بیماریقلب

علائم فشار خون بالا؛ از سردردهای شدید و خونریزی بینی تا خستگی و عدم تمرکز

علائم فشار خون بالا و شناخت نشانه‌های این عارضه به تشخیص، پیشگیری و درمان آن کمک شایانی می‌کند. فشار خون اگر بیش از حد افزایش پیدا کند، می‌تواند عوارض خطرناکی را به دنبال داشته باشد.

این بیماری به دلیل سبک زندگی اغلب افراد در دنیای مدرن امروز که شامل کم‌تحرکی و تغذیه ناسالم بوده، گسترش پیدا کرده و باید به علائم فشار خون بالا توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

درباره فشار خون بالا

فردی که درد قفسه سینه دارد و دچار علائم فشار خون بالا است|سیوطب

نیرویی که‌ خون به دیواره عروق وارد می‌کند را فشار خون می‌نامند. وقتی سرخرگ‌های بزرگ، خاصیت استحکام و ارتجاعی نرمال خود را از دست می‌دهند و عروق کوچک هم تنگ‌تر می‌شوند، فشار خون افزایش پیدا می‌کند.

به فشار خون بالا یا هایپرتنشن، قاتل خاموش نیز می‌گویند، زیرا اشخاصی که به آن مبتلا هستند اغلب اطلاعی ندارند. دلیل این امر این است که فشار خون بالا اغلب علائم خاصی ندارد.

به دلیل سبک زندگی دنیای مدرن امروز، فشار خون دیگر مثل گذشته مختص کهنسالان نیست و به سنین میانسالی و حتی جوانی نیز رسیده است. اما چرا توجه به علائم فشار خون بالا این مقدار مهم است؟

بالا رفتن فشار خون امکان دارد به بخش‌های گوناگونی مثل قلب، عروق خونی، کلیه‌ها و مغز آسیب برساند.

بیشتر بخوانید: عمل قلب باز | این عمل پیچیده و حساس چگونه انجام می‌گیرد؟

علائم فشار خون بالا

فردی که سخن نفس می‌کشد و دچار علائم فشار خون بالا است|سیوطب

اگر فشار خون شما بسیار بالا باشد، ممکن است علائم خاصی پدیدار شود که باید به آن‌ها توجه کرد علائم فشار خون بالا شاکل موارد زیر است:

  • سردردهای شدید
  • خونریزی بینی (احتمال دارد از علائم فشار خون بالا باشد)
  • خستگی مزمن
  • عدم تمرکز
  • مشکلات بینایی
  • درد قفسه سینه
  • دشواری در تنفس
  • ضربان قلب نامنظم
  • خون در ادرار
  • درد گوش

بیشتر بخوانید: آریتمی قلبی آسیبی به ریتم زندگی با تند و کند شدن ضربان قلب

گاهی اوقات افراد احساس می‌کنند که علائم دیگری امکان دارد به فشار خون بالا مرتبط باشند، اما شاید آن‌ها لزوما علائم فشار خون بالا نباشند و علل دیگری داشته باشند. این نشانه‌ها شامل موارد زیر است:

  • سرگیجه
  • عصبی بودن
  • تعریق زیاد
  • مشکلات خواب
  • گرگرفتگی
  • قرمزی چشم

بیشتر بخوانید: سکته قلبی را تشخیص دهید و بعد با 115 تماس بگیرید

علائم فشار خون را جدی بگیرید

قاتل خاموش|سیوطب

اگر هر یک از علائمی که در بخش قبلی مقاله اشاره کردیم را داشتید، فورا به پزشک مراجعه کنید. در این حالت امکان دارد که شخص دچار یک فشار خون غیرعادی باشد. این امر می‌تواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود.

همچنین ممکن است یک بیماری جدی دیگر وجود داشته باشد. در بیشتر مواقع، فشار خون بالا باعث سردرد یا خونریزی بینی نمی‌شود. اما این امر می‌تواند در بالا بودن فشار خون هم رخ دهد.

زمانی که فشار خون بالاتر از 180/120 میلی‌متر جیوه باشد و شخص این علائم را دارد، 5 دقیقه به او استراحت بدهید و دوباره چک کنید. اگر فشار خون شخص هنوز به طور غیرعادی بالا است، با اورژانس (شماره 115) تماس بگیرید.

مهم است به یاد داشته باشید که فشار خون بالا معمولا علائمی ندارد. بنابراین همه باید به طور منظم آن را بررسی کنند.

انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که بزرگسالانی که فشار خون طبیعی دارند، باید هر سال فشار خون را در ویزیت‌های معمول سلامت چک کنند.

اگر فشار خون بالا دارید، پزشک ممکن است توصیه کند که آن را بیشتر در خانه کنترل کنید. دستگاه‌های فشار خونی که صفحه دیجیتال نمایشگر دارند، می‌توانند مفیدتر باشند.

همچنین پزشک شما تغییراتی در سبک زندگی به همراه داروهای کاهش فشار خون را توصیه می‌کند. فشار خون درمان نشده می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی از جمله سکته مغزی، بیماری قلبی، نارسایی کلیه و مشکلات چشمی شود.

بیشتر بخوانید: سلامت قلب و عادت های مضر برای قلب

تشخیص فشار خون بالا

تشخیص فشار خون به سادگی روشی مثل اندازه‌گیری آن است. اکثر پزشکان فشار خون را به عنوان بخشی از یک ویزیت روتین بررسی می‌کنند. اگر در ویزیت خود،  فشار خون شما اندازه‌گیری نشد، درخواست بدهید.

اگر فشار خون شما افزایش یافته باشد، ممکن است پزشک در طول چند روز یا چند هفته درخواست کند که میزان آن را مرتب اندازه‌گیری کنید. تشخیص فشار خون به ندرت پس از یک بار اندازه‌گیری، انجام می‌شود.

پزشک شما باید شواهدی از یک مشکل پایدار را ببیند. این امر به این دلیل است که محیط شما می‌تواند به افزایش فشار خون کمک کند، مانند استرسی که ممکن است با حضور در مطب دکتر احساس کنید.

همچنین سطح فشار خون در طول روز تغییر می‌کند. اگر فشار خون شما بالا بماند، پزشک احتمالا آزمایش‌های بیشتری را برای رد کردن شرایط زمینه‌ای انجام خواهد داد.

تست‌ها برای رد یا تایید علائم فشار خون بالا می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بررسی میزان کلسترول و سایر آزمایش‌های خون
  • آزمایش فعالیت الکتریکی قلب با الکتروکاردیوگرام که گاهی اوقات به عنوان نوار قلب شناخته می‌شود
  • استفاده از فشارسنج خانگی برای کنترل فشار خون شما در یک دوره 24 ساعته در خانه

این آزمایش‌ها می‌توانند به پزشک شما کمک کنند تا هرگونه مشکل ثانویه را که باعث افزایش فشار خون می‌شود، شناسایی کند.

آن‌ها همچنین می‌توانند اثرات فشار خون بالا را که ممکن است بر اعضای بدن شما تاثیر بگذارند، بررسی کنند.

در این مدت، پزشک امکان دارد درمان فشار خون شما را آغاز کند. درمان زودهنگام ممکن است خطر آسیب ماندگار را کاهش دهد. تعدادی از عوامل به پزشک کمک می‌کنند تا بهترین گزینه درمانی را برای شما تعیین کند.

بیشتر بخوانید: درد قفسه سینه سمت راست نشانه چیست؟

پیشگیری از فشار خون بالا

تغییرات سبک زندگی سالم می‌تواند به شما در پیشگیری از فشار خون، کمک کند. یک رژیم غذایی سالم برای کمک به کاهش فشار خون بالای قلب، حیاتی است.

این کار برای مدیریت فشار خون و کاهش خطر عوارض مهم است. این عوارض عبارتند از بیماری‌ها و سکته قلبی و سکته مغزی. به آرامی مسیر خود را به سمت خوردن وعده‌های بیشتری از گیاهان مفید برای قلب ادامه دهید.

سعی کنید روزانه بیش از 7 وعده میوه و سبزیجات مصرف کنید. سپس سعی کنید به مدت 2 هفته یک وعده در روز اضافه کنید.

بعد از این 2 هفته، یک وعده دیگر اضافه کنید. هدف این است که روزانه 10 وعده میوه و سبزیجات بخورید.

یک رژیم غذایی سالم برای قلب می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • میوه‌ها
  • سبزیجات
  • غلات
  • ماهی

بیشتر بخوانید:درمان خانگی ورم پلک؛ به دنبال درمان‌های پزشکی بلفاریت نباشید!

سعی کنید مقدار غذاهای شیرین شده با شکر مانند ماست‌های طعم‌دار، غلات و نوشابه‌های گازدار را که به صورت روزانه می‌خورید، محدود کنید.

افراد دارای علائم فشار خون بالا و مبتلا به آن و افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند بهتر است مصرف سدیم روزانه خود را بین 1500 میلی‌گرم تا 2300 میلی‌گرم حفظ کنند.

بهترین راه برای کاهش سدیم این است که غذاهای تازه را بیشتر بپزید و مصرف فست‌فود یا غذاهای بسته‌بندی شده را محدود کنید. زیرا گاهی اوقات می‌تواند سدیم بسیار بالایی داشته باشد.

ورزش نیز علاوه بر کمک به کاهش وزن، می‌تواند به طور طبیعی به کاهش و رفع علائم فشار خون بالا کمک کرده و سیستم قلبی عروقی شما را تقویت کند.

هدف این است که هر هفته 150 دقیقه فعالیت بدنی متوسط ​​داشته باشید. این فعالیت حدود 30 دقیقه، 5 بار در هفته است.

ورزش همچنین یک راه عالی برای مدیریت استرس است. فعالیت‌های دیگر نیز می‌تواند مفید باشد:

  • ماساژ
  • کشش عضلانی
  • یوگا یا تای چی

بیشتر بخوانید: 13 درمان خروپف عاملی برای دوری از کشمکش‌های خانوادگی

خواب کافی نیز ممکن است به کاهش سطح استرس کمک کند.

اگر اضافه وزن دارید، حفظ وزن متوسط ​​با رژیم غذایی مناسب برای قلب همراه با افزایش فعالیت بدنی می‌تواند به کاهش فشار خون شما کمک کند.

اگر سیگاری هستید و فشار خون شما بالا تشخیص داده شده، پزشک به احتمال زیاد به شما توصیه می‌کند که آن را ترک کنید.

مواد شیمیایی موجود در دود تنباکو می‌تواند به بافت‌های بدن آسیب برساند و دیواره رگ‌های خونی را سخت کند.

اگر الکل مصرف می‌کنید به طور کامل آن را متوقف کنید. مصرف الکل می‌تواند فشار خون را افزایش دهد.

بهترین راه برای جلوگیری از عوارض و پیشگیری از مشکلات، تشخیص زودهنگام فشار خون است. گزارشی از اندازه‌گیری فشار خون خود داشته باشید و آن را هنگام مراجعه به پزشک با خود ببرید. این کار می‌تواند به پزشک شما کمک کند تا مشکلات احتمالی را قبل از پیشرفت بیماری مشاهده کند.

به زبان ساده، کاری که باید انجام دهید این است که هر چند روز یک بار که فشار خون خود را اندازه‌گیری می‌کنید، میزان آن را به همراه تاریخی که سنجش را انجام دادید، بنویسید.

این همان گزارشی است که باید با خود هنگام مراجعه به پزشک به همراه ببرید. پس اصلا نیازی نیست که کار پیچیده‌ای انجام دهید و استرس داشته باشید.

بیشتر بخوانید: ترک سیگار را همین الان شروع کنید | اتفاقاتی که پس از ترک برایتان رخ می‌دهند

سخن پایانی در ارتباط با علائم فشار خون بالا

فشار خون بالا یک بیماری خاموش است. بسیاری از افراد هیچ علائمی ندارند. ممکن است سال‌ها یا حتی دهه‌ها طول بکشد تا این وضعیت به حدی برسد که علائم فشار خون بالا آشکار شوند.

حتی در این صورت، این علائم ممکن است به مسائل دیگری نسبت داده شوند. رایج‌ترین علائم فشار خون بالا شدید می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • گرگرفتگی
  • قرمزی
  • سرگیجه

با توجه به اعلام انجمن قلب آمریکا، برخلاف تصور رایج، فشار خون شدید معمولاً باعث خونریزی بینی یا سردرد نمی‌شود مگر زمانی که فردی دچار فشار خون بحرانی باشد. بهترین راه برای تشخیص فشار خون بالا این است که به طور منظم آن را اندازه‌گیری کنید. اکثر پزشکان در هر قرار معاینه، فشار خون را اندازه‌گیری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ درمان خانگی فشار خون پایین؛ علائم، علل، تشخیص و داروهای درمانی هیپوتانسیون

اگر فقط یک چکاپ فیزیکی سالانه دارید، با پزشک خود در مورد خطرات فشار خون بالا و سایر مواردی که باید پیگیری کنید، مشورت کرده تا فشار خون خود را کنترل کنید.

به عنوان مثال، اگر سابقه خانوادگی بیماری قلبی دارید یا دارای عوامل خطرساز برای ابتلا به این بیماری هستید، ممکن است پزشک توصیه کند که فشار خون خود را دو بار در سال چک کنید.

این امر به شما و پزشک‌تان کمک می‌کند تا قبل از اینکه علائم فشار خون بالا مشکل‌ساز شوند، از خطرات احتمالی پیشگیری کنید.

منبع
webmd

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا