بیماریچشم

3 قطره برای رفع قرمزی چشم که در مواقع ضروری بیشترین تاثیر را دارند

قطره برای رفع قرمزی چشم در واقع یک درمان تحریک جزئی و موقت به شمار می‌رود که خستگی و قرمزی گاه به گاه را رفع می‌کند. فراموش نشود که انواع قطره برای رفع قرمزی چشم مشکلات زمینه‌ای را درمان نمی‌کنند و برای رفع کامل این قرمزی باید علت زمینه‌ای آن را برطرف ساخت.

بسیاری از موارد قرمزی چشم نسبتا بی‌ضرر و معمولا با درمان‌های خانگی یا درمان‌های بدون نسخه بهبود می‌یابند، اما اگر قرمزی چشم با درد، حساسیت به نور، تورم یا تاری دید همراه باشد باید فورا به چشم پزشک مراجعه کرد.

در این مقاله از مجله سلامت سیوطب به علل قرمزی و انواع قطره برای رفع قرمزی چشم پرداخته شده است.

 

قرمزی چشم چیست؟

چشم قرمز یک اصطلاح کلی برای توصیف چشم‌های قرمز، تحریک شده و خون‌آلود است و زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌های خونی ریز زیر سطح چشم، بزرگ‌تر یا ملتهب می‌شوند. معمولا قرمزی چشم واکنش به چیزی است که چشم را تحریک می‌کند و یک یا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار خواهد داد. به مرور زمان یا به‌ طور ناگهانی مانند آلرژی یا آسیب به چشم ظاهر خواهد شد.

قرمزی چشم‌ها معمولا با درد، خارش،‌ ترشحات چشمی، چشم‌های متورم یا تغییر در بینایی مانند تاری دید همراه است. اگر چشم‌ها بیش از یک هفته قرمز بماند، یا در صورت اختلال بینایی و وجود درد، باید برای تشخیص پزشکی و درمان مناسب به چشم پزشک مراجعه کرد.

بیشتر بخوانید: ۵ درمان قرمزی چشم با ساده ترین روش های خانگی وتخصصی
 

دلیل قرمزی چشم چیست؟

ورم ملتحمه (چشم صورتی) که نیاز به قطره برای رفع قرمزی چشم دارد|سیوطب

  • آلرژی: هنگامی‌که یک ماده تحریک‌کننده (مانند گرده، شوره حیوانات، گرد و غبار یا مواد شیمیایی خاصی که در لوازم آرایش یا محلول‌های لنز تماسی وجود دارد) وارد بدن فرد ‌شود، سیستم ایمنی واکنش نشان می‌دهد.

بدن برای مبارزه با مواد آلرژی زا هیستامین ‌ترشح می‌کند که باعث می‌شود رگ‌های خونی در چشم‌ها بزرگ و چشم‌ها قرمز و دچار آبریزش و خارش شوند. به همین دلیل پزشک برای رفع قرمزی چشم قطره توصیه می‌کند.

  • بلفاریت (التهاب پلک): بیماری شایعی که باعث قرمزی و ملتهب شدن پلک خواهد شد که نیاز به قطره برای رفع قرمزی چشم را محرز می‌سازد. علاوه بر پلک قرمز و متورم، چشم ممکن است بسوزد و خارش داشته باشد.
  • ورم ملتحمه (چشم صورتی): ورم ملتحمه از شایع‌ترین عفونت‌های چشمی ‌به خصوص در بین کودکان به شمار می‌رود. زمانی رخ می‌دهد که ملتحمه، غشای نازک و شفافی که سفیدی چشم و پلک‌ها را می‌پوشاند، عفونی ‌شود. به همین دلیل رگ‌های خونی داخل آن تحریک و متورم می‌شوند و چشم قرمز یا صورتی به نظر می‌رسد که در این حالت از قطره برای رفع قرمزی چشم بهره می‌برند.
  • خشکی چشم: وقتی چشم‌ها اشک کافی تولید نمی‌کنند یا اشک‌هایی تولید شده فاقد قسمت چربی هستند، خشکی چشم شکل می‌گیرد. برای سلامت و راحتی چشم‌ها اشک کافی و با عملکرد خوب نیاز است. علائم خشکی چشم شامل سوزش، اشک زیاد و دوره‌های خشکی و ‌ترشحات مخاطی احتمالی است.

گاهی درد و قرمزی نیز همراه با خشکی چشم بروز می‌یابد که باید به استفاده از قطره برای رفع قرمزی چشم اقدام کرد. همه افراد احتمال ابتلا به خشکی چشم را دارند، ولی در زنان شایع‌تر به نظر می‌رسد، به خصوص ‌آن‌هایی که یائسه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: ۸ عفونت چشم؛ علل ابتلا، علائم و اقدامات درمانی که حتما باید بدانید!
 

  • آسیب چشم: ضربه یا آسیب به چشم از عوامل قرمزی و خون‌آلود شدن چشم محسوب می‌شوند. همزمان با انبساط رگ‌های خونی در چشم، خون بیشتری برای بهبودی سریع‌تر به محل آسیب دیده می‌رسد. این رگ‌های خونی باز همان موردی است که به قرمزی چشم منتهی خواهد شد. آسیب‌های چشمی شامل خراش‌های قرنیه (خراش‌های سطح چشم)، زخم‌های سوراخ شده و سوختگی‌های شیمیایی خواهد بود. این آسیب‌های چشمی به مراقبت فوری پزشکی  ‌نیاز دارند و برای حل آن باید از قطره برای رفع قرمزی چشم ناشی از آسیب بهره برد.
  • گلوکوم: در بیشتر موارد، آب سیاه به تدریج ظاهر می‌شود و معمولا در ابتدا علائمی ‌ندارد. گلوکوم حاد یا شدید یک وضعیت تهدیدکننده بینایی است که به مراقبت فوری پزشکی نیاز دارد.
  • مصرف بیش از حد الکل: باعث کاهش اکسیژن به گلبول‌های قرمز خون شده و موجب به هم چسبیدن رگ‌های خونی، قرمزی و خون‌آلود بودن چشم‌ها خواهد شد که قطره برای رفع قرمزی چشم اولین توصیه جهت کنترل آن است.
  • سیگار: خطر ابتلا به بیماری‌های چشمی‌ را افزایش می‌دهد و بر بینایی فرد تاثیر می‌گذارد. دود تنباکو نیز یک محرک سمی ‌چشم است که باعث خشکی، قرمزی و خارش چشم می‌شود. کشیدن ماری جوانا همچنین باعث قرمزی و خونریزی چشم می‌شود. یکی از عناصر موجود در ماری جوانا باعث گشاد شدن رگ‌های خونی در چشم خواهد شد و موجب قرمزی چشم می شود که ممکن است ساعت‌ها یا بیشتر ادامه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: ۱۷درمان گودی زیر چشم؛ معرفی کرم‌ها و محصولات روشن‌کننده‌ مفید
 

راه‌های درمان و بهترین قطره برای قرمزی چشم چیست؟

درمان قرمزی چشم طیف گسترده‌ای دارد. اغلب اوقات استراحت، کمپرس خنک روی چشم‌های بسته، ماساژ ملایم پلک‌ها، شستن ملایم پلک‌ها و قطره‌های چشمی ‌بدون نسخه علائم را تسکین می‌دهد. گاهی چشم پزشک آنتی بیوتیک، قطره چشمی‌ خاص یا پماد را توصیه و تجویز خواهد کرد.

اما مهم است که بدانیم برای قرمزی چشم چی خوبه و باید اسم قطره برای قرمزی چشم را دانست تا در مواقع ضروری از آن استفاده کرد. این قطره‌ها عبارتند از:

 

1.اشک مصنوعی قطره برای رفع قرمزی چشم

فردی در حال ریختن قطره برای رفع قرمزی چشم|سیوطب

اشک مصنوعی از نظر بالینی به عنوان قطره‌های آرام‌بخش شناخته می‌شود. این قطره‌ها بدون نسخه هستند و برای بازگرداندن رطوبت به چشم‌های خشک و ملتهب فرموله شده‌اند. اشک مصنوعی یک قطره برای رفع قرمزی چشم است که باید اغلب استفاده شود.

بیشتر بخوانید: ۱۱ درمان سیاهی زیر چشم؛ از بلفاروپلاستی تا جراحی چربی‌های زیر چشم
 

2. درمان فوری قرمزی چشم با قطره منقبض‌کننده عروق

منقبض‌کننده‌های عروقی (دکونژستانت‌ها) با کوچک کردن رگ‌های خونی کوچک ملتحمه عمل می‌کنند. نمونه‌هایی از قطره‌ برای رفع قرمزی چشم که از طریق انقباض عروق برای کوتاه مدت عمل می‌کنند عبارتند از:

  • تتراهیدروزولین
  • نافازولین
  • فنیل افرین

قطره‌های چشمی منقبض‌کننده عروق برای درمان قرمزی چشم در بین چشم پزشکان محبوب نیستند؛ زیرا زمانی که برای مدت طولانی استفاده می‌شوند، به سرعت از بین رفته و مستلزم استفاده مکرر هستند. این می‌تواند باعث قرمزی برگشتی شود. وقتی که قطره‌ها از بین ‌روند، حتی احتمال دارد رگ‌های خونی بیشتر از قبل گشاد و چشم‌ها خون‌آلودتر به نظر برسند.

بیشتر بخوانید: ۱۵ درمان پیر چشمی؛ از عینک و لنز تا کراتوپلاستی رسانا
 

3. آنتی هیستامین نوعی قطره برای رفع قرمزی و خارش چشم

قطره‌های چشمی آنتی هیستامین حاوی داروهایی هستند که برای درمان علائم آلرژی چشمی (التهاب ملتحمه آلرژیک) طراحی شده‌اند؛ از جمله خارش، قرمزی، درد، سوزش و تورم که توسط پاسخ سیستم ایمنی بدن به یک آلرژن ایجاد می‌شود.

قطره‌های چشمی آنتی هیستامین عبارتند از Opcon-A (تتراهیدروزولین) و Naphcon-A (ناپازولین) که حاوی آنتی هیستامین برای کنترل خارش و منقبض کننده عروق برای کوچک کردن عروق خونی متورم برای کاهش قرمزی هستند. معمولا آنتی هیستامین‌ها و اشک مصنوعی به عنوان قطره برای رفع قرمزی چشم کودک کاربرد بیشتری دارند.

بیشتر بخوانید: ۹درمان پرش پلک چشم؛ از قرص سولفات کینین تا نوشابه انرژی‌‌زا
 

گلاب برای رفع قرمزی چشم

گلاب خاصیت ضدباکتریایی و ضدعفونی دارد و به همین دلیل برای بیماری‌های چشمی از آن بهره می‌برند. این ماده از چشم‌ها در برابر گرد و غبار، آلودگی‌ها، قرمزی و ورم ملتحمه چشم محافظت خواهد کرد. به یاد داشته باشید که نباید گلاب را در چشم ریخت، بلکه باید آن را به یک پنبه آغشته و چشم را با آن پاک کرد.

یادداشت پایانی

قرمزی چشم یک مشکل رایج است که نحوه از بین بردنش تا حدی به علت آن بستگی دارد. خوشبختانه، درمان و قطره برای رفع قرمزی چشم معمولا بدون نسخه در دسترس است. در این مقاله به بررسی درمان‌های مختلف برای قرمزی چشم و جزئیات چگونگی خلاص شدن از شر قرمزی چشم پرداخته شد. همچنین به این موضوع اشاره شد که چه زمانی برای درمان قرمزی چشم باید به پزشک مراجعه کرد و نباید فقط به درمان با قطره برای رفع قرمزی چشم اکتفا کرد.

 

سوالات متداول درباره قطره برای رفع قرمزی چشم

1.اسم قطره برای لکه خون در چشم چیست؟

قطره‌های چشمی آنتی هیستامین عبارتند از تتراهیدروزولین و ناپازولین که حاوی آنتی هیستامین برای کنترل خارش و منقبض کننده عروق برای کم کردن قرمزی چشم هستند. از قطره فنیل افرین نیز برای از بین بردن لکه‌های قرمز خفیف چشم بهره می‌برند.

2. چگونه قرمزی چشم را به طور طبیعی درمان می‌کنید؟

درمان‌های طبیعی برای خلاص شدن از شر قرمزی چشم گاهی مؤثر هستند، به خصوص اگر ناشی از عفونت باشند. خواب کافی و پرهیز از الکل، آلرژن‌ها و دود، از قرمزی چشم جلوگیری خواهد کرد. کمپرس‌های خنک مانند برش‌های خیار یا کیسه‌های چای خنک نیز به به جای قطره برای رفع قرمزی چشم به کار می‌روند.

3. درمان چشم‌های خون‌آلود چقدر طول می‌کشد؟

بستگی به علت دارد. قرمزی چشمان ناشی از یک شب سخت امکان دارد چند ساعت طول بکشد. ناشی از آلرژی تا یک ساعت یا بیشتر پس از مصرف آنتی هیستامین باقی می‌ماند و در طول فصل آلرژی ظاهر و از بین برود.
قرمزی چشم‌های ناشی از چشم صورتی معمولا در عرض یک هفته از بین خواهد رفت، اگر ناشی از عفونت ویروسی باشد 24 تا 48 ساعت پس از شروع درمان ورم ملتحمه باکتریایی، رد قرمزی وجود دارد، اما اگر قرمزی چشم‌های ناشی از خونریزی زیر ملتحمه باشد، برطرف شدن آن چند هفته طول می‌کشد.

منبع
medicalnewstoday.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا