طب سنتیگیاهان دارویی

روغن مورینگا چیست؟ 6 مورد از فواید و عوارض جانبی روغن مورینگا

روغن مورینگا، آیا میدانید که خواص روغن مورینگا چیست؟ بهتر است بدانید قرن ها از مورینگا به دلیل خواص دارویی و سلامتي، ضد قارچی ، ضد ویروسی ، ضد افسردگی و ضد التهابی به عنوان درخت معجزه و زندگي ياد مي شود. گیاه بومی مورینگا  در مناطق گرمسیری آسیا ، آمریکای مرکزی، جنوبی و آفریقا رشد مي كند و پوست ، برگ و دانه های این درخت همه داراي خواص درمانی و تغذیه ای هستند.  

از بین تمام قسمت های درخت مورینگا ، روغن آن گنجينه اي گرانبها برای انسان است. روغن مورینگا به رنگ زرد کمرنگ ، سبک ، طعم مطبوع ملایم و بدون بو دارد و معمولاً در صنعت داروسازی و لوازم آرایشی از آن استفاده می شود. روغن مورینگا از طریق فرآیندهای صنعتی مختلفی از جمله استخراج با حلال و پرس سرد تولید می شود.

روغن مورینگا چیست؟

خواص روغن مورینگا سیوطب

روغن مورینگا از دانه های يک درخت کوچک بومی در کوه های هیمالیا بدست مي آيددانه های مورینگا داراي روغن زیادی هستند و حاوی بسیاری از ترکیبات غذایی از جمله چربی های اشباع نشده ، پروتئین ، استرول ها و توکوفرول ها مي باشند. به عنوان یک روغن ضروری و به عنوان یک روغن پخت و پز در دسترس استهمچنین در محصولات پوستی و مو استفاده شده است.

استفاده و فواید روغن مورینگا

استفاده و فواید روغن مورینگا

روغن مورینگا از دوران باستان به عنوان دارو در مواد آرایشی موضعی استفاده میشده استامروزه روغن مورینگا برای طیف وسیعی از مصارف شخصی و صنعتی تولید می شود از جمله:

  • روغن پخت و پز : مورینگا سرشار از پروتئین و اسید اولئیک و چربی های سالم است وهنگامی که برای پخت و پز استفاده شود ، یک گزینه مغذی و مقرون به صرفه به جاي روغن های گران قیمت است
  • پاک کننده و مرطوب کننده موضعیاسید اولئیک موجود در روغن مورینگا براي استفاده موضعی به عنوان ماده پاک کننده و مرطوب کننده پوست و مو مفید است.
  • ضد التهاب و كاهش اكنه: روغن مورینگا حاوی چندین ترکیب فعال زیستی و خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است كه برای از بین بردن آکنه مفید است

خواص درمانی روغن مورینگا

خواص درمانی روغن مورینگا | سیوطب

  • درمان آفتاب سوختگی 

روغن مورینگا به دلیل خاصیت تسکین دهنده و ضد التهابی ، درمانی ایده آل برای آفتاب سوختگی و نیش حشرات است. مالیدن آن به ناحیه آسیب دیده باعث کاهش التهاب و آفتاب سوختگي می شود

  • اختلالات معده

ترکیب موجود در روغن مورینگا در درمان اختلالات معده مانند یبوست ، ورم معده و غیره مفید است.

  • خواص ضد پیری

یکی از بزرگترین مزایای روغن مورینگا خاصیت ضد پیری آن است و به دلیل خاصيت آنتی اکسیداني اش در کرم های ضد پیری استفاده می شود و باعث کاهش چین و چروک پوست و کند شدن روند پیری می شود.

  • سلامت لثه

بسیاری از مردم از روغن مورینگا به عنوان دهان شویه استفاده می کنندماساژ چند قطره از این روغن روی لثه، به رفع التهاب آن کمک می کند.

  • فشار خون بالا

روغن مورينگا سطح مطلوب فشار خون در بدن را حفظ می کند.

  • درمان روماتیسم

روغن مورینگا روغن روماتیسمی خوبی براي تسكين درد مفاصل و آرتروز ،کاهش تورم و التهاب ، آرتروز و نقرس استفاده می شود . برای  کسب اطلاعات بیشتر مقاله روماتیسم را مطالعه نمایید.

عوارض جانبی روغن مورينگا

عوارض جانبی روغن مورینگا سیوطب

  • اگر قصد استفاده از مورینگا را داريد توصیه می شود ابتدا با پزشک درمورد آن صحبت کند.
  • مورینگا دارای خصوصیات ضد باروری است بنابراین برای زنان باردار توصیه نمی شود.
  • عوارض جانبی بسیار کمی دارد
  • همیشه باید برچسب روی عصاره روغن را بخوانید و از دوز مناسب استفاده كنيد.
  • برای طبخ غذا روغن مورينگاي فشرده شده با درجه حرارت سرد انتخاب کنیدبرخی از اشکال روغن مورینگا در دسته های زیادی از طریق استخراج با حلال تولید می شوند تا به عنوان سوخت یا به عنوان روان‌کننده ماشین آلات استفاده شونداگر قصد دارید از روغن مورینگا برای پخت و پز یا به صورت موضعی روی پوست استفاده کنید ، به دنبال روغنی باشید که به صورت سرد فشرده ، ارگانیک و دارای برچسب خوراكي باشد.
  • نحوه تولید روغن مورینگا را بررسی کنید و به اصل بودن محصول  و طريقه استخراج و درست شدن آن دقت كنيد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا