بیماریبیماری های مفصلی

معرفی فیزیوتراپی کمر، روشی فوق‌العاده برای درمان کمردرد

فهرست محتوا نمایش

اغلب کمردردهای حاد پس از چند هفته مراقبت و درمان خانگی بهبود می‌یابند. با این حال شرایط ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. دلایل بروز کمردرد و سوابق پزشکی افراد، درمان‌های مختلفی را برای بهبود انواع کمردرد می‌طلبد.

کمردرد ممکن است در برخی افراد برای مدت طولانی از بین نرفته و روال زندگی را دچار اختلال کند، اما فقط تعداد کمی از مردم دچار درد شدید و مداوم در کمر می‌شوند.

ممکن است حتی در شرایطی که کمردرد حاد داشته باشید، فقط با استفاده از داروهای مسکن، گرم کردن کمر یا چند جلسه فیزیوتراپی کمر، مشکلتان کاملا رفع شود.

در صورتی که تحت مراقبت پزشک نیستید، فعالیت‌هایی که باعث افزایش دردتان می‌شود را متوقف کنید. با این حال توجه کنید که نباید به خاطر ترس از درد، به طور کلی از فعالیت کردن اجتناب کنید.

اگر مراقبت و درمان‌های خانگی بعد از چند هفته موثر نباشند، ممکن است پزشک شما داروهای قوی‌تری را تجویز کند و یا سایر روش‌های درمانی را پیشنهاد دهد. یکی از بهترین روش‌های درمانی در اینگونه شرایط، انجام حرکات فیزیوتراپی برای کمر است.

 

کمردرد پایان زندگی نیست

با توجه به اینکه بخش بزرگی از انواع کمردرد ناشی از ضعف عضلانی است، استراحت مطلق و ماندن در رختخواب به مدت طولانی توصیه نمی‌شود. ماندن در وضعیت استراحت می‌تواند باعث وخامت درد شود. در صورتی که مشکل کمردرد شما از نوع التهابی نباشد، بهتر است تا آنجا که می‌توانید آن را تحمل کنید و به فعالیت‌های خود ادامه دهید. سعی کنید کارهای سبک مانند پیاده‌روی و فعالیت‌های روزمره زندگی را متوقف نکنید.

فعالیت سنگین بدنی ممکن است درد شما را افزایش دهد اما الزاما باعث آسیب بیشتر یا مانع بهبود شما نیست. مشورت با یک فیزیوتراپیست می‌تواند به یافتن تعادل مناسب بین فعالیت‌های روزمره، میزان استراحت در روز و انجام فعالیت‌های درمانی کمک کند.

تشخیص؛ اولین قدم برای درمان کمردرد

اولین قدم برای درمان کمردرد| سیوطب

با اینکه کمردرد یک بیماری شایع و متداول است و معمولا با مراقبت‌های خانگی و در مدت کوتاه بهبود می‌یابد، باید توجه داشته باشید که در بعضی موارد، دلایل خاصی برای کمردرد وجود دارد که آن را از کمردردهای معمول متمایز می‌کند.

هنگامی که درد کمر با درد پا، سوزن‌سوزن شدن یا بی‌حسی در اندام‌ها همراه باشد، معاینات دقیق و انجام آزمایشات تشخیصی اولین قدم برای درمان بیماری است. اینگونه از کمردردها می‌توانند در اثر تحریک یا فشردگی اعصاب در ساختار ستون فقرات و کانال نخاعی ایجاد شوند. در صورتی که درد کمر به دیگر نقاط بدن انتشار پیدا کند، مراجعه به پزشک و ارائه شرح حال بیماری ضروری است.

 

انواع درمان کمردرد

به طور کلی درمان‌هایی که می‌تواند برای انواع دردها و اختلالات ناحیه کمر انجام شود به دو دسته بسته و باز تقسیم می‌شوند.

درمان باز: انواع جراحی کمر در دسته درمان‌های باز قرار می‌گیرند که بسته به میزان وخامت آسیب انجام می‌شود.

درمان بسته: طیف وسیعی از انواع درمان‌های سبک‌تر بدون نیاز به جراحی در دسته درمان بسته کمر قرار می‌گیرند. فیزیوتراپی یکی از انواع درمان بسته کمردرد، با تاکید بر بافت‌های آسیب دیده است.

 

در صورتی که کمردرد شما دارای ویژگی‌های زیر است به یک متخصص فیزیوتراپی مراجعه کنید:

  • شدید است و با استراحت بهتر نمی‌شود.
  • درد کمر به یک و یا هر دو پا گسترش یافته باشد؛ به ویژه در صورتی که درد به زیر زانو رسیده باشد.
  • موجب ضعف، بی‌حسی یا احساس سوزن‌سوزن شدن در یک یا هر دو پا شده باشد.
  • همراه با کاهش وزن غیر قابل توضیح باشد.
  • همچنین اگر برای اولین بار پس از سن ۵۰ سالگی مبتلا به کمردرد شده‌اید یا اگر سابقه سرطان، پوکی استخوان، مصرف استروئیدها، یا مصرف بیش از حد مواد مخدر یا الکل را داشته‌اید، به پزشک خود مراجعه کنید.

پیشگیری بهترین درمان

بیشتر کمردردها دلایل جدی ندارند و معمولا با فرمول استراحت، تسکین و تقویت عضلات کمر بهبود پیدا می‌کنند. برای پیشگیری از بخش بزرگی از انواع کمردرد، می‌توان با انجام تمرینات ورزشی متمرکز بر اصلاح ساختار اسکلتی-عضلانی، باعث بهبود وضعیت بدن در موقعیت‌های حین انجام کار، ایستاده و نشسته شد. با توجه به میزان اهمیت این موضوع در جلوگیری از ابتلا به انواع کمردرد، می‌توان گفت بهترین درمان کمردرد، پیشگیری از آن است.

با شناخت ورزش‌های درمانی و حرکات فیزیوتراپی برای کمر می‌توانید به طور مستمر و موثر از سیستم اسکاتی-عضلانی خود محافظت کنید.

همچنین با توجه به ساده و بی‌خطر بودن این حرکات، می‌توانید انواع کمردرد را با انجام فیزیوتراپی کمر در منزل بهبود ببخشید.

بیشتر بخوانید: دلایل کمردرد | مهم ترین دلایل دردکمر به همراه روش‌های درمان کمردرد

فیزیوتراپی چیست؟

به طور کلی فیزیوتراپی رشته‌ای از پزشکی است که در صورت آسیب‌دیدگی، بیماری یا ناتوانی، به بازگرداندن توانایی حرکت و عملکرد اندام‌ها کمک می‌کند.

 

فیزیوتراپی کمر؛ درمانی با کمترین عوارض

اگر برای خم و راست شدن، بلند شدن، ایستادن و یا راه رفتن دچار مشکل هستید، فیزیوتراپی کمر می‌تواند به بهبود شما کمک کند. فیزیوتراپی کمر در کنار اقداماتی نظیر ورزش و تقویت عضلات، اصلاح عادات روزانه، آب درمانی و توجه به تغییرات مورد نیاز در نحوه نشستن و ایستادن، احتمال ابتلا به انواع کمردرد را کاهش می‌دهد. با توجه به اینکه عوارض فیزیوتراپی کمر تقریبا صفر است، این روش درمانی یکی از روش‌های پرطرفدار در نظام سلامت است.

حرکات فیزیوتراپی کمر با ارائه الگوهای تقویتی-تسکینی به افراد کمک می‌کند تا سلامت استخوان‌ها و عضلات خود را بازیابند و قدرت، توانایی حرکت و کارایی عضو آسیب‌دیده را افزایش دهند. با شناخت دقیق عملکرد سیستم اسکلتی-ماهیچه‌ای بدن، می‌توان توانایی و عملکرد اندام‌ها را افزایش داد و ضمن تقویت ماهیچه‌ها از ایجاد درد در نقاط مستعد آسیب جلوگیری کرد. انجام حرکات فیزیوتراپی کمر در منزل یکی از موثرترین درمان‌های کمردرد است که هیچ هزینه‌ای هم به همراه ندارد.

 

چه زمانی باید به فیزیوتراپیست مراجعه کنیم؟

  • در صورتی که آسیب و درد به حدی باشد که با استراحت و مصرف مسکن‌های ساده بهبود پیدا نکند و بر عملکرد روزانه فرد تأثیر بگذارد باید به فکر مراجعه به یک فیزیوتراپیست بود.
  • فیزیوتراپی همچنین می‌تواند در پروسه‌های درمانی خاص یا ریکاوری پس از عمل جراحی بسیار موثر باشد. در این موارد، روند بهبود و اثرگذاری فیزیوتراپی طی مدت درمان، توسط پزشک متخصص بررسی و کنترل می‌شود. جراحی‌هایی مانند تعویض مفصل ران یا بهبود عوارض حمله قلبی یا سکته مغزی از جمله این موارد هستند.

فیزیوتراپیست‌ها چه مشکلاتی را درمان می کنند؟

تمرکز فیزیوتراپیست‌ها بر توانبخشی و پیشگیری از بحرانی شدن عارضه ایجاد شده ناشی از انواع آسیب، بیماری یا ناتوانی‌ها است که به صورت زیر دسته‌بندی می‌شود:

  • گردن‌درد و کمردرد ناشی از مشکلات ماهیچه‌ها و ساختار اسکلتی
  • مشکلات استخوان‌ها، مفاصل، ماهیچه‌ها و رباط‌ها، مانند آرتروز و عوارض پس از قطع عضو
  • مشکلات ریوی مانند آسم
  • ناتوانی در نتیجه مشکلات قلبی
  • مشکلات لگن، مانند مشکلات مثانه و روده مربوط به زایمان
  • از دست دادن تحرک به دلیل ضربه به مغز یا ستون فقرات، یا به دلیل بیماری‌هایی مانند بیماری پارکینسون و مالتیپل اسکلروزیس (MS)
  • خستگی، درد، تورم، سفتی و از دست دادن قدرت عضلانی، به عنوان مثال در طول درمان سرطان یا مراقبت‌های تسکینی

همین الان با خبر شو : تیلاکس پرو | تاثیر کمربند فراصوت تیلاکس بر روی انواع کمر درد

در چه مواردی باید از انواع فیزیوتراپی کمر استفاده شود؟

  • درمان دردهای شایع کمر مانند خستگی عضلانی، که انجام فعالیت‌های روزانه را مختل می‌کنند
  • تقویت و ایجاد آمادگی قبل از عمل جراحی کمر
  • توانبخشی و برگرداندن قوای بدن بعد از عمل جراحی کمر

مراجعه برای فیزیوتراپی کمر چه زمانی ضرورت پیدا می‌کند؟

  • در صورتی که در ناحیه کمر دچار دردهای عضلانی هستید و با درمان‌های معمول بهبود نیافتید
  • چنانچه در این ناحیه احساس تیر کشیدن، گزگز کردن یا سوزن سوزن شدن دارید
  • اگر درد ناحیه کمر در یک یا هر دو پا منتشر شده باشد

روند فیزیوتراپی کمر به چه شکل است؟

روند و برنامه درمانی در فیزیوتراپی برای هر کسی منحصر به فرد است و همه چیز پیرامون مشکل ایجاد شده برای بیمار و نیازهای او خواهد بود. اما به طور کلی:

  • فیزیوتراپیست با سابقه پزشکی بیمار آشنا می‌شود
  • فیزیوتراپیست وضعیت بیمار را ارزیابی کرده و نقاط بحرانی را شناسایی می‌کند
  • یک برنامه درمانی برای اهداف بهبودی بیمار تنظیم می‌شود
  • یک دوره تمرینی جهت تثبیت بهبودی و جلوگیری از برگشت آسیب توسط فیزیوتراپیست تعیین می‌شود
  • تجویز وسایل و تجهیزات کمکی در صورت لزوم برای انجام بهتر حرکات فیزیوتراپی و حتی روزمره

فیزیوتراپی چگونه بر بهبود انواع درد موثر است؟

چک لیست فیزیوتراپی کمر سیوطب

فیزیوتراپی با انواع حرکات فعال (active) و غیرفعال (passive) باعث بهبود در وضعیت عضلات می‌شود. حرکات فعال، به حرکاتی گفته می‌شود که با نظارت فیزیوتراپیست اما توسط خود بیمار انجام می‌شوند. حرکات غیرفعال حرکاتی هستند که توسط فیزیوتراپیست و معمولا به کمک دستگاه‌‌های تخصصی انجام می‌گیرند.

آموزش و بالا بردن سطح آگاهی بیماران در مورد ساختار و عملکرد بدن، در کنار ارائه اطلاعات همه‌جانبه در مورد وضعیت بیماری، از اصلی‌ترین بخش‌های یک فیزیوتراپی موثر است.

با توجه به برگشت‌پذیر بودن بیشتر دردهای مرتبط با سیستم اسکلتی-عضلانی، افزایش خودآگاهی و انجام آگاهانه فعالیت‌های روزمره یا تقویتی را می‌توان یکی از بهترین راه‌های پیشگیری از ضعف و آسیب به بدن دانست.

فیزیوتراپیست‌‌ها سعی می‌کنند برای بیمار برنامه‌ای طراحی کنند که بتواند آن را به راحتی و به طور منظم انجام دهد. انجام و ادامه دادن این تمرینات اهمیت زیادی دارد زیرا باعث قوی‌تر شدن و انعطاف‌پذیری بیشتر ماهیچه‌ها شده و بدین شکل از کمر در برابر آسیب‌دیدگی مجدد محافظت می‌کند. با درست انجام دادن تمرینات صحیح درمان کمردرد و پیروی از برنامه درمانی خاصی که زیر نظر فیزیوتراپیست انجام می‌شود، در نهایت می‌توان دردهای ناشی از آسیب‌های عضلانی را تسکین داد.

درمان با فیزیوتراپی در صورتی که درد تازه شروع شده باشد با مصرف مسکن همراه است. در صورتی که رهایی از درد ظرف سه تا شش هفته به کمک فیزیوتراپی و مسکن حاصل نشد مراجعه به متخصص و انجام اقدامات دیگر ضروری خواهد بود.

بیشتر بخوانید :  درمان بی حسی پا، بی حس شدن پای چپ نشانه چیست؟

انواع فیزیوتراپی کمر

همان طور که گفته شد، حرکات فیزیوتراپی کمر به دو روش فعال و غیرفعال انجام می‌شود که شامل موارد متفاوتی از انواع روش‌های فیزیوتراپی است.

 

آشنایی با روش غیرفعال و انواع آن

این نوع فیزیوتراپی شامل درمان‌هایی مانند کاربرد تسکینی گرما، سرما و تحریک الکتریکی در ناحیه کمر است که با کاهش التهابات و اسپاسم‌های عضلانی، به بهبودی بیمار کمک می‌کند.

مدالیته‌های درمانی به طور معمول برای کاهش و تسکین درد استفاده می‌شوند. تسکین دردهای حاد و یا گذراندن دوره شدید و ناتوان کننده کمردرد از اصلی‌ترین دلایل محبوبیت استفاده از این نوع از فیزیوتراپی است. استفاده از این مدالیته‌ها در تخصص فیزیوتراپیست است و باید در محل مناسب و با تجهیزات استاندارد تخصصصی انجام شود.

 

گرما درمانی و سرما درمانی

گرما درمانی و سرما درمانی از مدالیته‌های رایج و کاربردی در فیزیوتراپی کمر هستند. گرما و سرما می‌توانند سبب کاهش التهاب و اسپاسم عضلانی ناحیه کمر شوند. برخی از بیماران با گرما درمانی و بعضی دیگر با سرما درمانی نتیجه بهتری از کاهش درد را تجربه می‌کنند.

نکته: استفاده از قابلیت تسکینی گرما و سرما را می‌توان در برنامه حرکات فیزیوتراپی کمر در منزل هم به کار برد. با استفاده از کیسه آب گرم یا یخ برای مدت 10 تا 20 دقیقه و به صورت هر دو ساعت یک بار می‌توان در روزهای ابتدایی یک دوره درد، باعث کاهش التهاب و تسکین شد.

 

یونتوفروز در فیزیوتراپی کمر

یونتوفروز روشی برای فرستادن داروهای استروئیدی از طریق پوست به داخل بدن است. در این روش داروی استروئیدی را روی پوست محل مورد نظر پخش می‌کنند و سپس یک جریان الکتریکی را که سبب فرو رفتن دارو به زیر پوست می‌شود روی آن ناحیه اعمال می‌کنند. این داروها سپس یک اثر ضد التهابی در منطقه تولید درد ایجاد می‌کنند که با کاهش درد همراه است. این روش درمانی به ویژه در تسکین درد حاد کمر موثر است.

 

تحریک الکتریکی ناحیه کمر

دستگاه تحریک الکتریکی عصب از روی پوست (TENS)، به کمک تحریک الکتریکی و فرستادن سیگنال‌های پی‌در‌پی به مغز، در احساس کمردرد تغییراتی ایجاد می‌کند که باعث تسکین درد خواهد شد.

 

فیزیوتراپی کمر با امواج اولتراسوند (فراصوت)

استفاده از امواج فراصوت نوعی درمان است که در آن امواج صوتی به پوست اعمال می‌شوند و به داخل بافت‌های نرم نفوذ می‌کنند. استفاده از اولتراسوند در کاهش درد کمر و افزایش ترمیم بافت موثر بوده و به همین دلیل در فیزیوتراپی کمر کاربرد دارد.

 

فیزیوتراپی کمر با لیزر

در لیزر درمانی از طول موج خاصی از نور که با کمک دستگاه تقویت شده، استفاده می‌شود. با تاباندن لیزر به بافت محل درد، فوتون‌های نوری ساطع شده از لایه‌ پوست عبور کرده و تا حدود عمق 5 سانتی‌متری به داخل بافت نفوذ می‌کنند. با رسیدن و جذب در سلول‌ها، فعل و انفعلاتی در عناصر حساس به نور اتفاق می‌افتد که در کاهش گرفتگی‌ها و التهابات موثر بوده و سبب افزایش سرعت درمان خواهد شد.

کایروپراکتیک کمر

کایروپراکتیک یک حرفه مراقبت‌های بهداشتی است که به درمان غیرجراحی اختلالات سیستم عصبی و سیستم اسکلتی عضلانی اختصاص دارد. به طور کلی، کایروپراکتیک‌ها تمرکز منحصربه‌فردی روی دستکاری ستون فقرات و درمان ساختارهای اطراف دارند. بسیاری از مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که درمان‌های دستی که معمولا توسط کایروپراکتیک‌ها استفاده می‌شود، عموما برای درمان کمردرد، درمان فتق دیسک کمر، رادیکولوپاتی و گردن درد موثر است.

هنگامی که بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی توسط کایروپراکتیک درمان می‌شوند، نتیجه طولانی مدت با دستیابی به دستکاری نگهدارنده ستون فقرات پس از درمان فشرده اولیه افزایش می‌یابد.

فیزیوتراپی کمر

درمان اصلی کایروپراکتیک

هسته اصلی کایروپراکتیک معمولا شامل درمان شرایط رایج کمردرد از طریق درمان دستی است:

دستکاری ستون فقرات و دستکاری دستی

این نوع دستکاری به یک رانش بازوی اهرمی با سرعت بالا و کوتاه اشاره دارد که با هدف بهبود عملکرد، کاهش تحریک‌پذیری عصبی و بازگرداندن دامنه حرکتی در پشت روی مهره‌های غیرطبیعی اعمال می‌شود. معمولا به عنوان «تنظیم کایروپراکتیک» معروف است.

Mobilization تحرک کایروپراکتیک

 به دستکاری، حرکت و کشش عضلات و مفاصل با سرعت کم اشاره دارد، با هدف افزایش دامنه حرکت در آن نواحی.

 

طرح درمان کایروپراکتیک

هدف گذاری برای طرح درمان کایروپراکتیک ناشی از مشکلات درد و ناتوانی بیمار و عدم تحمل فعالیت است. یکی از دستورالعمل‌های درمان کمردرد، پیشگیری از مزمن شدن است. استفاده از مراقبت فعال (مراقبتی که بیمار محور است مانند ورزش، اصلاح فعالیت، اصلاحات ارگونومیک و غیره) برای تحقق این هدف مورد تاکید قرار دارد.

ماساژ درمانی تخصصی در فیزیوتراپی کمر

ماساژ درمانی یک روش مناسب برای کاهش دردهای عضلانی و روشی موثر در فیزیوتراپی برای درمان انواع کمردرد است. طبق تحقیقات انجام شده می‌توان گفت که ماساژ در درمان انواع بیماری‌ها از جمله کمردرد، افسردگی و اضطراب موثر است و با کاهش سطح استرس کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد.

در حقیقت ماساژ درمانی فواید زیادی برای سلامتی دارد که گرفتگی ناشی از خستگی عضلات، بهبود جریان خون و بالا رفتن سطح اندورفین از جمله اصلی‌ترین اثرات آن بر سلامت است.

بیشتر بخوانید :  فیزیوتراپی سالمندان چیست و چرا اهمیت دارد؟

انواع مدالیته‌های مفید در فیزیوتراپی کمر و چگونگی اثرگذاری آن‌ها

خانم و آقایی در منزل مشغول انجام تمرینات فیزیوتراپی سیوطب

  • استفاده از گرما و الکتروتراپی در بهبود گرفتگی‌های عضلانی
  • امواج صوتی یا اولتراسوند در بهبود ترمیم ناحیه آسیب‌دیده
  • استفاده از امواج برای کاهش میزان التهاب‌های ریشه‌های عصبی کمر
  • پوزیشنینگ یا ایجاد حالت‌های مناسب در بهبود علائم بیماری
  • تقویت عضلات از طریق تمرینات طبی و حرکات فیزیوتراپی برای کمر
  • استفاده از ماساژها برای تسکین و ریلکسیشن ماهیچه‌ها جهت کاهش دردهای کمر
  • استفاده از لیزرها در ترمیم ضایعات
  • بهره‌گیری از فواید مثبت ترکشن در ستون فقرات با برداشتن فشار از روی دیسک‌ها و کاهش اسپاسم‌های عضلانی
  • بهره‌مندی از خواص مثبت میدان‌های مغناطیسی یا مگنت در ترمیم ضایعات موجود کمر
  • درمان‌های دستی شامل رهاسازی عصب‌ها و ریشه‌های موجود از فشارهای ناحیه کمر
  • ایجاد بازخوردهای کلامی و بینایی در تمرینات اصلاحی
  • نیدلینگ و استفاده از الکتروتراپی برای کاهش تنش‌های عضلات درگیر و نهایتا تسکین دردهای کمر

آشنایی با فیزیوتراپی فعال و توانبخشی کمر

در این شکل از فیزیوتراپی، تمرکز بر انجام تمرین‌های خاص حرکتی و کشش عضلات توسط خود بیمار است. فیزیوتراپی فعال و ورزش‌های درمانی آن، روشی موثر برای بهبود مشکلات کمر و پیشگیری یا به حداقل رساندن احتمال بازگشت مجدد کمردرد در آینده است. در اغلب موارد غیر حاد و برای کاهش هزینه‌های درمان، انجام حرکات فیزیوتراپی کمر در منزل و به روش فعال توصیه می‌شود.

 

تمرینات طبی و ورزش‌های تسکین‌دهنده کمردرد

تمرینات ورزشی توصیه شده برای ناحیه کمر و حرکات فیزیوتراپی کمر را به دو دسته کلی تقسیم می‌کنند:

  • تمرینات طبیعی دامنه حرکتی و کششی: گرفتگی‌ها و خشکی عضلات باعث بروز انواع کمردرد می‌شود که با انجام حرکات کششی و به جریان انداختن متوازن خون در همه بافت‌ها می‌توان از بروز آن‌ها جلوگیری کرد.
  • تمرینات تقویتی و ایجادکننده ثبات در ناحیه کمر: برخی از دردهای ناحیه ستون فقرات از ضعف عضلانی در ناحیه کمر ناشی می‌شوند. انجام بعضی از تمرینات ثبات‌دهنده و تقویت‌کننده عضلات ناحیه کمر می‌تواند در رفع این مشکل موثر باشد.

آیا انجام حرکات فیزیوتراپی در منزل امکان‌پذیر است؟

همان طور که گفته شد ورزش و انجام حرکات فیزیوتراپی کمر به روش فعال، یکی از موثرترین و در دسترس‌ترین راه‌های بهبود و پیشگیری از انواع کمردرد است.
از آن جایی که برای انجام این حرکات به زمان، مکان و شرایط خاصی نیاز نیست، بنابراین انجام حرکات فیزیوتراپی برای کمر در منزل، از بهترین روش‌های درمانی برای انواع کمردرد محسوب می‌شود.
اهداف فیزیوتراپی در منزل شامل کاهش درد، افزایش قدرت عضلات، افزایش دامنه حرکتی، ترمیم و… است.
باید توجه داشته باشید که تداوم در انجام حرکات فیزیوتراپی و آگاهی به تاثیرات آن بر بیماری، موجب بهبود سریع‌تر شما خواهد بود.

عوارض فیزیوتراپی کمر چیست؟

خستگی، حساس شدن عضلات و خون‌مردگی از شایع‌ترین عوارض کوتاه مدت فیزیوتراپی، خصوصا از نوع غیرفعال هستند.
اما در واقع می‌توان گفت که فیزیوتراپی کمر هیچ گونه عوارض بلند مدتی نخواهد داشت، البته در صورتی که تحت نظر متخصص و طبق توصیه‌های او و به شکل دقیق انجام شود.
با انجام برنامه‌های فردی و حرکات فیزیوتراپی در منزل می‌توان تا سال‌ها از این درمان برای بهبود و پیشگیری انواع کمردرد استفاده کرد.
با بالا بردن آگاهی و انجام دقیق حرکات می‌توان بدون مواجه شدن با عوارض فیزیوتراپی کمر، از این روش به عنوان اصلی‌ترین برنامه برای بالا بردن سطح سلامت فردی استفاده کرد.

منبع
bupa

12 دیدگاه

  1. فیزیوتراپی کمر با لیزر برای من تاثیرات خوبی داشته به بقیه پیشنهاد می کنم. ممنون از مقالات خوبتون

    1. عوارض فیزیوتراپی کمر خیلی کم است اما باید اصولا بر اساس نوع اسیب پزشک تجویز کند
      پ

    1. بله دارد اما گاهی وقت ها نیاز به هیتر یا ماساژ یا حتی استفاده از نیدل ها دارند در نتیجه تحت نظر فیزیوتراپیست بمانید و با ان مشورت کنید

  2. جایی رو تو کرج سراغ دارید که فیزیوتراپی کمر رو تو خونه انجام بدن برای پدربزرگم میخوایم نمیشه بردش مطب و تو صف نشست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا