اخبار پزشکی
موضوعات داغ

تاثیر واکسن کرونا بر امیکرون

آیا واکسن‌های کرونا در برابر امیکرون محافظت ایجاد می‌کنند؟

تاثیر واکسن کرونا بر امیکرون یکی از سوالات پرتکرار محافل پزشکی و تمامی مردم است. امکان دارد دو هفته یا بیشتر طول بکشد تا از میزان تاثیر واکسن کرونا بر امیکرون اطلاعات به دست بیاوریم. محققان آفریقای جنوبی گزارش دادند که داده‌های اولیه نشان می‌دهد این سویه جهش یافته «توانایی قابل توجهی برای فرار از مصونیت از عفونت قبلی» دارد.

دانشمندان همچنین به گسترش این سویه ویروس کرونا در کشورهای دیگر که نرخ واکسیناسیون و اقدامات بهداشت عمومی متفاوتی دارند، نگاه خواهند کرد. از آنجایی که نوع امیکرون ویروس کرونا همچنان در سراسر جهان گسترش می‌یابد، یک سوال مهم این است که واکسن های COVID-19 چقدر در برابر آن مقاومت می‌کنند؟

در حال حاضر ما پاسخی برای این موضوع نداریم. اما طی چند هفته آینده، دانشمندان باید شروع به انتشار داده‌های آزمایش‌های آزمایشگاهی و مطالعات دنیای واقعی کنند. این نتایج تصویر بهتری از اینکه آیا امیکرون می‌تواند حفاظت از واکسن را دور بزند و اینکه آیا برای مبارزه با این نوع نیاز به به‌روزرسانی واکسن‌هایمان داریم، به ما می‌دهد.

با این حال داده‌ها به یکباره منتشر نمی‌شوند، بنابراین انتظار داشته باشید که تصویر امیکرون به آرامی برای ما شفاف شود.

بیشتر بخوانید: تفاوت امیکرون با کرونا

علائم افزایش خطر عفونت مجدد توسط امیکرون

در حال حاضر نشانه‌هایی وجود دارد و نشان می‌دهد افرادی که قبلا عفونت کروناویروس داشته‌اند، ممکن است راحت‌تر به عفونت مجدد مبتلا شوند. محققان آفریقای جنوبی در هفته اول آذر گزارش دادند که داده‌های دنیای واقعی از این کشور نشان می‌دهد که این سویه توانایی قابل توجهی برای فرار از مصونیت از عفونت قبلی دارد.

با این حال، محققان آفریقای جنوبی اطلاعاتی در مورد وضعیت واکسیناسیون افراد مبتلا به نوع امیکرون نداشتند که چیزی در مورد اثربخشی واکسن‌ها اعلام کنند.

دکتر جولیت پولیام، نویسنده این مطالعه، مدیر مرکز عالی آفریقای جنوبی در مدل‌سازی و تحلیل اپیدمیولوژیک در دانشگاه استلنبوش در توییتر گفت: «بنابراین ما نمی‌توانیم ارزیابی کنیم که آیا امیکرون از ایمنی ناشی از واکسن فرار می‌کند یا خیر.»

دانشمندان همچنین به گسترش سویه جهش یافته کرونا در کشورهای دیگر که نرخ واکسیناسیون و اقدامات بهداشت عمومی متفاوتی دارند، نگاه خواهند کرد.

علاوه بر این، آن‌ها سعی می‌کنند عوامل دیگری را که می توانند شانس ابتلا به بیماری شدید را افزایش دهند، مانند شغل، سایر شرایط پزشکی و وضعیت زندگی، کنترل کنند.

آنها بررسی خواهند کرد که افراد چه واکسن‌هایی را دریافت کرده‌اند، آیا آن‌ها به طور کامل واکسینه شده‌اند یا خیر، آیا آن‌ها یک تقویت کننده دریافت کرده‌اند و چه مدت از آخرین دوز آن‌ها گذشته است.

بدون شک این مطالعات زمان می برد. حتی بیشتر طول می‌کشد تا ببینیم آیا افزایش بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر ناشی از امیکرون وجود دارد یا خیر، زیرا این موارد چندین هفته از موارد ابتلا عقب هستند.

در حالی که هم واکسیناسیون و هم عفونت می‌تواند منجر به ایمنی در برابر ویروس کرونا شود، عفونت خطر ابتلا به بیماری شدید را به همراه دارد.

بر اساس داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) در ایالات متحده، افرادی که واکسینه نشده‌اند در مقایسه با افرادی که به طور کامل واکسینه شده‌اند، 14 برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از کووید-19 هستند.

برخی از تحقیقات منابع معتبر همچنین نشان می‌دهد که پاسخ ایمنی در برابر عفونت کروناویروس در بین افراد بسیار متفاوت است. همچنین مانند محافظت آنتی بادی ارائه شده توسط واکسن‌ها، ایمنی اکتسابی عفونت با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: علائم امیکرون در مقایسه با سایر انواع ویروس کرونا

سرنخ هایی مطالعات آنتی بادی برای تاثیر واکسن کرونا بر امیکرون

رهایی از مرگ تحت تاثیر واکسن کرونا|سیوطب

علاوه بر مطالعات دنیای واقعی، دانشمندان آزمایش خواهند کرد که آنتی‌بادی‌های موجود در خون افرادی که واکسینه شده‌اند تا چه اندازه می‌توانند از امیکرون محافظت کنند.

این آزمایشات در آزمایشگاه انجام می‌شود. به طور خاص، دانشمندان به فعالیت خنثی‌کننده آنتی‌بادی‌ها در برابر سویه امیکرون نگاه می‌کنند. آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده می‌توانند محکم به ویروس متصل شوند و به طور موثر آن را خنثی کنند، مانند جلوگیری از آلوده کردن سلول‌ها.

اگر فعالیت خنثی کننده در مواجهه با امیکرون بسیار کم شود، این می‌‍تواند نشان دهنده این باشد که واکسن‌ها در برابر این نوع اثر کمتری دارند. امیکرون دارای ده‌ها جهش است که 32 مورد در پروتئین اسپایک آن رخ داده است.

ما از قبل در مورد برخی از این جهش‌ها می‌دانیم، زیرا آن‌ها در انواع قبلی شناسایی شده‌اند. همچنین سرنخ‌هایی داریم مبنی بر اینکه ممکن است اثربخشی واکسن‌ها علیه امیکرون کاهش یافته باشد. اما هنوز از آن اطلاعات دقیق نداریم. دریافت این اطلاعات یک یا دو هفته حتی احتمال دارد سه هفته طول بکشد.

یکی از چالش‌های آزمایش سطح آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده، تعیین معنای آن برای دنیای واقعی است. نقطه مشخصی وجود ندارد که در آن سطح آنتی بادی از خوب به بد کاهش یابد. البته کاهش بیشتر در آنتی بادی‌های خنثی کننده بدتر است.

اما این سطح چقدر باید کاهش یابد تا خطر ابتلا به عفونت در یک فرد افزایش پیدا کند؟ یا اینکه خطر بیماری شدید آن‌ها نگران کننده شود؟ دانشمندان در تلاشند تا نه تنها برای امیکرون، بلکه برای دلتا پاسخ این سوالات را بیابند.

بیشتر بخوانید: راه های انتقال امیکرون و جلوگیری از سرایت جهش جدید کرونا

لایه‌های محافظ در برابر امیکرون

حتی اگر توان واکسن در خنثی کردن امیکرون کاهش پیدا کند، سیستم ایمنی راه‌های دیگری برای محافظت در برابر ویروس کرونا دارد. پس از واکسیناسیون، افراد انواع دیگری از آنتی بادی‌ها و همچنین سلول‌های B و سلول‌های T را تولید می‌کنند. این لایه‌های دیگر حتی با کاهش آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده نیز می‌توانند وارد شوند.

دانشمندان سطح سلول‌های T و سلول‌های B تولیدکننده آنتی‌بادی را در افرادی که واکسینه شده‌اند اندازه‌گیری می‌کنند و به دنبال سلول‌هایی می‌گردند که امیکرون را به طور موثر هدف قرار دهند. با این حال این مطالعات پیچیده‌تر هستند و ممکن است مدت بیشتری طول بکشد.

بسیاری از متخصصان بر این باورند که افرادی که به طور کامل واکسینه شده‌اند، همچنان در برابر بیماری شدید ناشی از امیکرون محافظت می‌شوند، حتی اگر احتمال ابتلا به عفونت یا عفونت مجدد نسبت به انواع قبلی بیشتر باشد.

بسیاری از آن جهش‌ها که در امیکرون یافت می‌شوند با فرار ایمنی مرتبط است. دکتر کارلوس دل ریو، استاد پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه اموری، روز پنجشنبه در یک نشست خبری در مورد بیماری‌های عفونی گفت: «اما من فکر می‌کنم هنوز بسیار ممکن است که واکسن‌ها در برابر بیماری‌های شدید مقاومت کنند، حتی با آن جهش‌هایی که دارد. در این برهه از زمان، ما باید علم را دنبال کنیم و در چند هفته آینده اطلاعات بیشتری به دست خواهیم آورد.»

بیشتر بخوانید :امیکرون در کودکان و چگونگی مقابله با کرونای جهش یافته جدید

تاثیر واکسن کرونا بر امیکرون|سیوطب

همچنین هنوز خیلی زود است که بدانیم آیا به واکسن یا تقویت کننده مخصوص امیکرون نیاز داریم یا خیر.

بنا بر گزارش‌ها، سازندگان واکسن می‌گویند که می‌توانند ظرف چند ماه یک واکسن جدید تولید کنند، اما ممکن است منتظر بمانند تا ببینند امیکرون قبل از عرضه آن‌ها چقدر با مشکل مواجه می‌شود.

نوع بتا نشانه‌هایی از خود نشان داد که می‌تواند بر برخی از محافظت‌های ارائه شده توسط واکسن‌ها غلبه کند، اما این نوع به فراتر از آفریقای جنوبی جایی که برای اولین بار شناسایی شد، گسترش پیدا نکرد.

همچنین، دلتا همچنان نوع غالب در جهان است و باعث افزایش موارد و بستری شدن در بیمارستان در برخی مناطق می‌شود.

دکتر اشلی لیپس، متخصص بیماری‌های عفونی در مرکز پزشکی وکسنر دانشگاه ایالتی اوهایو، گفت: «احتمالا مهم‌ترین کاری که مردم باید انجام دهند این است که مطمئن شوند واکسن کووید را دریافت می‌کنند، زیرا می‌دانیم این واکسن در برابر دلتا محافظت می‌کند.»

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که تقویت‌کننده‌های واکسن فعلی باید به افراد کمک کند تا بهتر از امیکرون محافظت شوند، حتی اگر سطح آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده کاهش پیدا کند.

کارشناسان همچنین تاکید می‌کنند که ابزارهای دیگری نیز در اختیار داریم که در برابر تمام نسخه‌های قبلی کرونا کار کرده‌اند: ماسک صورت، تهویه بهتر داخل خانه، فاصله‌گذاری فیزیکی و آزمایش.

بیشتر بخوانید :آلودگی هوا و کرونا، دغدغه این روزهای کلان شهرها

بدون‌شک براساس اطلاعات به دست آمده، سویه جهش یافته ویروس کرونا که با نام امیکرون شناخته می‌شود، قابلیت انتشار و سرایت بالاتری را در مقایسه با سویه‌های پیشین دارد. به همین دلیل تا زمانی که اطلاعات مناسبی درباره امیکرون به دست نیاورده‌ایم باید از روش‌های قبل سود ببریم تا از تاثیر واکسن کرونا بر امیکرون اطمینان پیدا کنیم و بدانیم که این واکسن‌ها و روش‌های اجرایی برای امیکرون کارساز هستند یا خیر.

آیا واکسن‌های کرونا در برابر امیکرون محافظت ایجاد می‌کنند؟

در حال حاضر تمامی مراکز تولید و تحقیقات روی واکسن‌ها در حال بررسی این موضوع هستند. اما تاکنون نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که میزان محافظت واکسن‌ها در برابر سویه امیکرون، کمتر از دیگر سویه‌ها است. اما بدون شک تزریق واکسن بی‌تاثیر نیست.

لایه‌های محافظ در برابر امیکرون؟

سیستم ایمنی بدن انسان راه‌هایی برای محافظت در برابر ویروس کرونا دارد. پس از واکسیناسیون، افراد انواع دیگری از آنتی بادی‌ها و همچنین سلول‌های B و سلول‌های T را تولید می‌کنند که ممکن است در برابر امیکرون مقاومت داشته باشند.

منبع
healthline.com

2 دیدگاه

  1. تقریبا کامل ترین مطلبی بود که راجع به امیکرون و علائم آن داخل اینترنت موجوده، مرسی از سایت خوبتون که برای همه مطالب مطلب تهیه میکنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا