10 درمان خانگی درد لثه که شما را بی نیاز از دندان پزشک میکند
درمان خانگی درد لثه از جمله راههای درمانی است که به گاهی به سرعت درد را تسکین میدهد. از جمله این راهها باید به موارد سادهای از قبیل شستشو با آب نمک، کمپرس سرد و گرم، خمیر زردچوبه، روغن درخت چای و غیره اشاره کرد که هر کدام به نحوی در درمان دردهای متفاوت لثه تاثیرگذار هستند.
البته نباید فراموش کرد که درمان خانگی درد لثه تا حد زیادی به علت ایجاد آن بستگی دارد و برای دستیابی به نتیجه بهتر باید در ابتدا علت درد را شناسایی کرد و سپس مراحل درمان خانگی درد لثه را پیش گرفت.
در این مقاله از مجله سلامت سیوطب به نکات مهمی در زمینه عوامل ایجاد درد لثه و همچنین به درمان خانگی درد لثه و دندان پرداخته شده است تا دانستنیهای مفید و کاربردی برای خوانندگان و بیماران ارائه دهد و افراد با توجه به این اطلاعات بهترین روش را برای رفع درد انتخاب کنند.
درد لثه چیست؟
درد لثه یک مسئله آزاردهنده است که دلایل مختلفی برای ایجاد آن وجود دارد. درد لثه میتواند ناشی از مواردی ساده مانند مسواک زدن بیش از حد سخت، داشتن زخم شانکر یا استفاده از دندان مصنوعی، نگهدارنده یا بریس باشد.
برای زنان، احتمال دارد ناشی از تغییرات هورمونی، بارداری یا یائسگی باشد و یا به دلیل دوره ماهانه آنها اتفاق بیفتد. مواقع دیگر، درد لثه امکان دارد نشانه یک مشکل جدیتری برای سلامت دهان مانند برفک دهان، التهاب لثه یا پریودنتیت باشد. بررسی عوامل ایجاد این دردها خط مشی جامعتری به بیمار میدهد که آیا با درمان خانگی درد لثه این امکان وجود دارد که درد رفع شود یا باید سراغ روشهای تهاجمی یا پزشکی رفت.
در قدم اول درمانهای خانگی برای تسکین سریع درد لثه بررسی میشود. اطمینان حاصل کنید که تفاوت بین زمانی که میتوانید با خیال راحت درد لثه را در خانه درمان کنید و زمانی که باید به دندانپزشک مراجعه کنید را میدانید.
بیشتر بخوانید: درمان خانگی ورم لثه با ۱۳ روش ساده، موثر و ارزان
10 راه ساده درمان خانگی درد لثه
لثههای متورم گاهی نشانهای از یک بیماری جدی دهان خواهد بود. اگر از آن دسته افرادی هستید که از دندانپزشک میترسند احتمالا دائم این سوال در ذهنتان به وجود میآید که درد لثه را چگونه تسکین دهیم؟ مطمئنا با شنیدن اینکه میتوان لثههای دردناک را در خانه درمان کرد فرد خوشحال خواهد شد. در ادامه روشهایی برای چگونگی درمان لثههای دردناک در خانه مطرح خواهد شد. این روشها عبارتند از:
بیشتر بخوانید: علت بوی بد دهان کودک؛ از التهاب لوزهها تا بیماری لثه
1. درمان خانگی درد لثه با کمپرس گرم و سرد
یک راه عالی و آسان برای تسکین درد لثه، استفاده از کمپرس روی لثه است. کمپرس گرم یا سرد در بیشتر مواقع جواب خوبی به تسکین درد میدهد.
کمپرس گرم:
مقداری آب را گرم کنید اما از جوش نبودن و خیلی داغ نبودن آن اطمینان حاصل کنید. آب باید آنقدر داغ باشد که بتوان آن را تحمل کرد. یک پارچه تمیز برداشته، در آب گرم خیس کرده، سپس با گرفتن آب اضافی آن، روی صورت خود در ناحیه درد لثه قرار دهید.
کمپرس سرد:
از کیسه یخ پیچیده شده در پارچه تمیز استفاده شود و به همان روش کمپرس گرم، آن را روی درد قرار دهید. تا زمانی که درد و تورم کاهش یابد، استفاده از هر دو کمپرس را به طور متناوب تغییر دهید.
بیشتر بخوانید: سفید شدن لثه به ۹ دلیل مختلف با روشهای درمانی اختصاصی
2. 
شستشو با آب نمک یک درمان خانگی عالی برای کمک به لثههای دردناک است. نمک موجود در آب از رشد باکتریها جلوگیری کرده و به خلاص شدن از شر باکتریهایی که در حال حاضر در دهان رشد کردهاند کمک میکند.
با گرم کردن یک فنجان آب گرم شروع کنید. یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه و به طور کامل حل کنید. آب نمک را در دهان خود چرخانده، چند ثانیه خوب بشویید و سپس از دهان خود خارج کنید.
آب نمک را نباید قورت داد و حداقل دو بار در روز این کار را انجام دهید تا به معجزه آب نمک به عنوان درمان خانگی درد لثه پی ببرید.
بیشتر بخوانید: جراحی لیفت لثه؛ تغییر محل خط لثه با جِنجیوُ پِلاستی برای لبخندی زیباتر
3. درمان خانگی درد لثه با پراکسید هیدروژن
پراکسید هیدروژن در تسکین درد و کاهش التهاب لثه کمکهای شایانی خواهد کرد. پراکسید هیدروژن یک عامل عالی برای از بین بردن میکروبها و مبارزه با بسیاری از مشکلات دهان و دندان به شمار میرود.
نحوه مصرف محلول پراکسید هیدروژن:
مقدار مساوی آب و پراکسید هیدروژن را مخلوط و حدود 20 ثانیه در دهان بچرخانید، سپس محلول را خارج و دهان خود را با آب گرم شستشو دهید.
راه دیگر استفاده از پراکسید هیدروژن به عنوان درمان خانگی درد لثه، تهیه خمیر با استفاده از جوش شیرین است. خمیر را روی دهان خود مالیده، بعد از گذشت یک دقیقه دهان خود را با آب گرم بشویید.
بیشتر بخوانید: تیرگی لثه؛ معرفی ۴ علت اصلی پیگمانتاسیون
4. درمان خانگی درد لثه با چای کیسهای
چای کیسهای را حداقل به مدت پنج دقیقه در آب جوش قرار دهید، همانند اینکه قصد چای درست کردن دارید. به چای کیسهای چند دقیقه فرصت دهید تا خنک شود و داغی آن از بین برود. سپس آن را روی لثههای آسیب دیده قرار دهید تا نشانههای تسکین درد را دریافت کنید.
از چای نمیتوان به عنوان درمان خانگی درد لثه به صورت قطعی نام برد اما بدون شک چایهایی که دارای خواص قابض باشند مانند چای سبز، چای سیاه یا چای هیبیسکوس نتیجه قابل قبولتری را در تسکین درد لثه به دست خواهند داد.
البته ناگفته نماند برخی از چایها با برخورداری از خواص غنی ضد التهابی مانند بابونه و زنجبیل در گزینههای انتخابی درمان خانگی درد لثه نقش پررنگتری را دارند. چای کیسهای یک راه عالی برای تسکین لثههای دردناک است.
بیشتر بخوانید: جرم گیری دندان و خلاصی از بوی بد دهان و تضمین سلامت لثه
5. درمان درد لثه در طب سنتی با روغن درخت چای
روغن درخت چای به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی بیوتیکی طبیعی خود شناخته شده است. این خواص فوقالعاده برای کمک و درمان خانگی درد لثه و همچنین سایر بیماریهای دهان و دندان بسیار عالی عمل میکند.
برای استفاده، چند قطره روغن درخت چای را در یک لیوان آب ریخته و از آن به عنوان دهانشویه معمولی استفاده شود.
برای دریافت کمک بیشتر استفاده از خمیر دندان حاوی روغن درخت چای نیز گزینه مناسبی به حساب میآید.
6. درمان خانگی درد لثه با خمیر زردچوبه
زردچوبه یکی دیگر از مواد طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی است. زردچوبه در کاهش تورم، درد و التهاب لثهها نقش قابل توجهی دارد. چهار قاشق چایخوری زردچوبه را با کمی آب مخلوط کرده تا خمیری به دست آید. روی لثههای آسیب دیده بمالید و پنج دقیقه اجازه ماندن به او بدهید. خمیر زردچوبه را باید با استفاده از حرکات ماساژ ملایم به درستی روی لثه مالید تا اثرگذاری آن کاملا آشکار شود.
بعد از گذشت زمان مورد نظر زردچوبه را با آب گرم شسته و این روند هر روز به مدت یک تا دو هفته یا تا زمانی که درد از بین برود باید تکرار شود.
بیشتر بخوانید: از بین بردن بوی سیر با ۱۳ راهکار؛ از چای خشک تا قهوه
7. مسکنهای بدون نسخه یک درمان خانگی درد لثه
اگر درد در سر راه فرد قرار گیرد، چرا تسکین فوری درد را به جای درمان خانگی درد لثه امتحان نکند. برخی از مسکنهای بدون نسخه عمدتا برای درمان خانگی درد لثه بعد از کشیدن دندان تجویز میشوند و تا حد زیادی درد را برطرف میسازند و آرامش را به فرد برمیگردانند.
مسکنهایی مانند آسپرین، استامینوفن یا ایبوپروفن بهترین گزینهها برای درمان درد لثه ناشی از جراحی یا کشیدن دندان هستند. فراموش نکنید برای اثربخشی بیشتر ترکیب درمانهای خانگی با مسکنها نتیجه قابل قبولتری به دست خواهد داد.
بیشتر بخوانید: برفک دهان کودکان و درمان آن با روشهای پزشکی و خانگی
8. ژلهای بیحسکننده خوراکی روشی برای درمان خانگی درد لثه
ژلهای بیحسکننده خوراکی بدون نسخه قابل تهیه هستند و برای کمک به درد لثه کاربردهای فراوانی دارند. این ژلها ترکیبی از مواد طبیعی و مصنوعی برای کمک به بیحس شدن لثهها و تسکین درد هستند. ژلهای خوراکی معمولا از مسکنهای طبیعی مانند میخک یا اسپیلانتس استفاده میکنند.
9. اسپری دندانپزشکی خانگی روشی برای تسکین درد لثه
با استفاده از روغنهای ضروری به عنوان ماده اصلی، میتوان یک اسپری دندانپزشکی برای کمک به تسکین درد لثه درست کرد.
از یک بطری اسپری جدید و تمیز استفاده کرده (مطمئن شوید که محصول دیگری داخل آن نباشد) و آب تمیز به آن اضافه کنید. حدود پنج قطره از اسانس مورد نیاز خواهد بود. روغنهای عالی برای استفاده پونه کوهی، نعناع و میخک هستند. این روغنها خواص تسکین درد و ضد التهابی قابل توجهی دارند. محلول را به طور مستقیم روی لثه اسپری کنید تا زمانی که وضعیت بهبود یابد.
بیشتر بخوانید: لیدوکائین؛ ۵ نکته بسیار مهمی که باید قبل از استفاده از آن بدانید
10. درمان خانگی درد لثه با بهبود تغذیه
بهترین راه برای کمک به لثههای دردناک و ملتهب، در قدم اول پیشگیری از آن است.
یک راه عالی برای پیشگیری و تقویت لثهها، بهبود تغذیه است. افزودن کلسیم، ویتامین C و اسید فولیک به رژیم غذایی شروع مناسبی برای تقویت و بهبود لثه به شمار میرود. نداشتن این ویتامینها در رژیم غذایی یکی از عاملان اصلی تورم لثهها به حساب میآید.
ویتامین C در انواع غذاها مانند بروکلی، فلفل دلمهای، پرتقال، آناناس، کلم پیچ، کیوی و توت فرنگی وجود دارد.
مقدار مناسب کلسیم نیز فواید زیادی برای سلامت کلی دهان به همراه دارد. کلسیم در لبنیات، شیر سویا، توفو، ساردین، غلات و سبزیها یافت میشود.
همچنین با خوردن لوبیا، عدس، کلم بروکلی، مارچوبه، سبزیجات، نخود فرنگی و آووکادو، اسید فولیک را در رژیم غذایی روزانه بگنجانید.
بیشتر بخوانید: ترشحات پشت حلق و علل آن؛ از سرماخوردگی و آنفولانزا تا آلرژی و عفونت سینوسی
12 عاملی که درد لثه را به وجود میآورند
درد لثه یک مشکل رایج است که اغلب افراد با آن روبرو میشوند. درد، تورم یا خونریزی لثه امکان دارد ناشی از شرایط مختلفی باشد که برای درمان خانگی درد لثه نوزاد باید به آنها دقت بیشتری داشت.
1. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن خشن
مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از مواد مهم بهداشت دهان و دندان به شمار میآید اگر این شیوه بهداشتی دهان و دندان را بیش از حد محکم و خشن انجام بدهید، آسیب به لثهها و تحریک آنها دور از ذهن نیست. اگر بعد از مسواک زدن لثه دچار درد شد، از مسواکهایی با موهای نرم استفاده کنید.
2. بروز درد لثه ناشی از بیماریهای دهانی
اگر لثهها قرمز و متورم شده و خونریزی میکند، احتمال ابتلا به بیماری لثه (بیماری پریودنتال) دور از ذهن نیست. به طور معمول، این نتیجه عدم استفاده از نخ دندان و مسواک زدن خوب یا به اندازه کافی است. شایعترین نوع بیماری لثه، التهاب لثه است. یک نوع کمتر شایع اما شدیدتر التهاب لثه پریودنتیت است که برای درمان آن باید ترکیبی از درمان خانگی درد لثه و درمان دارویی را در پیش گرفت.
با تشخیص زودهنگام التهاب لثه، و رعایت بهداشت دهان و دندان، پریودنتیت قابل درمان به سیاق خانگی خواهد بود. برای اینکه لثهها درد نکند، دو بار مسواک زدن در روز، کشیدن نخ دندان و استفاده از دهانشویه کمکهای قابل توجهی خواهند کرد.
اگر به بهداشت دندان و دهان توجه نشود، ژنژیویت (بیماری خفیف لثه) میتواند به پریودنتیت تبدیل شود و به از دست دادن دندان بیانجامد، که در این مرحله کاری از دست درمان خانگی درد لثه بر نمیآید.
3. آفت دهان (زخم دهان) منشایی برای بروز درد لثه
زخمهای دهانی، زخمهایی دردناک و غیرمسری هستند که روی لثهها و جاهای دیگر دهان ظاهر میشوند. گاهی اوقات قرمز هستند و گاهی یک پوشش سفید روی خود دارند.
علت ایجاد آفت ناشناخته است، اما امکان دارد ناشی از عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد. افراد مبتلا به بیماریهای خودایمنی بیشتر در معرض ابتلا به آفت هستند، پس دانستن نحوه به کارگیری روشهای درمان خانگی درد لثه برای آنها ضروری خواهد بود.
هیچ توصیه پزشکی خاصی برای درمان آفت وجود ندارد. آنها تمایل دارند ظرف 14 روز ناپدید شوند. اگر زخم دهان بیش از سه هفته طول کشید، بهتر است که با دندانپزشک مشورت کرد.
4. تنباکو عاملی مهم در ایجاد درد لثه
محصولات تنباکو مانند سیگار و سیگار برگ، لثهها را با آسیهای جدی روبرو میسازند. استفاده از تنباکوی بدون دود مانند جویدن تنباکو یا انفیه آسیب بیشتری به همراه خواهد داشت.
پرهیز از سیگار کشیدن و ترک محصولات تنباکو نوعی درمان خانگی درد لثه محسوب میشود که باید افراد سیگاری به جدیت به آن فکر کنند، چون نه تنها به لثهها آسیبهای جدی میرسانند، بلکه ابتلا به سرطان را نیز امکانپذیر میسازند.
5. واکنش آلرژیک به محصولات بهداشت دندان عاملی برای ابتلا به درد لثه
برخی افراد نسبت به مواد موجود در خمیردندان، دهانشویه و سایر محصولات بهداشتی دهان واکنشهای آلرژیک دارند که ازجمله عوامل ابتلا به درد لثهها میتواند باشد.
اگر به یک محصول بهداشتی دندان آلرژی دارید، دریابید که چه چیزی مسئول این واکنش است: به سادگی یک محصول را در یک زمان حذف کنید تا مشخص شود عامل ایجاد کننده این علامت است. پس از شناسایی محصول، استفاده از آن را متوقف کنید.
6. آلرژی غذایی و نقش آن در ابتلا به درد لثه
لثه درد ممکن است یک واکنش آلرژیک به غذا به جای یک محصول بهداشتی دندان باشد. یک رژیم غذایی حذفی کمک میکند فرد تشخیص دهد که آلرژی غذایی به لثههای او آسیب میرساند یا خیر.
برای امتحان کردن این رژیم، خوردن یک غذای خاص به مدت 30 روز متوقف شود و سپس آن را دوباره وارد چرخه غذایی کنید تا اتفاق شکل گرفته را مشاهده کنید. در صورت پی بردن به این آلرژی غذایی راههای درمان خانگی درد لثه در رفع آن کمکهای زیادی خواهند کرد. پس جای نگرانی وجود ندارد.
یک راه سریعتر برای تعیین اینکه کدام غذا یا ماده دیگری باعث واکنش میشود، ملاقات با متخصص آلرژی است. آنها کمک میکنند تا علت واکنش را شناسایی و راههای درمان خانگی درد لثه و روشهای دارویی را توصیه خواهند کرد که احتمالا شامل اجتناب از مواد غذایی خواهد بود.
7. سوختگی یک عامل مهم ایجاد درد لثه
گاهی اوقات لثه با غذاهای گرم مانند پیتزا یا قهوه سوخته، ملتهب شده و یک اتفاق ناخوشایند به نام درد لثه به وجود میآید که بعدها ناحیه سوخته شروع به درد خواهد کرد.
اگر فرد به تحریک سوختگی با غذاهای داغ یا مسواک زدن تهاجمی ادامه ندهد، بافت لثه معمولا طی 10 روز تا دو هفته خود به خود بهبود مییابد. برای کمک به بهبود سریعتر به کارگیری روشهای درمان خانگی درد لثه کمککننده خواهد بود.
8. تغییرات هورمونی عاملی برای ایجاد درد لثه در زنان
برای بسیاری از زنان، تغییرات در هورمونها بر لثهها در زمانهای مختلف زندگی تاثیرگذار خواهد بود. از جمله این تغیررات هورمونی عبارتند از:
- بلوغ: هجوم هورمونها در دوران بلوغ جریان خون به لثهها را افزایش و میتواند منجر به تورم و حساسیت شود.
- قاعدگی زنان: مدت کوتاهی قبل از هر دوره قاعدگی، لثههای برخی از زنان متورم و احتمال خونریزی بیشتر خواهد شد. این مشکل معمولا پس از شروع قاعدگی فروکش میکند
- بارداری: از ماه دوم یا سوم بارداری شروع و تا ماه هشتم ادامه مییابد، برخی از زنان با تورم، درد و خونریزی لثه روبرو خواهند شد.
- یائسگی: برخی از زنان در دوران یائسگی لثههای خود را به طور غیرعادی خشک میکنند که گاهی درد و احتمال خونریزی به دنبال دارد
اگر فردی متوجه درد لثه مرتبط با یکی از این رویدادهای هورمونی شد، باید با کمک دندانپزشک وضعیت بررسی و درمان خانگی درد لثه را انجام دهد.
9. درد لثه نشات گرفته از آبسه دندان
عفونت در کنار ریشه دندان آبسه ایجاد میکند و منجر به لثههای متورم و دردناک خواهد شد. اگر دندانپزشک آبسه را تشخیص دهد، میتواند درمان دارویی یا درمان خانگی درد لثه را توصیه کند. در این مرحله عمل کانال ریشه ضروریتر و بهتر از درمان خانگی درد لثه خواهد بود.
10. درد لثه ناشی از دندان مصنوعی
دندانهای مصنوعی که به درستی جا نمیشوند، لثهها را تحریک خواهند کرد. این تحریک مداوم منجر به آسیب بافتی و بیماری لثه میشود. باید به دندانپزشک برای تنظیم تناسب دندان مصنوعی و از بین بردن درد لثه مراجعه کرد.
11. درد لثه ناشی از کمبود ویتامین
سلامت دهان و دندان با تغذیه مناسب، که شامل دریافت کافی ویتامین B و ویتامین C است، پشتیبانی میشود.
کمبود ویتامین منجر به تعدادی از شرایط مانند اسکوربوت میشود که احتمال دارد در کنار علائم دیگر باعث تورم و درد لثهها شود.
حفظ یک رژیم غذایی سالم و متعادل که نیاز روزانه توصیه شده به ویتامینها و مواد معدنی را برآورده کند، به عنوان یک درمان خانگی درد لثه به شمار میرود که میتواند کمبود ویتامین را پوشش دهد.
12. درد لثه ناشی از سرطان دهان
سرطان دهان که معمولا به صورت زخمی ظاهر و از بهبودی خودداری میکند، این زخم امکان دارد روی لثهها، گونه داخلی، زبان و حتی لوزهها ظاهر شود.
اگر زخمی در دهان دارید که بعد از دو هفته بهبود نمییابد، برای تشخیص باید به دندانپزشک مراجعه کنید. درمان سرطان اغلب شامل جراحی برای برداشتن سلولها یا تومورهای سرطانی، پرتودرمانی و شیمیدرمانی است.
چه زمانی برای درمان درد لثه باید به پزشک مراجعه کرد
درد لثه اغلب یک حادثه منفرد است، که به راحتی و به روش خانگی قابل درمان یا تسکین است.
در موارد خاص، درد لثه امکان دارد نشانههایی از یک مشکل بزرگتر سلامت دهان باشد که اکتفا کردن به درمان خانگی درد لثه جایز نیست و باید به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کرد:
- درد مداوم یا شدید لثه
- دردی در لثه که خوردن یا خوابیدن را مختل سازد
- درد لثه که با علائم دیگری همراه باشد مانند تب
- درد لثه ناشی از برفک دهان: این عفونت قارچی دهان ممکن است با درد لثه به عنوان یک علامت همراه باشد. اگر درد لثه و همچنین پوشش زرد رنگی روی دهان، گلو یا داخل گونههای خود دارید، با پزشک صحبت کنید چون امکان دارد برفک دهان باشد.
- التهاب لثه: این بیماری لثه با لثههای متورم و دردناکی که به راحتی خونریزی میکنند مشخص میشود. اگر بیش از یک هفته لثهها قرمز، متورم، دارای خونریزی و درد باشد، خود را معطل درمان خانگی درد لثه نکنید و سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.
- بیماری پریودنتال یا پریودنتیت: این وضعیت به دنبال التهاب لثه درمان نشده ایجاد میشود. اگر در بالای لثههای قرمز و متورم احساس درد لثه دارید، در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید. خونریزی لثه؛ عقب رفتن لثه؛ از دست دادن دندان و آبسهها از نشانههای این بیماری هستند.
یادداشت پایانی درمان خانگی درد لثه
دلایل مختلفی مانند بیماری لثه، عفونت، آبسه و زخم وجود دارد که فرد را با لثههای دردناک روبرو میسازد. با یک شیوه زندگی سالم که شامل بهداشت دهان و دندان مناسب است و همچنین با درمان خانگی درد لثه بسیاری ازآنها برطرف خواهند شد.
افرادی که درد لثه دارند و نمیتوانند نوع درد را توضیح دهند بهتر است برای معاینه به دندانپزشک مراجعه کنند. بدون درمان، برخی از علل درد لثه منجر به پوسیدگی دندان و حتی از دست دادن دندان خواهد شد که دیگر درمان خانگی درد لثه به کار نمیآید.
اگر فردی درد، تورم یا زخمهای مداوم روی لثههای خود دارد که بیش از دو هفته باقی مانده است، برای تشخیص کامل و توصیههای درمانی ضروری است که با دندانپزشک قرار ملاقات بگذارد تا بهترین روش درمان خانگی درد لثه را به او توصیه کند.
سوالات متداول درمان خانگی درد لثه:
بهترین درمان خانگی درد لثه کدام است؟
شستشوی دهان با محلول آب و نمک و همچنین استفاده از محلول روغن درخت چایی، دو روش کاربردی و تاثیرگذار در رفع دردهای لثه هستند. البته باید علت درد را شناسایی کرد تا به میزان تاثیر روش مورد نظر واقف بود.
آیا زردچوبه در تسکین درد لثه اثر دارد؟
از آنجایی که زردچوبه غنی از خواص آنتی اکسیدانی و یک ضد التهابی قوی به شمار میرود در کاهش تورم، درد و التهاب لثهها نیز نقش پُر رنگی دارد.
کدام عوامل بیشترین تاثیر را در ایجاد درد لثه دارند؟
بیماریهای دهانی (پریودنتال)، آفت یا زخمهای دهانی، سوختگی، آلرژی غذایی و بهداشتی، تغیرات هورمونی و آبسه دندان از مهمترین علتهای ایجاد درد در لثه هستند که بسیاری از این موارد به صورت درمان خانگی درد لثه قابل رفع خواهند بود.