بیماری کودکانکودکان

5 درمان آبله مرغان و پیشگیری از آن به کمک واکسیناسیون

فهرست محتوا نمایش

درمان آبله مرغان معمولا با مدیریت علائم بیماری تعریف می‌شود؛ اما در موارد شدیدتر نیازمند استفاده از داروهای ضدویروسی است. در واقع آبله مرغان یک بیماری خفیف است که در بیشتر مواقع به درمان نیازی ندارد و به خودی خود خوب می‌شود.

با این حال این عفونت ویروسی، در افراد با شرایط مختلف بروز متفاوتی داشته و می‌تواند با عوارض خطرناکی همراه باشد. در ادامه این مقاله از مجله سلامت سیوطب با انواع راه‌های درمان، پیشگیری و عوارض احتمالی عدم درمان مناسب این بیماری عفونی آشنا می‌شوید.

بیشتر بخوانید: واکسن آبله مرغان و ضرورت تزریق آن

با درمان آبله مرغان و راه های پیشگیری از آبله مرغان آشنا شوید

در واقع بهترین راه برای درمان آبله مرغان، تزریق واکسن این بیماری و پیشگیری از ابتلا به آن است. امروزه با اهتمام سازمان‌های بهداشت جهانی در واکسیناسیون عمومی کودکان، شیوع این بیماری تا حدی کنترل شده است.

با این حال در صورت ابتلای کودکان و همچنین بزرگسالان به این عفونت، درمان آبله مرغان- به عنوان یک بیماری خفیف- برای جلوگیری از عوارض بعدی ضروری است. به طور کلی می‌توان این‌گونه گفت که آبله مرغان در کودکان معمولا به درمان نیازی ندارد و کنترل علائم آن در زمان بهبودی و مبارزه بدن با عفونت، کافی است.

از طرفی دیگر اما ابتلا به آبله مرغان در بزرگسالی چه برای اولین بار باشد چه به عنوان بازگشت ویروس به حالت فعال، مخاطراتی جدی برای سلامتی به همراه دارد. درمان آبله مرغان در بزرگسالان را در شرایطی که تهدیدکننده سلامت بیمار باشد، با داروهای ضدویروس پیگیری می‌کنند.

در صورت وجود احتمال ابتلا به آبله مرغان، روش‌های پزشکی اورژانسی موثری در دسترس است که باید تا 72 ساعت بعد از مواجه با فرد ناقل، انجام شوند.

بیشتر بخوانید: درمان عفونت گوش کودکان؛ از تجویز آموکسی‌سیلین تا قطره گوش

آبله مرغان چیست؟ و برای پیشگیری از ابله مرغان چه باید کرد؟

بثورات پوستی و نیاز به درمان آبله مرغان|سیوطب

آبله مرغان (Chikenpox) یک عفونت بسیار مسری است که توسط ویروس واریسلا زوستر ایجاد می‌شود. این بیماری معمولا بر کودکان تاثیر می‌گذارد؛ اما بزرگسالان نیز ممکن است به آن مبتلا شوند. مشخصه اصلی آبله‌مرغان را می‌توان بثورات و عارضه‌های پوستی فوق‌العاده خارش‌دار دانست که به شکل تاول‌های قرمز بروز می‌یابند.

این تاول‌ها طی چند روز ظاهر شده و شروع به نشت می‌کنند. پس از مدتی پوست این تاول‌ها رفته و قبل از اینکه در نهایت بهبود یابند، پوسته‌پوسته می‌شوند.

علائم در عرض 10 تا 21 روز پس از تماس با فردی که ناقل ویروس بوده، ظاهر می‌شوند و بعد از حدود دو هفته بهبود پیدا می‌کنند. در این مدت امکان انتقال این ویروس به افراد دیگر وجود دارد. به همین دلیل پس از بروز علائم، بیمار باید ارتباط خود را با سایر افراد محدود کند. همچنین به افرادی که در 10 الی 15 روز گذشته با آن‌ها ارتباط داشته است خبر دهد. ؟آبله‌مرغان به طور کلی و به ویژه در مورد کودکان خفیف است؛ اما در موارد شدید ممکن است تاول‌ها به بینی، دهان، چشم‌ها یا حتی اندام تناسلی بیماری نیز سرایت کنند.

بیشتر بخوانید: شب ادراری کودکان و 6 دلیل اصلی این ماجرا

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا هستند؟

کودکان زیر دو سال، بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به آبله مرغان هستند. در واقع می‌توان گفت 90درصد موارد ابتلا به این بیماری عفونی، در کودکان خردسال رخ می‌دهد. بنابراین عجیب نیست که این بیماری را از انواع بیماری کودکان می‌دانند. با این حال کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان نیز ممکن است به این بیماری عفونی مبتلا شوند، اگر:

  • سابقه ابتلا به این ویروس را نداشته باشند
  • برای مقابله با آن واکسینه نشده باشند
  • در مدرسه یا مرکز نگهداری از کودکان کار کنند
  • با بچه‌ها زندگی می‌کنند

بیشتر بخوانید: اوریون، ویروسی با عوارضی ساده تا احتمال خطر ناشنوایی و مرگ

ویروس آبله‌مرغان چگونه پخش می‌شود؟

به سادگی. اشخاص سالم این ویروس را با تنفس ذرات ناشی از تاول‌های آبله مرغان یا با لمس چیزی که ذرات روی آن فرود آمده‌اند، از فرد مبتلا دریافت می‌کنند.

همچنین ترشحات خارج شده از تاول‌ها نیز می‌توانند باعث انتقال این بیماری شوند. در واقع می‌توان گفت که آبله‌مرغان از یک تا دو روز قبل از ظهور بثورات پوستی تا زمانی که تمام تاول‌ها خشک و پوسته‌پوسته شوند، به شدت مسری است.

بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان به روش‌های پزشکی، روان‌درمانی و طب سنتی

علائم آبله مرغان را بشناسید

اگرچه علائم آبله‌مرغان در بزرگسالی بسیار شبیه علائم آن در کودکان است، اما انتظار می‌رود شدت علائم در بزرگسالان بیشتر باشد. به طور کلی علائم معمولا در عرض 10 تا 21 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس، ظاهر می‌شوند. معمولا اولین علامت این بیماری عفونی، احساس ناخوشی عمومی ناشی از عفونت ویروسی است.

این علائم شامل موارد زیر است:

  • بدن‌درد
  • تب
  • احساس خستگی شدید
  • احساس تحریک‌پذیری و بی‌حوصلگی
  • از دست دادن اشتها
  • سردرد

ظرف یک تا دو روز از شروع علائم اولیه، شاهد ظهور بثورات آشکار آبله مرغان خواهید بود. این دانه‌ها به طور معمول ابتدا روی بدن، سر و صورت دیده می‌شوند و سپس در دست و پا ظاهر می‌گردند.

بیشتر بخوانید: درمان تب کودکان و تاثیر شگفت انگیز مایعات و خوابیدن و گلاب

روند این عارضه در سه فاز رخ می‌دهد:

  • در مرحله اول، برآمدگی‌های خارش‌داری به رنگ صورتی یا قرمز بر سطح پوست ظاهر می‌شوند. پزشکان به این برآمدگی‌ها که حالتی نوک‌تیز دارند، پاپول (papules) می‌گویند. حدود 250 تا 300 پاپول ممکن است در سراسر بدن شما ظاهر شوند. در موارد شدید، این عارضه‌ها می‌توانند در دهان، چشم‌ها، مقعد یا اندام تناسلی بیمار نیز ایجاد شوند.
  • طی چند روز، این برجستگی‌ها به تاول‌های کوچک پر از مایع به نام «وزیکول» تبدیل می‌شوند. وزیکول‌ها قبل از اینکه باز شده و شروع به نشت کنند، حدود یک روز دوام می‌آورند.
  • در نهایت نیز این زخم باز، پوست می‌اندازد، خشک شده و پوسته‌پوسته می‌شود. همزمان با بهبودی تاول‌های قدیمی، برجستگی‌های جدید نیز همچنان در نواحی مختلف بدن، ظاهر می‌شوند. این چرخه باعث می‌شود که برآمدگی‌های ابتدایی، تاول‌ها و دلمه‌ها به طور همزمان روی پوست بیمار وجود داشته باشند. بیمار مبتلا به عفونت ویروسی آبله مرغان، می‌تواند ویروس را تا زمانی که تمام بثورات، پوسته‌پوسته و خشک نشده‌اند، به افراد دیگر منتقل کند.

با شناخت مراحل مختلف تاول‌های آبله مرغان می‌توان روند درمان را بررسی کرد.

بیشتر بخوانید: علت عفونت گوش کودکان؛ پشت پرده چه خبر است؟

چه زمانی مراجعه به پزشک برای درمان آبله مرغان ضروری است؟

اکثر موارد ابتلا به آبله‌مرغان خفیف هستند و بدون نیاز به درمان از بین می‌روند. اما در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر باید فورا به پزشک مراجعه کرده، برای کنترل و درمان آبله مرغان اقدام کنید. این موارد عبارت‌اند از:

  • بثورات پوستی به یک یا هر دو چشم گسترش یابد
  • بثورات بسیار قرمز، گرم یا حساس شوند. این ممکن است نشانه‌ای از عفونت باکتریایی پوست باشد
  • سرگیجه
  • تنگی نفس
  • استفراغ
  • گرفتگی گردن
  • از کنترل خارج شدن عضلات
  • تب بالای 38 درجه
  • کم‌آبی بدن

معمولا این بیماری به راحتی از روی علائم آن مشخص می‌شود. در بعضی موارد نادر، برای تشخیص و درمان آبله مرغان در کودکان و نوزادان، نیاز به انجام آزمایش است.

بیشتر بخوانید: سرخک| علائم، عوارض و راه‌های پیشگیری از آن را بشناسید

پیشگیری از آبله مرغان با تزریق واکسن؛ چگونه از سرایت آبله مرغان جلوگیری کنیم؟

واکسن برای پیشگیری از آبله مرغان|سیوطب

هر بزرگسالی که قبلا به این بیماری مبتلا نشده باشد یا واکسن آن را دریافت نکرده باشد، در خطر ابتلا به این بیماری است. امروزه به کمک واکسیناسیون توانسته‌اند از شیوع این بیماری مسری جلوگیری کنند.

واکسن آبله مرغان تقریبا می‌تواند از هر کسی در برابر ابتلا محافظت کند. برای ساخت این واکسن تزریقی که به آن واکسن واریسلا نیز گفته می‌شود از یک ویروس زنده اما ضعیف‌شده استفاده شده است. اگرچه که ویروس موجود در واکسن به طور کلی قادر به ایجاد بیماری نیست، اما همچنان پاسخ سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کند. این پاسخ همان چیزی است که به فردی که واکسن را تزریق کرده، مصونیت یا محافظت در برابر آبله‌مرغان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: سرخک در کودکان، زمان واکسیناسیون و تفاوتش با سرخجه

دارو برای آبله مرغان چیست؟ آیا داروی ابله مرغان برای بزرگسالان و کودکان یکی است؟

درمان آبله مرغان در بزرگسالان و کودکان تفاوت معناداری ندارد. اگرچه درمان آبله‌ مرغان در بزرگسالی بسیار شبیه درمان آن در کودکی است، اما شاید اهمیت بیشتری داشته باشد که بزرگسالان مبتلا، با پزشک متخصص داخلی یا بیماری‌های عفونی مشورت کنند.

شاید با توجه به احتمال بیشتر عوارض جدی آبله ‌مرغان در بزرگسالی، درمان دارویی با داروهای ضدویروس نقش پررنگ‌تری در مداوای بزرگسالان داشته باشد. با این حال این بیماری معمولا طی 5 تا 10 روز، دوره خود را طی می‌کند. البته درگیری با بثورات پوستی ناشی از آن، ممکن است برای مدت زیادی ادامه داشته باشد.

با توجه به مدت زمان خوب شدن آبله مرغان، برای بهبود و تسکین علائم بیماری، راه‌حل‌هایی خانگی وجود دارند. این روش‌ها را می‌توان در خانه و در زمانی که بدن در حال مبارزه با بیماری است، برای کاهش علائم به کار گرفت.

بیشتر بخوانید: پماد هیدروکورتیزون نوزادان از فواید تا جایگزین آن

درمان سریع آبله مرغان در خانه؛ بایدها و نبایدهای آبله مرغان

برخی از این روش‌های خانگی برای کنترل و درمان علائم، عبارت‌اند از:

1. از استامینوفن (تایلنول) برای کنترل درد و تب استفاده کنید

تب شدید یا درد ناشی از آبله‌مرغان را می‌توان با استامینوفن کنترل کرد. این درمان حتی می‌تواند به تسکین درد مرتبط با زخم‌هایی که روی پوست یا در دهان ایجاد می‌شوند نیز کمک کند. این درمان برای اکثر افراد، از جمله زنان باردار و کودکان بالای دو ماه بی‌خطر است.

بیشتر بخوانید: عفونت گوش کودکان و علت عفونت گوش میانی، خارجی و داخلی کودکان

توجه: از مصرف مسکن‌های ضدالتهابی مانند ایبوپروفن برای درمان آبله مرغان خودداری کنید. این مسکن‌ها می‌توانند باعث بدتر شدن بیماری شوند. همچنین توجه داشته باشید که هرگز از آسپرین برای کودکان زیر 16 سال استفاده نکنید. مصرف آسپرین در سنین پایین می‌تواند منجر به یک عارضه جدی به نام سندرم ری شود.

بیشتر بخوانید: سرماخوردگی کودکان؛ چرا بچه ها بیشتر مریض می‌شوند؟

2. عارضه‌های پوستی ایجاد شده را نخارانید

با اینکه خارش بثورات پوستی ایجاد شده می‌تواند بسیار غیرقابل تحمل باشد، اما از خاراندن آن‌ها اجتناب کنید. این عمل می‌تواند باعث ایجاد زخم شده و شما را در معرض خطر عفونت باکتریایی پوست قرار دهد.

برای آرام کردن خارش پوست می‌توان روش‌های زیر را امتحان کنید:

  • برای رفع احساس خارش، به جای خاراندن محل، روی آن ضربه بزنید
  • دوش آب سرد به همراه بلغور جو دوسر ممکن است کمک‌کننده باشد
  • پوشیدن لباس‌های گشاد و نخی برای تنفس بهتر پوست
  • لوسیون کالامین را روی نقاط خارش قرار دهید
  • یک آنتی‌هیستامین مانند بنادریل را برای کاهش علائم خود امتحان کنید

با این روش‌ها از میزان خارش تاول‌های آبله مرغان کاسته می‌شود.

بیشتر بخوانید: سردرد کودکان همراه تب، می‌تواند دلایلی جدی داشته باشد

3. پوست خود را خنک نگه دارید؛ درمان سریع آبله مرغان کودکان در خانه

گرما و عرق کردن باعث خارش بیشتر پوست می‌شوند. برای درمان خارش آبله مرغان و آرام کردن پوست خود از یک پارچه نخی و مرطوب استفاده کنید. این کار را برای نواحی با خارش شدید به کار بگیرید.

4. هیدراته بمانید؛ نوشیدنیهای مناسب برای ابله مرغان

یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای دوره درمان آبله مرغان، نوشیدن آب به مقدار زیاد است. این کار به بدن کمک می‌کند تا زودتر از شر ویروس خلاص شود. همچنین کم‌آبی بدن که به علت بیماری، ممکن است تشدید شده باشد نیز با نوشیدن آب زیاد رفع می‌شود.

توجه داشته باشید که نوشیدنی‌های شیرین یا نوشابه‌های گازدار نمی‌توانند جایگزین نوشیدن آب شوند. از طرفی دیگر اگر علائم بیماری در دهان بیمار هم ظاهر شده باشند، این نوشیدنی‌ها می‌توانند باعث تحریک و درد بیشتر شوند.

بیشتر بخوانید: درمان پا درد کودکان؛ معرفی همه راه‌های رفع درد پای خردسالان در خانه

5. غذاهای مناسب انتخاب کنید؛ برای آبله مرغان چی بخوریم؟

در دوره درمان آبله مرغان، از مصرف غذاهای سفت، تند، نمکی و… که باعث تحریک و ایجاد درد در دهان می‌شوند، خودداری کنید. همچنین برای تسکین علائم بیماری در کودکان، می‌توان انواع بستنی یخی‌های بدون شکر را برای آن‌ها فراهم کرد.

درمان آبله مرغان به روش پزشکی؛ داروی ابله مرغان چیست؟

درمان آبله مرغان با قرص آسیکلوویر|سیوطب

اگر در معرض فردی قرار گرفته‌اید که به آبله مرغان مبتلا است، اما هنوز علائم آن آشکار نشده، پزشک ممکن است درمانی به نام ایمونوگلوبولین را برای شما تجویز کند. این درمان اورژانسی می‌تواند به پیشگیری از آبله‌مرغان شدید کمک کند. همچنین ایمونوگلوبولین را برای افراد دیگری که احتمال خطر در آن‌ها بالا است نیز به کار می‌گیرند. این موارد عبارت‌اند از:

  • زنان حامله
  • افراد سیگاری
  • افراد مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی
  • کسانی که تحت شیمی‌درمانی یا مصرف دوزهای بالای داروهای استروئیدی هستند

همچنین نوزادان زیر چهار هفته نیز در معرض خطر ابتلا به عوارض این بیماری هستند و درمان‌های اورژانسی برای آن‌ها ضروری است.

برای ابله مرغان چه دارویی تجویز می شود؟

چنانچه علائم آبله مرغان در بیمار شروع شده باشد، ممکن است پزشک از داروهای ضدویروسی برای مقابله با شدت گرفتن بیماری استفاده کند. آسیکلوویر (Sitavig، Zavirax) یک داروی ضدویروسی است که توسط پزشک تجویز می‌شود و می‌تواند به کاهش علائم بیماری کمک کند.

اولین دوز این داروی آبله مرغان را طی 24 ساعت پس از ظهور بثورات پوستی مصرف می‌کنند و مصرف آن را به صورت پنج بار در روز و برای مدت هفت روز ادامه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: درمان سردرد کودکان با روش‌هایی فوق‌العاده

چرا واکسن بزنیم؟ پیشگیری از آبله مرغان با واکسیناسیون

اکثر موارد آبله‌مرغان نسبتا خفیف بوده و دوره آنها طی 5 تا 10 روز تمام می‌شود. با این حال در مورد درصد کمی از افراد مبتلا، ممکن است بسیار جدی و حتی تهدیدکننده زندگی باشد.

هیچ راهی برای درمان سریع آبله مرغان وجود ندارد و در صورت ابتلا، دوره درمان آن را باید طی نمود. با این حال هرکسی ممکن است دچار عوارض جدی این بیماری شود و راهی برای پیش‌بینی وجود ندارد. خطر عوارض مخاطره‌برانگیز و تهدیدکننده زندگی در میان نوزادان، سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر است.

همچنین دلیل دیگری که برای تزریق واکسن وجود دارد، مسری بودن بیش از حد آن است. در جوامع پیشرفته امروزی، توانسته‌اند با گسترش واکسیناسیون بیماری‌های عفونی مختلف، از شیوع افسارگسیخته آن‌ها جلوگیری کنند.

چه کسانی باید با واکسن آبله‌مرغان، واکسینه شوند؟

واکسن آبله‌مرغان برای همه کودکان زیر 13 سال که این بیماری را نداشته‌اند، توصیه می‌شود. همچنین بهتر است تمامی نوجوانان و بزرگسالانی که واکسن نزده‌اند و آبله‌مرغان هم نگرفته‌اند، برای دریافت واکسن اقدام کنند.

بعد از دریافت واکسن، مانند کسانی که یک بار به این بیماری دچار شده‌اند، احتمال ابتلا تقریبا صفر خواهد بود. از سال 2005 این واکسن نیز به عنوان بخشی از واکسن ترکیبی به نام MMRV در دسترس بوده که محافظت در برابر سرخک، اوریون، سرخجه و واریسلا ارائه می‌کند.

زمان تزریق واکسن کی است؟

واکسن آبله مرغان را در دو دوز تزریق می‌کنند. اولین دوز واکسن کودکان در 12 تا 18 ماهگی و دوز دوم در سنین 4 تا 6 سالگی تزریق می‌شود. کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالانی که باید واکسن بزنند نیز طی دو دوز و با فاصله 4 تا 8 هفته باید تزریق را انجام دهند.

عوارض جانبی تزریق واکسن آبله مرغان چیست؟

همه داروها دارای عوارض جانبی بالقوه هستند، اما عوارض جانبی مرتبط با واکسن واریسلا عموما خفیف است. درد، قرمزی و تورم در محل تزریق را می‌توان از شایع‌ترین عوارض واکسن آبله‌مرغان نامید. درصد کمی از افراد پس از تزریق این واکسن دچار بثورات خفیف پوستی می‌شوند که معمولا در اطراف محل تزریق ظاهر می‌شوند. به طور کلی می‌توان گفت که عوارض جانبی شدید برای این واکسن بسیار نادر است.

چه کسانی نباید واکسن بزنند؟

واکسن واریسلا نباید به افرادی که در همان زمان به آبله‌مرغان دچار هستند، تزریق شود. تفاوتی ندارد که درجه بیماری متوسط یا شدید است، برای تزریق واکسن باید تا بهبودی کامل و درمان آبله مرغان، صبر کرد. همچنین اگر کسی به دوز اول واکنش آلرژیک نشان دهد، نباید تزریق دوم را انجام دهد.

سایر اشخاصی که نباید واکسن بزنند عبارت‌اند از:

  • زنان باردار، تاثیر واکسن روی جنین مشخص نیست و می‌تواند با مخاطراتی همراه باشد.
  • هر کسی که به ژلاتین حساسیت دارد، یک نسخه بدون ژلاتین از واکسن آبله مرغان برای این افراد موجود است.
  • افرادی که به نئومایسین حساسیت دارند.
  • اشخاصی که ضعف یا بیماری سیستم ایمنی دارند.
  • هر کسی که دوزهای بالای استروئید دریافت می‌کند.
  • افرادی که برای درمان سرطان از اشعه ایکس، دارو یا شیمی‌درمانی استفاده می‌کنند.
  • اشخاصی که ظرف مدت پنج ماه قبل از تزریق واکسن، خون یا فرآورده‌های خونی دریافت کرده باشند.

پس برای درمان آبله مرغان و تزریق واکسن آن با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: گلودرد کودکان را جدی بگیرید |سرماخوردگی یا کووید 19

عوارض آبله‌مرغان می‌توانند تهدید‌کننده زندگی باشند؟ فواید آبله مرغان چیست؟

این بیماری در بسیاری موارد، عوارض ندارد. با این حال بزرگسالان بیشتر از کودکان در معرض خطر ابتلا به عوارض آبله‌مرغان هستند. همچنین افرادی که به دلیل وجود دیگر شرایط پزشکی (مانند سرطان، اچ‌آی‌وی و…)، از سیستم ایمنی ضعیفی برخوردار هستند نیز در معرض خطر هستند.

همچنین در بعضی از موارد، این بیماری می‌تواند باعث آلودگی باکتریایی در بعضی از نواحی بدن مثل پوست، استخوان، شش، مفاصل و خون ‌شود. در بعضی از موارد بسیار نادر این ویروس مغز را آلوده می‌کند. درست است که این موارد نادر هستند، اما خطرات جدی و حتی مرگ را به دنبال دارند.

از طرفی دیگر ویروس واریسلا زوستر برای سال‌ها در سلول‌های عصبی افرادی که درمان آبله مرغان را پشت سر گذاشته‌اند، باقی می‌ماند. این ویروس می‌تواند مجددا فعال شده و پس از گذشت سال‌ها، باعث عفونت شود. این پدیده امکان دارد به زونا منجر شده و باعث بروز تاول‌های دردناک در بزرگسالان شود.

زونا یک بیماری خطرناک است اما خوشبختانه برای آن نیز واکسن وجود دارد. پزشکان تزریق واکسن زونا را برای بزرگسالان بالای 60 سال توصیه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: هپاتیت ب و مرگ خاموش

خلاصه در مورد درمان آبله مرغان

شخص بزرگسالی که به درمان آبله مرغان نیاز دارد|سیوطب

درمان آبله مرغان معمولا ضرورتی ندارد؛ چرا که این عفونت ویروسی پس از گذشت دوره خود، برطرف می‌شود. با این حال عوارض این بیماری می‌تواند خطرناک باشد. به همین دلیل بهترین راه برای مقابله با آبله‌مرغان را پیشگیری از ابتلا به آن می‌دانند.

اگر کسی یک بار به این بیماری دچار شود یا واکسن آن را تزریق کند، احتمال ابتلای دوباره برای او نزدیک به صفر است. بسیاری از پدرها و مادرها سعی می‌کنند کودکان خود را در معرض این بیماری قرار بدهند تا به آن مبتلا شده و برای بزرگسالی نسبت به آن مقاوم باشند.

با این حال توجه داشته باشید که به دلیل عوارض بلندمدت، دریافت واکسن آبله‌مرغان بهتر از این است که یک بار به آن مبتلا شویم. آبله مرغان به شدت مسری و برای افراد با شرایط خاص پزشکی می‌تواند بسیار خطرناک باشد. در صورتی که خود یا اطرافیانتان به این بیماری دچار شده‌اید، علاوه بر مراقبت از خود و درمان آبله مرغان، مراقب انتقال آن به دیگران نیز باشید.

سوالات متداول در مورد روش درمان آبله مرغان

1. مدت زمان خوب شدن آبله مرغان در بزرگسالان چقدر است؟

10 تا 21 روز زمان برای نمایان شدن علائم نیاز است و بعد از آن 5 تا 10 روز علائم بیمار ادامه خواهند داشت.

2. چه دارویی برای ابله مرغان خوب است؟

داروها براساس شدت تاول‌ها و سن کودک تجویز می‌شوند و شامل مسکن‌ها، تب بر و داروهای ضد عفونی و ضد ویروسی هستند.

3. بهترین پماد برای آبله مرغان بزرگسالان کدام است؟

آسیکلوویر، کالامین، وازلین و لوسیون‌های ضد خارش بدون عطر.

4. آیا پماد هیدروکورتیزون برای آبله مرغان مناسب است؟

خیر. برای درمان آبله مرغان، هرپس، عفونت‌های قارچی و زرد زخم نباید از پماد هیدروکورتیزون استفاده کرد.

منبع
webmd

2 دیدگاه

    1. این واکسن توی سه دوز در 2-4 و 6 ماهگی تزریق میشود توی داروخانه های تک نسخه ای موجود است و مراکز بهداشت و غربالگری اما تجویز به عهده پزشک است و بدون نسخه واکسن داده نمی شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا