بیماریبیماری های مفصلی

انواع کمر درد و نشانه‌های آن + دانسته‌هایی حیاتی در مورد کمردرد

فهرست محتوا نمایش

انواع کمردرد بسیار متنوع است و هر کدام علائم و درد خاصی را در کمر فرد به وجود می‌آورد. ستون فقرات، یک ساختار مهندسی شده است. در این قسمت از بدن استخوان‌ها، مفاصل، اعصاب، رباط‌ها و ماهیچه‌ها به یکدیگر متصل بوده و با هم کار می‌کنند. نتیجه این همکاری حمایت، قدرت و انعطاف‌پذیری را به وجود می‌آورد. با این حال این ساختار پیچیده مستعد آسیب و درد است. برای شناخت این آسیب‌ها باید درباره انواع کمردرد و نشانه ‌های آن بیشتر دانست.

با دانستن علت کمردرد در زنان و مردان و علائم این بیماری، می‌توان تشخیص درستی داشت و در نهایت درمان کمردرد را در برنامه خود قرار داد. در این مطلب از مجله پزشکی سیوطب به معرفی انواع کمردرد، علل، علائم، عوارض، درمان و همچنین راه‌های پیشگیری از دردهای کمر خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

کمر و ستون فقرات

کمر از وزن بالاتنه پشتیبانی می‌کند و قابلیت حرکات روزمره مانند خم شدن و پیچاندن را فراهم می‌آورد. ماهیچه‌های کمر مسئول خم شدن و چرخاندن مفصل ران در حین راه رفتن و همچنین حمایت از ستون فقرات هستند. اعصاب در ناحیه کمر باعث انتقال احساس به ماهیچه‌های لگن، ساق پا و پا می‌شوند.

بیشتر کمردردهای حاد ناشی از آسیب به عضلات، رباط‌ها، مفاصل یا دیسک‌ها هستند. بدن همچنین با ایجاد یک واکنش التهابی به آسیب، واکنش نشان می‌دهد. در حالی که به نظر می‌رسد التهاب جزئی فقط باعث درد شدید می‌شود.

همپوشانی قابل توجهی از تامین عصبی میان بسیاری از دیسک‌ها، ماهیچه‌ها، رباط‌ها و سایر ساختارهای ستون فقرات وجود دارد. به همین دلیل برای مغز دشوار است که درک دقیقی از علت درد داشته باشد.

مثلا یک دیسک کمر تحلیل رفته یا پاره شده می‌تواند مانند یک عضله کشیده احساس شود. هر دو آن‌ها باعث ایجاد التهاب و اسپاسم دردناک عضلانی در یک ناحیه می‌شوند. ماهیچه‌ها و رباط‌ها به سرعت بهبود می یابند، در حالی که دیسک پاره شده ممکن است به همین شکل باقی بماند. جالب است که بدانید دوره زمانی درد به تعیین علت کمک می‌کند. پس شناخت انواع کمردرد و علائم آن باید با دقت بسیار انجام شود.

بیشتر بخوانید: معرفی فیزیوتراپی کمر، روشی فوق‌العاده برای درمان کمردرد

 

انواع کمردرد بر حسب مدت زمان درد

علائم کمردرد معمولا با نوع شروع و مدت زمان شرح داده می‌شود. این انواع عبارتند از:

کمردرد حاد

این نوع درد معمولا ناگهانی ایجاد شده و چند روز یا چند هفته طول می‌کشد و واکنش طبیعی بدن در برابر آسیب یا آسیب بافتی محسوب می‌شود. با بهبودی بدن، درد به تدریج کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل حرکات فیزیوتراپی برای کمر+عکس و فیلم

کمردرد بین حاد و مزمن

بین شش هفته تا سه ماه طول می‌کشد، این نوع درد معمولا ماهیتی مکانیکی دارد (مانند کشیدگی عضلات یا درد مفاصل) اما طولانی مدت است. در این مرحله، ممکن است یک تمرین پزشکی در نظر گرفته شود. این عملکرد در صورتی که درد شدید باشد و توانایی فرد را برای مشارکت در فعالیت‌های روزانه، خوابیدن و کار محدود کند، توصیه می‌شود.

کمردرد مزمن

معمولا به عنوان دردی در ناحیه کمر که بیش از سه ماه طول می‌کشد تعریف می‌شود. این نوع درد شدید است و به درمان‌های اولیه پاسخ نمی‌دهد. برای تعیین منبع دقیق چنین دردی نیاز به یک معاینه پزشکی کامل وجود دارد.

بیشتر بخوانید: عمل جراحی دیسک کمر | تمامی روش‌ها و تکنیک‌ها

انواع کمردرد بر حسب شدت درد

روش‌های زیادی برای دسته بندی کمردرد وجود دارد. اما دو نوع رایج آن به شکل زیر مطرح می‌شوند:

1.    درد مکانیکی

درد مکانیکی عمدتا شایع‌ترین علت درد در ناحیه کمر بوده که در درجه اول درد ناشی از ماهیچه‌ها، رباط‌ها، مفاصل یا استخوان‌های داخل و اطراف ستون فقرات است. این نوع درد معمولا در ناحیه کمر، باسن و گاهی بالای ساق پا حس خواهد شد. درد مکانیکی اصولا تحت تاثیر بارگذاری ستون فقرات قرار می‌گیرد و ممکن است بر اساس حرکت (جلو/عقب/پیچش)، فعالیت، ایستادن، نشستن یا استراحت متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: علائم دیسک کمر | نشانه‌هایی که با دیدن آن‌ها باید دنبال راه حل باشید

2.    درد رادیکولار

اگر ریشه عصب نخاعی دچار ضربه یا ملتهب شود، می‌تواند این نوع درد را ایجاد کند. درد رادیکولار ممکن است از الگوی ریشه عصبی یا درماتوم به سمت باسن یا ساق پا حرکت کند. احساس خاص آن درد شدید، الکتریکی و سوزاننده است و می‌تواند با بی‌حسی یا ضعف (سیاتیک) همراه باشد. معمولا فقط در یک طرف بدن احساس می‌شود.

بسیاری از منابع دیگر درد وجود دارد، از جمله درد میلوپاتیک، درد نوروپاتیک، بدشکلی، تومورها، عفونت‌ها، درد ناشی از شرایط التهابی (مانند آرتریت روماتوئید یا اسپوندیلیت انکیلوزان) و درد ناشی از قسمت دیگری از بدن که در قسمت پایین کمر (مانند سنگ کلیه یا کولیت اولسروز) ظاهر می‌شوند.

همچنین ممکن است کمردرد بدون علت قطعی ایجاد شود. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، تمرکز اصلی بر درمان علائم (به جای علت علائم) و سلامت کلی بیمار است.

برای کمردردهای حاد و مزمن، تشخیص کامل مهم است تا زمینه را برای درمان و توانبخشی مناسب ایجاد کند. درمان کمردرد احتمال وقوع مجدد آن را کاهش می‌دهد و به جلوگیری از ایجاد کمردرد مزمن کمک می‌کند.

انواع کمردرد بر حسب چگونگی درد

شناسایی و توصیف علائم می‌تواند به تشخیص دقیق‌تر و برنامه درمانی موثرتر کمک کند. برای همین در ادامه  به چگونگی شناخت انواع کمردرد و نشانه‌ها اشاره می‌کنیم. کمردرد معمولا با ترکیبی از علائم زیر مشخص می‌شود:

بیشتر بخوانید: چرا پارگی دیسک کمر عارضه‌ای وحشتناک نیست؟

·       درد کسل کننده و دردناک

دردی که در قسمت پایین کمر باقی می‌ماند و معمولا به عنوان سوزش و درد توصیف می‌شود. این نوع درد می‌تواند با اسپاسم خفیف یا شدید عضلات، محدودیت حرکتی و درد در ناحیه لگن همراه باشد.

بیشتر بخوانید: ماساژ کمر و 5 تکنیک اجرایی برای تسکین درد عضلات پشت

·       دردی که به باسن و پاها منتقل می‌شود

گاهی اوقات کمردرد شامل احساس تیر کشیدن، سوزش، سوزن سوزن شدن یا بی‌حسی است که از ران‌ها به سمت پایین و ساق پا حرکت می‌کند. به این‌گونه از دردها سیاتیک نیز گفته می‌شود. سیاتیک در اثر تحریک عصب سیاتیک ایجاد شده و معمولا فقط در یک طرف بدن احساس خواهد شد.

بیشتر بخوانید : سیر تا پیاز عمل جراحی برای تنگی کانال نخاعی و چگونگی آن

·       دردی که پس از نشستن طولانی مدت بدتر می‌شود

نشستن به دیسک‌ها فشار می‌آورد و باعث می‌شود که کمردرد بعد از نشستن طولانی مدت تشدید شود. راه رفتن و کشش می‌تواند درد کمر را به سرعت تسکین دهد، اما بازگشت به حالت نشسته ممکن است باعث بازگشت علائم شود.

·       دردی که هنگام تغییر موقعیت بهتر احساس می‌شود

بسته به علت زمینه‌ای درد، برخی از موقعیت‌های قرارگیری بدن راحت‌تر از بقیه هستند. به عنوان مثال با تنگی کانال نخاعی راه رفتن معمولی ممکن است دشوار و دردناک باشد، اما متمایل شدن به جلو شاید درد را کاهش دهد. نحوه تغییر علائم با تغییر وضعیت، می‌تواند به شناسایی منبع درد کمک کند.

بیشتر بخوانید: ورزش دیسک کمر جایگزین جراحی است؟

·       دردی که بعد از بیدار شدن شدید است و بعد از حرکت بهتر می‌شود

بسیاری از افرادی که کمردرد را تجربه می‌کنند، علائمی را گزارش می‌دهند که در صبح بدتر است. با این حال پس از بلند شدن و حرکت کردن، علائم برطرف می‌شوند. درد در صبح به دلیل سفتی ناشی از استراحت طولانی مدت، کاهش جریان خون در هنگام خواب و احتمالا کیفیت تشک و بالش‌های استفاده شده است. در این نوع کمردردی که با استراحت بدتر می شود، تحرک بسیار کمک کننده خواهد بود.

البته حالت‌های دیگری نیز وجود دارد که افراد در آن‌ها کمردرد را تجربه می‌کنند. کمردرد در سطح فردی متفاوت است و عوامل زیادی بر تجربه درد تاثیر می‌گذارد، از جمله سلامت روحی و روانی، استرس مالی یا سطح ورزش و فعالیت.

همین الان با خبر شو: تیلاکس پرو | تاثیر کمربند فراصوت تیلاکس بر روی انواع کمر درد

·       دردی که با گذشت زمان به آرامی ایجاد می‌شود

علائم ناشی از حرکات مکرر یا موقعیت‌های تحریک کننده استرس به آرامی ظاهر می‌شوند و به تدریج بدتر خواهند شد. درد ممکن است بعد از فعالیت‌های خاص یا در پایان یک روز طولانی ایجاد و امکان دارد مانند یک درد مداوم احساس شود.

دردی که می‌آید و می‌رود، اما با گذشت زمان بدتر می‌شود

کمردرد ناشی از بیماری دژنراتیو دیسک را می‌توان خاموش و روشن کرد، اما شدت درد در یک دوره طولانی مدت به تدریج شدیدتر می‌شود.

·       درد فوری پس از آسیب

حرکات ناگهانی یا تکان دهنده می‌تواند به ستون فقرات و ماهیچه‌های حمایتی آن آسیب برساند و باعث درد فوری و حاد شود.

·       درد تاخیری پس از آسیب

گاهی اوقات علائم چند ساعت یا چند روز پس از تصادف یا آسیب ظاهر یا بدتر می‌شوند. درد تاخیری عموما به عنوان عارضه جانبی فرایندهای طبیعی بهبود ماهیچه‌ها در نظر گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: 10ورزش گودی کمر؛ با ورزش قوس غیرطبیعی کمر را رفع کنید

·       علائم کمردرد بر اساس محل

بزرگ‌ترین مهره‌های بدن در ستون فقرات کمری یافت می‌شوند و بیشتر وزن بالای بدن را تحمل می‌کنند. این مهره‌ها بسیار مستعد انحطاط و آسیب هستند و آسیب در یک سطح نخاعی می‌تواند مجموعه خاصی از علائم را ایجاد کند.

مهره‌های L3-L4

ریشه عصبی L3-L4 احتمالا باعث ایجاد درد در قسمت جلوی ران می‌شود که شامل بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن است. درد یا علائم عصبی ممکن است به جلوی زانو، ساق پا و پا نیز سرایت کند، هرچند که این اتفاق کمتر دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: 6ورزش قوز کمر یا هایپرکیفوز؛ آیا انحنای کمر درمان شدنی است؟

مهره‌های L4-L5

درد از قسمت L4-L5 معمولا به صورت درد سیاتیک در پشت ران ظاهر می‌شود و احتمالا دردی که به ساق پا می‌رسد، همراه با کمردرد محوری است.

مهره‌های L5-S1

در جایی که پایه ستون فقرات به استخوان خاجی متصل می‌شود، دو مفصل وجود دارد که پشتیبانی و انعطاف‌پذیری را ایجاد می‌کنند. یکی مفصل لومبوساکرال است که به باسن اجازه می‌دهد به طرفی بچرخد و دیگری مفصل ساکروایلیاک است که دارای تحرک محدودی است و عمدتا ضربه انتقالی از قسمت بالای بدن به قسمت پایین بدن را جذب می‌کند.

درد قسمت L5-S1 عموما ناشی از مشکلات این مفاصل یا ریشه عصبی فشرده است. مشکلات مربوط به بخش L5-S1 معمولا باعث سیاتیک می‌شود.

ریشه‌های مختلف عصبی بسته به ساختارهای پشت آسیب دیده تحریک می‌شوند و با اشاره به نواحی خاصی از درد رادیکولار می‌توان به تشخیص دقیق‌تر منبع کمردرد کمک کرد.

بیشتر بخوانید: دلایل کمردرد در مردان بعد از ارضا شدن

انواع کمردردی که نیاز به توجه فوری دارند

گاهی اوقات کمردرد می‌تواند نشان دهنده یک بیماری جدی زمینه‌ای باشد. با پیدایش کمردرد در مردان و زنان و مشاهده هر یک از علائم زیر توصیه می‌شود که فورا به دنبال مراقبت پزشکی باشند.

  • از دست دادن کنترل مثانه و روده
  • کاهش وزن اخیر ناشی از تغییر شیوه زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش نباشد
  • تب و لرز
  • درد شدید و بی‌وقفه در ناحیه شکم

علاوه بر این به افرادی که علائم درد را پس از یک ضربه بزرگ (مانند تصادف رانندگی) تجربه می‌کنند، توصیه می‌شود که به پزشک مراجعه کنند. اگر کمردرد با فعالیت‌های روزمره، تحرک و خواب تداخل داشته باشد، باید به دنبال مراقبت‌های پزشکی بود.

بیشتر بخوانید: درمان تنگی کانال نخاعی با روش‌های جراحی یا ورزشی و کم خطر

علائم کمردرد | سیوطب

علل انواع کمردرد و نشانه‌ها

بیشتر اوقات، مشکلات مکانیکی و آسیب‌های بافت نرم علت کمردرد هستند. این آسیب‌ها می‌تواند شامل آسیب به دیسک‌های بین مهره‌ای، فشردن ریشه‌های عصبی و حرکت نادرست مفاصل ستون فقرات باشند. شایع‌ترین علت درد در ناحیه کمر، پارگی یا کشیدگی عضله یا رباط است.

بیشتر بخوانید: درمان دیسک کمر با 5 درمان گیاهی،8 درمان غیرجراحی،3روش تکمیلی

·       علل کمردرد مزمن

درد، زمانی مزمن تلقی می‌شود که بیش از سه ماه طول بکشد و از روند طبیعی بهبود بدن فراتر رود. درد مزمن در ناحیه کمر اغلب شامل مشکل دیسک، مشکل مفصلی یا ریشه عصبی تحریک شده می‌شود. علل شایع آن به شرح زیر است:

فتق دیسک کمر

مرکز ژله‌مانند دیسک کمر می‌تواند لایه سخت خارجی را بشکند و ریشه عصبی مجاور را تحریک کند. آن قسمت دیسک که دچار فتق شده، مملو از پروتئین‌هایی است که با رسیدن به ریشه عصبی باعث التهاب شده و همچنین فشرده‌سازی عصب نیز باعث درد ریشه عصبی می‌شود. دیواره دیسک نیز به میزان زیادی توسط فیبرهای عصبی تامین می‌شود و پارگی از طریق دیواره می‌تواند باعث درد شدید شود.

بیشتر بخوانید: انواع کمربند طبی دیسک کمر و ویژگی‌های خاص هر کمربند

بیماری دژنراتیو دیسک

در هنگام تولد، دیسک‌های بین مهره‌ای پر از آب هستند و در سالم‌ترین حالت خود قرار دارند. با افزایش سن  و گذر زمان، دیسک‌ها هیدراتاسیون خود را از دست داده و از بین می‌روند. همان‌طور که دیسک هیدراتاسیون خود را از دست می‌دهد، نمی‌تواند در برابر نیروها نیز مقاومت کند. در نتیجه نیرویی را به دیسک منتقل می‌کند که ممکن است باعث ایجاد درد یا ضعف شود که در نهایت منجر به فتق خواهد شد. دیسک همچنین می‌تواند سقوط کرده و باعث تنگی کانال نخاعی شود.

اختلال عملکرد مفصل ستون فقرات

پشت هر دیسک در هر بخش حرکتی در ستون فقرات کمری، دو مفصل وجود دارد. این مفاصل دارای غضروف بین استخوان‌ها هستند و توسط یک رباط کپسولی احاطه شده‌اند که به شدت توسط اعصاب همراهی می‌شوند. این مفاصل می‌توانند خود به خود یا همراه با درد دیسک دردناک باشند.

بیشتر بخوانید: درد سمت چپ کمر مردان، مشکلی که شاید شما را هم درگیر کند

اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک

مفصل ساکروایلیاک استخوان خاجی را در قسمت پایین ستون فقرات به هر طرف لگن متصل می‌کند. این یک مفصل قوی و کم حرکت است که عمدتا نقش جاذب ضربه و تنش بین بالاتنه و پایین تنه را بازی می‌کند. مفصل ساکروایلیاک در صورت ملتهب شدن (ساکروایلیت) یا حرکت زیاد یا خیلی کم می‌تواند دردناک شود.

تنگی کانال نخاعی

این وضعیت از طریق تنگ شدن کانال نخاعی که ریشه‌های عصبی در آن قرار دارند باعث درد می‌شود. تنگی کانال نخاعی ممکن است مرکزی، محیطی یا هر دو باشد و می‌تواند در یک یا چند سطح در قسمت پایین کمر اتفاق بیفتد.

بیشتر بخوانید : کمربند طبی، پیشنهادی برای کاهش کمردرد

اسپوندیلولیستزیس

این حالت زمانی رخ می‌دهد که یک مهره از روی مهره مجاور می‌لغزد. پنج نوع اسپوندیلولیستزی وجود دارد. اما رایج‌ترین آن‌ها ناشی از نقص یا شکستگی (بین مفاصل فاست) یا بی‌ثباتی مکانیکی مفاصل فاست (دژنراتیو) است. درد می‌تواند ناشی از بی‌ثباتی (پشت) یا فشردگی اعصاب (پا) باشد.

بیشتر بخوانید: عوارض فیزیوتراپی کمر | مواردی که بهتر است قبل از فیزیوتراپی کمر آن‌ها را بپذیرید

آرتروز

این وضعیت ناشی از ساییدگی دیسک و مفاصل است. آرتروز باعث درد، التهاب، بی‌ثباتی و تنگی کانال نخاعی به میزان متغیر می‌شود. این بیماری می‌تواند در یک یا چند سطح از ستون فقرات تحتانی رخ دهد. آرتروز نخاعی با افزایش سن همراه بوده و به آرامی پیشرونده است. همچنین از آن به عنوان اسپوندیلوز یا بیماری دژنراتیو مفصل یاد می‌شود.

تغییر شکل

انحنای ستون فقرات می‌تواند شامل اسکولیوز یا کیفوز باشد. اگر این ناهنجاری منجر به خرابی دیسک‌ها، مفاصل ستون فقرات، مفاصل ساکروایلیاک یا تنگی کانال نخاعی شود، ممکن است با درد کمر همراه باشد.

بیشتر بخوانید: ورزش برای تنگی کانال نخاعی، به راحتی آب خوردن

ضربه

شکستگی یا دررفتگی حاد ستون فقرات ممکن است منجر به درد شود. کمردردی که پس از ضربه، مانند تصادف وسیله نقلیه موتوری یا زمین خوردن ایجاد می‌شود، باید از نظر پزشکی مورد ارزیابی قرار گیرد.

شکستگی فشاری

شکستگی که در مهره استوانه‌ای ایجاد می‌شود، باعث می‌شود تا استخوان در خود فرو رود. این اتفاق می‌تواند موجب درد ناگهانی شود. این نوع شکستگی بیشتر به دلیل ضعف استخوان‌ها مانند پوکی استخوان شایع است و اصولا در افراد مسن رخ می‌دهد.

بیشتر بخوانید: درمان خانگی کمردرد زنان و رمز و رازهای آن را یاد بگیرید

  • کشیدگی عضلات و پیچ خوردگی رباط‌ها

پیچ خوردگی یا کشیدگی کمر می‌تواند به طور ناگهانی اتفاق بیفتد یا به مرور زمان در اثر حرکات مکرر ایجاد شود. کشیدگی زمانی رخ می‌دهد که ماهیچه‌ای بیش از حد کشیده و پاره شده و به خود ماهیچه آسیب برساند.

پیچ خوردگی نیز زمانی اتفاق می‌افتد که کشیدگی و پارگی بیش از حد بر رباط‌ها تاثیر گذاشته و استخوان‌ها را به هم متصل ‌کند. برای اهداف درمانی، مهم نیست که ماهیچه یا رباط آسیب دیده است، زیرا علائم و روش درمان یکسان است.

علل شایع پیچ خوردگی و کشیدگی عبارتند از:

  • بلند کردن یک جسم سنگین یا پیچاندن ستون فقرات هنگام بلند کردن
  • حرکات ناگهانی که فشار زیادی را بر کمر وارد می‌کند، مانند زمین خوردن
  • وضعیت بد در زمان طولانی
  • آسیب‌های ورزشی به ویژه در ورزش‌هایی که شامل پیچ خوردن یا ضربه می‌شوند

در حالی که پیچ‌خوردگی و کشیدگی‌ها جدی به نظر نمی‌رسند و معمولا باعث درد طولانی مدت نمی‌شوند، درد حاد می‌تواند بسیار شدید و آزاردهنده باشد.

توجه به این نکته ضروری است که وجود یک یا چند مورد از این شرایط لزوما به این معنا نیست که فرد درد دارد. به عنوان مثال آرتروز یا بیماری دژنراتیو دیسک ممکن است در یک مطالعه تصویربرداری ظاهر شود، اما امکان دارد فرد دردی گزارش نکرده باشد.

علل کمتر شایع انواع کمردرد و نشانه‌ها

این دردها از انواع کمردرد در مردان و زنان هستند که بسیار کمتر دیده می‌شوند. اما بهتر است اطلاعات مناسبی درباره آن‌ها داشته باشیم.

عفونت نخاعی

این مشکل با نام استئومیلیت نیز شناخته می‌شود. عفونت نخاعی نادر است اما می‌تواند باعث درد شدید شود و در صورت عدم درمان، تهدید کننده زندگی است. این مورد شاید ناشی از روش‌های جراحی، تزریق یا پخش شدن در جریان خون باشد. بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی بدن مستعد ابتلا به عفونت در ستون فقرات هستند.

تومور

بیشتر تومورهای نخاعی از قسمت دیگر بدن شروع شده و به ستون فقرات متاستاز می‌دهند. شایع‌ترین تومورهایی که به ستون فقرات سرایت می‌کنند شامل سرطان در سینه، پروستات، کلیه، تیروئید یا ریه خواهند بود. هرگونه انواع کمردرد و نشانه‌ها جدید آن در بیمار مبتلا به تشخیص سرطان باید از نظر متاستاز نخاعی احتمالی مورد ارزیابی قرار گیرد.

بیماری خودایمنی

کمردرد یک علامت احتمالی مرتبط با شرایط خودایمنی است، مانند اسپوندیلیت آنکیلوزان، آرتریت روماتوئید، لوپوس، بیماری کرون، فیبرومیالژیا و….

این لیست، انواع کمردرد و نشانه‌ها را شامل می‌شود، اما دلایل بسیار دیگری مثل کمردرد در بارداری و یا انواع کمردرد عصبی نیز وجود دارد. یافتن درمان بهینه برای کمردرد بستگی به دریافت تشخیص بالینی صحیح داشته که علت اصلی علائم بیمار را مشخص می‌کند.

کمردرد ممکن است به علت یک آسیب شدید شروع شده و مزمن شود. مدیریت مناسب درد در مراحل اولیه باید به محدود کردن علائم در زمان و شدت کمک کند. شناسایی علائم و تشخیص بیماری که علت اصلی درد را مشخص می‌کند، اولین قدم برای دستیابی به تسکین موثر درد است.

یادداشت پایانی درباره انواع کمردرد در زنان و مردان

در این مقاله بررسی انواع کمردرد و نشانه‌های آن را به صورت کامل انجام داده‌ایم. این بررسی آگاهی خوبی درباره انواع کمردرد در مردان و زنان ارائه می‌کند و به شما در فهمیدن علت کمردرد ناگهانی کمک خواهد کرد. همچنین افراد می‌توانند با مقایسه دردهای خود با مطالب گفته شده، تصمیم درست‌تری برای مراجعه به پزشک بگیرند. اما باید توجه داشته باشید که اقدام به درمان خودسرانه برای جلوگیری یا درمان کمردرد به هیچ‌وجه صحیح نیست.

منبع
webmd

8 دیدگاه

    1. بله . خواب رفتن و گز گز کردن پا می تواند نشانه کمردرد باشد ولی الزاما نشانه مشکل کمر نیست

  1. بد نشستن رو صندلی به مدت طولانی مخصوصا برای مایی که کارمند هستیم و خیلی فرصت قدم زدن و یا بلند شدن از پشت میزمون روم نداریم یکی از علت های شایع کمر درد شده و راه چاره ای هم براش نیست
    حداقل تو ادارات دولتی و تو ایران نمیشه گفت بلند شید و ورزش کنید و …
    موفق باشید.

  2. سلام من چند روز پیش از میله بارفیکس در حالتی که پاهام افقی بود افتادم الان ناحیه لگنم خوبه ولی بالای لگن احتمالا مفصل لومبوساکرال در حالت استراحت با دست فشار میدم درد میگیره وقتی هم سرپا می ایستم و کار انجام میدم درد میگیره دستمو تکیه گاه میکنم روی این قسمت قرار میدم دردش کم میشه به نظرتون از کوفتگیه یا فتق دیسک دارم یا چیز مهمی نیست ؟

    1. یک مدت کوتاهی استفاده کنید اما اگر بهبود پیدا نکرد به پزشک مراجعه کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا