بررسی عوارض برنزه کردن بدن در مصاحبه اختصاصی با متخصص پوست و مو

یک پزشک متخصص پوست و مو گفت: بسیاری از افراد به اشتباه فکر میکنند که با حمام آفتاب، ویتامینD بدن آنها تامین میشود؛ درحالیکه در بهترین حالت، یک سوم نیاز بدن با آفتاب تامین خواهد شد.
دکتر محمد رضوانی متخصص پوست و مو در گفتوگو با خبرنگار سیوطب با اشاره به خطرات و عوارض برنزه کردن بدن اظهار کرد: مکانیسم برنزه کردن و حمام آب داغ در سولاریوم، پوست را در معرض تابش اشعه ماورای بنفش قرار میدهد و این اشعه سلولهای رنگدانه ساز پوست برای تولید رنگدانه را تحریک میکند. با قرار گرفتن در معرض نور در همان 24 ساعته اولیه کمی پوست فرد تیره میشود.
بیشتر بخوانید: ۸ عوارض برنزه کردن بدن که افراد نمیدانند و قربانی آن میشوند
وی افزود: برنزه شدن زود هنگام، دو تا سه هفته پس از در معرض نور قرار گرفتن اتفاق میافتد و زمانی که افراد چندین بار در معرض نور قرار میگیرند، پوستشان تیره میشود. متاسفانه افراد بدون آگاهی از عوارض و خطرات برنزه کردن بدن، به پیروی از مد یا جو دوستانه، خود را برنزه میکنند.
این پزشک متخصص پوست و مو، به عوارض تابش اشعه ماورای بنفش اشاره کرد و گفت: اشعه ماورای بنفش باعث تیره شدن زود هنگام بدن میشود، اما این تیرگی در برخی از نواحی بدن بیشتر از نقاط دیگر است. بعد از تمام شدن مراحل برنزه کردن، بعضی از تیرگیها منجر به پیدایش لکههایی روی بدن میشود.
بیشتر بخوانید: برنز کردن مصنوعی همراه با ۳ مزیت در برابر برنزه شدن با آفتاب
دکتر رضوانی ادامه داد: زمانی که افراد در معرض نور قرار نمیگیرند، پوست بدن بعد از مدتی روشن میشود، اما این لکهها روی بدن باقی میماند. این لکهها شامل کک و مک یا عدسک آفتابی هستند. کک و مک معمولا لکههای ریز قهوهای کمرنگی هستند که بیشتر روی لایه خارجی پوست به وجود میآیند، اما عدسک آفتابی لکههای قهوهای پررنگی هستند که پشت دست افراد سالمند مشاهده خواهند شد.
وی با بیان اینکه با افزایش زمان برنزه کردن بدن مدت ماندگاری، بزرگی و رنگ لکههای قهوهای بیشتر میشود، عنوان کرد: برنزه کردن زمینه ضخیم شدن پوست بدن را فراهم میکند و افرادی که به مدت طولانی در معرض نور آفتاب قرار میگیرند، بعد از مدتی پوست بدنشان ضخیم میشود.
بیشتر بخوانید: پوست مرغی و ۳ روش درمان قطعی کراتوز پیلاریس با کرم و لیزر
این پزشک متخصص پوست و مو با اشاره به این موضوع که نور باعث ایجاد چین و چروک روی پوست میشود، افزود: معتقدم کسانی که در روستاها زندگی میکنند روی صورت یا بدنشان چین و چروکهای بیشتری به نسبت افراد شهری مشاهده میشود؛ چراکه آنها در معرض نور بیشتری قرار دارند. نور آفتاب الیافی که در پوست خاصیت کششی و ارتجاعی دارند را در هم میشکند و در نتیجه پوست تیره میشود.
دکتر رضوانی بیان کرد: نور باعث پیدایش سلولهای سرطانی در اثر تابش اشعه UV میشود. بر اساس آمارهای به دست آمده در خصوص میزان پیدایش سرطان در کشور آمریکا، طی سالهای 2000 تا 2010 میزان سرطان پوست در این کشور به خاطر استفاده از دستگاه سولاریوم هفت برابر شده بود.
بیشتر بخوانید: برنز کردن بدن با آفتاب با ۹ راهکار بدون آسیب به پوست
وی با تاکید بر این موضوع که متاسفانه عدهای از جوانان ندانسته یا به اشتباه پوستشان را در معرض اشعه UV قرار میدهند، گفت: این اشعه در طی یک دهه میزان سرطان پوست را در آمریکا 7 برابر افزایش داد. به همین دلیل بعد از مدتی آموزشهای زیادی در مورد عوارض خطرناک برنزه کردن بدن به افراد داده شد.
این پزشک متخصص پوست و مو توضیح داد: جوانانی که حمام آفتاب میگیرند یا سولاریوم انجام میدهند در طی چند سال با انواع لکهها مواجه میشوند و پیری پوستشان افزایش پیدا میکند. همچنین احتمال ابتلای به سرطان هم بیشتر میشود. به همین دلیل توصیه میکنیم که بههیچعنوان از دستگاه سولاریوم و حمام آفتاب استفاده نکنند.
بیشتر بخوانید: افزایش کمبود ویتامین D3 در کودکان
دکتر رضوانی در پایان تاکید کرد: بسیاری از افراد به اشتباه فکر میکنند که با حمام آفتاب ویتامینD بدن آنها تامین میشود؛ در حالی که در بهترین حالت، یک سوم نیاز بدن با آفتاب تامین میشود. منبع اصلی ویتامین D مصرف غذاهای دریایی و قرص ویتامین دی 50 هزار است.