قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری؛ بررسی 7 آنتی بیوتیک برتر
قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری کدام نوع از این داروهای پرمصرف است؟ اگر به عفونت ادراری مبتلا باشید پاسخ این سوال برایتان مهم است. این بیماری نوعی عفونت باکتریایی است که در مثانه ایجاد میشود. گاهی به آن عفونت مجاری ادراری هم میگویند. این بیماری عفونی علائم دردناک و مشکلسازی را برای بیماران ایجاد میکند و به همین دلیل نیاز به درمان فوری دارد. همچنین عدم درمان عفونت ادراری باعث بروز عوارض و انتقال عفونت به دیگر اندامها خواهد شد.
مجله پزشکی سیوطب در این مقاله به سوالات پر تکراری مانند قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری کدام دارو است؟ قوی ترین انتی بیوتیک برای عفونت ادراری مردان چیست و آیا درمانهای خانگی برای عفونت ادراری موثر است؟ پاسخ میدهیم. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری را باهم بررسی کنیم.
بیشتر بخوانید: بهترین دارو برای عفونت ادراری در زنان با ۵ درمان سنتی
عفونت ادراری چیست؟ آیا این بیماری نیاز به درمان دارد؟
ابتدا باید بدانیم عفونت ادراری چگونه ایجاد میشود و کدام قسمتهای بدن را درگیر میکند. عفونتهای دستگاه ادراری یا عفونتهای ادراری به گروهی از عفونتها اطلاق میشود که میتوانند در هر نقطهای از دستگاه ادراری رخ دهند. دستگاه ادراری شامل کلیهها، حالبها، مثانه و مجرای ادرار است. آنتیبیوتیکها برای درمان عفونتهایی استفاده میشوند که عامل ایجاد آنها باکتری باشد. اکثر میکروبهایی که باعث این عفونتها میشوند، معمولا روی پوست به ویژه در مناطقی مانند چینهای واژن زندگی میکنند. این باکتریها میتوانند تکثیر شوند و بیماری مجاری ادراری را ایجاد کنند. علائم عفونت ادراری به شرح زیر است.
- تب
- تهوع
- تکرر ادرار
- وجود خون در ادرار
- سوزش هنگام ادرار
- زود به زود دستشویی رفتن
- درد یا گرفتگی در قسمت پایین شکم
شدت این علائم در بین افراد مختلف با توجه به نوع و میزان عفونت متفاوت است.
بیشتر بخوانید: عفونت ادراری در بارداری به دلیل ۳ عامل تاثیرگذار در این دوران
بررسی اثرگذاری قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری
آنتی بیوتیکها روشی ترجیحی برای درمان عفونتهای ادراری هستند. این داروها به خوبی در برابر باکتریهایی که معمولا مشکوک به ایجاد عفونت ادراری هستند، عمل میکنند. آنتی بیوتیکها برای کنترل و کاهش کلنیهای پاتوژن در دستگاه ادراری استفاده میشوند.
عفونت ادراری توسط انواع مختلفی از میکروبها از جمله باکتریها، قارچ ها و در موارد نادری از ویروسها ایجاد میشود. اما عفونتهای ادراری باکتریایی شایعترین نوع آنها هستند. اگر عفونت ادراری باکتریایی دارید، تنها راه درمان خلاص شدن از شر باکتریهای عامل آن است. اینجاست که آنتی بیوتیکها به کار شما میآیند. آنها یا از رشد آن باکتریها جلوگیری می کنند یا به طور مستقیم باکتریها را از بین میبرند. شایان به ذکر است که آنتی بیوتیکها فقط عفونتهای ادراری و سایر عفونتهای ناشی از باکتری را درمان میکنند. اگر عفونت قارچی یا ویروسی دارید، مصرف آنتی بیوتیک به شما کمکی نمیکند.
بیشتر بخوانید: 6 درمان عفونت ادراری (UTI) و 10 سوال مهم که باید از پزشک بپرسید
بررسی آنتی بیوتیکهای بدون عارضـه برای درمان فوری عفونت ادراری در بزرگسالان
معمولا برای درمان عفونتهای ادراری (سیتیت حاد) از آنتی بیوتیکهای خوراکی استفاده میشود. این آنتی بیوتیکها به شرح زیر هستند:
- فسفومایسین
- نیتروفورانتوئین
- آموکسی سیلین / کلوولانات
- سولفامتوکسازول تری متوریم
- بعضی از سفالوسپورینها مانند سفتریاکسون، سفدی نیر یا سفافلور
- فلوروکینولونها مانند سیپروفلوکساسین (Cipro) و لووفلوکساسین (Levaquin)
هر دو فلوروکینولون خوراکی و تزریقی با عوارضی مانند آسیب به تاندونها، عضلات، مفاصل، اعصاب و سیستم عصبی مرکزی همراه هستند. عوارض جانبی میتواند بعد از یک هفته نمایان میشود و ممکن است در بدن باقی بماند و بعدها توسط تحریکات دارویی دیگر نمایان شوند. با این حال، فلوروکینولونهای خوراکی برای درمان عفونتهای ادراری پیچیدهتر از جمله پیلونفریت مناسب هستند و گاهی بیمار مجبور به استفاده از آن است. برای درمان سرپایی عفونت ادراری بدون عارضه معمولا کینولونهای زیر استفاده می شود:
- سیپروفلوکساسین
- لووفلوکساسین
دوره مصرف و دوز این داروها را پزشک با توجه به شدت عفونت و علائم بیمار تعیین میکند. در ادامه با تعدادی از قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری کودکان، زنان و مردان آشنا خواهیم شد.
بیشتر بخوانید: عفونت ادراری در زنان؛ معرفی ۷ عامل موثر در ایجاد این بیماری
1. مترونیدازول برای عفونت ادراری عالی است؛ بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری کودکان
یکی از رایجترین نمونه آنتی بیوتیکها، مترونیدازول است که در درمان و پیشگیری از تشدید عفونت کمک میکند. مترونیدازول معمولا برای درمان عفونت ادراری، عفونت واژن یا ناحیه تناسلی استفاده میشود.
از جمله ویژگیهای منحصربفرد مترونیدازول این است که افرادی که به پنی سیلین حساسیت دارند، میتوانند از این دارو استفاده کنند. این داروی پرمصرف به صورت ژل، سوسپانسیون، آمپول، ژل واژینال و قرص موجود است.
2. نیتروفورانتوئین بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری زنان؛ این دارو را کامل مصرف کنید
نیتروفورانتوئین آنتی بیوتیکی رایج برای درمان عفونت ادراری است و با نام تجاری MacroBID در بازار موجود است. این دارو قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری شناخته میشود.
نحوه استفاده از نیتروفورانتوئین به عنوان بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری مردان و زنان
نیتروفورانتوئین باید همراه وعدههای غذایی یا شیر مصرف شود. این دارو دوبار در روز و به مدت سه روز مورد مصرف قرار میگیرد. مانند سایر آنتی بیوتیکها، شما باید دوره درمان را کامل کنید تا از ایجاد مقاومت باکتری در برابر این دارو جلوگیری کنید. عدم تکمیل دوره ممکن است به باکتری اجازه دهد دوباره رشد کند و باعث عود مجدد عفونت ادراری شود.
عوارض جانبی نیتروفورانتوئین که باید بدانید؛ مصرف بیرویه آنتی بیوتیکها خطرساز است
مانند بسیاری از داروها، نیتروفورانتوئین نیز عوارض جانبی دارد. مصرف نیتروفورانتوئین برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمیشود. اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید از مصرف نیتروفورانتوئین خودداری کنید. شایعترین عوارض جانبی گزارش شـده توسط بیمارانی که این دارو را برای عفونت دستگاه ادراری مصرف میکنند عبارتند از:
- نفخ
- سردرد
- سرگیجه
- اسهال خفیف
- خارش واژن
- ناراحتی معده
- ترشحات واژن
مشاهده ادرار زرد یا قهوهای تیره هنگام مصرف این دارو طبیعی است. اگر علائمی مانند استفراغ مداوم، حالت تهوع، زردی چشم و تپش قلب دارید هوشیار باشید. این علائم نشانه بیماری کبدی یا خونی است. در صورت مشاهده این علائم در حین مصرف این دارو حتما با پزشک خود تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: درمان عفونت ادراری در زنان؛ از مصرف آنتیبیوتیک تا شیوههای خانگی
3. تری متوپریم قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری؛ بهترین چرک خشک کن برای عفونت ادراری
این دارو در دوزهای 100 و 200 میلی گرمی موجود است. مانند نیتروفورانتوئین، تری متوپریم با توقف رشد باکتریها به سیستم ایمنی کمک میکند تا با عفونت مبارزه کند. تری متوپریم یک درمان موثر سیستیت است. تری متوپریم میتواند در عرض چند ساعت روی باکتریها اثر کند و علائم عفونت ادراری را در 24 ساعت کاهش دهد.
نحوه استفاده از تری متوپریم برای درمان عفونت ادراری
قرصهای تری متوپریم باید به طور کامل همراه با غذا با بعد از آن مصرف شوند. از این دارو برای عفونتهای طولانی مدت و حاد مجاری ادراری استفاده میکنند. دوره مصرف آن معمولا سه روز است.
بیشتر بخوانید: عفونت ادراری | چگونه به این عفونت مبتلا نشویم؟
عوارض جانبی تری متوپریم به عنوان آنتی بیوتیک برای عفونت مجاری ادراری
مانند تمام داروهای عفونت ادراری هنگام مصرف Trimethoprim همیشه خطر عوارض جانبی وجود دارد. زنانی که تری متوپریم مصرف می کنند ممکن است دچار گیجی، سرگیجه، زردی و زخم دهان شوند. بیشتر این عوارض جانبی خفیف هستند و پس از درمان عفونت ادراری از بین میروند. رایجترین عوارض این دارو به شرح زیر هستند:
- اسهال
- گلو درد
- کم خونی
- کاهش اشتها
- بثورات پوستی
درصورت ابتلا به این علائم، مصرف دارو را قطع کنید و با پزشک خود مشورت کنید. پس میتوان گفت که حتی مصرف قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری هم عوارضی دارد.
4. فسفومایسین ترومتامول؛ بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت دستگاه تناسلی مردان
یک دوز خوراکی فسفومایسین ترومتامول، سه گرم است و به طور مستقیم باکتریهای موجود در دستگاه ادراری را هدف قرار میدهد. اگرچندین عفونت ادراری مقاوم به آنتی بیوتیک دارید این قرص یک انتخاب عالی است.
5. پیومسیلینام بی عارضهترین دارو چرک خشک کن؛ بهترین آنتی بیوتیک عفونت ادراری
پیومسیلینام یکی از بی عارضهترین آنتی بیوتیکهای موجود است. این آنتی بیوتیک رشد باکتریها را کند میکند اما لزوما همه باکتریها را از بین نمیبرد. بنابراین در کوتاه مدت خوب است اما احتمال دارد شرایط ابتلای مجدد به عفونت ادراری را از بین نبرد. این آنتی بیوتیک همچنین تاثیر کمی بر میکروبیوتای روده دارد. پیومسیلینام با نامهای تجاری زیر در داروخانهها موجود است:
- Emcil
- Pivicil
- Alexid
- Selexid
- Relexid
- Melysin
- Penomax
پیومسیلینام معمولا در کشورهای شمال اروپا استفاده میشود، بنابراین سایر پزشکان ممکن است کمتر با آن آشنا باشند.
6. انواع فلوروکینولونها، افلوکساسین، سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین؛ قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری
این آنتی بیوتیکها هنوز در لیست بهترین داروها برای درمان فوری عفونت ادراری قرار دارند. عوارض جانبی جدی این آنتی بیوتیکها شامل التهاب تاندون، پارگی تاندون و نوروپاتی محیطی است و همین موضوع باعث شدهاست که دیگر برای عفونت ادراری مورد استفاده قرار نگیرند. همچنین آموکسی سیلین و آمپی سیلین در دسته بهترین و قویترین آنتی بیوتیک برای درمان فوری عفونت ادراری بزرگسالان قرار دارند.
7. آزیترومایسین؛ قویترین آنتی بیوتیک برای عفونت پروستات
از قرص آزیترومایسین برای درمان عفونتهای تنفسی و ادراری افراد بالغ استفاده میشود. این دارو به راحتی عفونتهای مقاربتی را از بین میبرد. از عوارض جانبی این دارو میتوان به تهوع و استفراغ، اسهال، سرگیجه، سردرد و خستگی اشاره کرد.
چرا مهم است که آنتی بیوتیک را طبق دستور پزشک مصرف کنم؟
هنگام تجویز آنتی بیوتیک عوامل بسیاری مانند سابقه آلرژی، هزینه، شرایط فیزیکی بیمار، درمان قبلی با آنتی بیوتیک و مقاومت دارویی را در نظر میگیرند. مقاومت دارویی یک مشکل عمومی است. مقاومت آنتی بیوتیکی باعث میشود داروها اثربخشی کمتری داشته باشند. آنتی بیوتیکهای خود را با دیگران به اشتراک نگذارید. دوره درمان را کامل کنید و داروهایی که برای شما تجویز شـده را به دیگرا پیشنهاد ندهید.
بررسی قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری بزرگسالان
برای درمان عفونت ادراری در زنان و مردان از انواع مختلفی آنتی بیوتیک استفاده میشود. در این مقاله بهترین آنتی بیوتیک برای درمان عفونت ادراری را معرفی کردیم. مصرف این دسته از داروها حتما باید تحت نظر پزشک انجام شود. لازم است بدانید که هر آنتی بیوتیک برای یک مشکل خاص تجویز میشود پس از پیشنهاد داروی خود به دیگران پرهیز کنید. داروها را بعد از تمام شدن دوره مصرف انبار نکنید و تحت هیچ شرایطی آنتی بیوتیک را خودسر مصرف نکنید. عفونت ادراری از مشکلاتی است که باید درمان آن را جدی بگیرید تا از بازگشت آن جلوگیری کنید.
سوالات متداول در مورد قوی ترین آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری
1. درمان عفونت ادراری با مترونیدازول بهتر است یا آموکسی سیلین؟
تشخیص اینکه از چه قرصی برای درمان عفونت ادراری استفاده کنید به تجویز پزشک بستگی دارد.
2. آیا پیومسیلینام برای درمان عفونت ادراری موثر است؟
این آنتی بیوتیک درمان کوتاه مدت را ارائه میدهد و ممکن است باکتریها را به طور کامل از بین نبرد.
3. آیا عفونت ادراری در کودکان به طور کامل درمان میشود؟
بله، با رعایت دستورالعملهای پزشک و مصرف صحیح داروها این بیماری قابل درمان است.
4. بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت کلیه کدام دارو است؟
برای عفونت کلیه از آنتی بیوتیکهای مختلفی مانند پنی سیلین، مترونیدازول و تری متوپریم استفاده میشود.