاوت است.

از آنجایی که ظهور نوع جدید کووید امیکرون محدودیت‌هایی را دوباره آغاز می‌کند و نگرانی‌های جهانی را به دلیل افزایش خطر عفونت مجدد به وجود می‌آورد؛ دانشمندان و پزشکان در حال جمع‌آوری اطلاعات در مورد چگونگی و چرایی رفتار متفاوت این نوع نسبت به سایرین هستند.

 

علائم سویه جدید کووید، امیکرون

علائم و تفاوت سویه امیکرون|سیوطب

اگرچه کارشناسان بهداشت گفته‌اند هفته‌ها طول می‌کشد تا بفهمیم این سویه جهش یافته ممکن است بر تشخیص، درمان و واکسن‌ها تاثیر بگذارد، اما آنچه تاکنون می‌دانیم در اینجا آمده است.

علائم کووید مرتبط با سویه امیکرون توسط پزشکان در آفریقای جنوبی که برای اولین بار زنگ خطر ابتلا به سویه جدید را به صدا درآوردند، «بسیار خفیف» توصیف شده است. شاید همین موضوع اولین تفاوت امیکرون با کرونا را بیان کند.

اکثر موارد جدید در آفریقای جنوبی میان افراد 20 و 30 ساله بوده است و پزشکان خاطرنشان می کنند که این گروه سنی عموما علائم خفیف کووید-19 را در هر صورت دارند. اگرچه آن‌ها هشدار می‌دهند که افراد مسن مبتلا به نوع جدید ممکن است علائم شدیدتری داشته باشند.

دکتر اونبن پیلای، پزشک عمومی در استان گاوتنگ، گفت: ما شاهد افزایش شدید موارد در 10 روز گذشته بوده‌ایم. تاکنون این موارد اغلب بسیار خفیف بوده‌اند. با بیمارانی که علائم مشابه آنفولانزا داشته‌اند روبه‌‌رو شده‌ایم، علائمی مانند سرفه‌های خشک، تب، تعریق شبانه، بدن دردهای زیاد در گزارش بیماران بوده است.

دکتر آنجلیک کوتزی، رئیس انجمن پزشکی آفریقای جنوبی، روز یکشنبه به خبرگزاری‌ها گفت که در حوالی 18 نوامبر شروع به دیدن بیمارانی کرد که با «علائم غیرمعمول» ظاهر شدند. علائمی که تاحدودی با علائم مرتبط با واریانت دلتا، خطرناک‌ترین سویه کووید متفاوت بود. سویه دلتا گونه‌ای از ویروس به شمار می‌رود که تا به امروز و در سطح جهانی غالب است.

 

بیشتر بخوانید:  علائم امیکرون در مقایسه با سایر انواع ویروس کرونا

تفاوت امیکرون با کرونا سویه دلتا در علائم

تفاوت امیکرون با کرونا دلتا در علائم، بهواقع با یک بیمار مرد که حدودا 33 سال سن دارد شروع شد. او به پزشکان گفت که در چند روز گذشته بسیار خسته است و بدن درد را همراه با کمی سردرد تجربه می‌کند. بیمار گلودرد نداشت، اما بیشتر به حالت «خارش گلو» بود. همچنین سرفه یا از دست دادن چشایی یا بویایی را اعلام نکرد. علائمی که با گونه‌های قبلی ویروس کرونا مرتبط بوده است.

بیمار را برای کووید آزمایش کردند، نتایج آزمایش کرونای او و خانواده‌اش مثبت اعلام شد، سپس در آن روز بیماران بیشتری با همان علائم متفاوت از نوع دلتا مراجعه کردند.

سایر بیمارانی که تاکنون با واریانت امیکرون دیده شدند نیز علائم «بسیار خفیف» را تجربه کرده بودند و پزشکان کشور آفریقای جنوبی موارد مشابهی را مشاهده کردند.

آنچه پزشکان از نظر بالینی در آفریقای جنوبی می‌بینند بسیار خفیف است، این موضوع برای بیماران آنجا به این شکل دیده شده و این گزارشی است که بسیار از پزشکان از سراسر کشور ارائه داده‌اند.

 

بیشتر بخوانید: راه های انتقال امیکرون و جلوگیری از سرایت جهش جدید کرونا

علائم سویه دلتا کووید

علائم سویه دلتا کووید شبیه به سویه آلفا کووید است، اما مشخص شده که علائم بیشتر شبیه سرماخوردگی ایجاد می‌کند.

متخصصان می‌گویند زمانی که سویه دلتا برای اولین بار در اوایل امسال شناسایی شد، سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و تب بر اساس جدیدترین بررسی‌ها در بریتانیا دیده شد، جایی که بیش از 90درصد موارد ابتلا به دلیل سویه دلتا است.

به گفته دانشمندان در Yale Medicine، نوع دلتا 50درصد بیشتر از نوع آلفا کووید مسری است، به این معنی که تعداد افرادی که به طور بالقوه توسط هر فرد، به کووید مبتلا می‌شوند ممکن است به طور قابل توجهی بیشتر باشد.

کارشناسان گفتند هنوز مشخص نیست که نوع امیکرون از نظر توانایی گسترش چگونه خواهد بود. اما طبق آخرین اطلاعات منتشر شده، توانایی انتشار سه برابری آن در مقایسه با سویه دلتا پیش‌بینی می‌شود.

 

علائم نوع آلفا کووید

طبق گفته متخصصان شایع‌ترین علائم گزارش شده از نوع آلفا کووید، خستگی، سردرد، گلودرد، تب یا از دست دادن چشایی و بویایی است. سویه آلفا اولین نوع کووید بود که ابتدا در بریتانیا شناسایی شد.

اما کووید می‌تواند بسته به فرد به شکل‌های بی‌شماری ظاهر شود و علائمی مانند تب، خستگی و مشکلات تنفسی از آن گزارش شده است. این علائم پس از شروع اولیه برای روزها و هفته‌ها که اغلب به عنوان «کووید طولانی» نامیده می‌شود، باقی می‌مانند.

 

بیشتر بخوانید: تاثیر واکسن کرونا بر امیکرون

طبق نظر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های امریکا، فهرست کامل علائم COVID-19 چیست؟

دکتر امیلی لاندون، متخصص بیماری‌های عفونی در این زمینه گفت: «شما نمی‌توانید تفاوت بین [نوع کووید امیکرون] را از همان ابتدا، یا حتی بیشتر سرماخوردگی‌های معمول در زمستان تشخیص دهید.

اگر فقط به علائم نگاه کنید، تفاوت بین آن‌ها را نخواهید فهمید. برای بسیاری از افراد، این علائم با یکدیگر همپوشانی دارند. شما به خصوص در ابتدای یک بیماری نمی‌دانید چه نوع بیماری‌ای دارید در نتیجه باید آزمایش شوید.

به طور کلی با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، افراد مبتلا به COVID-19 طیف گسترده‌ای از علائم را از خفیف تا شدید گزارش کرده‌اند.

علائم ممکن است 2 تا 14 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر شوند و می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

 

  • تب یا لرز
  • سرفه
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • خستگی
  • دردهای عضلانی یا بدن
  • سردرد
  • از دست دادن چشایی یا بویایی
  • گلو درد
  • احتقان یا آبریزش بینی
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • اسهال

 

بیشتر بخوانید:  امیکرون در کودکان و چگونگی مقابله با کرونای جهش یافته جدید

اگر سویه امیکرون علائم خفیف دارد، چرا یک سویه نگران کننده است؟

تفاوت امیکرون و کرونا در ابتلای مجدد|سیوطب

دکتر ماریا ون کرخوف، سرپرست فنی برنامه فوریت‌های بهداشتی سازمان بهداشت جهانی گفت: شواهد اولیه در مورد امیکرون نشان می‌دهد که این سویه دارای تعداد زیادی جهش است و برخی از آن‌ها ویژگی‌های نگران‌کننده‌ای دارند. از جمله افزایش خطر عفونت مجدد در مقایسه با سایر انواع بسیار قابل انتقال در این سویه مشاهده می‌شود.

این به آن معنا است که افرادی که به کووید مبتلا شده‌اند و بهبود یافته‌اند، می‌توانند بیشتر در معرض ابتلای مجدد با این نوع باشند.

 

بیشتر بخوانید: آلودگی هوا و کرونا، دغدغه این روزهای کلان شهرها

تفاوت امیکرون با دلتا در برابر واکسن

مطالعات نشان داده‌اند که واکسن‌های کووید-۱۹ بر هر دو نوع آلفا و واریانت دلتا موثر هستند. با این حال، دانشمندان هنوز نمی‌دانند که واکسن‌ها در برابر نوع جدید کووید امیکرون که در آفریقای جنوبی شناسایی شده چقدر تاثیر دارند.

پل برتون، مدیر ارشد پزشکی مدرنا، یکشنبه گفت که سازندگان واکسن می‌توانند در اوایل سال آینده یک واکسن فرموله‌شده علیه نوع ویروس کرونای اومیکرون تولید کند.

این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرد که سازندگان واکسن صدها نیروی متخصص را از اولین روزهای کشف امیکرون بسیج کرده‌اند تا مطالعه نوع جدید را آغاز کنند.

مشخص نیست که آیا به فرمول‌های جدیدی نیاز خواهد بود یا خیر یا اینکه واکسیناسیون‌های فعلی کووید در برابر نوع جدیدی که شروع به گسترش در سراسر جهان کرده است از ما محافظت می‌کند.

برتون گفت: «ما باید در مورد توانایی واکسن فعلی برای محافظت در چند هفته آینده اطلاعات بیشتری به دست بیاوریم، اما نکته قابل توجه در مورد واکسن‌های پلتفرم مدرنا این است که می‌توانیم خیلی سریع حرکت کنیم.»

رئیس مدرنا افزود: «اگر مجبور باشیم واکسنی کاملا جدید بسازیم، فکر می‌کنم اوایل سال 2022 آغاز دسترسی به این واکسن خواهد بود»

 

بیشتر بخوانید: آلودگی هوا و سردردهای ناشی از آن

به طور کلی تفاوت‌های بسیار جزئی در نشانه‌های انواع سویه‌های کرونا ویروس دیده می‌شود و در مقایسه تفاوت امیکرون با کرونا دلتا و آلفا تغییرات بنیادی در علائم نیست، بلکه شدت و ضعف علامت‌ها متغیر است.

 

تفاوت امیکرون و کرونا؟

تفاوت‌های امیکرون با سویه‌های پیشین کرونا در شدت علائم بیماری و از دست ندادن بویایی و چشایی بیان شده است. همچنین احتمال داده می‌شود که در سویه امیکرون میزان مرگ و میر کمتر باشد. این موارد هنوز اثبات نشده‌اند.

علائم امیکرون در مقایسه با سویه دلتا؟

سویه امیکرون علائمی مشابه سایر انواع ویروس کرونا دارد. تب، سرفه، تنگی نفس و دردهای عضلانی از جمله علائم آن هستند. اما نکته متفاوت آن با دیگر سویه‌ها از دست ندادن حس چشایی و بویایی است.

واکسن ها در برابر هر نوع کووید چقدر موثر هستند؟

تاثیر واکسن‌ها بر تمامی سویه‌های کرونا به میزان بالایی بوده و گاهی تا بیشتر از 90درصد ایمنی را فراهم می‌کردند؛ اما مقدار ایمنی در برابر سویه امیکرون مشخص نشده و نیاز به زمان بیشتری دارد.

منبع
nbcchicago.com

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا