بیماریقلب

10 درمان خانگی فشار خون پایین؛ علائم، علل، تشخیص و داروهای درمانی هیپوتانسیون

فهرست محتوا نمایش

درمان خانگی فشار خون پایین (هیپوتانسیون) با علائم خفیف یا شدید آن همراه است و عمدتا نشانه‌های خفیف به ندرت نیاز به درمان دارد.

اگر فشار خون پایین باعث بروز علائم شود، درمان به علت بروز بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر دارو باعث کاهش فشار خون شود، پزشک با تغییر، قطع یا کاهش دوز دارو، روند افت فشار خون را متعادل خواهد کرد. بسته به سن، میزان سلامتی فرد و نوع فشار او راه‌های مختلفی از جمله درمان پزشکی و درمان خانگی فشار خون پایین وجود دارد.

فشار خون پایین که به آن افت فشار خون نیز می‌گویند، فشار خون زیر 90/60 میلی‌متر بر جیوه است. در بسیاری از افراد هیچ علامتی ندارد. اما هنگامی ‌که علائم بروز می‌یابند معمولا ناخوشایند یا مخرب هستند. در برخی موارد، افت فشار خون خطرناک است، بنابراین تشخیص و درمان به موقع اهمیت بالایی دارد. «برای فشار پایین چی خوبه؟»، «آیا درمان فشار خون پایین در طب سنتی امکان پذیر است؟» «آیا دلایل فشار خون پایین در خانم ها متفاوت است؟»، «علت فشار خون پایین چیست؟» و «میوه های مفید برای فشار خون پایین کدام هستند؟» اگر این سوالات شما نیز هست، با مجله پزشکی سیوطب همراه باشید تا به‌طور کامل پاسخ این سوالات را شرح دهیم.

 

فشار خون پایین (هیپوتانسیون) چیست؟

شخصی در حال گرفتن فشار خون و به دنبال راهی برای درمان خانگی فشار خون پایین|سیوطب

خون با هر ضربان قلب به شریان‌ها فشار می‌آورد. به میزان نیرویی که خون به دیواره شریان، فشار می‌آورد، فشار خون می‌گویند. فشار خون در پاسخ به فعالیت‌های منظم، مانند خوابیدن و فعالیت بالا و پایین می‌شود. اصطلاح پزشکی فشار خون پایین، افت فشار خون است.

فشار خون از دو اندازه‌گیری تشکیل شده است:

  • زمانی که قلب می‌تپد
  • دوره‌های استراحت بین ضربان قلب

فشار سیستولیک (یا سیستول) اندازه‌گیری پمپاژ خون از طریق شریان‌ها هنگام فشرده شدن بطن‌های قلب است. سیستول، خون بدن را تامین می‌کند.

فشار دیاستولیک (یا دیاستول) اندازه‌گیری دوره‌های استراحت است. دیاستول با پر کردن عروق کرونر قلب خون را تامین می‌کند.

اندازه‌گیری فشار خون از دو عدد تشکیل شده است: ابتدا اندازه‌گیری سیستولیک (ضربان قلب که حالت عادی آن معمولا روی 120) و سپس اندازه‌گیری دیاستولیک (زمان‌هایی که قلب در بین تپش‌ها استراحت می‌کند و معمولا روی 80 است). داشتن فشار خون پایین در بیشتر موارد خوب به نظر می‌رسد.

اما فشار خون پایین گاهی اوقات باعث احساس خستگی یا سرگیجه خواهد شد. افت فشار خون امکان دارد نشانه یک بیماری زمینه‌ای باشد که باید با روش پزشکی و دارویی یا به صورت درمان خانگی فشار خون پایین آن را حل کرد. فشار خون در بزرگسالان زمانی پایین محسوب می‌شود که پایین‌تر از 90/60 باشد.

بیشتر بخوانید: علائم فشار خون بالا؛ از سردردهای شدید و خونریزی بینی تا خستگی و عدم تمرکز 

انواع فشار خون پایین  

  • افت فشار خون ارتواستاتیک (افت فشار خون وضعیتی): این کاهش ناگهانی فشار خون هنگام برخاستن از حالت نشسته یا پس از دراز کشیدن است. عمدتا ناشی از کم آبی بدن، استراحت طولانی مدت در بستر، بارداری، برخی شرایط پزشکی و برخی داروها است. این نوع افت فشار در افراد مسن شایع و به روش درمان خانگی فشار خون پایین قابل کنترل خواهد بود
  • افت فشار خون پس از غذا: این افت فشار خون یک یا دو ساعت پس از صرف غذا رخ می‌دهد. به احتمال زیاد روی افراد مسن، به ویژه آن‌هایی که فشار خون بالا یا بیماری‌های سیستم عصبی خود مختار مانند بیماری پارکینسون دارند، تاثیر می‌گذارد. خوردن وعده‌های غذایی کوچک و کم کربوهیدرات، نوشیدن آب بیشتر و اجتناب از الکل از جمله درمان خانگی فشار خون پایین پس از غذا به حساب می‌آیند
  • افت فشار خون با واسطه عصبی: معمولا پس از ایستادن طولانی مدت اتفاق می‌افتد. این نوع فشار خون پایین بیشتر جوانان و کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و امکان دارد ناشی از ارتباط نادرست بین قلب و مغز باشد. دقت کنید که برای رفع این افت فشار نباید سراغ درمان خانگی فشار خون پایین رفت بلکه باید با رویکرد پزشکی به دنبال راه‌حل آن بود
  • آتروفی سیستم چندگانه همراه با افت فشار خون ارتواستاتیک: این اختلال نادر که سندرم شای دراگر نیز نامیده می‌شود، بر سیستم عصبی که عملکردهای غیرارادی مانند فشار خون، ضربان قلب، تنفس و هضم را کنترل می‌کند، تاثیر می‌گذارد. این با فشار خون بسیار بالا در هنگام دراز کشیدن همراه است

بیشتر بخوانید: درمان فشار خون سالمندان؛ مبارزه با یک بیماری شایع اما قابل کنترل 

چه زمانی فشار خون پایین یک وضعیت اورژانسی خواهد بود؟

فردی دچار رنگ پریدگی صورت که نیاز به درمان خانگی فشار خون پایین دارد|سیوطب

در بسیاری از موارد، خوانش فشار خون پایین دلیلی برای نگرانی نیست. امکان دارد فرد مبتلا به فشار خون پایین حتی از پایین بودن آن آگاه نباشد، زیرا در بسیاری از موارد علائمی ‌ایجاد نخواهد کرد. همچنین هیچ نقطه قطع خاصی وجود ندارد که در آن فشار خون به طور خطرناکی پایین بیاید، زیرا از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

برخی از افراد دارای فشار خون پایین مزمن و سالم هستند. انجمن قلب آمریکا (AHA) خاطرنشان می‌کند که بیشتر پزشکان فشار خون پایین مزمن را تنها در صورتی خطرناک می‌دانند که باعث بروز علائم شدید دیگری شود.

با توجه به این که علائم فشار خون پایین از فردی به فرد دیگر متفاوت خواهد بود، معمولا عبارتند از:

  • سرگیجه یا سبکی سر
  • مشکل در تمرکز
  • غش کردن
  • حالت تهوع
  • خستگی
  • کم آبی بدن
  • تاری دید
  • پوست رنگ پریده و لطیف
  • تنفس سریع و کم عمق
  • افسردگی

هنگامی‌که فشار خون بسیار پایین است یا به سرعت کاهش می‌یابد، یک اورژانس پزشکی محسوب می‌شود. موسسه ملی قلب، ریه و خون آمریکا (NHLBI) اشاره می‌کند که افت بسیار زیاد فشار خون امکان دارد اندام‌های بدن را در معرض خطر عدم دریافت خون کافی قرار دهد و در فرد زمینه‌ساز شوک شود.

برخی از علائم مربوط به فشار خون بسیار پایین که باید مراقب آن‌ها بود عبارتند از:

  • تنفس سریع و کم عمق
  • نبض بسیار ضعیف اما تند
  • پوست سرد و لطیف
  • از دست دادن هوشیاری
  • رنگ آبی به پوست

هر کسی که این علائم را تجربه می‌کند باید به دنبال مراقبت‌های پزشکی اورژانسی باشد و فقط به درمان خانگی فشار خون پایین اکتفا نکند.

بیشتر بخوانید: ۷ علائم فشار خون پایین و بهترین روش‌های درمان و پیشگیری افت فشار 

از چه داروهایی برای درمان فشار خون پایین استفاده می‌شود؟

انقباض عروق خونی نوعی درمان خانگی فشار خون پایین|سیوطب

درمان مستقیم و سریع افت فشار خون معمولا به یکی از سه روش زیر انجام می‌پذیرد:

  • افزایش حجم خون: این روش که به عنوان احیای مایعات نیز شناخته می‌شود، شامل تزریق مایعات به خون است. نمونه‌هایی از این روش درمانی، مایعات داخل وریدی (IV)، پلاسما یا تزریق خون خواهد بود
  • انقباض عروق خونی: همان‌طور که داروهایی وجود دارند که فشار خون را با شل کردن رگ‌های خونی در بدن کاهش می‌دهند، داروهایی نیز هستند که اثر معکوس دارند. این داروها هم در درمان پزشکی و هم در درمان خانگی فشار خون پایین قابلیت استفاده دارند
  • تغییر نحوه برخورد بدن با مایعات: کلیه‌ها مسئول حفظ تعادل مایعات در بدن هستند. برخی از داروها باعث می‌شوند کلیه‌ها مایع و نمک را در بدن نگه دارند و از این طریق به فشار خون پایین کمک می‌کنند

از جمله داروهایی که پزشک برای کمک به درمان فشار خون پایین تجویز می‌کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد. این داروها به درمان افت فشار خون ارتواستاتیک کمک می‌کنند:

  • فلودروکورتیزون که به افزایش حجم خون کمک می‌کند.
  • میدودرین که با تنگ کردن رگ‌های خونی به افزایش فشار خون منتهی خواهد شد.

اگر فشار خون فردی به دلیل سپسیس به طور خطرناکی پایین باشد، احتمال دارد از داروهای دیگری برای افزایش فشار خون استفاده شود که عبارتند از:

  • آگونیست‌های گیرنده آلفا آدرنرژیک
  • اپی نفرین
  • نوراپی نفرین
  • فنیل افرین
  • آنالوگ‌های وازوپرسین
  • گاهی اوقات دوپامین برای درمان فشار پایین نیز تجویز می‌شود

بیشتر بخوانید: عمل قلب باز | این عمل پیچیده و حساس چگونه انجام می‌گیرد؟ 

10 درمان خانگی فشار خون پایین

در ادامه به معرفی 10 درمان هانگی مناسب برای فشار خون پایین خواهیم پرداخت:

1. خوردن نمک به مقدار کافی در درمان خانگی فشار خون پایین

فردی در حال نمک زدن به غذا که یک درمان خانگی فشار خون پایین است|سیوطب

بدن برای عملکرد صحیح، تعادل مایعات و بالا بردن فشار خون پایین نیاز به دریافت روزانه مقدار کافی نمک دارد. نباید روزانه بیش از 2300 میلی‌گرم نمک مصرف شود. اگر فردی به طور منظم ورزش می‌کند یا علائم افت فشار خون دارد، تنظیم یا افزایش مصرف نمک به عنوان یک درمان خانگی فشار خون پایین کمک کننده خواهد بود.

نوشیدنی‌های ورزشی یا پودرهای هیدراتاسیون پزشکی که حاوی نمک و پتاسیم هستند، راه‌های دیگری برای افزایش فشار خون پایین هستند. طبق گفته پزشکان فشار خون پایین به طور کلی چیز خوبی است تا زمانی که خیلی چشمگیر نباشد. اگر فردی با فشار خون پایین روبروباشد بهتر است که مقدار نمک مصرفی خود را آزاد و همیشه یک میان وعده نمک همراه داشته باشد.

 

2. درمان خانگی فشار خون پایین با خوردن وعده‌های غذایی کوچکتر و منظم‌تر

به گفته محققان، برخی از افرادی که وعده‌های غذایی حجیم و پر کربوهیدرات می‌خورند ممکن است بلافاصله پس از صرف غذا دچار افت ناگهانی فشار خون شوند که به عنوان افت فشار خون پس از غذا شناخته می‌شود. به عنوان یک درمان خانگی فشار خون پایین خوردن وعده‌های غذایی کوچکتر و کم کربوهیدرات در طول روز و افزودن میان وعده‌های سالم بین وعده‌های غذایی را باید پیش گرفت.

بیشتر بخوانید: درمان سردرد با روش‌های معالجه فوری دارویی و خانگی 

3. تغییر موقعیت به آرامی‌ نوعی درمان خانگی فشار خون پایین

اگر فردی هنگام نشستن یا ایستادن دچار سرگیجه، تاری دید و سبکی سر می‌شود، افت فشار خون ارتواستاتیک باعث این علائم خواهد بود. یکی از راه‌های مبارزه با این علائم، تغییر آرام موقعیت است.

پس از بیدار شدن از خواب بلافاصله از حرکت به حالت عمودی خودداری شود. در عوض، به آرامی‌ خود را به حالت نشسته حرکت دهید. حداقل 60 ثانیه در این حالت بمانید تا بدن خود را تنظیم کند. سپس به آرامی ‌پاهای خود را از تخت آویزان کرده و قبل از ایستادن، یک تا دو دقیقه در این حالت قرار بگیرید. (سرگیجه امکان دارد از علائم کم خونی باشد).

 

4. درمان خانگی فشار خون پایین با پوشیدن جوراب‌های فشرده

فردی در حال پوشیدن جوراب فشرده سازی برای درمان خانگی فشار خون پایین|سیوطب

اگرچه این جوراب‌ها لزوما مد نیستند، اما  با افزایش فشار به پاها، علائم افت فشار خون را تا حد زیادی بهبود می‌بخشند. این فشار به نوبه خود به افزایش حرکت خون در کل بدن کمک می‌کند.

در واقع جوراب‌های فشرده جریان خون را به سمت قلب فشار می‌دهند، گردش خون را بهبود بخشیده و فشار خون را افزایش می‌دهند. پوشیدن جوراب‌های فشرده جزو سریع‌ترین روش درمان خانگی فشار خون پایین محسوب می‌شوند که بیشتر افراد هنگام رویارویی با این عارضه از آن بهره می‌برند.

5. درمان خانگی فشار خون پایین؛ بالا بردن فشار خون با قهوه

نوشیدن یک فنجان قهوه، نوشابه یا چای کافئین‌دار یک گزینه درمان خانگی فشار خون پایین به حساب می‌آید. به گفته محققان پزشکی کلینیک مایو mayoclinic، قهوه حرکت گردش خون در بدن را بالا می‌برد و نوشیدن کافئین همراه با وعده‌های غذایی به مبارزه با افت فشار خون ارتواستاتیک خواهد پرداخت

6. چای سبز یک درمان خانگی فشار خون پایین

چای سبز حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که آن را به گزینه‌ای سریع برای درمان خانگی فشار خون پایین تبدیل کرده است. مکانیسم دقیق اثرگذاری آن ناشناخته است، اما تصور می‌شود که عملکرد هورمونی را که مسئول گشاد نگه‌داشتن شریان‌ها است، مهار می‌کند. انقباض رگ‌ها فشار خون را بالا می‌برد.

بیشتر بخوانید: خواص چای سبز و نقش آن در کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان 

7. درمان خانگی فشار خون پایین با مصرف شیر بادام

شیر بادام گزینه‌ای در دسترس برای درمان خانگی فشار خون پایین به شمار می‌رود. از آنجایی که چربی کمتری داشته و اسیدهای چرب امگا 3 زیادی دارد، رژیم غذایی مناسبی برای افرادی است که از فشار خون پایین رنج می‌برند.

پنج تا شش عدد بادام را یک شب خیس کنید، سپس بعد از خیس خوردن کامل پوست آن را بگیرید. از آن خمیر درست کرده و آن‌ را در یک نوشیدنی بجوشانید. برای دریافت بهترین نتیجه، این شیر را روزانه مصرف کنید.

بیشتر بخوانید: سلامت قلب و عادت های مضر برای قلب 

8. درمان خانگی فشار خون پایین با مصرف مایعات بیشتر

با توجه به اینکه کم آبی بدن عامل بسیاری از مسائل افت فشار خون است، نوشیدن مایعات بیشتر در پیشگیری از فشار خون پایین بسیار مهم به نظر می‌رسد. افزایش مصرف آب، یا افزودن نوشیدنی‌های حاوی الکترولیت مانند آب نارگیل به پیشگیری از علائم کمک می‌کند و یک درمان سریع فشار خون پایین است که می‌توان در خانه امتحان کرد. اگر بدن دچار کم ‌آبی باشد، احتمال پایین آمدن فشار خون دور از ذهن نخواهد بود، بخصوص در روزهای گرم باید آب زیاد نوشید.

 

9. درمان خانگی فشار خون پایین با تکنیک قیچی

وقتی در حالت ایستاده با علائم افت فشار خون روبرو شدید ، تکنیک قیچی و فشار دادن، گزینه مناسبی برای رهایی از این اتفاق خواهد بود. ران‌های خود را به شکل قیچی روی هم بزنید و سپس تا جایی که می‌توانید روی هم فشار دهید.

در صورت امکان صاف دراز بکشید و مچ پاهای خود را روی هر جسمی‌ که بالاتر از سطح قلب قرار دارد، نگه دارید. هر دوی این‌ها در زمره درمان خانگی فشار خون پایین قرار می‌گیرند که هم آسان اند و هم به سرعت اجرا می‌شوند.

 

10. پرهیز از قرارگیری در موقعیت‌های خاص نوعی درمان خانگی فشار خون پایین

موقعیت‌های‌ ترسناک، ناراحت‌کننده یا ناخوشایند موجب پایین آمدن فشار خون خواهند شد که افت فشار خون با واسطه عصبی نامیده می‌شود. حذف خود از موقعیت یا اعمال تغییرات در سبک زندگی فشار خون پایین ناشی از این موقعیت‌های خاص را جبران می‌کند.

فشار خون پایین چقدر شایع است؟

از آنجایی که فشار خون پایین بدون هیچ علامتی رایج است، نمی‌توان به طور کلی متوجه شد که بر روی چند نفر تاثیر منفی می‌گذارد. به نظر می‌رسد که فشار خون ارتواستاتیک با افزایش سن بیشتر خواهد شد. تخمین زده شده که پنج‌درصد از افراد در سن 50 سالگی به آن مبتلا، در حالی که این رقم در افراد بالای 70 سال به بیش از 30 درصد می‌رسد.

 

علت فشار خون پایین چیست؟

آناتومی مغز مبتلا به پارکینسون که نیاز به درمان خانگی فشار خون پایین را لازم ساخته است|سیوطب

شرایطی که امکان دارد فرد را با فشار خون پایین  روبرو سازد، عبارتند از:

  • بارداری: تغییرات در دوران بارداری منجر به منبسط شدن رگ‌های خونی خواهد شد که این انبساط کاهش فشار خون را به دنبال دارد. عدم درمان خانگی فشار خون پایین شدید در 24 هفته اول بارداری که شایع نیز به نظر می‌رسد، ممکن است جنین را با خطرات جدی روبرو سازد
  • در بیشتر موارد خانم‌های باردار نیازی به درمان خانگی فشار خون پایین ندارند، چون افت فشار آن‌ها معمولا پس از زایمان به سطح قبل از بارداری باز می‌گردد
  • شرایط قلب و دریچه قلب: حمله قلبی، نارسایی قلبی، بیماری دریچه قلب و ضربان قلب بسیار پایین (برادی کاردی) می‌تواند باعث افت شدید فشار خون شود
  • بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی: شرایطی مانند بیماری پارکینسون بر نحوه کنترل فشار خون توسط سیستم عصبی تاثیر می‌گذارد. افرادی که به دلیل این شرایط دچار افت فشار خون هستند، امکان دارد بعد از غذا خوردن، اثرات فشار خون پایین را احساس کنند، زیرا دستگاه گوارش آن‌ها از خون بیشتری برای هضم غذا استفاده می‌کند. شاید در این مرحله از افت فشار خون باید از درمان خانگی فشار خون پایین رد شد و در قدم اول سراغ درمان بیماری زمینه‌ای برای کنترل آن رفت. بعد از پیگیری درمانی بیماری زمینه‌ای باید به دنبال درمان‌های پزشکی فشار خون پایین رفت.
  • بیماری‌های مرتبط با هورمون (اختلالات غدد درون‌ریز): شرایطی که بر غدد پاراتیروئید یا آدرنال تاثیر می‌گذارد، مانند بیماری آدیسون، ممکن است باعث کاهش فشار خون شود. قند خون پایین (هیپوگلیسمی) و گاهی اوقات دیابت نیز به فشار خون پایین می‌انجامد.
  • کم آبی بدن: زمانی که بدن آب کافی نداشته باشد، میزان خون در بدن (حجم خون) کاهش می‌یابد. این کمبود آب کاهش فشار خون به دنبال دارد. تب، استفراغ، اسهال شدید، استفاده بیش از حد از دیورتیک‌ها و ورزش شدید بدن را با کم آبی روبرو می‌سازند. البته برای رفع افت فشار ناشی از کم آبی بدن می‌توان به راه‌های درمان خانگی فشار خون پایین رجوع کرد.
  • از دست دادن خون: از دست دادن مقدار زیادی خون، مانند آسیب یا خونریزی داخلی، حجم خون را کاهش و منجر به افت شدید فشار خون می‌شود. اگر علت افت فشار به دلیل آسیب و خون‌ریزی داخلی باشد نباید معطل درمان خانگی فشار خون پایین شد و باید سریعا به دنبال درمان‌های پزشکی برای جلوگیری از بروز عوارض جدی‌تر بود
  • عفونت شدید (سپتی‌سمی): هنگامی‌که یک عفونت در بدن وارد جریان خون می‌شود، رویارویی با افت فشار دور از ذهن نیست. این کمبود فشار خون تهدید‌کننده زندگی است و به نام شوک سپتیک شناخته می‌شود. برای درمان فشار پایین ناشی از عفونت نیز روش‌های پزشکی مقدم بر درمان خانگی فشار خون پایین هستند.
  • واکنش آلرژیک شدید (آنافیلاکسی): علائم یک واکنش آلرژیک شدید، کاهش ناگهانی و چشم‌گیر فشار خون را به دنبال دارد.
  • کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی: سطوح پایین ویتامین B-12، فولات و آهن بدن را از تولید گلبول‌های قرمز کافی (کم خونی) که می‌تواند منجر به فشار خون پایین شود، باز می‌دارد. در صورتی که افت فشار خون به دلیل کمبود مواد غذایی باشد جای نگرانی نیست چون با روش‌های درمان خانگی فشار خون پایین قابلیت حل شدن دارد.
  • مصرف داروهایی که باعث کاهش فشار خون می‌شوند

قرص‌های ادرار آور مانند فوروزماید و هیدروکلروتیازید

مسدود کننده‌های آلفا، مانند پرازوسین

مسدود کننده‌های بتا، مانند آتنولول و پروپرانولول

داروهای بیماری پارکینسون، مانند پرامیپکسول یا داروهای حاوی لوودوپا

انواع خاصی از داروهای ضد افسردگی از جمله دوکسپین و ایمی‌پرامین

داروهای اختلال نعوظ مانند سیلدنافیل یا تادالافیل، به ویژه هنگامی‌ که همراه با داروهای قلبی نیتروگلیسیرین مصرف شوند.

بیشتر بخوانید: درد قفسه سینه سمت راست نشانه چیست؟ 

فشار خون پایین چگونه تشخیص داده می‌شود؟

تشخیص فشار خون به خودی خود آسان و با یک اندازه‌گیری فشار خون قابل کشف خواهد بود. ولی فهمیدن اینکه چرا افت فشار خون وجود دارد موضوع دیگری است. آزمایشاتی که برای تشخیص فشار خون پایین انجام خواهد شد عبارتند از:

1.تست آزمایشگاهی فشار خون پایین

آزمایش‌های خون و ادرار مشکلات احتمالی زیر را آشکار می‌سازد:

  • دیابت
  • کمبود ویتامین
  • مشکلات تیروئیدی یا هورمونی
  • سطح پایین آهن (کم خونی)
  • تست بارداری

 

2. تصویربرداری برای تشخیص فشار خون پایین

اگر پزشکان به مشکل قلبی یا ریوی پشت افت فشار خون مشکوک شوند، آزمایش‌های تصویربرداری برای تایید یا رد این ظن را در دستور کار قرار خواهند داد که عبارتند از:

  • اشعه ایکس
  • اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT)
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
  • اکوکاردیوگرام یا آزمایش‌های مشابه مبتنی بر سونوگرافی

 

3. تست تشخیصی برای دستیابی به علل ابتلا به افت فشار خون

این آزمایش‌ها به دنبال مشکلات خاصی در قلب یا سایر سیستم‌های بدن هستند که نمی‌توان با درمان خانگی فشار خون پایین آن‌ها را کنترل و درمان کرد:

  • الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG)
  • تست استرس ورزش
  • تست تیلت میز (در تشخیص هیپوتانسیون ارتواستاتیک کمک می‌کند)

 

یادداشت پایانی در خصوص درمان خانگی فشار خون پایین

در خصوص فشار پایین خون به اندازه فشار خون بالا صحبت نمی‌شود، افت فشار خون (یا فشار خون پایین) یک وضعیت پزشکی خفیف محسوب می‌شود که گاهی علائم ناراحت‌کننده‌ای به همراه دارد و در برخی موارد شدید، عواقب تهدید‌کننده زندگی را نیز به دنبال خواهد داشت.

افت فشار خون اغلب به دلیل استراحت طولانی در رختخواب، کم آبی بدن، عفونت‌ها، استرس، اضطراب، بارداری یا به عنوان یک عارضه جانبی برخی داروها ایجاد می‌شود. علائم رایج افت فشار خون، از جمله سبکی سر و سرگیجه، غش، عدم تمرکز، حالت تهوع، خستگی، تنبلی، تپش قلب و مشکل یا تنفس آهسته ذهن را به سمت مبتلا بودن به فشار خون پایین می‌کشاند.

در حالی که برخی از موارد افت فشار خون نیاز به مداخله پزشکی دارند، درمان خانگی فشار خون پایین به عنوان راه حلی سریع قابل تامل است. قبل از لحاظ کردن درمان خانگی فشار خون پایین مشورت گرفتن از یک متخصص مسیر درست‌تری به نظر می‌رسد.

 

سوالات متداول درمان خانگی فشار خون پایین

آیا فشار خون پایین خطرناک است؟

فشار خون پایین در صورتی که باعث اختلال در زندگی روزمره شود می‌تواند خطرناک و نشانه‌ای از یک بیماری جدی باشد. در غیر این صورت فشار خون پایین به خودی خود خطرناک نیست. بیشتر پزشکان فشار خون پایین را در صورتی که منشا بیماری نباشد یک نکته خوب برای سالم زندگی کردن می‌دانند.

چگونه فشار خون پایین را سریع درمان کنیم؟ برای فشار خون پایین چی خوبه؟

برای درمان فشار خون پایین داروهایی وجود دارد که سریع فشار خون را با انقباض رگ‌های خونی به حالت عادی بر‌می‌گرداند. برای دانستن اسامی این داروها به متن مقاله رجوع کنید.

بهترین روش‌های درمان خانگی فشار خون پایین کدام هستند؟

افزایش مصرف نمک، پوشیدن جوراب‌های فشرده سازی، چای سبز و قهوه و همچنین نوشیدن مایعات بیشتر از مهمترین درمان‌های خانگی فشار خون پایین محسوب می‌شوند. برای اطلاع از درمان‌های بیشتر خانگی فشار خون به متن مقاله رجوع کنید.

منبع
thehealthy.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا