دسته بندی نشده

10 خواص کرفس برای بدن به این دلایل کرفس بخورید

فهرست محتوا نمایش

افراد زیادی از خواص کرفس در رژیم غذایی آگاهی دارند. اما اینکه فواید کرفس به صورت دقیق برای بدن چیست شاید برای همه واضح و روشن نباشد. به صورت کلی باید بگوییم که کرفس از خانواده هویچ و جعفری است که ساقه‌های فیبری بلند، سفت و سبزی دارد. از مهمترین ویژگی‌های کرفس می‌توانیم به آب فراوان، منبع عالی پتاسیم، آنتی اکسیدان‌های زیاد و فیبر بالا اشاره کنیم که به همین دلیل از آن در رژیم غذایی سالم و کاهش وزن استفاده می‌شود. زیرا خواص بسیار زیادی برای بدن به همراه دارد. برای آشنایی بیشتر با خواص کرفس در رژیم غذایی این مطلب از مجله سلامت سیوطب را بخوانید.

فواید کرفس برای بدن چیست؟ آشنایی با مواد تشکیل‌دهنده این گیاه

کرفس گیاهی سبز رنگ با ساقه‌های سفت و سبز است که در دسته‌های 8 تا 10 تایی رشد می‎کند. این سبزی طعم ملایم، خاکی و کمی فلفلی دارد و در آب میوه‌ها، سوپ، سالاد و برخی غذاها از آن استفاده می‌کنند. در هر 80 گرم از کرفس خام مواد زیر موجود است.

مواد موجود در 80 گرم کرفس

میزان مواد موجود

کالری

6 کالری یا 24 کیلوژول

پروتئین

0.4 گرم

چربی

0.2 گرم

کربوهیدرات

0.7 گرم

فیبر

1.2 گرم

پتاسیم

256 میلی‌گرم

البته باید اشاره کنیم که میزان زیادی از حجم کرفس را آب تشکیل می‌دهد و دارای مواد مغذی دیگری همچون کلسیم است. پس می‌توان گفت که کرفس از لحاظ رژیم غذایی بسیار کم کالری است و منبع خوبی برای تامین پتاسیم به شمار می‌رود.

5 نمونه از مهمترین خواص کرفس برای بدن؛ خواص کرفس برای زنان و مردان در رژیم غذایی

مهمترین خواص کرفس برای بدن شامل حمایت سیستم گوارش و خواص ضد التهابی است|سیوطب

با توجه به مواد موجود در کرفس باید بگوییم که مصرف این سبزی اثرات مفیدی بر بدن می‌گذارد. در ادامه با چندین خواص آب کرفس آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

1. کمک به سلامت قلب و حمایت از آن؛ بهترین خواص کرفس برای مردان که بیشتر دچار حمله قلبی می‌شوند

کرفس با محتوای آب بالایی که دارد، حاوی تعدادی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند کلسیم و پتاسیم نیز هست. این مواد برای سلامت قلب بسیار مهم هستند. از دیگر مواد موجود در کرفس می‌توانیم به فولات و ویتامین K اشاره کنیم که هر دو برای تشکیل گلبول‌های قرمز خون و لخته شدن آن نقش موثری دارند.

گفتنی است که کرفس منبع خوبی از ترکیبات گیاهی به نام فلاونوئیدهاست که اثرات ضد التهاب و محافظتی برای سیستم قلبی عروقی دارند. پس مصرف کرفس با مواد موجود در آن و میزان بالای فیبری که دارد برای قلب و محافظت از آن عالی است.

2. حمایت از عملکرد سیستم گوارش؛ مناسب برای افرادی که زخم معده یا یبوست دارند

در کرفس منابع بسیار مناسبی از فیبرهای محلول و نامحلول وجود دارد که به عملکرد دستگاه گوارش کمک می‌کنند. طبق مطالعه‌ای حیوانی در سال 2010 استفاده از عصاره کرفس به محافظت از مخاط گوارشی کمک می‌کند. به همین دلیل مصرف این سبزی خوشرنگ و مقوی از بدن در برابر زخم معده محافظت خواهد کرد.

3. خواص ضد التهابی کرفس به بدن کمک می‌کند؛ خواص کرفس برای استخوان و مفاصل

کرفس سرشار از ترکیبات گیاهی با خواص ضد التهابی است که امکان دارد برای افرادی که دچار شرایط التهابی هستند مفید باشد. به همین دلیل به افرادی که دچار آرتروز مزمن، بیماری‌های التهابی پوستی و مفصلی هستند توصیه می‌شود که در رژیم غذایی خود کرفس را جای دهند.

4. خواص کرفس برای لاغری؛ کمک به کاهش وزن با یک سبزی

کرفس کالری بسیار کمر، فیبر بالا و آب فراوانی دارد. به همین دلیل باعث افزایش احساس سیری در فرد و بهبود روند سیستم گوارش خواهد شد. احساس سیری برای مدت طولانی و عملکرد صحیح سیستم گوارش دو عامل بسیار مهم در رژیم کاهش وزن هستند. همچنین مصرف کرفس متابولیسم لیپید (چربی) را در بدن تنظیم می‌کند و همین امر به روند چربی سوزی کمک خواهد کرد.

5. کمک به بهبود حافظه با مصرف کرفس؛ جلوگیری از پیری زودرس

کمک به بهبود حافظه با مصرف کرفس|سیوطب

مطالعه حیوانی در سال 2017 نشان داده‌است که عصاره کرفس عملکرد شناختی مرتبط با پیری و افسردگی را بهبود می‌بخشد. در مطالعه دیگری که به فواید محافظت کننده عصبی عصاره کرفس پرداخته بود، نتایج مثبتی را در شرکت کنندگان مبتلا به زوال عقل و آلزایمر مشاهده شده‌است. به همین دلیل در رژیم غذایی خود کرفس را بگنجانید.

6. بهبود مدیریت قند خون با مصرف کرفس؛ این خاصیت ممکن جزو مضرات کرفس نیز باشد

کرفس با شاخص گلیسمی پایین (GI) و محتوای فیبر بالا، برای کسانی که نیاز به کنترل سطح قند خون خود دارند مفید است. همچنین مطالعات نشان می‌دهد که ممکن است مصرف کرفس در کاهش سطح گلوکز خون موثر باشد. از نگاه دیگر کاهش قند خون با مصرف کرفس برای افرادی که دچار قندخون پایین هستند مناسب نیست. قند پایین کرفس مانند تیغی دو لبه است که از طرفی قند خون بالا را بهبود می‌بخشد و از طرف دیگر برای افراد با قند پایین مناسب نیست. به همین دلیل افرادی که قند خون پایین دارند نباید در مصرف کرفس زیاده‌روی کنند.

7. خواص کرفس برای رحم زنان و سایر ارگان‌های بدن؛ این سبزی منبع عالی آنتی اکسیدان‌های مهم است

آنتی اکسیدان‌ها از سلول‌ها، رگ‌های خونی و اندام‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می‌کنند. کرفس حاوی ویتامین C، بتاکاروتن و فلاونوئیدهاست. حداقل 12 نوع ماده مغذی آنتی اکسیدانی دیگر در یک ساقه کرفس یافت می‌شود. همچنین منبع فوق‌العاده‌ای از مواد مغذی گیاهی است که التهاب در دستگاه گوارش، سلول‌ها، رگ‌های خونی و اندام‌ها را کاهش می‌دهند. به همین دلیل مصرف کرفس با آنتی اکسیدان‌های زیاد برای رحم حساس زنان، پوست و دیگر ارگان‌های بدن مفید است.

8. کرفس خاصیت قلیایی دارد که برای بدن ضروری است

با داشتن مواد معدنی مانند منیزیم، آهن و سدیم، کرفس می‌تواند اثر خنثی‌کننده‌ای روی غذاهای اسیدی داشته باشد. البته ناگفته نماند که این مواد معدنی برای عملکردهای مهم بدن ضروری هستند. پس اگر مشکل پزشکی خاصی مانند قند خون پایین ندارید، مصرف کرفس را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.

9. پیشگیری از سرطان با خوردن و استفاده از خواص کرفس

یکی از خواص کرفس پیشگیری از سرطان است|سیوطب

همان‌طور که اشاره شد کرفس آنتی اکسیدان‌های زیادی دارد که شامل فلاونوئیدها، ویتامین C، لونولارین و برگاپتن است. این آنتی اکسیدان‌ها با سایر آنتی اکسیدان‌های دیگر به جلوگیری از استرس اکسیداتیو که منجر به سرطان می‌شوند، کمک می‌کنند.

10. مدیریت فشار خون، عامل اصلی بیماری‌های قلبی با خواص آب کرفس

کرفس سرشار از ماده شیمیایی گیاهی به نام فتالید است. تصور می‌شود این ترکیب بافت‌های دیواره شریان‌ها را شل می‌کند تا جریان خون سالم را تقویت کند. این افزایش جریان خون ممکن است منجر به کاهش فشارخون شود. شرکت کنندگان در یک مطالعه که در آن از عصاره دانه کرفس استفاده شده بود، کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را تجربه کردند.

آیا کرفس برای همه بی خطر است؟ آب کرفس برای چه کسانی مضر است؟

برای بسیاری از افراد استفاده از کرفس در رژیم غذایی سالم، مفید خواهد بود. اما امکان دارد برخی از افراد به کرفس حساسیت داشته باشند. واکنش خفیف ممکن است شامل علائمی مانند خارش دهان یا زبان، عطسه یا آبریزش بینی باشد.

همچنین مهم است که توجه داشته باشید که کرفس سرشار از اگزالات است و احتمال دارد برای کسانی که سنگ کلیه یا بیماری‌های مرتبط با کلیه دارند مناسب نباشد. در صورت نگرانی یا داشتن مشکلات مربوط به سلامت کلیه، همیشه با پزشک عمومی خود مشورت کنید.

سوالات پرتکرار در مورد خواص کرفس

1. آب کرفس برای چه کسانی مضر است؟

مصرف آب کرفس برای افرادی که سنگ کلیه یا بیماری‌های کلیوی، قند خون پایین و حساسیت به کرفس دارند ممنوع است.

2. خواص کرفس برای کبد چیست؟

کرفس به دلیل داشتن منبع بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان‌های زیاد، فعالیت کبد را بهبود می‌بخشد.

3. خواص کرفس برای لاغری چیست؟

کرافس به دلیل فیبر بالا، کنترل چربی و قند خون، آب زیاد و خواص آنتی اکسیدانی خود روند چربی سوزی و کاهش وزن را تسریع می‌کند.

منبع
bbcgoodfood

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا