زیباییناخن

در گوشت فرو رفتن ناخن و درمان آن با روش‎‌های خانگی و جراحی

در گوشت فرو رفتن ناخن! شاید شما هم که در حال مطالعه این مطلب هستید تا به امروز در گوشت فرو فتن ناخن‌ها و احساس بد آن لحظه را تجربه کرده‌اید. اما نگران نباشید تنها شما نیستید که با این مشکل مواجه هستید.

 در گوشت فرو رفتن ناخن برای ناخن‌های دست و پا که همیشه در حال رشد هستند یک وضعیت شایع و دردناک بین افراد است. در گوشت فرو رفتن ناخن همراه با قرمزی، تورم و گاهی عفونت است.

در گوشت فرو رفتن ناخن پا معمولا برای ناخن شست پا اتفاق می‌افتد و برای ناخن‌های دیگر این اتفاق بسیار نادر است. اما اگر ناخن در گوشت پا فرو رفت چه باید کرد؟ آیا باید در همان ابتدا به پزشک مراجعه کرد؟ یا باید جراحی سرپایی انجام داد؟ برای تسکین درد باید چه کاری انجام دهیم؟ در بسیاری از شرایط در گوشت فرو رفتن ناخن را خود فرد می‌تواند مراقبت کند اما در شرایطی که درد بسیار شدید شد باید اقدامات دیگری انجام دهد.

ما در ادامه این مقاله از مجله پزشکی سیوطب قصد داریم شما را با روش‌های درمان و تسکین در گوشت فرو رفتن ناخن آشنا کنیم.

نگاهی سریع به مقاله در گوشت فرو رفتن ناخن

در گوشت فرو رفتن ناخن امری شایع اما دردناک است. در گوشت فرو رفتن ناخن ممکن است گاهی همراه با عفونت و چرک باشد که باید حتما به پزشک مراجعه کرد. درمان خانگی و جراحی دو راهکار برای درمان هستند.

بیشتر بخوانید: درمان سیاه شدن ناخن پا به دلیل مشکلات مختلف مانند ضربه، قارچ یا یبماری‌های زمینه‌ای

چه عواملی باعث در گوشت فرو رفتن ناخن می‌شوند؟

در گوشت فرو رفتن ناخون تجربه‌ای دردناک|سیوطب

همانطور که در بالا گفته شد در گوشت فرو رفتن ناخن امری شایع در بین افراد است که بسیار دردناک و اذیت ‌کننده است. مخصوصا برای افرادی که باید در طی روز فعالیت بیشتر داشته باشند و مجبورند برای ساعات بیشتری از کفش استفاده کنند. اما شاید برای شما هم سوال باشد که چه عوامل باعث در گوشت فرو رفتن ناخن می‌شود؟

بیشتر بخوانید: درمان خانگی قارچ ناخن و نحوه جلوگیری از عفونت مجدد

برخی از این عوامل عبارتند از:

  • گرفتن نادرست ناخن انگشتان پا: اگر ناخن پای خود را به درستی نگیرید موجب گوشه کردن و فرورفتن ناخن به گوشت می‌شود. برای گرفتن ناخن پا نباید آن را مستقیم از وسط بگیرید. باید با زاویه دادن به دست در هنگام گرفتن ناخن، کناره‌ها را نیز بگیرید
  • ناخن‌های نامنظم و منحنی: افرادی که دارای ناخن‌های نامنظم و منحنی هستند باید همیشه مراقبت ناخن‌هایشان باشند و آنها به موقع نظم بدهند زیرا با اولین قصور، ناخن به گوشت پا فرو می‌رود
  • کفش و جوراب نامناسب: انتخاب یک کفش یا جوراب نامناسب می‌تواند باعث در گوشت فرو رفتن ناخن به پا شود. افراد نباید از کفش و جوراب‌هایی که فشار زیادی روی انگشتشان وارد می‌کند، استفاده کنند. جوراب و جوراب‌ شلواری‌های خیلی تنگ یا کفش خیلی تنگ، باریک یا صاف برای پا بسیار مضرند و باعث در گوشت فرو رفتن ناخن به پا می‌شوند
  • آسیب به انگشت پا: در برخی شرایط ممکن است یک اتفاق باعث در گوشت فرو رفتن ناخن پا شود. برخی از این آسیب‌ها عبارتند از: سایش انگشت پا، افتادن چیز سنگین روی پا یا لگد زدن مداوم و محکم به توپ (افرادی که زیاد فوتبال یا فوتسال انجام می‌دهند.)
  • وضعیت بد بدن: گاهی در گوشت فرو رفتن ناخن پا به دلیل وضعیت جسمانی بد بدن است
  • بهداشت نامناسب: بهداشت نامناسب پا مانند تمیز یا خشک نگه نداشتن پا باعث در گوشت فرو رفتن ناخن می‌شود. پس تمیز نگه داشتن و خشک نگه داشتن پا بسیار مهم است
  • استعداد ژنتیکی: برخی به صورت ژنتیکی با این مشکل مواجه هستند. احتمالا پدر یا مادر فرد همیشه در با فرورفتگی ناخن در گوشت روبرو بوده‌اند. در این صورت فرد ممکن است بارها و بارها از این مشکل رنج ببرد

ورزشکارانی که در هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی، مدت طولانی از پاهای خود استفاده می‌کنند، ممکن است بیشتر از سایر افراد با این مشکل روبرو باشند. به طور مثال افرادی که به طور جدی فوتبال بازی می‌کنند و دائما به توپ لگد ممکن است بیشتر در گوشت فرو رفتن ناخن را تجربه کنند. فعالیت‌هایی که موجب در گوشت فرو رفتن ناخن می‌شوند عبارتند از:

  • باله
  • فوتبال
  • کیک بوکسینگ
  • فوتبال

 بیشتر بخوانید: تغییر رنگ ناخن که هر رنگ نشانه یک بیماری‌ست

علائم در گوشت فرو رفتن ناخن چیست؟

التهاب و سفتی از مهم‌ترین علائم در گوشت فرو رفتن ناخن هستند|سیوطب

بسیاری از افراد با کوچک‌ترین درد در انگشت شست پا احساس می‌کنند ناخنشان در گوشت‌شان فرو رفته است. اما در حقیقت اینطور نیست و در گوشت فرو رفتن ناخن دارای علائم خاصی است. برخی از این علائم عبارتند از:

علائم اولیه در گوشت فرو رفتن ناخن:

در گوشت فرو رفتن ناخن یکسری علائم اولیه دارد که با مشاهده آنها باید شک کنید و از مراقبت از ناخن را شروع کنید. این علائم اولیه عبارتند از:

  • اگر پوست گوشه ناخن شما ملتهب، متورم یا سفت شده است باید به فرو رفتن ناخن‌تان در گوشت شک کنید
  • اگر در اثر کوچکترین فشار به انگشت پا، احساس درد کردید، ممکن است ناخن شما در گوشت پا فرو رفته باشد
  • جمع شدن مایعی در اطراف انگشت شست، یکی دیگر از علائم اولیه در گوشت فرو رفتن ناخن به پا است

بیشتر بخوانید: فرنچ ناخن را چگونه در خانه انجام دهیم؟

علائم در گوشت فرو رفتن ناخن و عفونت پا

علائمی که ممکن است ناخن شما دچار عفونت نیز شده باشد عبارت است از:

  • قرمزی و تورم پوست انگشت پا: اگر در کنار ناخن یا خود شست پا احساس ورم و یا قرمز کردید ممکن است ناخن به گوشت فرو رفته باشد و پای شما دچار عفونت شده باشد
  • درد: اگر هنگام راه رفتن و فشار به انگشت دل شما از درد شدید، ضعف کرد و شدت درد بسیار زیاد بود، شک نکنید ناخن در گوشت فرورفته و عفونت کرده است
  • خون‌ریزی: خون‌ریزی در انگشت پا، از علائم عفونت و فرو رفتن ناخن به گوشت است
  • چرک کردن: در صورتی که در گوشه‌های انگشت پا، تکه‌های زردرنگی را مشاهده کردید، شک نکنید پای شما چرک کرده و دچار عفونت شده‌اید
  • گوشه کردن پوست پا: رشد بیش از حد پوست در اطراف انگشت شست یکی دیگر از علائم در گوشت فرو رفتن ناخن است

نکته کاربردی مهم در اینجا این است که با مشاهده یکی از این علائم، باید هر چه سریع‌تر اقدام به درمان کنید وگرنه شرایط بدتر خواهد شد و درمان سخت‌‌تر می‌شود به گونه‌ای که ممکن است مجبور به جراحی شوید.

بیشتر بخوانید: قارچ ناخن عامل ۵۰درصد از ناهنجاری‌های ناخن

چگونگی تشخیص در گوشت فرو رفتن ناخن

شما از طریق بررسی علائم بالا می‌توانید، در گوشت فرو رفتن ناخن را تشخیص دهید اما در صورتی که تشخیص برای شما سخت باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. هنگامی که به یک متخصص مراجعه کنید او از طریق معاینه بدنی این ضایعه را تشخیص خواهد داد.

اگر همراه با فرو رفتن ناخن، پای شما عفونت کرده باشد، ممکن است به اشعه ایکس نیاز باشد. چرا اشعه ایکس؟ به این دلیل که با اشعه ایکس می‌توان فهمید که در گوشت فرو رفتن ناخن ناشی از آسیب است یا خیر؟ در حقیقت دلیل آن بیشتر بررسی خواهد شد. اما بالاخره باید چه کرد به پزشک مراجعه کرد یا خودمان با بررسی علائم بالا می‌توانیم در گوشت فرو رفتن ناخن را تشخیص دهیم؟ برای پاسخ این سوال همراه ما باشید.

بیشتر بخوانید: ژلیش ناخن، عوارض، هزینه و دوام

چه زمانی برای تشخیص فرو رفتن ناخن در گوشت باید به پزشک مراجعه کنیم؟

در برخی شرایط ممکن است در گوشت فرو رفتن ناخن، باعث عوارض جدی نشود که در این صورت شما پس از مشاهده برخی از علائم می‌توانید آن را درمان کنید اما در صورتی که باعث عوارض جدی شود باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا برای درمان او وارد عمل شود.

با دیدن این علائم باید برای درمان به یک پزشک مراجعه کنید:

  • درد و تورم شدید
  • آلرژی نسبت به داروهای خانگی و دست‌ساز
  • درمان خانگی مشکل را حل نکند.

اگر برای نحوه مراقبت از فرو رفتن ناخن در گوشت سوال داشته باشید نیز می‌توانید به یک پزشک مراجعه کنید تا بتواند به شما کمک بیشتری کند. برخی از افراد درباره نحوه مراقبت چیزی نمی‌دانند و با مراقبت اشتباه، عوارض بیشتری را تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: ضخیم شدن ناخن و بیماری‌های ایجاد کننده این مشکل

درمان در گوشت فرو رفتن ناخن چگونه است؟

 

درمان‌های خانگی در گوشت فرو رفتن ناخن:

درمان‌های خانگی بهترین گزینه برای رفع ناخن در گوشت هستند|سیوطب

در صورتی که مشکل بسیار حاد نباشد و پا عفونت نکرده باشد می‌توانید از درمان‌های خانگی بهره ببرید. برخی از این درمان‌های خانگی به شرح زیر هستند:

در آب گرم و صابون خیس کنید:

اگر ناخن شما در گوشت فرو رفت و درد شدیدی داشتید، می‌توانید پای خود را در آب گرم و صابون خیس کنید. با این کار حجم تورم و درد کاهش پیدا می‌کند. برای اینکه از این درمان نتیجه مطلوبی دریافت کنید بهتر است روزی سه بار در روز و هر بار بیست دقیقه این کار را انجام دهید. یکی از صابون‌هایی که برای این درمان به شما توصیه می‌کنیم، صابون کاستیل است. اگر درد و یا تورم شما زیاد است می‌توانید به آب گرم و صابون نمک‌های اپسوم را نیز اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: شکنندگی ناخن، روش‌هایی برای کنترل و بهبود شرایط

پای آسیب دیده را در سرکه سیب خیس کنید:

شاید قبلا از سرکه برای درمان در گوشت فرو رفتن ناخن استفاده نمی‌کردند اما امروزه سرکه سیب یکی از گزینه‌های درمانی است که شما می‌توانید از آن استفاده کنید.

برای این درمان شما نیازمند یک تشت آب گرم و 4/1 فنجان سرکه سیب هستید. روزانه 20 دقیقه پای آسیب دیده خود را درون این محصول خیس کنید. فراموش نکنید خشک کردن پا پس از خیس کردن امری بسیار مهم است. زیرا برای جلوگیری از گوشه کردن ناخن، باید همیشه آن را خشک کرد.

بیشتر بخوانید: مراقبت از ناخن به بهترین شکل ممکن

استفاده از پمادهای آنتی بیوتیک:

شما از داروخانه بدون نسخه می‌توانید پمادهای آنتی بیوتیک را تهیه کنید. این پمادها علاوه بر اینکه به بهبودی ناخن کمک می‌کنند از عفونت و چرکی پا نیز جلوگیری می‌نمایند. برای استفاده درست از این پمادها کافیست مانند دستور العمل پشت محصول عمل کنید. حداکثر سه بار در روز باید این پماد را برروی ناخن خود بزنید.

محتویات این پماد عبارت است از: نئوسپورین، پولیسپورین و باکتروبان. فراموش نکنید پس از اینکه پماد آنتی بیوتیک را برروی پای خود می‌مالید باید حتماً روی آن را با یک باند تمیز ببندید.

بیشتر بخوانید: عوارض و فواید کاشت ناخن

یک مسکن مصرف کنید:

در گوشت فرو رفتن ناخن همراه با درد شدید است که شما می‌توانید با خوردن استامینوفن این درد را کاهش دهید. در صورت تورم، مصرف ایبوپروفن گزینه بهتری برای شما خواهد بود. زیرا این مسکن علاوه بر درد، تورم را نیز تسکین می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: ناخن | بیماری های ناخن

درمان جراحی در گوشت فرو رفتن ناخن:

در صورتی که درمان‌های خانگی تاثیری نداشت و یا درد و تورم را بیشتر کرد باید حتماً از درمان جراحی استفاده کنید. در این جراحی جزئی از ناخن شما که در گوشت فرو رفته برداشته می‌شود. این جراحی همراه با بی‌حسی انجام می‌شود. ابتدا پزشک شست پا را بی‌حس کرده و سپس با باریک کردن ناخن پا مشکل را حل می‌کند.

براساس مطالعات و NHS در 98 درصد مواقع، حذف جزئی از ناخن به منظور جلوگیری از فرو رفتن ناخن به داخل گوشت، موثر و کارساز است.

در این جراحی جزئی از ناخن حذف و کناره‌های ناخن بریده می‌شود تا لبه‌ها کامل صاف شوند. پس از جراحی، پزشک یک تکه پنبه را بر زیر قسمت باقیمانده قرار می‌دهد تا دوباره مشکل از نو عود نکند.

بیشتر بخوانید: چگونگی مراقبت از پا و ناخن های پا

یادداشت آخر

در گوشت فرو رفتن ناخن شاید در ابتدا مشکلی سطحی و ساده به نظر آید اما در صورتی که رسیدگی به موقع وکافی انجام نشود و با روش‌های خانگی نتوان آن را برطرف کرد؛ همین مشکل ساده می‌تواند به دردی حاد تبدیل شود که کار شما را به بیمارستان بکشد.

بنابراین توصیه می‌کنیم با رعایت بهداشت و رسیدگی به موقع به ناخن‌های خود از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنید.

ما در این مقاله سعی کردیم مطالبی را در باب در گوشت فرو رفتن ناخن عنوان کنیم. امیدواریم مفید واقع شده یاشد.

منبع
mayoclinic

1 دیدگاه

  1. من یه بار جراحی کردم ولی دوباره برگشت. درمان خونگی هم فایده نداره.بهترین کار کشیدن ناخنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا