دانشکده پزشکیضربان

آیا تعریق زیربغل با تزریق بوتاکس درمان می­‌شود؟

یک پزشک متخصص پوست و مو گفت: بوتاکس یک ترکیب ساخته شده از سمی به نام بوتولینوم است و راه‌حل خوب و بدون عارضه‌­ای برای کنترل عرق به شمار می­‌رود.

دکتر سيد مسعود داوودی متخصص پوست و مو در گفت‌وگو با خبرنگار سیوطب در مورد تزریق بوتاکس زیربغل اظهار کرد: عده‌‎­ای به‌طور مادرزادی یا ژنتیکی ممکن است افزایش تعریق به خصوص در ناحیه زیر بغل داشته باشند که این اتفاق برای آن‌­ها آزار‌دهنده است. تعریق در کل بدن ایجاد می‌­شود؛ به همین دلیل علت آن باید بررسی شود. معمولاً علت تعریق زیاد پس از بررسی و آزمایش، بیماری‌­های زمینه‌­ای، مشکلات هورمونی و تیروئید تشخیص داده می‌­شود و اگر فرد هیچ کدام از این موارد را نداشته باشد، افزایش تعریق ممکن است به دلیل زیاد بودن فعالیت غدد عرق باشد.

وی افزود: معمولاً برای کاهش مزاحمت تعریق می­‌توان از کرم، محلول و اسپری‌­های ضد تعریق استفاده کرد. محتویات ضد تعریق‌­ها معمولاً ترکیبات آلومینیوم کلراید است و در حد ۵ تا ۱۰ درصد برای افراد با تعریق کمتر و در موارد شدیدتر ۲۰ درصد استفاده می‌­شود که البته احتمال دارد بعضی از افراد را دچار تحریک پوستی و خارش کند.

بیشتر بخوانید: بوتاکس زیر بغل؛ ایمن و موثر یا موقتی با عوارض فراوان؟

تزریق بوتاکس، روشی برای کنترل تعریق

این پزشک متخصص پوست و مو بیان کرد: روش دیگری که می‌توان برای کاهش تعریق زیر بغل پیشنهاد کرد استفاده از تزریق بوتاکس است. بوتاکس یک ترکیب ساخته شده از سمی به نام بوتولینوم است و راه­‌حل خوب و بدون عارضه‌­ای برای کنترل عرق خواهد بود.

مکانیسم تاثیر به‌­صورتی است که مولکول‌های سم بوتولینوم، روی گیرنده­‌های استیل‌کولین سلول­‌های عرق می­‌نشینند و اتصال پیام رسان­‌های عصبی که باعث تحریک و شروع عرق زیر بغل می­‌شوند را قطع می­‌کنند. در چنین شرایطی با پُر شدن عرق و خشک شدن غدد، رضایت­‌مندی مریض جلب می­‌شود و شخص دیگر عرق نمی­‌کند. البته ممکن است فرد هنوز در نواحی دیگری از بدن خود دچار تعریق شود.

بیشتر بخوانید: بوتاکس چقدر ماندگار است و چه عوارضی دارد؟

عوارض بوتاکس

دکتر داوودی با اشاره به عوارض بوتاکس زیربغل گفت: مهم‌­ترین عوارض این اقدام به خود آمپول بوتاکس بستگی ندارد، بلکه به روش تزریق و عدم رعایت استریل کردن ربط دارد. تزریق بوتاکس به وسیله سوزن، سوراخ‌­های موقتی را در زیر پوست ایجاد می‌کند که  منشاء ورود میکروب و عفونت است. عارضه دیگری که ممکن است برای فرد ایجاد شود، درد در محل تزریق به دلیل حساس بودن پوست است که البته این مورد خیلی زود برطرف می‌­شود.

وی تاکید کرد: در مورد آلرژی به خود بوتاکس، گزارش‌­ها بسیار کم بوده و احتمال اینکه فرد دچار آلرژی شود بسیار پایین است. هیچ­‌گونه نگرانی در مورد این نوع حساسیت وجود ندارد و فرد بدون نیاز به تست و تنها با سوال پرسیدن از خود بیمار در مورد اینکه تاکنون به بوتاکس آلرژی داشته یا خیر، می­‌توان نسبت به تزریق بوتاکس اقدام کرد.

بیشتر بخوانید: عوارض بوتاکس چیست؟

بوتاکس عوارضی برای بدن ندارد

این پزشک متخصص پوست و مو ادامه داد: بوتاکس عوارضی برای بدن ندارد، اما زیاده‌­روی در  تزریق آن ممکن است به مسمومیت و فلج عمومی بدن منجر شود. معمولاً تزریق 5 آمپول به یک نفر و بالاتر از این مقدار به فلج عمومی می‌­انجامد­، اما برای تزریق بوتاکس زیربغل معمولا یک آمپول برای افراد استفاده می‌­شود.

دکتر داوودی در پایان تاکید کرد: از مردم تقاضا دارم که برای تزریق بوتاکس به متخصصان این امر مراجعه داشته باشند تا دچار عوارض و صدمات جبران ناپذیری مانند فلج عمومی بدن و مسمویت نشوند.

بیشتر بخوانید: مراقبت های بعد از تزریق بوتاکس؛ ۱۲ نکته ضروری که باید بدانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا