یک دکترای تخصص فارماکوگنوزی: مصرف شاه تره، عوارض جانبی ندارد!
یک دکترای تخصص فارماکوگنوزی گفت: عصاره شاهتره دربهبودی بیماریهای قلبی- عروقی و دستگاه کبدی- صفراوی موثر است. محمد حسین صالحی سورمقی درمورد مصرف شاتره در مصاحبه با خبرنگار سیوطب چنین اظهار کرد: این گیاه در طب سنتی برای درمان اگزما، سایر بیماریهای پوستی، بهبودی بیماریهای قلبی – عروقی و دستگاه کبدی و صفراوی در قرون وسطی استفاده شده و ادامه دارد.
وی مهمترین تاثیرات دیگر شاتره را شامل آنتیهیستامین، ضد ورم، ضدعفونی کننده، ضد اسپاسم، تقویتکننده قوای جنسی، کاهش تپش قلب، افزایش فشارخون، آرامبخش و ادرارآور عنوان کرد و گفت: مصرف مقدار دارویی شاتره، عوارض جانبی ندارد، اما مصرف مقادیر بسیار زیاد آن ممکن است باعث لرز، تشنج و مرگ شود.
این دکترای تخصص فارماکوگنوزی ادامه داد: این داروی گیاهی باعث هضم مواد غذایی میشود و با گسترش بسیاری از بیماریها، این داروی گیاهی تأثیرگذاری بالایی دارد. بهطوری که داروی گیاهی شاه تره تا 80 درصد موجب بهبود عملکرد کبد خواهد شد و از ایجاد سنگهای کیسه صفرا جلوگیری خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: شاه تره؛ خواص دارویی، عوارض و نحوه مصرف این گیاه اعجابانگیز
نحوه مصرف گیاه شاتره
سورمقی گفت: برای مصرف این گیاه باید یک یا دو قاشق چایخوری را به مدت 15 دقیقه با آب جوش، سه مرتبه مخلوط و بعد ازغذا مصرف کنید. همچنین توصیه میشود بیشتر از عرق آن استفاده کنیم؛ چرا که این داروی گیاهی برای درمان و از بین بردن انگلهای روده مفید است.
وی با اشاره به اینکه مصرف شاه تره فقط با تجویز پزشک مربوطه مجاز است، گفت: افراد سردمزاج باید به دلیل عوارض از مصرف این دارو پرهیز کنند.
بیشتر بخوانید: اصلاح مزاج سرد و خشک؛ به جنگ غلبه سودا بروید
مصرف شاه تره برای در رژیم غذایی
این دکترای تخصص فارماکوگنوزی ادامه داد: این داروی گیاهی برای کمبود وزن در افراد لاغر استفاده میشود. به همین دلیل این گیاه در رژیمهای غذایی برای افزایش و کاهش وزن توصیه شده است.
وی افزود: ترکیب عرق شاه تره و عرق کاسنی به نسبت مساوی مخلوط و به جای آب مصرف شود که اثر آن بیشتر از عرق شاه تره به تنهایی است. البته این گیاه در دوزهای زیاد ممکن است سمی باشد و باعث اسهال شدید، گرفتگی عضلات و تنگی نفس شود؛ بنابراین درباره میزان مصرفی آن باید با متخصص طب سنتی یا پزشک مشورت کرد.