زیباییمو

11 دلیل نازک شدن موی سر و بررسی دلایل خالی شدن موی سر

دلیل نازک شدن موی سر در بسیاری از موارد با ریزش مو از حالت خفیف تا شدید مرتبط و همراه است. این ریزش مو می‌تواند در یک بخش یا کل سر اتفاق بیفتد. دلیل نازک شدن موی سر برای بسیاری از زنان و مردان مهم است و به همین دلیل در این مقاله از مجله پزشکی سیوطب به سراغ بررسی علل این دغدغه رفتیم.

نازک شدن موی سر

زنی میانسال که موهای نازک دارد و به دنبال دلیل نازک شدن موی سر است|سیوطب

همه ما می‌دانیم که موهای پرپشت و ضخیم روی سر، باعث زیبایی است، بنابراین نازک شدن موها، همه ما را نگران و ناراحت خواهد کرد. نازک شدن موی سر دلایل زیادی دارد، از استرس و سوء تغذیه گرفته تا خشکی و قرار گرفتن مو در معرض حرارت زیاد.

استفاده بلندمدت از محصولات شیمیایی مو، اتو و سشوار کشیدن مداوم، می‌تواند دلیل نازک شدن موی سر باشد. نازکی مو شاید باعث ریزش کامل موی سر نشود، اما شاید موها آن‌قدر نازک شوند که شخص احساس طاسی کند.

هرچند نازک شدن موها برای آقایان نیز ناراحت‌کننده است، اما برای خانم‌ها اهمیت بیشتری دارد. به ویژه که زنان به دلیل استفاده از رنگ‌ها و سایر محصولات شیمیایی روی موهای خود، بیشتر در معرض نازک شدن موها هستند.

استفاده از محصولات طبیعی و ارگانیک به جای محصولات شیمیایی، کمک شایانی به پیشگیری از نازک شدن مو می‌کند. محیط زندگی و کار، چاقی و ژنتیک نیز می‌توانند در نازک شدن موها تاثیر داشته باشند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ درمان خانگی چربی سر و از بین بردن چربی مو بدون شستشو

دلیل نازک شدن موی سر

سبزیجات خوراکی مثل اسفناج برای از بین بردن دلیل نازک شدن موی سر|سیوطب

اصئلا با افزایش سن، موها شروع به از دست دادن حجم و ضخامت خود می‌کنند. در برخی موارد، نازک شدن مو با رژیم غذایی، کمبود مواد مغذی یا ریزش موی ارثی مرتبط است.

در بیشتر موارد، نازک شدن مو با بیماری خاصی مرتبط نیست. با این حال می‌تواند بر سلامت روان و عزت نفس افراد تاثیر بگذارد. افراد می‌توانند چندین روش درمانی و درمان خانگی را برای افزایش سلامت، ضخامت و استحکام مو امتحان کنند.

همان‌طور که گفتیم در این مقاله به بیان دلیل نازک شدن موی سر می‌پردازیم. با افزایش سن افراد، مقداری ریزش مو طبیعی است. با بالا رفتن سن، موهایشان به طور طبیعی شروع به از دست دادن حجم و قدرت می‌کنند.

آکادمی پوست آمریکا (AAD) اشاره می‌کند که افراد روزانه 50 تا 100 تار مو از دست می‌دهند. سپس موهای جدید از همان فولیکول‌های مو دوباره رشد می‌کنند.

با گذشت زمان، برخی از فولیکول‌ها تولید مو را متوقف کرده و ساقه‌های مو ریزتر می‌شوند. موها نیز شروع به از دست دادن رنگ خود می‌کنند. اگر فردی متوجه نازک شدن قابل توجه مو یا ایجاد لکه‌های طاسی شود، شاید دچار ریزش مو شده باشد.

بر اساس اعلام آکادمی پوست آمریکا، افراد می‌توانند در بیشتر موارد دلیل نازک شدن مو را متوقف یا درمان کنند. در مردان، نازک شدن مو از خط مو تا پشت سر رخ می‌دهد. در زنان، تاج سر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: عوارض کراتینه مو زنان و مردان به همراه معرفی گزینه‌های جایگزین

1-رژیم غذایی و نازک شدن مو

بدن برای ایجاد رشته‌های جدید مو و حفظ فولیکول‌های مو سالم به مواد مغذی نیاز دارد. پروتئین، جزء ضروری مو است. ریزمغذی‌ها که شامل ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند، نقش کلیدی در چرخه رشد فولیکول مو دارند.

سوء تغذیه و کمبود ویتامین می‌تواند باعث ریزش مو شود. خوردن یک رژیم غذایی سالم و متنوع می‌تواند به رشد مداوم موهای قوی و سالم کمک کند. داشتن یک رژیم غذایی مغذی می‌تواند از بروز علائم زیر در موهای آسیب‌دیده جلوگیری کند:

  • ساقه شکننده مو
  • ظاهری کسل‌کننده
  • خشکی
  • شوره سر

2-کمبود ویتامین D و نازک شدن مو

ویتامین D، فولیکول‌های مو را تحریک می‌کند و در نتیجه باعث رشد مو می‌شود. هنگامی که فردی ویتامین D کافی دریافت نمی‌کند، شاید ریزش مو را در کنار علائم دیگر تجربه کند.

برخی تحقیقات کمبود ویتامین D را با ریزش مو از نوع آلوپسی آره آتا مرتبط می‌دانند.

بیشتر بخوانید: درمان چربی موی سر از تبلیغات تا واقعیت ۷ راه معجزه‌گر

3-استرس دلیل نازک شدن موی سر

پس از یک دوره طولانی استرس قابل توجه، افراد شاید متوجه شوند که موهای‌شان نازک‌تر از حد معمول است. این پدیده، تلوژن افلوویوم نامیده می‌شود.

هنگامی که استرس باعث نازک شدن موها می‌شود، افراد معمولا متوجه می‌شوند که پس از پایان شرایط استرس‌زا، موها خود به خود، حجم طبیعی خود را باز می‌یابند.

متخصصان می‌توانند به افراد در مدیریت استرس کمک کنند. صحبت کردن و درمان‌های رفتاری ممکن است کمک‌کننده باشد. افراد همچنین امکان دارد از داروهای طبیعی برای مقابله با استرس و اضطراب استفاده کنند.

4-بارداری و نازک شدن مو

افراد شاید در طول بارداری یا بعد از آن متوجه نازک شدن و ریزش مو شوند. به طور معمول، مو بدون هیچ درمانی دوباره رشد می‌کند.

بیشتر بخوانید: درمان شپش سر، انواع روش‌ها خانگی و دارویی و طول درمان

5-تستوسترون بالا

تستوسترون بالا با نوعی ریزش مو به نام آلوپسی آندروژنتیک در مردان و زنان مرتبط است. این اختلال می‌تواند ارثی باشد، به همین دلیل است که سابقه خانوادگی ریزش مو شاید خطر نازک شدن مو یا ریزش مو را افزایش دهد.

6-کم‌کاری تیروئید

شرایط خاص تیروئید مانند کم کاری تیروئید (تیروئید کم کار) نیز می‌تواند به نازک شدن مو و ریزش مو کمک کند. در میان بزرگسالان آمریکایی، بیماری هاشیموتو (نوعی نقص سیستم ایمنی) شایع‌ترین علت کم کاری تیروئید است. این بیماری زنان را 10 برابر بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار می‌دهد.

7-قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین

قرار گرفتن در معرض برخی از فلزات سنگین مانند جیوه می‌تواند منجر به ریزش مو و همچنین علائم دیگر مانند خستگی، افسردگی، بی‌خوابی، تحریک‌پذیری و از دست دادن حافظه شود.

مصرف ماهی منبع رایج قرار گرفتن در معرض جیوه مزمن است. ماهی‌هایی مانند کوسه، اره ماهی و کاشی ماهی دارای محتوای جیوه بالایی هستند. افرادی که در صنعت و حوزه تولید کار می‌کنند نیز در خطر قرار گرفتن در معرض بخار جیوه هستند.

بیشتر بخوانید: شوره سر، عوامل و راه‌های درمان به روش پزشکی و خانگی

8- محرک‌های زیست محیطی

زنی در حال اتو مو یا سشوار کشیدن|سیوطب

برخی محرک‌های محیطی می‌توانند دلیل نازک شدن موی سر باشند و آن را تسریع کنند، مانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید، حالت دادن بیش از حد و استفاده بیش از حد از شامپوها و محصولات مو.

با محدود کردن قرار گرفتن در معرض محرک‌های محیطی، می‌توانید دلیل نازک شدن موی سر را از بین ببرید.

بیشتر بخوانید: علت آسیب های مو

9- آلوپسی آندروژنیک

آلوپسی آندروژنیک یک بیماری ژنتیکی است که با ریزش و نازک شدن تدریجی مو مشخص می‌شود. این عارضه هم در مردان و هم در زنان رخ می‌دهد اما الگوی ریزش مو به جنسیت خاص بستگی دارد.

مردان مستعد این هستند که موهای‌شان از جلوی خط مو تا بالای سر ریزش کند، در حالی که زنان معمولا موهای خود را از بالای سر از دست می‌دهند. بیماری تیروئید، کم خونی، فقر آهن و سوءتغذیه نیز می‌توانند علائم آلوپسی آندروژنیک را ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: ۱۰ بافت مو مناسب؛ آشنایی با ساده‌ترین و زیباترین روش‌ها

10- آلوپسی آره آتا

آلوپسی آره آتا یا طاسی تکه‌ای در هر قسمت از بدن، از جمله پوست سر، ابروها، زیر بغل یا موهای صورت مشخص می‌شود. این اختلال، یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله می‌کند.

ایجاد این مشکل به عوامل ژنتیکی وابستگی زیادی دارد و آلوپسی آره آتا معمولا در سنین کودکی یا نوجوانی ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: برای درمان موخوره، راهی جز کوتاه کردن مو وجود دارد؟

11- تلوژن افلوویوم

تلوژن افلوویوم، ریزش مو از پوست سر است که تا سه ماه پس از یک رویداد محرک در زندگی رخ می‌دهد. این‌گونه ریزش و نازک شدن مو، برگشت‌پذیر و پراکنده است.

این شرایط معمولا کوتاه‌مدت بوده و اغلب فقط تا شش ماه طول می‌کشد. استرس یکی از دلایل اصلی این بیماری است.

تشخیص دلیل نازک شدن موی سر

غربالگری منظم تیروئید، کلیدی است. تیروئید سالم برای بسیاری از عملکردهای بدن شما مهم بوده و اختلالات تیروئید با نازک شدن موها ارتباط دارد. انجمن تیروئید آمریکا غربالگری تیروئید را در بزرگسالان از سن 35 سالگی و هر 5 سال پس از آن توصیه می‌کند.

بیشتر بخوانید: ریزش مو و پیشگیری با آسان‌ترین، ماندگارترین و ارزان‌ترین روش‌ها

درمان و رفع دلیل نازک شدن موی سر

اگر موهای نازک دارید، با پزشک خود مشورت کنید. پزشکان می‌توانند تعیین کنند که آیا ریزش و دلیل نازک شدن موی سر بدون اسکار (بدون تغییر پوست سر در محل ریزش) یا تغییر پوست سر (سیکاتریسیال) است و گزینه‌های درمانی را توصیه می‌کنند.

ریزش موی بدون تغییر پوست سر  برگشت‌پذیر خواهد بود، اما ریزش موی اسکار دائمی و غیرقابل برگشت است.

بیشتر بخوانید: شپش سر، روش تشخیص و راه‌های پیشگیری از شیوع

ریزش و نازک شدن مو چقدر شایع است؟

ریزش و نازک شدن مو بسیار شایع است، تقریبا 50درصد از مردان در سن 50 سالگی و 38درصد از زنان بعد از 70 سالگی تحت تاثیر قرار می‌گیرند. معاینه فیزیکی روی مو و پوست سر تمرکز دارد.

یادداشت پایانی در ارتباط با دلیل نازک شدن موی سر

نازک شدن موها شاید آزاردهنده باشد، به خصوص زمانی که ندانید علت آن چیست. کاهش تراکم مو و کوچک شدن فولیکول‌های مو هر دو می‌توانند باعث نازک شدن مو شوند.

اگر به این فکر می‌کنید که چگونه نازک شدن موهای خود را متوقف کنید، مهم است که دلیل نازک شدن موی سر را درک کنید. سوء تغذیه و کمبود ویتامین‌ها مانند سطوح پایین ویتامین D می‌تواند دلیل نازک شدن موی سر باشد.

فولیکول‌های مو برای چرخه رشد مداوم خود به پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و سایر مواد مغذی نیاز دارند. استرس هم می‌تواند در ریزش ناگهانی و قابل توجه مو نقش داشته باشد.

در شرایطی که به عنوان تلوژن افلوویوم شناخته می‌شود، استرس قابل توجه یا یک رویداد غیرعادی در زندگی می‌تواند باعث شود فولیکول‌های مو رشد فعال خود را متوقف کرده و وارد فاز استراحت شوند.

آلوپسی آره آتا وضعیت دیگری است که در آن سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌های مو حمله می‌کند. یکی از محرک‌های این بیماری نیز استرس شدید است. اغلب، زمانی که این استرس تحت کنترل باشد، هر دو این شرایط می‌توانند برگشت‌پذیر باشند و با از بین رفتن دلیل نازک شدن موی سر، موهای شما دوباره رشد کنند.

منبع
medicalnewstoday.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا