ورزشورزش درمانی

ورزش دیسک کمر جایگزین جراحی است؟

ورزش دیسک کمر شاید در نگاه اول اتفاقی نادر به نظر برسد. اما امروزه یکی از بیماری‌هایی که در بین زنان و مردان مخصوصا افراد مسن بیشتر دیده می‌شود درد کمر است.

درد کمر علت‌های زیادی دارد که شایع‌ترین آن‌ها دیسک کمر است. این گونه عارضه‌های ایجاد شده در بیشتر موارد با عمل جراحی قابل درمان بوده، اما پزشکان به دلیل سختی و هزینه‌های بالای عمل جراحی، به بیماران راه‌های دیگری برای تسکین درد پیشنهاد می‌کنند.

در ادامه می‌خواهیم روش‌های انجام ورزش دیسک کمر، آب‌درمانی، شنا درمانی، استراحت مناسب و… برای شما بیان کنیم.

بیشتر بخوانید: 6ورزش قوز کمر یا هایپرکیفوز؛ آیا انحنای کمر درمان شدنی است؟

دیسک کمر چگونه ایجاد می‌شود؟

ستون فقرات در موجودات و به‌ویژه انسان‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده که از تعدادی قطعات استخوانی تشکیل می‌شود. به این قطعات استخوانی، تنه مهره گفته می‌شود. ما بین هر کدام از این تنه‌ها یا به اصطلاح مهره‌ها (برای اتصال و حرکت راحت‌تر) دیسک قرار دارد.

هر دیسک شامل یک لایه سخت و یک لایه ژلاتینی است. این که این دیسک یا ستون مهره‌ها چطور صدمه ببیند علت‌های مختلفی دارد. در زیر برخی از این علت‌ها نام برده شده‌است.

  • ضربه‌های شدید به ناحیه کمر در اثر افتادن، تصادف، حرکت‎های ورزشی سنگین و…
  • سبک نادرست زندگی
  • افزایش سن

بیشتر بخوانید: درمان کمردرد چیست؟ روش های معالجه درد کمر

علائم رایج دیسک کمر

دیسک کمر یکی از بیماری‌های دردناک است که چند روز تا چند هفته می‌تواند شخص را درگیر خود کند. در بیشتر مواقع با استراحت می‌توان باعث کاهش درد در ناحیه کمر و پاها شد. این درد در بسیاری از موارد بدون نیاز به مراجعه و دخالت پزشک رفع خواهد شد.

توجه داشته باشید که میزان درد در اشخاص مختلف با توجه به نوع عارضه‌ای که در دیسک به وجود آماده متفاوت است. به‌عنوان مثال این علائم می‌توانند از درد با شدت متوسط در ناحیه کمر و باسن تا ایجاد بی‌حسی و ضعف در پاها باشد.

بیشتر بخوانید: معرفی فیزیوتراپی کمر، روشی فوق‌العاده برای درمان کمردرد

از علائم دیگر دیسک کمر می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • درد در قسمت پا‌ها (یا حتی یک پا) که معمولا در امتداد عصب سیاتیک است
  • دردهای عصبی در پا، این دردها به‌صورت سوزش، دردهای ممتد و تیز هستند
  • بی‌حسی و احساس سوزن سوزن شدن در پاها و انگشتان پا
  • افتادگی پا در هنگام راه رفتن یا ایستادن
  • درد در قسمت پایین کمر
  • دردهایی که با انجام فعالیت‌های معمولی مانند نشستن، ایستادن و به‌ویژه کارهای روزمره شدت می‌گیرند
  • دردی که در هنگام خم شدن به سمت جلو (قوز کردن) بیشتر می‌شود

بیشتر بخوانید: چرا پارگی دیسک کمر عارضه‌ای وحشتناک نیست؟

انواع بیماری‌های دیسک کمر

با توجه به نوع آناتومی ستون فقرات عارضه‌های مختلفی رخ می‌دهد. از جمله این بیماری‌ها می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

دیسک کم آب (دهیدره یا دیسک دژنره)

در این نمونه دیسک خاصیت اسفنجی بودن خود را از دست می‌دهد. این در حالی است که قرارگیری مایع ژلاتینی در لایه نرم دیسک باعث حرکت و انعطاف‌پذیری ستون فقرات می‌شود. این حالت بیشتر در افراد مسن ایجاد شده و انعطاف‌پذیری ستون فقرات را در آن‌ها کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: 10ورزش گودی کمر؛ با ورزش قوس غیرطبیعی کمر را رفع کنید

ترک‌های دیسک کمر

با افزایش سن روی دیسک ترک‌های ایجاد می‌شود. این ترک‌ها سبب خارج شدن مایع ژلاتینی شده که در بیشتر موارد به دلیل خاصیت خود درمانی که در آن ناحیه دیسک وجود دارد رفع می‌شود.

اما اگر میزان ترک ایجاد شده در دیسک زیاد یا بزرگ باشد سبب خارج شدن مایعات از دیسک، درد زیاد و کاهش میزان انعطاف‌پذیری در آن قسمت می‌شود.

بیشتر بخوانید: 21 ورزش برای اسکولیوز، علائم و آشنایی با انحراف ستون فقرات

برجستگی دیسک کمر

در صورتی که ترک‌های موجود روی دیسک زیاد باشند، هسته از داخل لایه سخت دیسک خارج می‌شود. به دلیل پاره نشدن حلقه‌های دیگر، دیسک به طور کامل خارج نشده که به آن برجستگی دیسک گفته خواهد شد.

پارگی یا فتق دیسک

به حالتی که به‌ طور کامل حلقه‌های دیسک پاره شده و دیسک از داخل هسته داخلی خارج می‌شود، فتق یا پارگی دیسک می‌گویند.

بیشتر بخوانید: 9 ورزش کوتاهی همسترینگ؛ سفتی عضلات را درمان کنید

دیسک بیرون زده

در این نوع هسته دیسک بیشتر از حالت فتق بیرون زده ‌است.

دیسک جدا شده

در این مورد هسته به‌ طور کامل از حلقه جدا شده و به‌ صورت آزاد است.

بیشتر بخوانید: 5 راه تقویت عضلات چهار سر ران؛ از اکستنشن ترمینال زانو تا اسکات

دیسک مهاجر

دیسک بیرون زده به طرف بالا یا پایین حرکت می‌کند.

بیشتر بخوانید: عوارض فیزیوتراپی کمر | مواردی که بهتر است قبل از فیزیوتراپی کمر آن‌ها را بپذیرید

هر ورزش دیسک کمر برای کدام عارضه است؟

انجام ورزش دیسک کمر ملایم، کششی و فعالیت‌های آسان مانند پیاده‌روی، شنا و… می‌توانند به تسکین درد ناشی از عارضه ایجاد شده در دیسک کمر کمک کنند. همچنین انجام ورزش دیسک کمر باعث تقویت و بهبود انعطاف‌پذیری در ستون فقرات، گردن و به صورت کلی در کل بدن می‌شوند.

بسته به اینکه کدام دیسک دچار فتق یا هر عارضه دیگر شده است، پزشک می‌تواند بهترین ورزش‌ دیسک کمر را برای آن شخص توصیه کند.

بیشتر بخوانید: ورزش برای تنگی کانال نخاعی، به راحتی آب خوردن

ورزش دیسک کمر و تسکین دردهای ناشی از آن

تصویر حالات مختلف دیسک برای تشخیص بهترین ورزش دیسک کمر| سیوطب

همان‌طور که گفته شد انواع مختلفی از عارضه‌ها در دیسک‌های کمر وجود دارد که هر کدام از آن‌ها با توجه به شدت و محل مهره و دیسک می‌توانند باعث ایجاد درد در قسمت‌های مختلف بدن شوند.

انجام  ورزش دیسک کمر با حرکات مناسب که توسط پزشک و فیزیوتراپیست توصیه شده می‌تواند به کاهش درد کمک کند. در ادامه انواع مختلفی از ورزش دیسک کمر برای ورزش درمانی معرفی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: ورزش پای پرانتزی؛ تمرینات موثر برای بهبودی ظاهر پاها

1.حرکت کشش گردن

یکی از دردهایی که به دلیل لیز خوردن دیسک در برخی افراد ایجاد می‌شود، گردن درد است. فشار روی اعصاب گردن می‌تواند باعث درد در عضلات گردن و شانه شود. همچنین ممکن است این درد به قسمت‌هایی از بازو نیز کشیده شود.

تمرین کشش گردن ممکن است به کاهش گردن درد ناشی از لیز خوردن دیسک در قسمت فوقانی ستون فقرات یا گردن کمک کند.

برای انجام این نرمش به صورت عمودی روی یک صندلی نشسته و چانه را به سمت قفسه سینه حرکت دهید، سپس به پشتی برگردید و گردن را صاف کنید.

گوش چپ را به سمت شانه چپ و سپس گوش راست را به سمت شانه راست حرکت دهید. این الگو را چندین بار تکرار کنید.
برای تسکین درد و فشار ناشی از فتق دیسک نزدیک گردن، افراد می‌توانند این تمرین را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: فواید دویدن

2.کشش در حالت صندلی نشسته

برای کسانی که دیسک لغزشی در قسمت پایین ستون فقرات دارند، تقویت عضلات همسترینگ می‌تواند به حمایت بهتر از هسته و پشت آن‌ها کمک کند.

روی یک صندلی نشسته و یک پا را روی زمین و پای دیگر را صاف به سمت بیرون کشیده، کمر را صاف کرده و روی پای دراز شده به جلو خم شوید تا جایی که در پشت و بالای ران کششی ایجاد شود. این وضعیت را برای 15 تا 30 ثانیه نگه دارید. پاها را عوض کنید و چندین بار این حرکت را تکرار کنید.

بیشتر بخوانید: عمل جراحی دیسک کمر | تمامی روش‌ها و تکنیک‌ها

3.کشش همسترینگ عمیق

برای کشش عمیق‌تر همسترینگ که یکی از حرکات ورزش دیسک کمر است، کارهای زیر را انجام دهید:

روی یک تشک یوگا دراز کشیده و یک پا را به هوا بلند کنید. یک حوله را دور ساق پایی که بلند کرده‌اید قراردهید. با نگه داشتن حوله، پا را به سمت بدن کشیده و 15 تا 30 ثانیه صبر کنید. سپس پا را عوض کنید و چندین بار این حرکت را تکرار کنید.

بیشتر بخوانید: انواع ورزش ها براساس نوع شخصیت فردی

4.کشش در پشت

این تمرین برای افرادی که از درد کمر رنج می‌برند مناسب است. این تمرین با تقویت عضلات پشت به کاهش درد در ناحیه کمر کمک خواهد کرد. اما باید گفت که این تمرینات به طور کلی باعث حمایت بیشتر و جلوگیری از آسیب‌های بعدی می‌شوند.

اما توجه داشته باشید که قبل از انجام هر کدام از این حرکات ورزش دیسک کمر حتما با پزشک خود صحبت کنید.

برای انجام حرکت کششی در پشت و کمر باید به پشت دراز کشیده و هر دو زانو را به سمت قفسه سینه نگه دارید. در همان زمان، سر را به سمت جلو حرکت دهید تا جایی که یک کشش راحت در قسمت میانی و پایین کمر ایجاد شود. این حرکت را چندین بار تکرار کنید.

بیشتر بخوانید: ورزش در محل كار با چند راهکار اختصاص

5.کشش زانو تا سینه

کشش زانو به سمت قفسه سینه عضلات نواحی مختلف بدن را به طور جداگانه‌ای دچار کشش ملایمی می‌کند. برای انجام این ورزش دیسک کمر حرکت‌های زیر را انجام دهید:

به پشت دراز کشیده و زانوها را خم کنید و هر دو پاشنه را روی زمین قرار دهید. هر دو دست را پشت یک زانو قرار داده و آن را به سمت قفسه سینه بکشید. پاها را عوض کنید و چندین بار این حرکت را تکرار کنید.

بیشتر بخوانید: ماساژ درمانی برای مفاصل، بی‌رقیب و اثربخش

6.کشش عضله پیریفورمیس

عضله پیریفورمیس یک ماهیچه و عضله کوچک است که در عمق باسن قرار دارد. برای کشش این عضله به پشت دراز کشیده و زانوها را خم کنید و هر دو پاشنه را روی زمین قرار دهید. یک پا را روی پای دیگر به‌صورت ضربدری قرار داده و مچ پا را روی زانوی خم شده بگذارید.

به آرامی زانوی ضربدری را به سمت قفسه سینه بکشید تا جایی که کششی در باسن ایجاد شود. این حرکت را از هر دو طرف انجام داده و چند بار تکرار کنید.

بیشتر بخوانید: ۸ ورزش گردن درد برای تسکین و بهبود درد گردن

7.آویزان شدن از میله بارفیکس

این حرکت ورزشی که در ورزش دیسک کمر قرار دارد برای رفع فشاری که روی ستون فقرات در اثر فتق دیسک ایجاد شده موثر است. رفع فشار ستون فقرات باید اولین کاری باشد که برای درمان فتق یا برآمدگی دیسک انجام داده می‌شود. زیرا در اثر فتق بین مهره‌ها فاصله ایجاد شده که باید این فشار را از روی دیسک‌ها برداشته یا کاهش داد.

برای انجام این حرکت باید از یک میله بارفیکس یا قسمت بالایی درب یا هرجایی دیگر که امکان انجام این حرکت وجود دارد و همچنین ایمن است استفاده شود.

برای انجام این ورزش با هر دو دست میله بارفیکس را گرفته و آویزان شوید و هیچ‌گونه فشار اضافی جهت بالا کشیدن بدن به سمت بالا وارد نکنید. به مدت 30 ثانیه آویزان شده و این کار را سه بار انجام دهید.

توجه داشته باشید که خیلی آهسته میله را رها کنید. اگر این حرکت باعث درد شد از ادامه آن صرفه نظر کنید.

بیشتر بخوانید: 8 ورزش برای کف پای صاف و حرکات اصلاحی قوس افتاده پا

8.کشش در کمر در حالت ایستاده

این حرکت دقیقا مخالف حرکتی است که روزانه افراد زیادی آن را به‌ صورت غیرعمدی یا از روی عادت انجام می‌دهند، یعنی همان قوز کردن. از آنجایی که بیشتر دیسک‌های برآمده و فتق به دلیل وضعیت نامناسب و خم شدن مکرر ستون فقرات (به ویژه خم شدن بدن به سمت جلو به مدت طولانی) ایجاد می‌شوند، این کشش کمک می‌کند تا دیسک به حالت خنثی (اولیه) برگردد. این حرکت یکی از حرکات مناسب در ورزش دیسک کمر است که خیلی ساده انجام می‌شود.

برای انجام این حرکت در ابتدا به‌صورت کاملا صاف و مناسب بایستید. سپس هر دو دست را در دو طرف کمر قرار دهید. اکنون با کمک دستان خود لگن خود را به جلو فشار داده و ستون فقرات خود را به عقب بکشید. خم شدن به عقب را تا جایی ادامه دهید که صورت و نگاه به سمت سقف باشد. این حرکت را در دو یا سه ست با 10 بار تکرار انجام دهید.

این حرکت در زمانی که به مدت طولانی پشت میز نشسته باشید بسیار عالی و مفید است. در صورت ایجاد درد در زمان انجام این ورزش، حرکت را ادامه ندهید و به جای آن از تمرینات دیگر استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: انواع کمربند طبی دیسک کمر و ویژگی‌های خاص هر کمربند

9.حرکت کبری نیمه

این حرکت به عقب راندن مواد خارج شده از دیسک‌های بیرون‌زده به سمت مرکز کمک می‌کند تا بهبودی در فرد ایجاد شود. هدف از انجام این ورزش‌ها متمرکز کردن علائم است. این جمله به این معنا است، دردی که از قسمت‌های آسیب دیده به سمت پا می‌رود، باید به کمر نزدیک‌تر شده و در نتیجه باعث کاهش درد شود.

برای انجام این حرکت ورزشی که از حرکات ورزش دیسک کمر است باید روی شکم دراز کشیده و به آرامی روی آرنج‌ها تیکه دهید، در حالی که باید باسن در تماس با زمین باشد. این حالت را حدود 10 تا 15 ثانیه نگه دارید و سپس به آرامی به حالت اولیه (رو به پایین) برگردید.

این حرکت را 10 بار تکرار کنید و به تدریج مدت قرارگیری در حالت کبری نیمه را به 30 ثانیه برسانید.

ممکن است انجام این حرکت در روزهای اولیه برای شخص کمی سخت باشد. با تمرین به صورت آهسته و دقت بالا آن را انجام داده و مدت زمان را همان‌طور که گفته شد تا 30 ثانیه افزایش دهید. اگر حرکت باعث ایجاد درد شد، به جای آن ورزش دیگری را امتحان کنید.

بیشتر بخوانید: 10 ورزش برای کجی انگشت شست پا؛ تمریناتی برای کمک به درمان هالوکس والگوس

10.حرکت کبری کامل

این نرمش همان حرکت کبری نیمه است که در بالا توضیح داده شد با این تفاوت که کمی پیشرفته‌تر و سخت‌تر از حرکت قبلی است. این تمرین پیشرفته به عقب راندن مواد خارج شده از دیسک به سمت مرکز و بین مهره‌ها با هدف کاهش علائم درد کمک می‌کند.

برای انجام این حرکت در ابتدا باید بتوانید حرکت کبری نیمه را به درستی انجام دهید. سپس با انجام نسخه پیشرفته، میزان کشش در اندام‌ها را افزایش دهید. این تمرین را با دراز کشیدن روی شکم در حالت خوابیده (رو به پایین) شروع کرده و به آرامی روی دست‌ها فشار وارد کنید. در زمان انجام این حرکت لگن باید در تماس با زمین بوده و کمر در حالت شل نگه داشته شود.

ژست بلند شده بالا تنه‌ خود را به مدت 10 ثانیه ثابت نگه داشته و 10 مرتبه آن را تکرار کنید. در نهایت اگر احساس خوبی با انجام آن ایجاد شد، مدت زمان را به 20 تا 30 ثانیه افزایش دهید.

در زمان انجام این حرکت مانند سایر ورزش‌ها اگر احساس درد کردید، حرکت را انجام ندهید.

بیشتر بخوانید: تمرینات تعادل و تاثیر آن بر وضعیت سلامت جسمانی و بیماری‌ها

11.حرکت گربه (یا گاو)

این تمرین یکی از محبوب‌ترین نرمش‌ها برای فتق دیسک است. با ترکیب دو حرکت کششی یوگا (حرکت گربه و گاو) می‌توان با باز کردن فضای دیسک بین مهره‌ای به کاهش فشار روی دیسکی که دچار فتق شده کمک کرد. همچنین این ورزش به تحرک بیشتر ستون کمک کرده و همین امر می‌تواند به تسکین درد فتق دیسک و تسریع بهبودی آن کمک کند.

برای انجام این حرکت باید روی دست‌ها و زانوها قرارگرفته، نفس بکشید و اجازه دهید شکم به سمت زمین بیفتد، سپس به سقف نگاه کنید.

این کار را با هر بار دم و بازدم انجام داده و به آرامی ستون فقرات را گرد کنید. در حالی که با دست‌ها به زمین فشار وارد می‌کنید، گردن را کمی خم کنید تا به پاهای خود نگاه کنید. این ورزش دیسک کمر را در دو تا سه ست 10 تایی تکرار کنید.

بیشتر بخوانید: حرکات اصلاحی شانه؛ معرفی 6 تمرین رایج برای درمان درد شانه

12.حرکت سگ پرنده

این تمرین به تقویت و تثبیت عضلات کمر و ستون فقرات شما کمک می‌کند. همچنین از دیگر تاثیرات آن کمک به داشتن وضعیت خوب ستون فقرات و جلوگیری از فتق دیسک در آینده است.

برای انجام این حرکت باید روی دست‌ها و زانوها قرار گرفته و سپس دست و پای مخالف را یکی یکی به سمت بیرون باز کنید تا با نیم تنه هم راستا شود. این کار را آرام انجام دهید تا تعادل حفظ شود. در این حالت حدود 2 تا 3 ثانیه بمانید و سپس به آرامی به موقعیت اولیه برگردید.

این حرکت را در دو تا سه ست 10 تایی برای دست و پای مخالف انجام دهید.

برای انجام درست این حرکت اطمینان حاصل کنید که سر، گردن و پشت شما در یک تراز خنثی قرار داشته باشند تا فشار روی گردن به حداقل برسد.

بیشتر بخوانید: علائم دیسک کمر | نشانه‌هایی که با دیدن آن‌ها باید دنبال راه حل باشید

13.حرکت ورزشی پلانک

درست مانند حرکت سگ پرنده، این تمرین با تقویت عضلات سروکار دارد. تقویت عضلات ستون فقرات و باسن (عضلات باسن) در این ورزش دیسک کمر باعث می‌شود تا لگن در موقعیت مناسبی قرار گیرد.

برای انجام این حرکت ورزشی روی شکم دراز بکشید و سپس ساعدها را به عنوان تکیه‌گاه قرار دهید. قسمت مرکزی بدن را درگیر کرده و بدن را بالا بیاورید تا روی ساعد و انگشتان پا قرار بگیرید.

با نگه داشتن 10 ثانیه شروع کنید و تا 30 ثانیه نگه دارید و این ورزش دیسک کمر را دو تا سه بار تکرار کنید. در این حرکت حتما باید پشت شخص صاف نگهداشته شود تا ستون فقرات در حالت خنثی قرار بگیرد. در غیر این صورت به نقاطی که دچار تورفتگی شده‌اند فشار وارد می‌شود.

بیشتر بخوانید: ورزش آرتروز گردن به همراه 6حرکت موثر در درمان قطعی

انواع ورزش‌های دیسک کمر چگونه به درد کمک می‌کنند؟

تصویر مردی در حال ورزش دیسک کمر در خانه| سیوطب

انجام فیزیوتراپی و انواع ورزش‌ها نقش خیلی مهمی در کاهش درد و گاهی رفع اثرات جانبی انواع مختلف عارضه‌های دیسکی دارند. به طور کلی پزشکان بعد از ایجاد عارضه‌های دیسکی چند روزی به شخص استراحت و سپس فیزیوتراپی و انجام ورزش دیسک کمر را به شخص آسیب‌دیده توصیه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: کمربند طبی، پیشنهادی برای کاهش کمردرد

انجام ورزش‌های گفته شده سبب تقویت عضلات حمایت‌کننده ستون فقرات و انعطاف‌پذیری در این ناحیه می‌شوند. جالب است بدانید که افزایش میزان انعطاف‌پذیری ممکن است باعث کاهش خطر عود مجدد فتق دیسک شود.

در طول مدتی که فیزیوتراپی و ورزش دیسک کمر را انجام می‌دهید از انجام فعالیت‌های سنگین روزمره، جابه‌جایی و بلند کردن اجسام سنگین، ورزش‌های هوازی شدید، دویدن و انجام ورزش‌های رزمی و… خوددار کنید.

تمرینات ورزشی توصیه شده از طرف پزشک و فیزیوتراپیست باید به‌صورت آهسته و کنترل شده انجام شوند. در صورت بروز دردهای شدید در زمان انجام ورزش دیسک کمر از انجام این تمرینات خودداری کنید و با پزشک و فیزیوتراپیست خود مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: درمان تنگی کانال نخاعی با روش‌های جراحی یا ورزشی و کم خطر

ورزش دیسک کمر و سیاتیک

از دیگر انواع ورزش دیسک کمر و سیاتیک می‌توانیم به یوگا، شنا کردن، پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری اشاره کنیم.

این ورزش‌ها با ایجاد انعطاف‌پذیری، تقویت عضلات، افزایش دامنه حرکتی و… سبب کاهش دردهای ناشی از عارضه‌های دیسکی و سیاتیک می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اهمیت و فواید شنا براي سلامتی

کارها و ورزش‌هایی که باید از آن‌ها اجتناب کنید

فردی که دچار عارضه‌های دیسکی شده ممکن است از طریق بلند کردن اجسام سنگین، فشار ناگهانی به کمر یا فعالیت‌های شدید مکرر دچار فتق دیسک شود. افراد مبتلا به فتق دیسک باید از انجام فعالیت‌های شدید در طول دوره نقاهت اجتناب کنند.

این افراد باید از تمام ورزش‌هایی که باعث ایجاد درد در قسمت‌های کمر، پا، گردن و دیگر قسمت‌های بدن می‌شود یا حتی شخص حس می‌کند در صورت انجام آن‌ها درد در این قسمت بدتر می‌شود اجتناب کنند. توجه داشته باشید اگر شخصی دچار سیاتیک است نباید تمرینات همسترینگ را انجام دهد.

انجام ورزش‌هایی با درجه سختی کم که بیشتر به‌صورت کششی هستند و افزایش تعداد تکرار هر کدام از آن‌ها به تدریج برای افرادی که از دردهای کمر و پا رنج می‌برند ایمن‌ترین راه برای کاهش درد خواهد بود. گفتنی است، شروع زودهنگام تمرینات و حرکات کششی نیز می‌‎تواند به بهبود نتیجه فرد کمک کند.

بیشتر بخوانید: راه كارهاي افزايش توان پیاده روی در سربالایی

آیا ورزش برای درد کمر و پا موثر است؟

با توجه به مطالبی که گفته شد باید به سوال اینکه ورزش برای درد کمر و پا موثر است جواب مثبت داد. با توجه به مطالعاتی که انجام شده افرادی که پیوسته ورزش می‌کنند کمتر دچار دردهای کمر و پا می‌شوند. زیرا ماهیچه‌ها، مفاصل و به‌طور کلی تمام بدن این افراد قوی‌تر، آماده‌تر و سرحال‌تر است.

بیشتر بخوانید: خطرات کار با کامپیوتر که باید بدانید! عوارض کار با کامپیوتر و راه های جلوگیری از آن

دیگر گزینه های درمان و کاهش درد دیسک کمر

همان‌طور که قبلا گفته شد غیر از ورزش دیسک کمر  و جراحی راه‌های مختلفی برای کاهش درد و درمان دیسک کمر وجود دارد. از این روش‌ها می‌توانیم استراحت مطلق، فیزیوتراپی، آب و شنا درمانی، ماساژ و استفاده از داروهای ضد التهاب را نام ببریم.

در مورد برخی از این گزینه‌ها در زیر توضیح مختصری داده شده‌است:

استراحت

اغلب چند روز استراحت به کاهش درد شدید ناشی از فتق دیسک کمر کمک می‌کند. با این حال، مهم است که بیش از حد استراحت نکنید، زیرا استراحت زیاد در واقع می‌تواند درد و انقباض در ماهیچه‌ها را بدتر کند.

داروهای ضد التهاب

داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن ممکن است به کاهش التهاب و تسکین درد کمک کنند.

فیزیوتراپی

انجام تمرینات خاص برای افزایش دامنه حرکتی و تقویت ماهیچه‌های کمر و قسمت‌های مرکزی بدن ممکن است به تسکین درد و کاهش احتمال آسیب‌دیدگی مجدد کمک کند.

ماساژ درمانی

این کار با افزایش گردش خون و شل شدن عضلات به کاهش درد کمک می‌کند.

شنا و آب درمانی

این‌گونه روش‌ها با شل کردن و افزایش انعطاف‌پذیری سبب کاهش درد می‌شوند.

تزریق استروئید اپیدورال

تزریق کورتیکواستروئیدها در ناحیه آسیب دیده ممکن است به کاهش التهاب موضعی و تسکین درد کمک کند.

بیشتر بخوانید :راهنمای کامل حرکات فیزیوتراپی برای کمر+عکس و فیلم

سخن آخر

انجام تمرینات و انواع ورزش دیسک کمر که معمولا حرکات کششی ملایم هستند می‌تواند به کاهش درد و فشار ناشی از فتق یا لیز خوردن دیسک کمک کند. تقویت عضلات پشت و همسترینگ نیز فشار را روی ستون فقرات کاهش می‌دهند تا از درد و عود مجدد جلوگیری شود.

همیشه قبل از انجام انواع ورزش دیسک کمر یا هر حرکتی با پزشک معالج خود صحبت کرده تا مطمئن شوید که انجام این حرکات سبب آسیب و درد بیشتر در شما نمی‌شود.

منبع
medicalnewstoday.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا