بیماری کودکانکودکان

درمان پا درد کودکان؛ معرفی همه راه‌های رفع درد پای خردسالان در خانه

درمان پا درد کودکان فرایندی است که می‌تواند آرامش را به کودک و خانواده او بازگرداند. پا درد کودکان از جمله عارضه‌هایی به شمار می‌رود که آمار شیوع به آن کم نیست. به همین دلیل بر آن شدیم که روش‌های درمان پا درد کودکان را در این مقاله به والدین نگران و مضطرب ارائه کنیم.

پیش از اینکه وارد مباحث اصلی مقاله شویم و به صورت مبسوط و اختصاصی به این موضوع بپردازیم، این نوید را به شما خواهیم داد که این عارضه خطرناک و نگران کننده‌ای نیست. بنابراین بهتر است که در ابتدا استرس و اضطراب را کنار بگذارید سپس به مطالعه مقاله درمان پا درد کودکان بپردازید.

 

پا درد کودکان چیست؟

اگر مادر هستید و کودکی دارید، احتمالا این شکایت را از زبان کودک خود شنیده‌اید که پای او درد می‌کند. احتمال دارد بسیار نگران شده باشید که چه باید انجام دهید یا گاهی پیش از هر اقدامی مشاهده می‌کنید که اثری از ناراحتی و درد وجود ندارد. به طور کلی در بروز این عارضه، علل مختلفی دخیل هستند. به همین دلیل نیاز دارید که ابتدا به تشخیص عوامل بپردازید و در نهایت با روش قطعی درمان پا درد کودکان آشنا شوید.

بیشتر بخوانید :علت بوی بد دهان کودک؛ از التهاب لوزه‌ها تا بیماری لثه

علل و عوامل دخیل در درد پا کودکان

کودکان در طی رشد عضلات و ماهیچه‌ها دچار درد پا می‌شوند و به درمان درد پا کودکان نیاز دارند|سیوطب

علت‌ها و عوامل مختلفی باعث می‌شود که کودکان در سنین پایین با دردهایی در ناحیه پا مواجه شوند.

بیشتر بخوانید: مکیدن انگشت؛ رایج و کم‌خطر برای کودکان زیر 4 سال

مهم‌ترین این موارد:

بروز اسپاسم‌ها یا انقباضات عضلانی در عضلات بخش‌های مختلف پا

وقتی کودکان به صورت حرفه‌ای در فعالیت‌های ورزشی شرکت می‌کنند احتمال دارد که با انقباضاتی در ناحیه عضلات پا مواجه شوند. حتما دیده‌اید که بسیاری از کودکان در سنین معینی اقبال خاصی نسبت به فعالیت‌های ورزشی داشته و شرکت فعالانه‌ای هم در آن‌ها دارند. به همین دلیل ممکن است که در اثر فعالیت‌های شدیدی که گاها انجام می‌‌دهند، دردهایی را در عضلات پا تجربه ‌‌کنند. در واقع داشتن فعالیت‌های ممتد و شدید تمرین‌های ورزشی باعث می‌‌شود عضلات پا دچار خستگی شوند و در آخر نیز منجر به بروز درد می‌‌شوند.

 

بیشتر بخوانید: درمان تب کودکان و تاثیر شگفت انگیز مایعات و خوابیدن و گلاب

کشیدگی عضلات پا در اثر به کارگیری پا به شکل غیراصولی و مداوم

در فرایند آسیب‌دیدگی پا کودکان می‌توانیم شاهد ضربه خوردن پا یا کشیدگی عضلات باشیم. این موارد هم مانند دیگر گزینه‌های مطرح شده می‌توانند موجب درد شوند. اما هر کدام از دو مورد گفته شده با توجه به شدت عارضه‌ای که ایجاد می‌کنند، مقدار دردهای گوناگونی را ارائه می‌دهد. برای مثال عضلات کشیده می‌توانند منجر به بروز دردهای شدید یا خفیف شوند.

 

بیشتر بخوانید: درمان زردی نوزاد در خانه با لامپ مخصوص

دردهای ناشی از روند طبیعی رشد

کودکان سیر طبیعی رشد را در عضلات بدنی‌شان تجربه می‌‌کنند که عاملی مهمی برای دردهای عضلانی در ناحیه پا است. بنابراین در صورتی که سایر علل در بروز این دردها دخیل نیستند، نیازی به نگرانی نیست. در طول مدت زمان کوتاه روند رشد طی می‌‌شود و دردها از بین خواهند رفت. در صورتی که دردهای ناحیه پا کودکان فقط از این عامل ناشی شوند، موقتی هستند و نیازی به موارد درمانی خاصی ندارند.

از نشانه‌های این دردها وجود درد در هر دو پا است. بنابراین دردهایی که در یک بخش و یک پا بروز پیدا می‌‌کنند نشانگر این است که آسیب‌هایی به آن‌ها وارد شده ، اما درد هر دوپا به ویژه در کشاله ران رشد را تداعی می‌‌کند.

 

بیشتر بخوانید :درمان آبله مرغان و پیشگیری از آن به کمک واکسیناسیون

بروز بیماری‌های عفونی از جمله آنفولانزا

بیماری آنفولانزا از جمله بیماری‌هایی محسوب می‌‌شود که ناشی از انتقال عفونت‌های ویروسی است. این عفونت‌ها به جسم بیماران از جمله کودکان حمله می‌‌کند. یکی از عارضه‌های ناشی از بیماری عفونی ویروسی دردهایی در ناحیه پا است. البته یکی از ویژگی مهم این دردها بروز آن‌ها در هر دو پا خواهد بود.

 

بیشتر بخوانید: درمان عفونت گوش کودکان؛ از تجویز آموکسی‌سیلین تا قطره گوش

انواع روش‌های درمان پا درد کودکان

 

درمان‌های خانگی برای درمان پا درد کودکان

همان‌طور که در بخش‌های قبلی به علل درد پا در کودکان اشاره کردیم، مشاهده می‌شود که در اغلب موارد این دردها ناشی از عوامل خطرناکی نیست. بنابراین می‌‌توان به راحتی با یکسری تکنیک‌ها به درمان پا درد کودکان به روش خانگی پرداخت. بهتر است که این تکنیک‌ها را یاد بگیرید و نسبت به انجام آن‌ها اقدام کنید. این تکنیک‌ها با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان می‌‌تواند تا حد زیادی به بهبود وضعیت کودکان کمک کند.

 

بیشتر بخوانید: علت عفونت گوش کودکان؛ پشت پرده چه خبر است؟

درمان پا درد کودکان با استفاده از حوله یا کمپرس‌های گرم

در گذشته مادران برای اینکه به کاهش دردهای عضلانی و ماهیچه‌های کودکان کمک کنند از حوله‌های داغ استفاده می‌‌کردند. به این شکل که حوله را با اتو یا با بخاری داغ کرده و زمانی که کمی از حرارت آن کاسته شد روی بخش دردناک قرار می‌‌دادند. این کار باعث می‌‌شد که عضلات از حالت انقباض خارج شده و دردها کاهش پیدا کنند.

اما این روزها ابزاری برای کمپرس تولید شده‌اند که می‌توانید از داروخانه‌های مختلف تهیه کنید. این ابزار کمپرس‌ نقش همان حوله‌های گرم را ایفا می‌‌کنند. ابزار کمپرس‌ محفظه‌هایی هستند که می‌‌توانید با قرار دادن آن‌ها در آب داغ و گذاشتن آن‌ها روی پا و عضلات دچار درد، دردهایتان را تا حد زیادی بهبود بخشید. همچنین استفاده از کیسه آب گرم هم می‌تواند کمک‌کننده باشد.

 

بیشتر بخوانید: شب ادراری کودکان و 6 دلیل اصلی این ماجرا

استفاده از انواع روغن‌های گیاهی

روغن بابونه و اسطوخودوس از جمله مواردی هستند که می‌‌توانید با ترکیب آن‌ها با آب داخل وان حمام به درمان پا درد کودکان کمک کنید. روغن‌هایی که نام برده شده دارای خواصی شگفت‌انگیزی در خصوص کاهش درد هستند که تا حد زیادی به بهبودی دردهای عضلانی کمک می‌‌کنند.

 

بیشتر بخوانید:آبله مرغان کودکان و بیش از 10 علامت تشخیص بیماری

به کار‌گیری تکنیک‌های ورزشی و یوگا

این تکنیک شاید برای کودکان قدری سخت باشد. زیرا تکالیفی است که احتمالا در برابر آن مقاومت نشان دهند. اما بهتر است که این نکته را در خاطر داشته باشید از جمله بهترین و ثمربخش‌ترین تکنیک‌ها در زمینه درمان درد پا کودکان هستند. بنابراین توصیه می‌‌شود در صورتی که شرایط مهیا است و کودکان با شما همکاری می‌‌کنند، این تکنیک‌ها را به آن‌ها آموزش دهید تا نتیجه‌ای درمانی برای‌شان حاصل کنند.

تمریناتی که زیر مجموعه این تکنیک قرار می‌‌گیرند حرکات کششی هستند. با ایجاد کشش در عضلات پا باعث می‌‌شوید که انقضابات از بین رفته و دردها کاهش پیدا کنند.

 

بیشتر بخوانید: عفونت گوش کودکان و علت عفونت گوش میانی، خارجی و داخلی کودکان

دارو برای درمان پا درد کودکان

یکی از روش‌هایی که در شرایط تا حدودی اظطراری و حاد به کار گرفته می‌‌شود، استفاده از انواع داروهای مسکن و ضد درد است. یعنی در مواردی که کودکان با شدت بیشتری دردهایی را تجربه می‌‌کنند می‌توان از داروها برای درمان پا درد کودکان سود برد. بنابراین بهتر است که برای سرعت بخشی به روند درمان از قرص‌های مسکن استفاده شود. در نتیجه می‌‌توانید امیدوار باشید که کودک‌تان آرام بگیرد تا سایر تکنیک‌های درمانی جدی‌تر به کار گرفته شود.

 

بیشتر بخوانید: سرخک در کودکان، زمان واکسیناسیون و تفاوتش با سرخجه

درمان پا درد کودکان با رژیم غذایی مناسب

مادران به‌راحتی می توانند که با تدارک برنامه غذایی مناسب شامل ویتامین B6 و D به روند درمان پا درد کودکان سرعت بخشند. استفاده از غذاهای دارای منیزیم نیز در این مورد موثر خواهد بود.

بنابراین مادرانی که این سوال برایشان مطرح است که آیا می توانند با تغذیه مناسب به کاهش دردهای پای کودک‌شان کمک کنند باید این نکته را در خاطر داشته باشند و با رعایت آن تا حد زیادی از نیاز کودکان‌شان به دارودرمانی می‌کاهند.

 

بیشتر بخوانید: علت بی خوابی نوزاد را برطرف و زندگی خود را زیباتر کنید!

عوارض احتمالی پا درد کودکان

کودکانی که به درد مبتلا هستند احتمالا با تورم نیز مواجه شوند|سیوطب

در مواردی شاید هر یک از عوامل زیر همراه با پا درد کودکان رخ دهد. بنابراین بهتر است که نسبت به بروز آن‌ها حساس باشید. متخصصان این نکته را یادآور می‌‌شوند به محض این که هر یک از موارد زیر همراه با پا درد کودکان ظاهر شدند در کوتاه‌ترین زمان پزشک مربوطه را در جریان روند بگذارید.

بیشتر بخوانید: پا درد، شناخت 16 دلیل و بررسی 10 روش درمان خانگی درد پا

عوامل خطری که نیاز به درمان پا درد کودکان به شکل سریع دارد:

  • تورم، ورم کردن و التهاب در ناحیه دردناک پا می‌تواند ناشی از عوامل نگران کننده‌ای باشد که باید نسبت به آن حساس باشید
  • دردهایی که در ابتدای روز و بعد از بیدار شدن از خواب نمایان می‌‌شوند: این دردها به شکل تدریجی رخ می‌دهد اما باعث می‌شود که کودک‌تان نتواند بخوابد. پس در صورتی که کودک‌تان از خواب بیدار شد و با بی‌تایی از دردهایش صحبت کرد نسبت به آن اهمال کاری نکنید
  • تب کردن، تب کردن کودکان که همزمان با دردپا ایجاد شود احتمالا نشانگر انتشار نوعی عفونت در بدن کودک باشد. بنابراین بهتر است که در این موارد حساسیت لازم را داشته باشید
  • قرمز شدن نواحی درگیر و دارای درد
  • لنگیدن پای دچار درد، در صورتی که لنگش در پای کودک مشاهده شود می‌تواند ناشی از بروز خطری جدی باشد. برای مثال شکستگی یا در رفتگی باعث لنگیدن پا می‌شود. بنابراین پیش از جدی شدن وضعیت پای کودک بهتر است که روند تشخیص و درمان به درستی انجام شود
  • بروز خستگی غیرعادی در کودکان بدون اینکه توجیهی برای آن ارائه شود
  • بروز رفتارهایی غیرعادی
  • حساسیت شدید کودکان نسبت به ماساژ‌هایی که خانواده‌ها به پای آن‌ها می‌‌دهند

 

بیشتر بخوانید: درمان سردرد کودکان با روش‌هایی فوق‌العاده

خاتمه

در این مقاله مهم‌ترین سوالاتی که مادران از متخصصان در خصوص درمان پا درد کودکان می‌‌پرسند را پاسخ گفتیم و نیز روش‌های درمانی ثمربخشی را به شما معرفی کردیم.

از توصیه‌های مهمی که در آخر به آن خواهیم پرداخت این است که حتما نسبت به این دردها حساس باشید و در صورت مواجهه با این دردها در کوتاه‌ترین زمان کودک‌تان را نزد پزشک ببرید. علیرغم تمامی بی خطری‌های این عارضه باز هم احتمال دارد که عواملی خطرناک زمینه‌ساز آن باشند. بنابراین به میزانی که روند تشخیص و درمان به هنگام انجام شود شانس موفقیت روند درمان پا درد کودکان افزایش خواهد یافت.

منبع
thepodiatrygroup.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا