آیا تعریق زیربغل با تزریق بوتاکس درمان میشود؟
یک پزشک متخصص پوست و مو گفت: بوتاکس یک ترکیب ساخته شده از سمی به نام بوتولینوم است و راهحل خوب و بدون عارضهای برای کنترل عرق به شمار میرود.
دکتر سيد مسعود داوودی متخصص پوست و مو در گفتوگو با خبرنگار سیوطب در مورد تزریق بوتاکس زیربغل اظهار کرد: عدهای بهطور مادرزادی یا ژنتیکی ممکن است افزایش تعریق به خصوص در ناحیه زیر بغل داشته باشند که این اتفاق برای آنها آزاردهنده است. تعریق در کل بدن ایجاد میشود؛ به همین دلیل علت آن باید بررسی شود. معمولاً علت تعریق زیاد پس از بررسی و آزمایش، بیماریهای زمینهای، مشکلات هورمونی و تیروئید تشخیص داده میشود و اگر فرد هیچ کدام از این موارد را نداشته باشد، افزایش تعریق ممکن است به دلیل زیاد بودن فعالیت غدد عرق باشد.
وی افزود: معمولاً برای کاهش مزاحمت تعریق میتوان از کرم، محلول و اسپریهای ضد تعریق استفاده کرد. محتویات ضد تعریقها معمولاً ترکیبات آلومینیوم کلراید است و در حد ۵ تا ۱۰ درصد برای افراد با تعریق کمتر و در موارد شدیدتر ۲۰ درصد استفاده میشود که البته احتمال دارد بعضی از افراد را دچار تحریک پوستی و خارش کند.
بیشتر بخوانید: بوتاکس زیر بغل؛ ایمن و موثر یا موقتی با عوارض فراوان؟
تزریق بوتاکس، روشی برای کنترل تعریق
این پزشک متخصص پوست و مو بیان کرد: روش دیگری که میتوان برای کاهش تعریق زیر بغل پیشنهاد کرد استفاده از تزریق بوتاکس است. بوتاکس یک ترکیب ساخته شده از سمی به نام بوتولینوم است و راهحل خوب و بدون عارضهای برای کنترل عرق خواهد بود.
مکانیسم تاثیر بهصورتی است که مولکولهای سم بوتولینوم، روی گیرندههای استیلکولین سلولهای عرق مینشینند و اتصال پیام رسانهای عصبی که باعث تحریک و شروع عرق زیر بغل میشوند را قطع میکنند. در چنین شرایطی با پُر شدن عرق و خشک شدن غدد، رضایتمندی مریض جلب میشود و شخص دیگر عرق نمیکند. البته ممکن است فرد هنوز در نواحی دیگری از بدن خود دچار تعریق شود.
بیشتر بخوانید: بوتاکس چقدر ماندگار است و چه عوارضی دارد؟
عوارض بوتاکس
دکتر داوودی با اشاره به عوارض بوتاکس زیربغل گفت: مهمترین عوارض این اقدام به خود آمپول بوتاکس بستگی ندارد، بلکه به روش تزریق و عدم رعایت استریل کردن ربط دارد. تزریق بوتاکس به وسیله سوزن، سوراخهای موقتی را در زیر پوست ایجاد میکند که منشاء ورود میکروب و عفونت است. عارضه دیگری که ممکن است برای فرد ایجاد شود، درد در محل تزریق به دلیل حساس بودن پوست است که البته این مورد خیلی زود برطرف میشود.
وی تاکید کرد: در مورد آلرژی به خود بوتاکس، گزارشها بسیار کم بوده و احتمال اینکه فرد دچار آلرژی شود بسیار پایین است. هیچگونه نگرانی در مورد این نوع حساسیت وجود ندارد و فرد بدون نیاز به تست و تنها با سوال پرسیدن از خود بیمار در مورد اینکه تاکنون به بوتاکس آلرژی داشته یا خیر، میتوان نسبت به تزریق بوتاکس اقدام کرد.
بیشتر بخوانید: عوارض بوتاکس چیست؟
بوتاکس عوارضی برای بدن ندارد
این پزشک متخصص پوست و مو ادامه داد: بوتاکس عوارضی برای بدن ندارد، اما زیادهروی در تزریق آن ممکن است به مسمومیت و فلج عمومی بدن منجر شود. معمولاً تزریق 5 آمپول به یک نفر و بالاتر از این مقدار به فلج عمومی میانجامد، اما برای تزریق بوتاکس زیربغل معمولا یک آمپول برای افراد استفاده میشود.
دکتر داوودی در پایان تاکید کرد: از مردم تقاضا دارم که برای تزریق بوتاکس به متخصصان این امر مراجعه داشته باشند تا دچار عوارض و صدمات جبران ناپذیری مانند فلج عمومی بدن و مسمویت نشوند.
بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از تزریق بوتاکس؛ ۱۲ نکته ضروری که باید بدانید