دانشکده پزشکیضربان

ترک متادون چه عوارضی به دنبال دارد؟

یک دکتری تخصصی فیزیولوژی گفت: مصرف متادون، وابستگی به داروها و مواد مخدر را کاهش می‌­دهد.

میلاد رضازاده در مورد متادون به سیوطب اظهار کرد: متادون در جنگ جهانی دوم توسط آلمانی‌ها ساخته شد و سپس ایران و سایر کشورها مصرف این دارو را به‌عنوان مسکن قوی به جای مورفین شروع کردند.

وی مصرف متادون را شامل سه روش خوراکی، تزریقی و پودری عنوان کرد و افزود: اغلب افراد از این دارو به‌صورت خوراکی (قرص) مصرف می‌کنند که از دوز 5 تا 40 آن موجود است.

این دکتری تخصصی فیزیولوژی، با بیان اینکه مصرف متادون باید تحت نظر پزشک باشد، گفت: این داروی مکمل باید در کنار سایر کارهای ترک اعتیاد مصرف شود؛ یعنی در مسیر درمان قرار بگیرد.

رضازاده ادامه داد: متادون ضعیف‌تر از مورفین در کاهش وابستگی به داروها و موادمخدرعمل می‌کند؛ چرا که نحوه پاسخ‌دهی مغز و سیستم عصبی را تغییر می‌‌دهد تا وابستگی فرد به داروها و مواد مخدری که قبلا استفاده می‌کرده، کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: ترک متادون سخت است؛ اما نه با این ۷ روش | ترک متادون در ۵۰ روز

عوارض مصرف متادون

وی درباره عوارض جانبی متادون اظهار کرد: این عوارض شامل خواب‌آلودگی، کبودی لب، گرفتگی عضلات، بی‌اشتهایی، بی‌قراری، تاری دید، مشکل تنفسی سطحی، قطع عادت ماهیانه در زنان و سقط جنین است که این عوارض در بین افراد متفاوت است و احتمال می‌رود که برخی افراد این عوارض را به دنبال نداشته باشند.

این دکترای تخصصی فیزیولوژی، عوارض متادون را به ژنتیک و آب و هوای محیط زندگی وابسته دانست. وی گفت: مصرف نادرست و بیشتر از دوز تجویزی قرص متادون، به بروز عوارض خطرناکی در فرد مصرف‌کننده می‌انجامد؛ بنابراین اگر سایر داروهای مخدر استفاده می‌شود، نباید از عوارض متادون غافل بود.

این استاد دانشگاه عوارض مصرف قرص متادون را شامل عوارض معمولی، خاص و اوردوز عنوان کرد و افزود: راه‌های پیشگیری از عوارض متادون نیز شامل عدم مصرف حین رانندگی، پایین بودن میزان دوز متادون به طور نسبی و … است.

بیشتر بخوانید: پیشگیری از اعتیاد با ۱۹ راهکار ارائه شده برای نوجوانان

تداخل دارویی متادون

رضازاده ادامه داد: متادون با مصرف الکل، داروهای آرامبخش و ضدقارچ تداخل دارویی ایجاد می‌کند و نباید همه این داروها را همزمان با هم استفاده کرد.

وی از انواع آزمایش به‌منظور شاهد ترک مواد مخدر با استفاده از متادون خبر داد و گفت: تست بزاق، تست خون و تست مو از شایع‌ترین آزمایش‌ها برای ترک مواد مخدر است که تست بزاق به‌عنوان سریع‌ترین تست، اگر نیم ساعت قبل از آن، فرد معتاد از مواد مخدر مصرف کرده باشد را مشخص می‌کند، اما اغلب از تست خون استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: مراقبت‌های بعد از ترک اعتیاد؛ آگاهی از نان شب واجب‌تر است

رضازاده اظهار کرد: مصرف مقادیر کمی از متادون با مهارکردن یا کاهش عطش مصرف مواد مخدر، کم کردن عوارض روانی و جسمی، به افراد کمک می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا