بیماریگوش و حلق و بینی

درمان خانگی عفونت گوش؛ 9 روشی که به سادگی درد گوش را از بین می‌برد

فهرست محتوا نمایش

درمان خانگی عفونت گوش بسیاری از عفونت‌ها را در بازه زمانی یک یا دو هفته برطرف می‌سازد و علائم بعد از چند روز شروع به بهبود می‌کنند. اگر کودک گوش درد دارد، به خصوص زیر 2 سال، حتما باید به پزشک اطفال یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرد.

باکتری‌ها یا ویروس‌ها اغلب باعث عفونت گوش (اوتیت میانی حاد) می‌شوند. عفونت گوش اغلب در نتیجه آلرژی، سرماخوردگی یا مشکلات تنفسی فوقانی رخ می‌دهد. هنگامی‌که لوله‌های داخل گوش با مایع و مخاط پر می‌شود، باعث عفونت خواهد شد.

بهترین درمان خانگی عفونت گوش را در این مقاله از مجله علمی ‌پزشکی سیوطب مورد بررسی قرار داده‌ایم؛ چون از موضوعات بسیار مهمی ‌است که بسیاری از کودکان و بزرگسالان درگیر آن هستند.

 

عفونت گوش چیست؟

بیماری اوتیت یا عفونت گوش وضعیتی است که باعث التهاب گوش خواهد شد و در گوش میانی، گوش داخلی یا گوش خارجی رخ می‌دهد. به برخی از اشکال گوش، شناگر، اوتیت میانی یا لابیرنتیت گفته می‌شود. درد و تب، گلودرد یا گیجی در کودکان شایع‌ترین علائم عفونت گوش به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: درمان عفونت گوش؛ روش‌های خانگی یا ۴ راهکار پزشکی، کدام مطمئن‌تر است؟
 

عفونت گوش در چه کسانی بیشتر شایع است؟

کودکان بیشتر از بزرگسالان دچار عفونت گوش می‌شوند و اکثر ‌آن‌ها حداقل یک عفونت گوش را قبل از 3 سالگی تجربه خواهند کرد. یکی از دلایل اصلی این اتفاق کوتاه بودن  شیپور استاش گوش آن‌ها است.

 

علل گوش درد

آناتومی گوش که دچار عفونت شده و نیاز به درمان خانگی عفونت گوش دارد|سیوطب

عفونت گوش شایع‌ترین علت گوش درد است و هنگامی‌ عفونی شدن آن، التهاب و افزایش فشار باعث دردی می‌شود که گاهی شدید خواهد شد.

افراد مبتلا به عفونت گوش اغلب علائم دیگری مانند فشار سینوسی یا گلودرد دارند؛ زیرا عفونت از نواحی مجاور بر گوش تاثیر می‌گذارد.

با این حال، گوش درد همیشه ناشی از عفونت نیست. سایر شرایطی که باعث درد در گوش می‌شوند عبارتند از:

  • درد ارجاعی: ممکن است ناشی از عفونت یا التهاب در سایر نقاط بدن باشد. مانند دندان درد که باعث درد در گوش می‌شود.
  • شرایط مزمن: شامل اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی (TMJ) است.
  • عفونت‌های پوستی: اگر در داخل یا اطراف گوش به وجود آید.
  • واکنش‌های آلرژیک: ناشی از طیف وسیعی از موارد مانند صابون، شامپو یا گوشواره خواهد بود.
  • آب: اگر در گوش گیر کند به درد منتهی می‌شود.
  • فشار: تغییر در ارتفاع بر فشار در گوش تاثیر ‌می‌گذارد که معمولا به خودی خود برطرف می‌شود

در صورت عدم درمان خانگی عفونت گوش، امکان دارد به فک و سایر نواحی بدن سرایت کند. دور از ذهن نیست که به گوش آسیب جدی برسانند و تب‌های شدید به وجود آورند.

بیشتر بخوانید: بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش خارجی؛ ۲ نوع اصلی آن که باید بدانید
 

درمان خانگی عفونت گوش بزرگسالان

1. درمان خانگی عفونت گوش با کمپرس سرد یا گرم

کمپرس گرم و سرد درد ناشی از عفونت گوش را تسکین می‌دهد. یک پد داغ یا یک دستمال شستشوی سرد را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی گوش نگه دارید یا برای درمان آسان عفونت گوش، به طور متناوب بین سرد و گرم قرار دهید، مخصوصا برای کودکان این روش تاثیر بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: علت عفونت گوش کودکان؛ پشت پرده چه خبر است؟
 

2. تمرینات گردن و نقش آن در درمان خانگی عفونت گوش

ورزش‌های گردن که گردن را می‌چرخانند به کاهش فشار در کانال گوش که در اثر عفونت گوش ایجاد می‌شود، کمک خواهد کرد.

صاف بنشینید یا بایستید، گردن خود را به سمت راست بچرخانید تا با شانه راست موازی شود. پنج تا 10 ثانیه نگه دارید و سپس در سمت چپ تکرار کنید. این تمرین را در طول روز چند بار انجام دهید.

بیشتر بخوانید: عفونت گوش کودکان و علت عفونت گوش میانی، خارجی و داخلی کودکان
 

3. درمان خانگی عفونت گوش با ویتامین D

ویتامین D به نظر با عفونت گوش بی ارتباط است، اما در تقویت سیستم ایمنی نقش بسیار موثری دارد. یک سیستم ایمنی سالم کمتر مستعد ابتلا به عفونت گوش است.

بیشتر بخوانید: ۱۵ درمان خانگی گوش درد؛ از کمپرس گرم تا تمرینات گردن
 

4. درمان خانگی عفونت گوش کودکان با روغن سیر

درمان خانگی عفونت گوش با روغن سیر|سیوطب

سیر دارای خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد قارچی است و یکی از راه‌های درمان عفونت گوش کودکان با طب سنتی به شمار می‌آید. قطره‌های روغن سیر را روی کانال گوش قرار دهید تا به کشتن باکتری‌ها یا ویروس‌هایی که باعث عفونت شده‌اند، کمک کند. همچنین می‌توان حبه‌های سیر له شده را در روغن زیتون گرم، خیس کرد تا قطره گوش روغن سیر خود را بسازید.

بیشتر بخوانید: درمان گرفتگی گوش یا احتقان گوش با ۷ روش مختلف تخصصی و سنتی
 

5. مراقبت‌های کایروپراکتیک و نقش آن در درمان خانگی عفونت گوش

تنظیمات کایروپراکتیک به تسکین عضلات سفت اطراف گوش کمک می‌کند، که به تخلیه مایع به دام افتاده اجازه خروج می‌دهد. یک مطالعه نشان داد که مراقبت‌های کایروپراکتیک علائم عفونت گوش را در کودکان خردسال کاهش خواهد داد.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی وزوز گوش با ۱۳ روش درمانی ساده و بسیار موثر برای انواع زنگ گوش
 

6. درمان خانگی عفونت گوش با پراکسید هیدروژن

پراکسید هیدروژن در تمیز نگه داشتن گوش‌ها و جلوگیری از ورود آلودگی یا باکتری‌های اضافی به گوش میانی کمک‌کننده است. مخصوصا برای جلوگیری از گوش شناگر تاثیر بیشتری دارد.

بیشتر بخوانید: جراحی گوش کودکان و ۶ عمل اصلی که معمولا کودکان با آن رو به رو می‌شوند
 

7. درمان خانگی عفونت گوش با زنجبیل

زنجبیل به ‌خاطر خواص ضدالتهابی‌اش شناخته شده است و آن را می‌توان به شکل آب‌میوه یا روغن در مجرای گوش خارجی استفاده کرد، اما هرگز نباید آن را مستقیما در گوش قرار داد.

 

8. قطره گوش طبیعی و نقش آن‌ها در درمان خانگی عفونت گوش

قطره‌های گوش طبیعی حاوی انواع گیاهان مختلف یا روغن‌های ضروری هستند که به درمان عفونت گوش کمک می‌کنند. سیر، زنجبیل، روغن درخت چای و

 مالون از جمله گیاهانی است که قطره آن‌ها به عنوان درمان خانگی عفونت گوش به کار می‌رود.

 

9. درمان خانگی عفونت گوش با سرکه سیب

سرکه سیب به دلیل داشتن یک ماده ضد باکتری به نام اسید استیک به درمان عفونت گوش کمک می‌کند. این درمان خانگی عفونت گوش را با مخلوط کردن مقادیر مساوی آب گرم و سرکه سیب امتحان کنید و سپس چند قطره را با قطره چکان روی گوش آسیب دیده بمالید.

 

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش کودکان

 

نام دارو کلاس دارویی مسیر مدیریت دوز استاندارد عوارض جانبی رایج
تایلنول کودکان   (استامینوفن کودکان) ضد درد محلول خوراکی اساس سن و وزن کودک حالت تهوع، استفراغ، درد معده
ادویل یا موترین (ایبوپروفن) NSAID خوراکی 200-400 میلی گرم هر 4-6 ساعت در صورت نیاز حالت تهوع، سرگیجه، یبوست
آموکسی سیلین آنتی بیوتیک،

 

پنی سیلین

خوراکی نوزادان بزرگتر از 2 ماه و کودکان: 80 تا 90 میلی‌گرم بر کیلوگرم در روز، دو بار در روز. در بزرگسالان، قرص 500 میلی‌گرم دو بار در روز با یا بدون غذا مصرف شود حالت تهوع، استفراغ، سردرد
بیاکسین (کلاریترومایسین) آنتی بیوتیک خوراکی در نوزادان، کودکان و نوجوانان: دو بار در روز. در بزرگسالان، 500 میلی گرم هر 8-12 ساعت مصرف ‌شود اسهال، حالت تهوع، درد معده
وانتین (سفپودوکسیم) آنتی بیوتیک خوراکی در کودکان معمولا 5 میلی‌گرم بر کیلوگرم، هر 12 ساعت. در بزرگسالان، قرص 200 میلی گرم هر 12 ساعت حالت تهوع، استفراغ، درد معده
زیتروماکس (آزیترومایسین) آنتی بیوتیک خوراکی معمولا به دلیل افزایش مقاومت توصیه نمی‌شود. یک بار در روز مصرف شود. حالت تهوع، سردرد، استفراغ

 

قطره عفونت گوش کودکان و بزرگسالان

  • قطره کلرامفنیکل: از دسته آنتی بیوتیک‌هایی است که برای رفع عفونت‌های باکتریایی گوش به کار می‌روند.
  • قطره بتامتازون: برای رفع التهاب، سوزش و درد گوش تجویز می‌شود.
  • قطره گلیسیرین فنیکه: از داروهای موضعی که علاوه بر نرم شدن جرم داخل مجرای گوش بر روی انواع باکتری‌ها و قارچ‌ها و ویروس‌ها اثر کشندگی دارد.
  • قطره کلوتریمازول: برای درمان انواع عفونت قارچی گوش خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • قطره لامیژکس: معمولا برای درمان درد گوش خارجی به کار می‌رود.
  • قطره الکل بوریکه: برای ضد عفونی کردن و شستشوی گوش و مقابله با عفونت به کار می‌رود.
  • قطره گوش سیپلکس یا سیپروفلوکساسین: این قطره به منظور رفع التهاب و عفونت گوش مورد استفاده قرار می‌گیرد و در دسته قطره‌های آنتی بیوتیکی قرار دارد.

 

برای اجرای درمان خانگی عفونت گوش با پزشک مشورت کنید

در حالی که شواهد زیادی در مورد درمان‌های جایگزین برای گوش درد وجود ندارد، بسیاری از درمان‌های خانگی درد را تسکین می‌دهند.

آخرین دستورالعمل‌های آکادمی پزشکی اطفال آمریکا نشان می‌دهد که پزشکان باید روی مدیریت درد برای درمان عفونت گوش تمرکز کنند، نه آنتی بیوتیک‌ها. به‌این دلیل که عفونت گوش اغلب خود به خود از بین می‌رود و استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک‌ها به عفونت‌های مقاوم به آنتی بیوتیک منجر می‌شود. برای دانستن انواع درمان خانگی عفونت گوش به متن مقاله رجوع کنید.

 

سوالات متداول درباره درمان خانگی عفونت گوش

1.آیا عفونت گوش بدون پزشک و با روش‌های خانگی درمان خواهد شد؟

درمان برخی از انواع عفونت‌های گوش بدون کمک پزشک امکان‌پذیر است. عفونت گوش میانی معمولا خود به خود بدون مراجعه به پزشک از بین می‌رود. عفونت گوش خارجی و گوش داخلی بسته به شدت عفونت و توانایی بدن برای مبارزه با عفونت ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد.
درمان‌ خانگی عفونت گوش اثرگذار هستند، ولی برای موارد حاد و شدید بهتر است به پزشک مراجعه شود. درمان‌های رایج خانگی شامل مسکن‌های بدون نسخه، کمپرس سرد یا گرم، تغییر در وضعیت خوابیدن، روغن زیتون و سیر است.

2. آیا می توان بدون آنتی بیوتیک بر عفونت گوش غلبه کرد؟

همه عفونت‌های گوش نیازی به استفاده از آنتی‌بیوتیک برای درمان ندارند، به‌ویژه اوتیت میانی حاد (یا عفونت گوش میانی). درمان دارویی یا آنتی بیوتیک در موارد علائم مداوم یا درد شدید گوش ضروری به نظر می‌رسند.

3. درمان عفونت گوش چقدر طول می‌کشد؟

به طور متوسط، عفونت گوش بسته به مکان و نحوه درمان آن یک تا دو هفته به طول می‌انجامد. عفونت‌های گوش میانی بدون درمان، سریع‌تر از بین می‌روند. عفونت گوش داخلی امکان دارد چند هفته طول بکشد. استفاده از آنتی بیوتیک یا سایر روش‌های درمانی روند بهبودی را سرعت می‌بخشند.

منبع
medicalnewstoday.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا