بیماریبیماری های مفصلی

جراحی گردن و مراقبت های بعد از آن

جراحی گردن از جمله مهم‌ترین و اصلی‌ترین روش‌هایی است که برای بهبود وضعیت گردن افرادی که با اختلالاتی جدی در ناحیه گردن مواجه شده اند به کار گرفته می‌شود.

گردن یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین اجزای بدنی است که در عین حال می‌توان گفت عضو آسیب پذیری هم به شمار می‌رود. زیرا که در صورت عدم توجه به نکات اساسی در حفظ سلامتی این عضو در کوتاه‌ترین زمان می‌تواند با دردها و گرفتگی‌های شدید در ناحیه عضلات روبه‌رو باشد. بنابراین در این مقاله برآنیم که روشی نهایی برای درمان عارضه‌های جدی در ناحیه گردن را به شما معرفی کنیم.

در ادامه با ما همراه باشید تا به شما بگوییم که چه کسانی تحت درمان جراحی گردن قرار می‌گیرند و شرایط جراحی گردن برای افراد چگونه است.

بیشتر بخوانید: جراحی دیسک گردن؛ تعویض دیسک راهکاری نوین برای آزادانه حرکت دادن سر

حساسیت بالای جراحی گردن

افرادی که با عارضه های گردنی مواجه اند درد بسیاری را تجربه می کنند|سیوطب

باید بگوییم که جراحی گردن شرایط بسیار ویژه‌ای را برای بیمار پدید می‌آورد. به همین دلیل این جراحی بسیار خاص و مهم است. بنابراین کسانی که تحت جراحی گردن قرار می‌گیرند ضرورتا باید مدت زمان قابل توجهی را تحت مراقبت‌های ویژه‌ای باشند تا مبادا روند بهبودی با مانع روبه‌رو شود.

از دیگر نکات قابل توجه این است که روند جراحی گردن صرفا در شرایطی انجام می‌شود که سایر روش‌های درمانی دیگر نتواند بر بهبودی افراد موثر واقع شود. بنابراین جراحی گردن به عنوان تیر آخر و گزینه نهایی از سوی پزشکان متخصص به افراد توصیه می‌شوند.

بیشتر بخوانید: درمان گردن درد طب سنتی و خلاصی از آرتروز گردن

به نوعی زمانی این جراحی انجام می‌شود که افراد به وضعیت وخیمی رسیده باشند. بنابراین جراحی می‌تواند درمانی قطعی و نهایی برای آن‌ها باشد. در اغلب موارد جراحی گردن به منظور بهبود دیسک گردن انجام می‌شود. (در ادامه به صورت جزئی به جراحی دیسک گردن خواهیم پرداخت.)

بیشتر بخوانید :گردنبند فراصوت؛ درمان گردن درد با امواج اولتراسوند

جراحی دیسک گردن

این جراحی از حساس‌ترین جراحی‌هایی است که برای بهبود وضعیت دیسک گردن افراد انجام می‌شود. پس از این جراحی شاهد هستیم که تا حد زیادی دردهای ناشی از دیسک گردن کاهش پیدا می‌کند.

در واقع گزارش‌ها نشان می‌دهد که اغلب بیمارانی که تحت جراحی دیسک گردن قرار می‌گیرند، در کوتاه‌ترین زمان حجم درد آن‌ها کاهش یافته و می‌توانند به روند عادی زندگی‌شان بازگردند.

بیشتر بخوانید: قولنج گردن، دلایل پیدایش و باید و نبایدهای شکستن قولنج

انواع تکنیک‌های جراحی دیسک گردن

در این بخش می‌خواهیم که به مهم‌ترین و اصلی‌ترین تکنیک‌هایی که در هنگام جراحی گردن به کار گرفته می‌شود، بپردازیم. این تکنیک‌ها بر اساس ویژگی‌های بالینی بیمار انتخاب می‌شود و پزشک متخصص بر حسب گستره تغییرات و اقداماتی که باید در ناحیه گردن ایجاد کند یکی از آن‌ها را بر می‌گزیند.

بیشتر بخوانید: 13درمان خانگی گردن درد،از کمپرس گرم تا مسکن‌های بدون نسخه

جراحی از ناحیه جلویی گردن

در این تکنیک برش‌هایی که برای دسترسی به بخش‌های مختلف گردن ایجاد می‌شود از ناحیه جلویی گردن است. این تکنیک درمانی برای کسانی به کار گرفته می‌شود که اختلالاتی در بخش ریشه‌های عصبی گردن یا بخش نخاع دارند. بنابراین جراحی از ناحیه جلویی گردن بهترین راه برای بهبود وضعیت ناراحتی‌هایی است که ناشی از فشار وارده به نخاع یا ریشه عصبی گردن باشد.

در این تکنیک جراحی، برش‌ها در ابعاد نهایتا سه سانتی ایجاد می‌شود. از کانال ایجاد شده، دسترسی عمده‌ای به بخش‌های مختلف عضلات و عروق و اعصاب امکان‌پذیر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: صدا دادن گردن وحس ناخوشایند ساییدگی استخوان‌ها

جراحی دیسک گردن از ناحیه پشتی یا عقب گردن

این تکنیک مناسب‌ترین گزینه برای جراحی گردن کسانی است که به تنگی کانال سرویکال مبتلا هستند. بنابراین نیاز است که با عمده اقدامات قابل انجام در این روش جراحی دردها به شکل ثمربخشی به اتمام برسد.

برای انجام این تکنیک جراحی همان‌طور که از نام آن بر می‌آید، برش‌ها از بخش پشت گردن انجام می‌شود. بنابراین به راحتی می‌توان امیدوار بود که مشکلات از بین رفته و دردها کاهش پیدا کنند.

در ادامه روند تمامی موارد و عواملی که باعث بروز فشار روی نخاع می‌شوند باید برداشته شده تا اختلالات ایجاد شده از بین بروند.

بیشتر بخوانید : مراقبت بعد از جراحی دیسک گردن همتراز با جراحی دیسک گردن

جراحی 360 درجه (همزمان)

این تکنیک صرفا در مواردی که بیمار شرایط پیچیده‌ای را تجربه می‌کند انجام خواهد شد. شاید از نام آن حدس زده باشید که روند برش‌ها به شکل همزمان هم در بخش‌های پشتی و هم جلویی گردن انجام می‌شود. بنابراین با گستردگی میزان برش امکان انجام اقدامات وسیع نیز به وجود می‌آید. در نتیجه می‌توان امیدوار بود که مشکلات بیشتری در طی این جراحی برطرف شود.

بیشتر بخوانید: گردن درد عصبی، شناخت عوامل خطر و راهکارهای تشخیص

جراحی با استفاده از لیزر

در تکنیک جراحی با لیزر نیاز است که در ابتدای روند درمان، عکس‌هایی دقیق از بخش‌های داخلی گردن تهیه شود. در ادامه بر حسب اطلاعاتی که این عکس به متخصصین ارائه می‌کند آن‌ها می‌توانند با وارد کردن سوزن به دیسک گردن پاره شده کانالی برای انجام جراحی ایجاد کنند. در نتیجه از همین کانال می‌توانند فیبرنوری را به بخش‌های مختلف دیسک گردن وارد سازند.

بیشتر بخوانید: پارگی دیسک گردن؛ معرفی همه راه‌های تشخیص و درمان فتق دیسک گردن

نحوه اثرگذاری لیزر روی درمان دیسک گردن به این شکل است که مایعات ژلاتینی موجود در دیسک گردن تبخیر خواهند شد. در نتیجه این امکان فراهم می‌شود که مواد داخلی دیسک گردن خارج شوند. خروج این مواد عاملی برای آزاد شدن نخاع و ریشه‌های عصبی است. در طی این روند هم دردها و ناراحتی‌های ایجاد شده کاهش چشمگیری خواهد داشت و هم این که عملکرد دیسک گردن به مرور به وضعیت عادی باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید :درمان گردن درد با روش‌های طب سنتی تا جراحی‌‌های مدرن و لیزر

انواع نرمش‌ها و ورزش‌ها برای کاهش درد گردن

در مواردی به دلیل این که عارضه‌های ایجاد شده در ناحیه گردن ساده و خفیف است، می‌توانید به راحتی با انجام نرمش و ورزش گردنی به بهبود دردها و ناراحتی‌های ایجاد شده کمک کنید.

بیشتر بخوانید: درمان کج گردنی؛ از کشش عضلات،جراحی تا فیزیوتراپی و کایروپراکتیک

اولین تکنیک: چرخش سر به سمت راست و چپ

  • برای این تکنیک نیاز است که بدن‌تان را ثابت نگه دارید
  • سپس در حالی‌که عضلات شانه‌تان را کاملا شل کرده‌اید، سرتان را به سمت راست و چپ ببرید
  • البته این کار در ابتدا باید به شکل آرامی انجام شده تا به مرور به میزان انعطاف‌پذیری گردن و ماهیچه‌های آن اضافه شود
  • میزان حرکت سرتان به سمت راست و چپ باید به قدری انجام شود که گوش‌ها با شانه‌ها تماس داشته باشد
  • این حرکت در هر نوبت 3 الی 5 مرتبه انجام شود و نباید شدید باشد تا آسیبی به عضلات گردنی وارد شود

بیشتر بخوانید: ورزش دیسک گردن| حرکات اصلاحی+کششی برای تقویت عضلات

دومین تکنیک: عقب کشیدن گردن

دومین تکنیک: عقب کشیدن گردن|سیوطب

در دومین ورزش گردن می‌خواهیم به شما آموزش دهیم که سرتان را بدون چرخش در هیچ جهتی به سمت عقب بکشانید. در حقیقت شما نیاز است که سرتان را به سوی عقب بکشید و توجه داشته باشید که این کار بدون چرخش سر و گردن انجام شود. زمانی که شما این کار را انجام دهید، مشاهده می‌کنید که چروکی در زیر چانه‌تان ایجاد می‌شود. بنابراین بر همین اساس کشش ایجاد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: فتق دیسک گردن و راه‌های درمان خانگی و جراحی

تمامی این تکنیک‌ها و نرمش‌هایی که در ناحیه گردن انجام می‌شود تا حد زیادی روند بهبودی را سرعت خواهد بخشید. اما نکته‌ای که باید در خاطر داشته باشید این است که در صورت بروز هرگونه مشکلی در ابتدا حتما به متخصصین مربوطه مراجعه کنید. زیرا در ابتدا باید تشخیص‌های دقیقی در بخش‌های مختلف گردن شما انجام شود و در نهایت براساس تشخیص‌ها بهترین روند درمانی را انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: درمان دیسک گردن توسط دارو، فیزیوتراپی، جراحی و طب سنتی

در چه مواردی جراحی دیسک گردن تجویز می‌شوند؟

برای افراد دارای شرایط وخیم جراحی انجام می شود|سیوطب

واقعیت این است که افراد شرایط یکسانی را تجربه نمی‌کنند، بلکه هر فردی ساختار ستون فقرات ویژه‌ای دارد. بنابراین ممکن است ساختار کلی ستون فقرات باعث شود که دردهایی از درجه خفیف تا شدید برای افراد ایجاد شود. بنابر شرایطی که افراد دارند متخصصین بعد از معاینات تخصصی تصمیم می‌گیرند چه نوع درمانی برای هر فرد مناسب‌تر است. گاهی در شرایطی تشخیص داده می‌شود که به جز جراحی هیچ گزینه‌ دیگری نمی‌تواند درمانی نهایی برای بهبود شرایط افراد باشد. بنابراین افراد باید تحت جراحی دیسک گردن نزد بهترین جراح دیسک گردن قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: ماساژ درمانی گردن و رفع درد، گرفتگی و خشکی گردن

مراقبت‌های بعد از جراحی دیسک گردن

مراقبت کنید تا بهبودی سریع تر اتفاق بیفتد|سیوطب

باید توجه داشته باشید که بعد از انجام جراحی گردن نباید بلافاصله به روند عادی زندگی برگردید. در واقع ابدا چنین شرایط جسمانی‌ای را ندارید. باید مدت زمانی را تحت مراقبت‌های ویژه‌ای باشید و نهایت دقت را در حفظ سلامتی خودتان انجام دهید.

بیشتر بخوانید: عمل جراحی تنگی کانال نخاع گردن و 6 عامل انتخاب آن به عنوان درمان اصلی

برای مثال باید مدت زمانی به طور کامل‌ فعالیت‌های شغلی خودتان را تعطیل کنید تا در استراحت کامل باشید.

از سوی دیگر باید مراقبت‌هایی را در خصوص نحوه قرارگیری گردن‌تان در طول روز و در طی فعالیت‌های مختلفی که روزانه انجام می‌دهید، داشته باشید. برای مثال در هنگام استفاده از گوشی موبایل و کتاب خواندن باید گردن‌تان در زاویه مناسبی قرار گیرد تا فشاری را در ناحیه گردن ایجاد نکنید.

بیشتر بخوانید: فیزیوتراپی گردن، بهبود درد گردن و ستون فقرات

مراجعه به موقع برای روند درمان گردن درد

بسیاری از افراد مدت زمانی طولانی دردهای ناشی از گردن درد را تحمل می‌کنند اما نمی‌دانند، به میزانی که دردهای گردنی‌شان کهنه‌تر شود روند درمان دشوار و پیچیده‌تر خواهد شد.

بنابراین توصیه اکید داریم که در همان‌ مراحل ابتدایی ابتلا به انواع دردهای ناحیه گردن به متخصصیین مربوطه مراجعه کنید تا روند تشخیص درمان به هنگام انجام شود.

بیشتر بخوانید: متخصص گردن درد کیست و چگونه بهترین پزشک را انتخاب کنیم؟

در برخی از مواقع پزشکان می‌توانند با درمان‌های غیرجراحی به درمان و بهبود وضعیت گردن‌دردهای بیماران کمک کنند. بنابراین مراجعه به موقع آن‌ها سبب شده است که از دشواری‌ها و پیچیدگی‌های روند جراحی به دور باشند.

از سوی دیگر کسانی هستند که بر اثر اهمال کاری روند درمان را به تعویق انداختند و در نهایت مجبور بودند که جراحی انجام دهند. آن‌ها در ادامه دشواری‌های بیشتری را در مسیر درمان تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: ورزش آرتروز گردن به همراه 6حرکت موثر در درمان قطعی

مراحل انجام جراحی گردن

  • به دلیل حساسیت بالای این جراحی متخصصین به یکباره و ناگهانی تصمیم بر انجام جراحی اتخاذ نمی‌کنند. بنابراین باید مراحلی طی شود تا انجام جراحی توجیه علمی داشته باشد.
  • از مهم‌ترین مراحلی که برای جراحی گردن طی می‌شود، این است که تمامی معاینات به شکل دقیق انجام شود. به همین دلیل متخصصین در این حوزه از بیماران می‌خواهند که عکس‌های دقیقی از مهره‌های گردن‌شان تهیه کرده و ارائه کنند. در نتیجه بعد از مشاهده و بررسی‌های لازم در صورتی که هیچ اقدام درمانی دیگری نتوانست به بهبود بیماران کمک کند، روند جراحی پیشنهاد می‌شوند.
  • بیماران نیز باید به دانش و تخصص پزشکان متخصص اعتماد کنند و در این خصوص با آن‌ها موافقت‌ های لازم را داشته باشند. در ادامه برنامه‌ریزی‌های لازم برای جراحی گردن انجام می‌شود. به بیماران نکاتی به عنوان مراقبت‌های پیش از انجام جراحی گردن ارائه می‌شود که باید آن‌ها را رعایت کنند.

بیشتر بخوانید: 10 درمان تنگی کانال نخاعی گردن؛ فیزیوتراپی تا جراحی فیوژن قدامی

  • پس از گذشت مدت زمانی و در روز مقرر بیماران باید به بیمارستان مراجعه کنند و روند بستری آن‌ها انجام شود. در نهایت پزشکان جراح با پشت سر گذاشتن روند جراحی به تسریع روند بهبودی بیماران کمک می‌کنند. پس از این که جراحی گردن انجام شد مدت زمانی کوتاه افراد تحت مراقبت‌های پرستاران و پزشکان متخصص قرار می‌گیرند و در همان بیمارستان باید بستری باشند.
  • در نهایت زمانی که وضعیت آن‌ها به شرایط مساعدی رسید به منزل منتقل می‌شوند و ادامه روند بهبودی باید در منزل و تحت مراقبت‌های نزدیکان انجام شود. در ماه‌های ابتدایی به توصیه متخصصین باید در فواصل زمانی کوتاهی بیماران نزد متخصصین بروند و معایناتی برای بررسی وضعیت بهبودی بیماران انجام شود.
  • در خلال این جلسات مراقبتی، نکاتی به بیماران گفته می‌شود که آن‌ها بتوانند روند بهبودی را با موفقیت‌های بیشتری پشت سر بگذارند. بنابراین هم خود بیماران و هم خانواده‌هایشان باید نهایت دقت را داشته باشند و مراقبت‌های ویژه را مو‌به‌مو انجام دهند.
  • در نهایت پزشک متخصص به شما خواهد گفت که چه زمانی می‌توانید به روند عادی و فعالیت‌های شغلی‌تان بازگردید. البته همچنان مراقبت‌ها باید ادامه داشته باشد و اهمال‌کاری می‌تواند تمامی زحمات و ماه‌ها تلاش متخصصین و خودتان را از بین ببرد.

بیشتر بخوانید :درمان گرفتگی گردن به روش‌های خانگی و دارویی

انجام حرکات ورزشی بعد از جراحی گردن

در اغلب موارد پزشکان متخصص به افرادی که تحت جراحی گردن قرار گرفتند توصیه می‌کنند که بعد از گذشت چند روز جراحی گردن باید حرکات ورزشی انجام دهند. این حرکات ورزشی شامل فعالیت‌های محدود کشش‌ها و نرمش‌هایی است که از بی‌تحرکی عضلات جلوگیری کرده و موجب تسریع روند بهبودی خواهد شد.

به طور کلی می‌توانید حرکات زیر را بعد از گذشت چند روز انجام دهید.

بیشتر بخوانید: ۸ ورزش گردن درد برای تسکین و بهبود درد گردن

  1. اولین تکنیک این است که:

انجام حرکات ورزشی بعد از جراحی گردن|سیوطب

  • به صورت صاف بایستید، سرتان مستقیم باشد و به آرامی و به تدریج دست‌هایتان را به سمت عقب بکشید
  • این کشش باید از ناحیه کتف و گردن باشد
  • در ابتدا به آرامی و سپس در صورتی که دردهایی را متوجه نشدید می‌توانید به شدت این حرکات کششی بیفزایید
  • در هر نوبت چند ثانیه به همان شکل ثابت نگه دارید

بیشتر بخوانید: رگ به رگ شدن گردن و روش‌های بهبودی پیچ خوردگی گردن

  1. نگه داشتن یک دست به موازات سینه و وارد کردن فشار با دست مخالف:

نگه داشتن یک دست به موازات سینه و وارد کردن فشار با دست مخالف|سیوطب

  • می‌توانید یک دست را مقابل سینه قرار دهید (دست موازی با زمین و برای مثال دست چپ باید به سمت راست اشاره داشته باشد)
  • با دست دیگر به آن فشاری خفیف وارد کنید (دست راست ازحالی که به پایین است، از آرنج خم شده وکف دست راست در فاصله آرنج تا شانه درست چپ قرار می‌گیرد)
  • همین حرکت باعث می‌شود عضلات مختلف در ناحیه گردن تقویت شوند

بیشتر بخوانید: دیسک گردن، فتق یا بیرون‌زدگی؛ بررسی همه علل و درمان‌ها

روند بهبودی بعد از جراحی گردن چقدر طول می‌کشد؟

واقعیت این است که روند بهبودی در همه افراد یکسان نیست. زیرا افراد شرایط جسمانی مختلفی را تجربه می‌کنند. بنابراین ممکن است که برخی از افراد در مدت زمانی کوتاه روند بهبودی‌شان طی شود و بتوانند به زندگی عادی بازگردند. از سوی دیگر نیز برخی از افراد به دلیل عدم مراقبت‌های لازم بعد از جراحی و رعایت نکردن استراحت یا بر حسب ضعف بدنی روند بهبودی طولانی مدتی را پشت سر می‌گذارند. بنابراین در این جا نمی‌توان برای همه افراد شرایط یکسانی را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: گردنبند طبی دیسک گردن، مزایا و مدت زمان موثر استفاده

نکته‌ای که یادآوری آن بیهوده نخواهد بود این است که زمانی که مدت زمان بهبودی شما افزایش یافت هرگز نگرانی و استرس نداشته باشید. زیرا با مراقبت‌های پزشکی و مشورت با متخصصین می‌توانید به راحتی این مدت زمان را کاهش دهید و در کوتاه‌ترین زمان به روند عادی زندگی بازگردید.

بیشتر بخوانید: گردنبند طبی یا یقه گردنی؛ پشتیبانی که گاهی عوارض دارد

فیزیوتراپی بعد از جراحی گردن

یکی از اقداماتی که معمولا افراد بعد از جراحی گردن انجام می‌دهند، شرکت در تعدادی جلسه فیزیوتراپی است. در جلسات فیزیوتراپی تمارین تخصصی و تکنیک‌های بازتوانی برای این دسته از افراد ارائه می‌شود که با رعایت آن‌ها به راحتی می‌توانند طول مدت زمان نقاهت بعد از جراحی گردن را کاهش دهند.

این روزها خوش‌بختانه فیزیوتراپیست‌های حرفه‌ای زیادی وجود دارند که براساس تجربه و تخصص می‌توانند بهترین تمرین‌های حرکتی را به افراد ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: گردنبند طبی آرتروز گردن، دلایل و بهترین روش استفاده

اما بهتر است که در ابتدا و پیش از آنکه وارد مراکز فیزیوتراپی شوید در خصوص مهارت و تسلط فیزیوتراپیست‌های شاغل در آن مرکز تحقیقاتی داشته باشید. همین موضوع باعث می‌شود در انتخاب مرکز فیزیوتراپی نهایت دقت را داشته و در نهایت به بهترین نتیجه دست پیدا کنید.

بیشتر بخوانید :درمان آرتروز گردن به صورت قطعی با روش‌های سنتی و مدرن

کشیدن بخیه‌ها بعد از جراحی گردن

در اغلب موارد پزشکان متخصص در روند جراحی از بخیه‌هایی استفاده می‌کنند که قابلیت جذب به بافت اندام‌های انسان‌ها را دارند.  ولی اگر به هر دلیل این کار انجام نشد پزشکان متخصص زمانی را معین می‌کنند که باید در همان روز مقرر برای برداشتن بخیه‌ها به بیمارستان مراجعه کنید.

توصیه می‌شود که حتما در همان روز مقرر نزد پزشک‌تان بروید و بخواهید که بخیه‌ها را از محل جراحی جدا کند. در طول مدت زمانی که بخیه‌ها در محل جراحی وجود دارد، نهایت دقت را داشته باشید تا به عفونت نینجامد.

بیشتر بخوانید: تاندونک، بهترین روش درمان گردن درد با استفاده از تکنولوژی UIC

خاتمه

در بخش‌های مختلف در این مقاله تمامی تمرکزمان بر این بود که اصلی‌ترین موضوعات مربوط به جراحی گردن را بیان کنیم. توصیه می‌شود کسانی که با گردن دردهای شدیدی مواجه هستند در اولین فرصت به بهترین متخصصین مراجعه  کنند. زیرا روند درمان به هر میزانی که سریع‌تر آغاز شود به همان اندازه می‌توان امیدوار بود که نتیجه درمان موفقیت‌آمیزتر خواهد بود.

از سوی دیگر نیز باید بعد از روند جراحی گردن تمامی مراقبت‌های ضروری بعد از عمل به درستی انجام شود تا از بروز خطرات احتمالی پیشگیری به عمل آید.

منبع
spine-health

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا