بیماریبیماری های مفصلی

پارگی تاندون زانو؛ علائم و روش‌های درمان آن

پارگی تاندون زانو می‌‌تواند در هر سنی رخ می دهد. این آسیب‌ ممکن است در اثر حوادث ناگهانی یا حرکات نامناسب زانو ایجاد شود. تاندون زانو کشکک را در حین فعالیت در جای خود نگه می‌دارد و از مفصل در برابر آسیب محافظت می‌کند.  متأسفانه، بسیاری از افراد ضعف و بی‌ثباتی زانو را در نتیجه پارگی تاندون زانو تجربه می‌کنند.

با این حال با درمان موثر، بازیابی دامنه حرکتی و تقویت بافت‌های اطراف مفصل امکان پذیر است. طیف وسیعی از درمان‌ خانگی پارگی تاندون زانو برای آسیب‌های کمتر وجود دارد. در موارد حادتر پزشک جراحی را انتخاب می‌کند تا بهبودی کامل زانو ایجاد شود. در این مقاله از سیوطب به بررسی پارگی تاندون زانو می‌پردازیم و بهترین راهکار برای رهایی از درد زانو را معرفی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: خرید زاپیامکس معجزه‌ای غیر قابل انکار برای دردهای زانو
 

علائم پارگی تاندون زانو

کبودی از علائم تاندون زانو|سیوطب

علائم پارگی تاندون کشکک به شدت آسیب بستگی دارد. پارگی تاندون کشکک اغلب در بزرگسالان میانسال قبل از 40 سالگی اتفاق می‌افتد، اما یک نوجوان سالم هم ممکن است در معرض این بیماری باشد. ورزشکارانی که دچار آسیب می‌شوند ممکن است احساس ترکیـدن زانو داشته باشند و معمولا پس از آسیب نمی‌توانند راه بروند. علائم شایع پارگی تاندون زانو عبارتند از:

  • درد مستقیم زیر کاسه زانو
  • تورم و کبودی در جلوی زانو
  • نقص یا نقطه نرمی که در آن تاندون باید سفت باشد
  • مشکل در راه رفتن یا انجام فعالیت‌های ورزشی

بیشتر بخوانید: درمان زانودرد، معالجه درد زانو با روش‌های موثر خانگی و دارویی
 

تصادفات اتومبیل؛ از علل پارگی تاندون زانو

پارگی تاندون پا یکی از آسیب‌های ورزشی رایج است. ضربه‌های ناگهانی به جلوی زانو مانند افتـادن روی زانو از ارتفاع قابل توجهی، تاندون را در معرض نیروی عظیمی قرار می‌دهد. این ممکن است منجر به پارگی جزئی تاندون کشکک یا پارگی کامل ‌شود. تصادفات اتومبیل همچنین می‌توانند ضربه‌های شدید بر زانو ایجاد کنند.

ورزشکارانی که در برخی ورزش‌ها شرکت می‌کنند، بیشتر در معرض پارگی کامل یا جزئی تاندون زانو هستند. فوتبال، بسکتبال، والیبال و سایر ورزش‌هایی که شامل پرش‌های زیاد هستند، منجر به آسیب‌های ناشی از استفاده بیش از حد از مفصل‌ها می‌شوند. درنهایت ضعیف شدن تاندون در طول زمان را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: زانوبند طبی مناسب زانودرد شما کدام است؟
 

آیا درمان پارگی تاندون زانو بدون جراحی امکان‌پذیر است؟

هنگامی که پزشک متخصص آسیب را به درستی تشخیص دهد، ممکن است گزینه‌های درمانی خانگی مناسب برای پارگی تاندون کشکک را توصیه ‌کند. داروهای بدون نسخه را می‌توان برای مدیریت درد و ناراحتی در روزهای پس از پارگی خفیف تاندون کشکک استفاده کرد. درمان پارگی تاندون زانو در طب سنتی نیز وجود دارد. زردچوبه برای درمان ورم زانو توصیه می‌شود.

برای کاهش تورم و تجمع مایع در زانو باید بلافاصله پس از آسیب از یخ استفاده شود. بی‌حرکتی اغلب یک گزینه درمانی موثر برای پارگی خفیف تاندون کشکک است. می‌توان از بریس‌ها برای کاهش درگیر شدن مفصل زانو استفاده کرد و اجازه می‌دهد تا پارگی بهبود یابد. کاهش فعالیت در طول فرآیند بهبودی برای جلوگیری از آسیب مجدد یا تشدید آن بسیار مهم است.

با توجه به شدت پارگی مفصل ممکن است نیاز به بی‌حرکتی تا شش هفته باشد. در مرحله بعد، پزشک در صورت لزوم فیزیوتراپی تجویز می‌کند. این تمرینات تاندون کشکک بر افزایش قدرت و دامنه حرکتی مفصل زانو متمرکز خواهد شد.

در ابتدا، فیزیوتراپیست بیمار را از طریق اجرای صحیح این تمرینات توانبخشی تاندون پا راهنمایی می‌کند. سپس، درمانگر یک برنامه توانبخشی را طراحی می‌کند که بیمار می‌تواند به طور مستقل در خانه در طول فرآیند بازیابی دنبال کند. با گذشت زمان این تمرینات باعث تقویت کشکک زانو، افزایش ثبات مفصل و کاهش خطر آسیب دیدگی زانو در حرکت رو به جلو می‌شود.

بیشتر بخوانید: صدای تق تق زانو | اگر صدای زانو نگرانتان کرده این مطلب را بخوانید
 

آیا جراحی پارگی تاندون زانو ضروری است؟

جراحی پارگی تاندون زانو|سیوطب

پارگی شدید نیاز به مراقبت فوری پزشکی و جراحی تاندون کشکک دارد. در طول جراحی تاندون کشکک، جراح بر اتصال مجدد تاندون پاتلار بریده تمرکز می‌کند. در این عمل محل دو انتهای بریده شـده تاندون تعیین و سپس بخیه می‌شود.

بیشتر بخوانید: ۱۰ ورزش برای خالی شدن زانو و چگونگی تقویت عضلات موثر بر زانو
 

زمان بهبودی پارگی تاندون زانو پس از جراحی

مدت زمان ترمیم تاندون زانو براساس ترجیحات جراح متفاوت است. پس از جراحی، پزشک به بیمار زانوبند پارگی تاندون کشکک می‌دهد که زانوهای او را صاف نگه می‌دارد. اکثر برنامه‌های توانبخشی امکان شروع خم شدن فعال زانو را تا دو هفته پس از جراحی فراهم می‌کند. 6 هفته پس از جراحی، بیمار می‌تواند بدون عصا راه برود.

بنابراین حرکت سریع پس از جراحی همراه با فعال‌سازی اولیه عضلات بسیار مهم است. برای بیماران ورزشکار معمولا بازگشت به فعالیت‌های ورزشی بر اساس قدرت پا و دامنه حرکتی 4 تا 6 ماه پس از جراحی به تعویق می‌افتد. البته توانبخشی برای بازسازی‌های مزمن، طولانی‌تر از موارد فوق است.

بیشتر بخوانید: علت پا درد از زانو به پایین و بهترین روش‌های درمان خانگی و پزشکی
 

یادداشت پایانی درباره پارگی تاندون زانو

تاندون نقش مهمی در توانایی شما در کشیدن پا به منظور راه رفتن، بالا رفتن از پله‌ها، دویدن و ورزش کردن دارد. یکی از مهم‌ترین تاندون‌های بدن، تاندون زانو و مراقبت از آن ضروری است. هنگامی که تاندون کشکک آسیب می‌بیند، هم پارگی جزئی و هم کامل، انجام فعالیت‌ها ممکن است دشوار شود. افرادی که پارگی تاندون زانوی آن‌ها شدید نیست می‌توانند با استراحت و روش‌های درمان خانگی بهبود پیدا کنند. اما در بعضی شرایط با تشخیص پزشک نیاز به جراحی است.

سوالات متداول پارگی تاندون زانو؛ پاسخ‌های کوتاه اما مهم!

علائم پارگی تاندون زانو چیست؟

درد، تورم و کبودی در زانو از نشانه‌های این بیماری است. همچنین نرمی تاندون و مشکل در راه رفتن را می‌توان از علائم پارگی تاندون زانو حساب کرد.

درمان خانگی تاندون زانو چیست؟

برای کاهش تورم و تجمع مایع در زانو باید بلافاصله پس از آسیب از یخ استفاده شود. بریس‌ها نیز برای بهبود آسیب‌دیدگی تاندون زانو مناسب هستند.

مدت زمان ترمیم تاندون زانو چقدر است؟

6 هفته پس از جراحی، بیمار می‌تواند بدون عصا راه برود. بازگشت بیماران ورزشکار به فعالیت‌های ورزشی معلمولا 4 تا 6 ماه پس از جراحی طول می‌کشد.

منبع
sportsmd

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا