دانشکده پزشکیضربان

بررسی ورزش برای چاقی پایین تنه در مصاحبه با متخصص پزشکی ورزشی دانشگاه شهید بهشتی تهران

یک متخصص پزشکی ورزشی گفت: افرادی که در طول روز غذاهای زیادی مصرف می­‌کنند، اما ورزشی انجام نمی‌­دهند، فقط چربی بدن آن­ها بالا می‌­رود؛ یعنی افراد چاق می‌­شوند، اما این چاقی مناسب نیست.

دکتر شاهین صالحی پزشک متخصص پزشکی ورزشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار سایت سیوطب با اشاره به ورزش چاقی به خصوص ورزش چاقی پایین تنه اظهار کرد: افرادی که به دنبال ورزش چاقی هستند معمولا توصیه نخست ما به آن‌­ها، انجام ورزش‌های قدرتی است. این ورزش‌ها باید با وزنه انجام شوند و افراد باید میزان کالری مناسبی هم دریافت کنند.

وی با بیان اینکه از نظر علمی اگر فردی کمتر از 1600 کیلو کالری در روز دریافت کند، عملا عضله­‌سازی برای این فرد ممکن نخواهد بود، افزود: یکی از معیارهای اضافه وزن مناسب، چاق شدن با عضله است. افرادی که در طول روز غذاهای زیادی مصرف می‌کنند، اما ورزشی انجام نمی‌­دهند، فقط چربی بدن آن­ها بالا می رود؛ یعنی افراد چاق می­شوند، اما این چاقی مناسب نیست.

بیشتر بخوانید: ۷ ورزش چاقی پایین تنه؛ از اسکات و لانژ تا ددلیفت رومانیایی با دمبل و پرس پا

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در هر صورت اگر افراد با ورزش چاق شوند این نوع چاق شدن بسیار مناسب خواهد بود؛ چراکه شکل بدن را  عضله می­سازد و نه چربی. به همین دلیل افراد برای چاقی مناسب باید حتما به این موضوع توجه داشته باشند.

دکتر صالحی اضافه کرد: چاقی همراه با ورزش باعث می­‌شود که فرد سرشانه و بازوهای قوی داشته باشد و شکم وی هم به شکل خاص بزرگ نشود. ورزش­هایی که برای این مورد مطرح است معمولا ورزش با وزنه، دمبل زدن، استفاده از کش­‌های تراباند و سایر ورزش­‌هایی است که قدرت عضلات را بالا می‌­برد و در کنار آن هایپرتروفی می‌­دهد. در واقع فرد باید برای این نوع ورزش‌­ها با توجه به سن، هدف، اضافه وزن و بیماری‌های زمینه­‌ای برنامه­‌ریزی مناسبی انجام دهد.

بیشتر بخوانید: ۱۰ ورزش چاقی باسن؛ از لانژ و اسکات تا لیفت باسن

وی در مورد این سوال که افراد با خوردن دارو هم می‌­توانند چاقی مناسب داشته باشند یا خیر، توضیح داد: عوارض خوردن بعضی از داروها افزایش وزن است، اما متاسفانه داروهای شایع برای چاقی، داروهایی استروئیدی هستند که باعث پوکی استخوان، افزایش قند خون و تجمع آب می‌­شوند و عوارض جبران ناپذیری برای استخوان­‌ها خواهند داشت. حتی ممکن است افراد را به دیگر بیماری­‌ها مبتلا کنند. به همین دلیل چاقی که با خوردن دارو همراه باشد را به هیچ عنوان توصیه نمی­‌کنیم.

این متخصص پزشکی ورزشی ادامه داد: البته خوردن مکمل­‌های ورزشی که مواد آن­ها از پروتئین و ویتامین ساخته شده باشد، بحث‌شان از داروها جدا است.

بیشتر بخوانید: ورزش برای چاقی | ۱۰ حرکت فوق‌العاده برای افزایش وزن

صالحی در مورد این سوال که اسکوات یا شنای سوئدی پایین تنه را چاق می­‌کند یا خیر، گفت: هر ورزشی که بخواهد یک ناحیه عضلانی خاصی از بدن را افزایش دهد باعث ایجاد هایپرتروفی عضلانی می­‌شود و حجم را افزایش می­‌دهد.

وی در مورد گلوتامین گفت:  گلوتامین نوعی مکمل اسید آمینه است که ورزشکاران برای ریکاوری از ورزش و بهبود سریع­‌تر آسیب­‌دیدگی استفاده می‌‍کنند، اما این نوع مکمل در گروه A قرار ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا