عوارض طب سوزنی چیست؟ از خونریزی و درد تا عفونت و تهوع
عوارض طب سوزنی چیست شاید سوالی نباشد که بخواهید بپرسید. با این حال قرار است ما به این پرسش پاسخ بدهیم. مانند هر روش درمان سنتی دیگری، طب سنتی هم میتواند دارای عوارض باشد که شاید برای همه یکسان بروز نکند. با این وجود براساس تحقیقات بعمل آمده طب سوزنی که بخشی از طب سنتی چینی است ممکن است در برخی از افراد آسیبهایی را به همراه داشته باشد.
به عبارت دیگر انسداد یا اختلال در جریان انرژی حیاتی بدن میتواند باعث مشکلات سلامتی شود. متخصصان طب سوزنی سوزنهای نازکی را در نقاط خاصی در سراسر بدن فرو میکنند تا انرژی بدن را متعادل کنند، التیام بخشند و آرامش را تقویت کند ولی به هر حال عوارض از بین نمیرود. در این مقاله از سیوطب قصد داریم عوارض طب سوزنی را بررسی کنیم.
طب سوزنی و عوارضی که نمیدانستید
طب سوزنی برای درمان عارضههای مختلفی از جمله برخی از اختلالات سلامت روان، درد، شرایط التهابی، استرس و پوست استفاده میشود. با این حال، به خاطر داشته باشید که طب سوزنی نیز میتواند عوارض جانبی خفیف یا جدی داشته باشد و مانند هر درمان برخی افراد دچار عوارض شوند. عوارض جانبی این نوع درمان عبارتند از:
- سرگیجه
- عفونتها
- حالت تهوع
- بثورات پوستی
- واکنش آلرژیک
- کبودی اطراف ناحیه سوزنها
- درد و خونریزی ناشی از وارد کردن سوزن
علاوه بر اینها عوارض جانبی جدی دیگری مانند آسیب عروق خونی و عصبی، عوارض ناشی از شکستن سوزن در طول درمان، آسیب به اندام و آسیبهای مغزی و نخاعی وجود دارد که خیلی شایع نیست. با این وجود امکان بروز این عوارض در هنگام استفاده از طب سوزنی محتمل است.
هر چند بسیار کم احتمال به نظر میرسد ولی طب سوزنی در موارد نادر میتواند منجر به مرگ شود. به همین دلیل است که باید برای کاهش خطر عوارض جانبی طب سوزنی همیشه از متخصص و سوزنهای تمیز و یکبار مصرف کمک گرفت. عوارض طب سوزنی برای لاغری یا عوارض طب سوزنی برای دیسک کمر هم خارج از این موارد نیست. در واقع عوارض زمانی بروز میکند که طب سوزنی یا توسط متخصص انجام نشود یا سوزنها آلوده باشند یا فردی که طب سوزنی را دریافت میکند حساسیت بالایی نسبت به این درمان داشته باشد.
طب سوزنی چه بیماریهایی را درمان میکند؟
طب سوزنی یکی از قدیمیترین روشهای درمانی چینی است که در ادوار مختلف تاریخ به کمک کاهش آلام انسانهای آمده است. امروز از علم طب سوزنی در درمان یا تسکین بیماریهای مختلفی استفاده میشود. برخی از موارد کاربردی طب سوزنی عبارتند از:
- اضطراب
- درد کمر
- زانو درد
- ناباروری
- افسردگی
- بی خوابی
- درد آرتریت
- حالت تهوع
- ظاهر پوست
- درد طولانیمدت
- فشار خون نامنظم
- آرتریت التهاب مفصل
- گرفتگی سینوس یا بینی
- میگرن و سردردهای شدید
مدت زمان تاثیر طب سوزنی ؛ روی 20 دقیقه حساب کنید
قبل از انجام طب سوزنی متخصص طب سوزنی در مورد سابقه سلامتی شما خواهد پرسید و ممکن است حتی معاینه فیزیکی انجام دهد. در طول یک جلسه طب سوزنی، متخصص طب سوزنی؛ سوزنها را در نواحی خاصی از بدن قرار میدهد و ممکن است آنها را حدود 20 دقیقه همانجا بگذارد.
تکنیکهای دیگری مانند چرخاندن یا افزودن حرارت نیز ممکن است انجام شود. هنگام وارد کردن سوزن طب سوزنی ممکن است احساس سوزش، نیشگون گرفتن، درد یا کمیدرد داشته باشید. برخی از متخصصان طب سوزنی سوزن را پس از قرار دادن آن در بدن حرکت میدهند که میتواند باعث فشار اضافی شود.
بعد از طب سوزنی چه باید کرد؟
هدف اصلی انجام طب سوزنی تسکین درد و بهبود عوارض ظاهر شده در بدن است. به همین دلیل هم رعایت برخی نکات پس از انجام طب سوزنی برای اثرگذاری بیشتر مهم است. با محدود کردن کارهایی که به بروز استرس در شما باعث میشود میتوانید شروع کنید و بعد به سراغ سایر فعالیتها بروید. برخی از اقداماتی که باید از آن دوری کنید عبارتند از:
- ماساژ
- رفتن به سونا
- مصرف قهوه و الکل
- استفاده از کمپرس یخ
- ورزش و فعالیت بدنی شدید
بعد از طب سوزنی چی بخوریم ؛ میوه یا غذا؟
توصیه میشود پس از انجام طب سوزنی بیماران غذای سالم بخورند تا به دفع سموم از بدن کمک کنند. مواد غذایی، آجیل و میوههای دارای آنتی اکسیدان انتخاب خوبی هستند. برخی از این مواد غذایی شامل موارد زیر است:
- گیاهانی دارویی نظیر آویشن، ریحان و پونه کوهی
- کلم پیچ و کلم بروکلی
- گوجه فرنگی
- لوبیا قرمز
- چای سبز
- زردچوبه
- تمشک
- زنجبیل
- بلوبری
- اسفناج
- گردو
- کنگر
- فلفل
بعد از طب سوزنی نوشیدن قهوه یا چای توصیه نمیشود و بهتر است افراد بقیه روز را آب مصرف کنند تا به پاکسازی بیشتر بدن از سموم کمک کنند.
یادداشت پایانی؛ عوارض طب سوزنی چیست
طب سوزنی درمانی سنتی است که افراد زیادی از آن برای کاهش دردها و تسکین بدن خود استفاده میکنند. اما باید توجه داشت که استفاده از این روش درمانی هم شرایطی دارد. عدم رعایت این شرایط میتواند منجر به بروز عوارضی شود که درمان را نیمه کاره بگذارد. از عفونتها گرفته تا حالت تهوع و درد و خونریزی همگی عوارضی هستند که معمولا دیده نمیشوند اما باید قبل از درمان درباره شرایط اجرای طب سوزنی مطمئن شد.
سوالات متداول عوارض طب سوزنی چیست
هر چند وقت یک بار باید طب سوزنی انجام دهیم؟
دوره درمانی معمولا شامل یک یا دو مرتبه در هفته است. تعداد درمانها به شرایط و شدت عارضه بستگی دارد.
آیا انجام ماساژ بعد از طب سوزنی اشکالی ندارد؟
ماساژ درمانی پس از طب سوزنی بدن شما را در حالت آرامش بیشتری قرار میدهد و به کاهش تنش عضلانی کمک میکند. با این حال، از ماساژ درمانی خودداری کنید زیرا میتواند درد بیشتری ایجاد کند و اثرات طب سوزنی را از بین ببرد.
چه مدت بعد از طب سوزنی باید استراحت کرد؟
طب سوزنی یک اثر آرام بخش دارد. بلافاصله بعد از انجام میتوانید به فعالیت خود ادامه بدهید.