درمان درد ساق پا با کمک روشهای خانگی، سنتی و جراحی
درمان درد ساق پا در اغلب موارد با تکنیکهای خانگی و استراحت انجام میشود. زیرا معمولا اعتقاد بر این است که این درد یعنی درد بین زانو و مچ پا که ساق پا خوانده میشود ناشی از علل چندان جدی نیست.
اگر شما هم جزء کسانی هستید که به دفعات و به صورت متناوب به درد ساق پا دچار شدهاید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. زیرا که تصمیم داریم اطلاعاتی جامع را در خصوص انواع درمان درد ساق پا در اختیارتان قرار دهیم.
در اغلب موارد مشاهده میشود که این دردها در بین ورزشکاران بیشتر ظهور پیدا میکند. زیرا آنان فشارهای زیادی را در ناحیه ساق پا متحمل میشوند، بنابراین نیاز است برای جلوگیری از بروز این دردها تکنیکهایی را به کار گیرند که از احتمال شروع دردهای شدید تا خفیف کاسته شود.
بیشتر بخوانید:8 علت درد کف پا از خار پاشنه تا متاتارسالژی،نوروپاتی محیطی و نوروما
علت درد ساق پا
به طور عمده نمیتوان تعیین کرد که این درد در اثر چه عاملی رخ داده است. اما آمار مبتلایان به درد ساق پا در بین کسانی که ورزشهای حرفهای انجام میدهند و نیز تمرینات پرفشاری را در برنامه ورزشیشان دارند بسیار زیاد است؛ چراکه این افراد به صورت بالقوه در معرض ابتلا به درد ساق پا هستند.
بیشتر بخوانید: درمان خانگی پا درد و روش های ساده تسکین درد پا
بسیاری از متخصصان زمانی که در خصوص علت بروز درد ساق پا اظهار نظر میکنند بر این اعتقاد هستند که استفاده غیر اصولی از پا و انجام تمرینات عمده باعث میشود که افراد با این دردها مواجه شوند.
بنابراین نمیتوان یک علت واحد را به صورت قطعی و نهایی دلیل بروز این درد دانست و روش درمان درد ساق پا را با توجه به یک علت تعیین کرد.
بیشتر بخوانید: درمان پا درد؛ از داروهای ضدالتهابی،کیسههای یخ و کفش طبی
از مهمترین دلایلی که برای درد ساق پا برشمردهاند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش میزان کلسیم بدن
- سرعتبخشی به روند تمرینات ورزشی با محوریت پا
- افزایش میزان تمرینات روزانه برای انجام ورزشهای حرفهای و تخصصی
- دویدن روی نقاطی که زیر پا افراد سفت و سخت است و باعث میشود فشار زیادی به پا وارد شود
- انجام تمرینات غیراصولی
بیشتر بخوانید: پا درد، شناخت 16 دلیل و بررسی 10 روش درمان خانگی درد پا
مربیان و متخصصان همواره این توصیه را به ورزشکاران حرفهای دارند که باید نهایت توجهتان به نحوه تمرینات و عملکردتان در طول تمرین باشد. این نکته باعث میشود که به شکلی اصولی و دقیق روند تمرین را جلو ببرید.
- وارد آمدن آسیب به استخوان ساق پا در اثر عوامل مختلف مثل سقوط از ارتفاع یا وارد شدن ضربه
- استفاده از کفشهای نامناسب
زمانی که کفش هایتان از استانداردهای قابل قبولی برخوردار نباشند، میتوانند منجر به آسیب به بخشهای مختلف پا از جمله ساق پا شوند. در نتیجه شاهد خواهید بود که دردهایی در بخشهای مختلف ظاهر شود که عمده دردها در بخش ساق پا است.
بیشتر بخوانید: 14 درمان درد لگن در زنان؛ از جراحی لاپاروسکوپی و هیسترکتومی تا توانبخشی و درمان خانگی
- مشکلات ژنتیکی در ساختار کلی پا
کسانی که پایشان به سمت داخل چرخش داشته است در کوتاهترین زمان این عارضه، دردهایی در ساق پای آنها ایجاد خواهد کرد.
- راه رفتنهای طولانی مدت یا ایستادن به شکل طولانی مدت
اگر شغلی دارید که در آن مجبورید مدت زمان بیشتری را راه بروید یا اینکه روی دو پا بایستید احتمالا درد ساق پا را تجربه کردهاید. این دردها در اغلب موارد با استراحت کردن بهبود پیدا میکنند.
بیشتر بخوانید: علت درد ساق پا در شب، خستگی تا بیماری + بهترین درمان های خانگی
انواع روشهای درمان درد ساق پا
درمان درد ساق پا به روش خانگی
برای بهبود و کاهش دردهای عضلات و ماهیچههایی که در بخش ساق پا وجود دارد امکان به کارگیری تکنیکهای مختلف درمان درد ساق پا وجود دارد. مهمترین این تکنیکها:
بیشتر بخوانید: 14 درمان درد لگن در زنان؛ از جراحی لاپاروسکوپی و هیسترکتومی تا توانبخشی و درمان خانگی
کاهش فعالیتهای جسمانی و استراحت کردن به مدت مشخص
زمانی که احساس میکنید دردهایی در بخش ساق پا به وجود آمده است میتوانید با استراحت کردن و کاهش فعلایتهای جسمانی مرتبط با پا به بهبود وضعیت دردهای ظاهر شده بپردازید.
برای مثال مدت زمانی کوتاه تمرینهای ورزشی سخت و حتی معمولی را کنار بگذارید. سعی کنید که اصلا ندوید و فشار زیادی به پا خودتان وارد نکنید. با این تکنیک تا حد زیادی میتوان امیدوار بود که دردها کاهش پیدا کنند.
بیشتر بخوانید: خار پاشنه پا و 9 راه درمانی بدون جراحی و درمان آن با 7 حرکت ورزشی
استفاده از کمپرس سرد برای درمان درد ساق پا
کمپرس سرد یا یخ باعث میشود که میزان فشار خون در بخش آسیب دیده کاهش پیدا کند. در نتیجه میزان دردهایی که تجربه میکنید رو به کاهش خواهد بود.
برای انجام این تکنیک درمان درد ساق پا کافی است که صرفا مقداری یخ را در کیسهای پلاستیکی بریزید و آن را روی ساق پا یا محل دردناک قرار دهید. البته نباید کمپرس یخ را به شکل مستقیم روی ساق پا قرار دهید. بهتر است که ابتدا یک حوله روی پا بگذارید تا حائل بین پا و کمپرس یخ باشد.
بیشتر بخوانید: درد پاشنه پا؛ معرفی 12 درمان برای این عارضه
مدت زمان قرارگیری کمپرس یخ روی پا 10 دقیقه در هر نوبت است. تعداد دفعاتی که در طول روز کمپرس سرد استفاده میکنید میتواند هر دو ساعت یک بار باشد. البته این تعداد بستگی به میزان دردهایی که تجربه میکنید دارد و باید بر حسب آن مقدار استفاده از کمپرس را تعیین کنید.
بیشتر بخوانید: درمان پا درد کودکان؛ معرفی همه راههای رفع درد پای خردسالان در خانه
قرارگیری پا در وضعیت مناسب
بهترین تکنیک این است که بتوانید پایتان را بلند کنید و روی یک سطح ثابت قرار دهید. برای مثال اگر روی زمین نشستهاید، آن را روی یک صندلی کوتاه قرار دید. در واقع پا باید از سطح بدن بالاتر قرار گیرد. بنابراین در هنگام خوابیدن و استراحت کردن روی تخت نیاز است که یک کوسن یا بالش زیر پا قرار داده شود. با این تکنیک میتوانید میزان تورم ایجاد شده در ساق پا را کاهش دهید. در نتیجه میزان دردها نیز کاهش خواهند یافت.
بیشتر بخوانید: صافی کف پا، روش تشخصی و عوارضی که برای بدن ایجاد میکند
درمان درد ساق پا با باندهای کشی
برای این که پا ثابت نگه داشته شود بهتر است که در اطراف ساق پا از باندهای کشی استفاده کنید. باندهایی که به اطراف ساق پا پیچیده میشود باعث کاهش درد و التهاباتی خواهد شد که در بخشهای مختلف پا ایجاد شده است.
البته باید دقت داشته باشید که نباید باندها بسیار سفت بسته شوند. زیرا سفت شدن زیادی ساق پا نیز میتواند عارضههایی در پی داشته باشد. بنابراین بهتر است که در یک فشار متناسب تنظیم کنید و باند را مدت زمانی دور ساق پا نگه دارید.
بیشتر بخوانید: ورم ساق پا یا ادم؛ تجمع مایعات و التهاب در بدن
دارودرمانی برای درمان درد ساق پا
معمولا داروهایی که برای درمان درد ساق پا تجویز میشود، قرصهای مسکن یا ضد درد هستند. قرصهایی مثل، ایبوپروفن و استامینوفن نیز داروهای ضدالتهابی و غیراستروئیدی از جمله این داروها هستند.
بیشتر بخوانید: درمان صافی کف پا؛ ارائه بهترین روشها برای بازگرداندن قوس طبیعی پا
استفاده از تکنیکهای کششی و نرمشی مناسب برای کاهش درد
میتوانید با انجام یکسری تکنیکهای کشش و نرمشی در ناحیه پا به کاهش درد کمک کنید. این تکنیکها به آرامی انجام میشوند و به هیچ عنوان فشاری را به استخوانها و عضلات ساق پا وارد نمیسازند. این تمرینات باعث میشود که میزان انعطافپذیری عضلات ساق پا بهبود پیدا کرده تا در هنگام انجام فعالیتهای روزانه ساق پا دچار درد ناگهانی نشود.
بیشتر بخوانید: درد استخوان دنبالچه؛ نگاهی به 11 نشانه کوکسیدینیا +7 علت
استفاده از کفشهای مناسب
اولا که افراد باید از کفشهای مناسبی استفاده کنند تا در هنگام راه رفتن فشار زیادی به پاهایشان وارد نشود. دوما اینکه برخی از افراد دچار صافی کف پا هستند. بنابراین در این موارد توصیه میشود که حتما از کفیهای مخصوصی استفاده کنند تا پاهایشان در وضعیت درستی قرار گیرد. در نتیجه دچار عارضههای ناشی از صافی کف پا نخواهند شد.
بیشتر بخوانید: تعویض مفصل زانو؛ جراحی سخت با نتیجه ایدهآل با اطمینان گام بردار!
درمان درد ساق پا به کمک جراحی
در صورتی که روشهای فوق نتوانند در کاهش دردها و عارضههای آزار دهنده در بخش ساق پای افراد تاثیرگذار باشند، شاهد هستیم که روش جراحی برای این افراد به کار گرفته میشود. بنابراین تکنیک جراحی با توجه به وضعیت وخامت بیماران و نیز پاسخگویی درمانی آنها انجام میشود.
بیشتر بخوانید: لگن درد؛ معرفی 10 نشانه مربوط به درد لگن و 10 راه تشخیص
البته تعداد بسیار کمی از افراد نیازمند انجام جراحی ساق پا میشوند و سایرین در همان مراحل ابتدایی و با درمانهای ساده میتوانند شاهد بهبودی وضعیت ساق پایشان باشند.
در اغلب موارد شاهد هستیم که روند درمان درد ساق پا با جراحی نیز توانسته است به کاهش دردها و االتهابات ساق پای افراد کمک کند. اما در مواردی نیز حتی روش جراحی نتوانست موثر واقع شود.
بیشتر بخوانید: درمان زانودرد، معالجه درد زانو با روشهای موثر خانگی و دارویی
خاتمه
در این مقاله بخشهایی را تدارک دیده بودیم که در آن بسیاری از تکنیکهای ثمربخش برای درمان درد ساق پا به شما معرفی شد. در صورتی که دچار درد در ناحیه ساق پا هستید و داروهای ضد درد و استراحت نتوانسته است که وضعیت شما را بهبود بخشد، توصیه میکنیم که به متخصصان مربوطه مراجعه کنید.
زیرا به میزانی که از مدت زمان ظهور دردهای مختلف در ساق پا بگذرد احتمال دارد وضعیت شما وخیمتر شود و دلایل متفاوتتری برای دامن زدن به دردهایتان ایجاد شود. بنابراین با تشخیص و درمان درد ساق پا در زمان مناسب میتوانید امیدوار باشید که نتایج مثبتتر دریافت کنید.