دوره درمان میگرن، چیزی که وجود ندارد!
میگرن یک بیماری عصبی است که میتواند علائم متعددی را ایجاد کند و اغلب با سردردهای شدید و ناتوان کننده دیده میشود. علائم آن ممکن است شامل تهوع، استفراغ، مشکل در صحبت کردن، بیحسی یا سوزن سوزن شدن و حساسیت به نور و صدا باشد. افراد مبتلا به این بیماری به طور همیشگی به دنبال درمان و شنیدن درباره دوره درمان میگرن هستند.
تشخیص سردردهای میگرنی بر اساس سابقه بالینی، علائم گزارش شده و با رد علل دیگر تعیین میشود. شایعترین دسته سردردهای میگرنی آنهایی هستند که بدون هاله و هالهای شناخته میشوند.
میگرن میتواند در دوران کودکی شروع شود یا ممکن است تا اوایل بزرگسالی رخ ندهد. زنان بیشتر از مردان به میگرن مبتلا میشوند و سابقه خانوادگی یکی از شایعترین عوامل خطر برای ابتلا به میگرن است. درمان میگرن به شکلی که این مشکل دوباره پدید نیاید، ممکن نیست.
با این حال روشهای مختلفی برای تسکین درد یا جلوگیری از پیدایش آن وجود دارد. درمان این بیماری به شیوههای سنتی و مدرن انجام میشود، ولی هیچ کدام را نمیتوان با قطعیت برای همه افراد به کار برد.
بیشتر بخوانید: درمان میگرن چشمی، عارضهای که با مشکل در دید ما را غافلگیر میکند
درمان و دوره درمان میگرن
درمان این بیماری به چندین روش اتفاق میافتد. در ادامه به بررسی هر کدام و دوره درمان میگرن به هر روش خواهیم پرداخت.
درمان دارویی
دراین شیوه میتوان داروهای مسکن بدون نسخه و داروهای تجویزی پزشک را استفاده کرد. به طور کلی داروهای مسکن، ضدتهوع، Lasmiditan (ریوو) و آنتاگونیست های گیرنده CGRP برای این بیماری مفید هستند. اما دوره درمان میگرن به این روش وابستگی کامل به میزان درد، نوع میگرن و زمان مراجعه به پزشک دارد.
به طور کلی باید گفت که درمان میگرن در روش دارویی فقط به زمانی گفته میشود که علائم میگرن از بین برود. این علائم میتواند با توجه به سیر طبیعی ناپدید شود یا به دلیل دریافت داروها زودتر از موعد محو شوند. پس نمیتوان مدت زمان خاصی را برای آن در نظر گرفت.
بیشتر بخوانید: درمان میگرن عصبی با چه داروها و روشهایی انجام میگیرد؟
درمان با مواد غذایی
درمان با مواد غذایی در اصطلاح درمان نامیده میشود و به واقع باید آن را روشی برای پیشگیری یا مراقبت از تشدید حملات دانست. در این روش باید و نبایدهایی برای خوردن و نوشیدن اعلام میشود که فرد براساس آنها نباید گروهی از مواد خوراکی را استفاده کند.
برای مثال غذاهایی مانند موارد زیر را نباید در برنامه غذایی خود داشته باشد:
- غذاهای حاوی نیترات از جمله هات داگ، گوشت شیرینی، بیکن و سوسیس
- شکلات
- پنیری که حاوی ترکیب طبیعی تیرامین باشد مانند بلوچیز، فتا، چدار، پارمزان
- الکل، به ویژه شراب قرمز
- غذاهایی که حاوی مونوسدیم هستند
- گلوتامات (MSG)، تقویت کننده طعم
- خوردنیهای بسیار سرد مانند یخ
- نوشیدنیهای سرد
- غذاهای فراوری شده
- غذاهای ترش
- لوبیا
- میوههای خشک
- محصولات لبنی پرورشی مانند دوغ، خامه ترش و ماست
دوره درمان میگرن در روش درمان با مواد غذایی، با توجه به بدن افراد و میزان مصرف هر غذا در گذشته تعیین میشود. البته باید این موضوع را بدانیم که برای چنین روشهایی هم نمیتوان دوره درمان تعریف کرد. به این دلیل که ما در درمان با مواد غذایی، فقط شرایط حملههای میگرنی را از بین میبریم. اما این حملات میتوانند به هر دلیل دیگری به وجود بیایند و دوره درمان میگرن شما نه مشخص است و نه اطمینانی برای تاثیر کلی آن وجود دارد. البته بدون شک این کارها کمک بسیاری به بهبود شرایط میکنند.
بیشتر بخوانید: درمان سردرد با روش های معالجه فوری دارویی و خانگی
دوره درمان میگرن با داروهای گیاهی
در زمان استفاده از داروهای گیاهی باید صبر و تحمل بیشتری داشته باشید. چراکه تاثیر محصولات و داروهای گیاهی بر انواع بیماری، زمان بیشتری در مقایسه با داروهای شیمیایی طلب میکند. پس میتوان گفت دوره درمان میگرن با استفاده از داروهای گیاهی طولانیتر از روشهای دیگر است.
اما باید توجه داشته باشید که در این روش هم شما فقط میتوانید درد را تسکین دهید یا اینکه بر محرکهای این بیماری تاثیر بگذارید. پس امکان وجود حملات در زمانهای دیگر یا حتی در زمان استفاده از داروهای گیاهی، همچنان وجود دارد و دوره درمان میگرن به روند درمان شما ارتباطی پیدا نمیکند.
بیشتر بخوانید: انواع میگرن را با این راهنمای عالی بشناسید
درمانهای مکمل
این درمانها که میتواند شامل مواردی مانند ماساژ درمانی، طب سوزنی و یوگا شود، بیشتر برای بهبود شرایط فعلی فرد استفاده میشود و نمیتوانیم به آنها به عنوان یکی روش درمانی نگاه کنیم.
در این روشها افراد شرایط مطلوبی را در زمان انجام یا دریافت هرکدام از آنها خواهند داشت، اما بدونشک نمیتوان دوره درمان میگرن را برای درمانهای مکمل تعریف کرد.
بیشتر بخوانید: عوارض میگرن، تهدیدی برای سلامتی
در واقع باید به این موضوع توجه داشته باشیم که بیماری میگرن دارای هیچ درمان قطعی و جامعی نیست. در نتیجه وقتی با چنین معضلی روبهرو هستیم، نمیتوانیم انتظار عدد دقیق و روش خاصی برای دوره درمان میگرن باشیم.
بهترین کار برای درمان میگرن، استفاده ترکیبی از روشهای ذکر شده، بدون توجه به دوره درمان میگرن و انجام روشهای پیشگیرانه است تا بهترین شرایط را برای زیست خود فراهم کنید. همچنین بهترین خبر این است که دوره این بیماری اصولا با افزایش سن، به ویژه با رسیدن به سن 50 سالگی از بین میرود.
واقعا درمان نداره
شاید نتوان در کوتاه مدت به درمان قطعی میگرن برسید اما با رعایت یکسری نکات می توانید ان را بهبود ببخشید
دمنوش گل میخک هم خوبه ؟
بهتون پیشنهاد میکنیم مقاله قرنفل چیست؟ کاربردها و خواص درمانی گیاه میخک را مطالعه کنید
من سردرد میگرنی داشتم و همزمان با بارداریم دوره درمان میگرن من شروع شد و با پرهیز غذایی که داشتم کلا این درد از بین رفت.
ممنون از توجهتون و اینکه تجربیات خودتون رو با ما به اشتراک میذارید
میگرن ممکنه خودش رفع شه مثلا با افزایش سن؟
بله احتمال دارد
من با کنترل محرک ها تونستم وضعیت میگرنم رو خیلی بهتر کنم
خداروشکر
ممنونیم که تجربه خودتون رو در اختیار ما قرار می دهید