زیباییمو

درمان خانگی ریزش مو؛ 10 درمانی که موهایتان را به جنگل تبدیل می‌کند

فهرست محتوا نمایش

درمان خانگی ریزش مو را باید جزو راه‌کارهایی به حساب آورد که بسیاری از افراد آن را به درمان‌های شیمیایی و پزشکی ‌ترجیح می‌دهند. اما برخی از جنبه‌های رشد مو، مانند ژنتیک، خارج از کنترل فرد است. با این حال، اگر فردی از یک رژیم غذایی سالم و مغذی پیروی کند، بهبودی رشد مو دور از ذهن نخواهد بود.

استفاده از درمان‌ خانگی ریزش مو و مراقبت خوب نیز در تاثیرگذاری افزایش ضخامت و رشد مو نقش قابل تامل دارند. زمانی که ریزش مو به دلیل یک وضعیت پزشکی است، باید در مورد درمان‌های مناسب حتما با پزشک صحبت کرد.

وقتی فردی در تلاش برای جلوگیری از ریزش مو است، دانستن نکاتی او را در رسـیدن به هدف کمک خواهد کرد. رژیم غذایی و نحوه درمان خانگی ریزش مو شدید در زنان، مواردی هستند که در این مقاله از مجله سلامت سیوطب مورد بررسی قرار می‌گیرند.

شرایطی که به ریزش مو ختم می‌شوند را بشناسیم

ریزش مو را می‌توان با چند علامت طبقه‌بندی کرد. طاسی با الگوی مردانه یا زنانه با نام آلوپسی آندروژنیک نیز شناخته می‌شود. در میان مردان بالای 50 سال و زنانی که قبلا یائسگی را تجربه کرده‌اند، شایع‌تر است.

عواملی که موجب طاسی در مردان خواهد شد

  • ژنتیک
  • سرطان‌ها
  • شرایط تیروئید
  • داروها
  • اختلالات تغذیه‌ای
  • سطوح بالای هورمون‌های جنسی به نام آندروژن
  • سشوار داغ بیش از حد

بیشتر بخوانید: خواص روغن نارگیل برای پوست و مو؛ از درمان ریزش مو تا رفع جای جوش

علت‌های ریزش مو در زنان

به ندرت احتمال دارد که زنان کاملا کچل شوند. پزشکان طاسی الگوی زنانه را به 3 نوع تقسیم می‌کنند:

  • نوع اول: زمانی است که مقدار کمی ‌نازک‌شدن در قسمت‌هایی از سر که مو دارد شروع می‌شود.
  • نوع دوم: شامل کاهش تارهای مو و افزایش نازک‌شدن آن است.
  • نوع سوم: این حالت در سرتاسر سر به وجود می‌آید و در بالای پوست سر ظاهری کاملا آشکار دارد.

طاسی الگوی زنانه می‌تواند به طور طبیعی رخ دهد، مربوط به ژنتیک، عارضه جانبی دارو یا تغییرات هورمونی ناشی از بارداری و یائسگی باشد. زنان در دهه 20 سالگی کمتر دچار نازکی مو می‌شوند. ولی رد پای ریزش مو در 40 تا 50 سالگی و بعد از آن به وضوح قابل مشاهده است. وقتی از خانم‌هایی که دچار ریزش مو شده‌اند در مورد سشوار سوال کنیم آن‌ها به استفاده زیاد از سشوار داغ اقرار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: ریزش مو بعد از زایمان؛ آیا موهای از دست رفته باز می‌گردد؟

گزینه‌های طبیعی و انواع درمان خانگی ریزش مو شدید در زنان

درمان خانگی ریزش مو یا نازک‌شدن مو می‌تواند چالش برانگیز باشد و ممکن است همه درمان‌ها مفید نباشند. اگر انواع خاصی از طاسی یا شرایط سلامتی را تجربه می‌کنید که می‌تواند باعث ریزش مو شود، امکان دارد، رشد مجدد وجود نداشته باشد. با این حال، برخی از درمان‌های طبیعی وجود دارد که افراد در تلاشند تا از آن‌ها برای رشد مجدد مو بهره ببرند. 10 مورد از بهترین درمان خانگی ریزش مو در لیستی که در ادامه ارائه خواهد شد قرار دارد که عبارتند از:

1. ماساژ؛ ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین درمان خانگی ریزش مو

ماساژ پوست سر، که اغلب آن را با روغن و ماسک مو ‌ترکیب می‌کنند، پوست سر را تحریک و ضخامت مو را بهبود می‌بخشد.

تصور می‌شود که کشش در طول ماساژ باعث رشد و ضخامت مو در سلول‌های پاپیلای پوستی می‌شود که در پایین فولیکول مو قرار دارند. این سلول‌ها نقش کلیدی در تشکیل رشد مو و چرخه ریزش و رشد مجدد دارند.

یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که ماساژ پوست سر باعث بهبود رشد مو، جریان خون و سلامت پوست سر می‌شود. وقت‌گذاشتن برای ماساژ پوست سر در هر روز کمک می‌کند تا استرس و تنش کاهش یابد. دور از ذهن نیست که منشا ریزش مو احساسات منفی و استرس روزانه باشد.

پوست سر را با نوک انگشتان به صورت دایره‌های کوچک فشار و حرکت دهید. زمان مشخصی برای انجام ماساژ پوست سر وجود ندارد. ولی طبق تحقیقات هر ماساژ پوست سر روزانه به مدت چهار دقیقه و به مدت 24 هفته یک درمان سریع ریزش مو به حساب می‌آید.

بیشتر بدانید: ریزش مو و پیشگیری با آسان‌ترین، ماندگارترین و ارزان‌ترین روش‌ها

2. آلوئه ورا؛ گیاهی سرشار از خواص ضد ریزشی برای مو

آلوئه ورا گیاهی برای درمان خانگی ریزش مو|سیوطب

آلوئه ورا مدت‌هاست که برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین پوست سر را تسکین و موها را حالت می‌دهد. آلوئه‌ورا شوره سر را کاهش و فولیکول‌های مو را که ممکن است توسط چربی اضافی مسدود شده‌ باشد، باز می‌کند.

می‌توان چند بار در هفته ژل آلوئه ورا خالص را به پوست سر و موها مالید. همچنین می‌توانید از شامپو و نرم کننده حاوی آلوئه ورا به عنوان درمان خانگی ریزش مو استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: خواص پوست هندوانه برای مو؛ ترکیبی جدید در ۲۰۲۲ برای تقویت مو و پوست

3. روغن نارگیل؛ منبعی غنی از ویتامین برای درمان ریزش مو در طب سنتی

این روغن گیاهی حاوی اسیدهای چرب به نام اسید لوریک است که به داخل ساقه مو نفوذ کرده و ریزش پروتئینی مو را کاهش می‌دهد. از روغن نارگیل قبل یا بعد از شـستن موها باید استفاده کرد، که این موضوع به نوع موی شخص بستگی دارد. اگر موهایتان چرب باشد می‌توان یک شب یا چند ساعت قبل از شـستن از روغن نارگیل استفاده کرد.

روغن نارگیل را روی پوست سر و موها ماساژ دهید. اگر موهای شما خشک است، می‌توانید از آن به عنوان یک درمان خانگی خشکی مو نیز استفاده کرد. باید تحقیقات بیشتری در مورد روغن نارگیل به عنوان محرک رشد مو انجام شود. اما طبق پژوهش‌ها ساقه مو را روان و از شکستگی آن جلوگیری خواهد کرد.

استفاده از نارگیل روی پوست سر به غنی‌سازی میکروبیوم پوست سر کمک و پوست سر و فولیکول‌های مو را سالم‌تر خواهد کرد. وقتی در مورد درمان ریزش مو در طب سنتی تحقیق می‌کنیم بدون شک روغن نارگیل از گزینه‌های کلیدی محسوب می‌شود.

4. قرص ویوسیکال؛ بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو

بسیاری از افراد این داروی گیاهی را به عنوان بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو و یک مکمل طبیعی برای رشد مو می‌دانند. این داروی گیاهی که یک درمان خانگی ریزش مو محسوب می‌شود به رشد مو در افراد دارای موهای نازک کمک شایانی خواهد کرد.

این قرص ‌ترکیبی غنی از مواد معدنی به شمار می‌آید. شامل پودر کوسه و نرم تنان، سیلیس آلی و ویتامین C (مشتق شـده از گیلاس آسرولا) می‌شود. این مواد به بازسازی سلول‌های جدید و تقویت سلول‌های موجود کمک می‌کنند. برای دستیابی به نتیجه باید این قرص‌ها را دو بار در روز به مدت حداقل 6 ماه مصرف کرد. ویوسیکال شامپو و نرم کننده نیز دارد.

5. روغن ماهی؛ معجونی شگفت انگیز برای ریزش مو

مصرف اسیدهای چرب امگا می‌تواند به بهبود موها از داخل کمک کند، زیرا آن‌ها پر از مواد مغذی و پروتئین هستند. مصرف مکمل امگا، همراه با آنتی اکسیدان‌ها، بهبود ‌تراکم و قطر مو را به دنبال دارد. همچنین ریزش مو را به طرز چشم‌گیری کاهش می‌دهد. به همین دلیل از روغن ماهی همواره به عنوان یک درمان خانگی ریزش مو که تاثیر زیادی دارد یاد می‌کنند. اسیدهای چرب امگا درستی کار سلول‌ها را تضمین و تقویت ایمنی و سلامت کلی مو را بالا می‌برد.

6. جینسینگ؛ محرکی برای جلوگیری از ریزش مو

مصرف مکمل‌های جینسنگ  با تحریک فولیکول‌های مو باعث رشد مو خواهند شد. جین سنوزیدها اجزای فعال جینسینگ هستند و تاثیر مثبتی روی رشد مو دارند. تحقیقات در مورد اینکه چگونه جینسینگ می‌تواند رشد مو را تشویق کند محدود است. اما یک بررسی تحقیقاتی اخیر در سال 2018 نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان‌داده است.

7. آب پیاز؛ جدیدترین داروی گیاهی ریزش مو

آب پیاز گیاهی موثر برای درمان خانگی ریزش مو|سیوطب

اگر بتوانید بوی آب پیاز را کنترل کرد، متوجه خواهید شد که فواید ارزشمند بسیار دارد. آب پیاز منبع قابل اعتمادی برای تقویت رشد مو و درمان موفقیت آمیز آلوپسی آره آتا تکه تکه نشان‌داده است. آلوپسی آره آتا  یک بیماری خود ایمنی که در آن بدن به فولیکول‌های مو حمله می‌کند و باعث ریزش مو در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود.

همچنین تصور می‌شود که آب پیاز گردش خون را بهبود می‌بخشد. مطالعه‌ای در سال 2015 نشان‌داد که فاکتور رشد کراتینوسیت بر اثر استفاده از آب پیاز بهبود یافـته که واسطه‌ای مهم برای رشد فولیکول مو است. برای مصرف آب پیاز، چند عدد پیاز را مخلوط و آب آن را بگیرید. سپس اب پیاز را  به پوست سر و موهای خود بمالید و بگذارید حداقل 15 دقیقه بماند. سپس با شامپو موهای خود را شستشو دهید. آب پیاز را باید مهم‌ترین درمان خانگی ریزش مو و یک درمان قطعی ریزش مو در زنان باید به حساب آورد.

8. روغن رزماری؛ اسانسی موثر در رشد و تقویت مو

رزماری یک اسانس معمولی است که مردم از آن برای تقویت رشد مو و کاهش ریزش مو استفاده می‌کنند. روغن رزماری برای تحریک رشد موهای جدید و حتی برای درمان آلوپسی آندروژنیک نیز بکار می‌رود.

چند قطره روغن رزماری را در یک روغن حامل مانند روغن آرگان یا روغن جوجوبا مخلوط کنید. سپس قبل از شستشوی موهای خود آن را روی موها و پوست سر ماساژ دهید. این کار را چند بار در هفته انجام دهید تا تاثیر آن را به عنوان یک درمان خانگی ریزش مو درک کنید.

همچنین می‌توان روزانه چند قطره روغن رزماری را به شامپو و نرم‌کننده خود برای جلوگیری از ریزش اضافه کرد. مهم است که از استفاده مستقیم روغن‌های ضروری روی پوست خودداری کرد و بهتر است همیشه آن‌ها را با روغن حامل یا شامپو مخلوط کرد.

9. روغن شمعدانی؛ دارویی معطر که برای کنترل ریزش مو

شمعدانی گیاهی معطر و بومی ‌آفریقای جنوبی است. روغن شمعدانی اسانس غلیظی است که از برگ‌های آن استخراج می‌شود. می‌توان از روغن شمعدانی برای تقویت رشد مو و افزایش گردش خون در پوست سر و پیاز مو استفاده کرد.

سه قطره اسانس شمعدانی را با هشت قطره روغن حامل مخلوط کرده و مستقیما روی موها بمالید. همچنین می‌توان چند قطره به شامپو و نرم‌کننده استفاده کرد. روغن شمعدانی در تقویت، آبرسانی و ‌ترمیم موها نقش موثر و مفیدی دارد و به همین دلیل آن را یک درمان خانگی ریزش مو می‌شناسند.

10. لیمو؛ میوه‌ای سرشار از خواص ارزشمند برای درمان سریع ریزش مو

می‌توانید از آب لیموی تازه یا روغن لیمو به عنوان یک درمان خانگی ریزش مو استفاده کرد. هم روغن و هم آبلیموی تازه کیفیت و رشد مو را به طرز چشم‌گیر افزایش می‌دهند. روغن لیمو پوست سر را سالم و رشد مو را تقویت می‌کند.

15 دقیقه قبل از شـستن موها، آب لیموی تازه را به پوست سر و موهای خود بمالید. همچنین می‌توان از اسانس لیمو رقیق‌شده در روغن حامل به عنوان بخشی از ماسک مو استفاده کرد.

خلاصه‌ای کلی درباره درمان خانگی ریزش مو

اگر هدف بهبود موها و درمان خانگی ریزش مو است باید با برنامه پیش رفت و در اجرای آن ثابت قدم بود. فراموش نشود که انواع درمان خانگی ریزش مو اغلب چند ماه طول به درازا می‌انجامد تا نتایج قابل توجهی بدست دهد. مهم است که هر روز زمانی را برای تمرکز بر تغذیه موهای خود اختصاص دهید.

در صورتی که ریزش مو به مسائل عاطفی یا استرس مرتبط باشد، مدیتیشن و تمرینات خودمراقبتی تاثیرات مفیدی دارند. پس آن‌ها را در دستور کار روزانه بگنجانید. باید تمام تلاش خود را برای حفظ یک سبک زندگی سالم که مکمل برنامه درمان موها باشد، انجام داد. اگر درمان خانگی ریزش مو برای فرد کارساز نباشد بهتر است با پزشک در مورد درمان ریزش مو مشورت کرد.

سوالات متداول درمان خانگی ریزش مو

1.آیا روش‌های طبیعی رشد مجدد مو با سایر درمان‌ها تداخل ندارد ؟

رشد طبیعی موها اغلب به یک رویکرد چند جانبه نیاز دارد. به‌ این معنی که ممکن است فرد مجبور شود روش‌های مختلفی را برای دریافت بهترین نتیجه‌ ترکیب کند.

2. چه چیزی باعث ریزش مو می‌شود؟

ریزش مو می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. گاهی یک جزء ژنتیکی عامل اصلی ریزش مو محسوب می‌شود. گاهی‌اوقات، ریزش مو ناشی از بیماری خودایمنی، سطح استرس بالا، جراحی یا بیماری، آسیب مو در اثر رنگ، شرایط پوست سر، یا کمبود ویتامین است.
ریزش مو همچنین می‌تواند در پاسخ به عدم تعادل هورمونی یا شرایط تیروئید شکل بگیرد. کـشیدن موها و استفاده از کش موی تنگ نیز به مرور زمان ریزش مو را افزایش می‌دهد.

3. چه زمانی باید برای درمان ریزش مو به پزشک مراجعه کرد؟

اکثر افراد روزانه 50 تا 100 تار مو از دست می‌دهند. در نگاه اول زیاد به نظر می‌رسد، اما در مقایسه با 100000 فولیکول مویی که روی سر وجود دارد ناچیز است. اگر فردی متوجه شد موهایش از حد متوسط بیشتر ریزش دارد بهتر است با پزشک مشورت کند. به خصوص اگر ریزش مو با علائم دیگری مانند خستگی، اضطراب، خارش و تغییرات خلقی همراه باشد.

منبع
healthline.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا