دانشکده پزشکیضربان

مصاحبه اختصاصی با متخصص تغذیه درباره غذاهای ممنوع بعد از اسلیو معده

یک متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی اعلام کرد: برای افراد دچار افزایش وزن و چاقی، قبل از توصیه رژیم تغذیه‌­ای، این افراد باید از نظر سلامتی هورمون‌های بدن با انجام آزمایش خون بررسی شوند و در صورت نیاز، طبق نظر متخصص غدد رژیم غذایی تحت درمان قرار بگیرند.

غزاله اسلامیان در مورد رژیم غذایی برای افراد دچار به اضافه وزن به خبرنگار پایگاه خبری سیوطب، اظهار کرد: رژیم غذایی و افزایش فعالیت بدنی موثر است و به فرد کمک می­‌کند تا اگر به مشکل هورمونی دچار شده، به همراه مصرف دارو از رژیم غذایی و ورزش به طور تدریجی و مداوم در برنامه زندگی خود بهره ببرد.

روانپزشک به کنترل پرخوری‌های عصبی کمک می­‌کند

وی ادامه داد: درصورتی‌که افراد از پرخوری عصبی و استرس‌های روانی رنج می‌برند، حتما به  روانپزشک مراجعه کنند تا بتوانند مشکلات چاقی و افزایش وزن خود را تحت کنترل داشته باشند. عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه جراحی نواحی چاق بدن با تجویز و صلاح پزشک را از دیگر روش‌ها برای کاهش وزن اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: ۹ رژیم بعد اسلیو معده؛ رژیم هفته به هفته بعد از جراح

اسلامیان به ورزش و پیاده‌روی برای کاهش وزن در افراد تاکید کرد و گفت: افرادی که به دلیل درد مفاصل و زانو درد قادر به پیاده‌روی نیستند، می­‌توانند شنا و حرکات نرمشی ساده­‌تری را در کنار برنامه رژیم غذایی خود قرار دهند.

به گفته وی، افرادی که اضافه‌وزن دارند و در حال رژیم هستند، باید رفتارهای اشتباه همچون غذا خوردن به همراه کار با موبایل، تماشای تلویزیون و تند غذا خوردن را اصلاح کنند؛ چرا که این عادات رفتاری به کاهش وزن کمک نمی‌کند و به دنبال آن موجب ناامید در افراد چاق می‌­شود.

بیشتر بخوانید: لاغری با سرکه سیب با اصول درست و در زمان مناسب نتیجه می‌دهد

این متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی بروز چاقی را بیشتر در بیماران مبتلا به افزایش چربی خون، دیابت و فشارخون عنوان کرد و افزود: در این بیماران توده چربی افزایش پیدا می‌کند که احتمال تجمع این توده چربی در شکم و چاقی این ناحیه وجود دارد.

اسلامیان اظهار کرد: توصیه می‌شود تا افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند حتما به متخصص تغذیه مراجعه کنند و رژیم غذایی مناسب کاهش وزن را بر اساس شرح‌حال پزشکی و خانوادگی فرد، سن، جنسیت و نوسانات وزن در کودکی و سنین بلوغ دریافت کنند.

وی به ممنوعیت مصرف برخی از مواد غذایی برای افراد چاق اشاره کرد و گفت: این افراد مواد غذایی اشتهاآور مثل سرکه، ترشی، جگر، قلوه، کله پاچه، پنیر پیتزا، تنقلات و سیب‌زمینی سرخ‌کرده را تا حدامکان از وعده‌های غذایی خود حذف و از سبزیجات پر­فیبر استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: رژیم لاغری ۵ کیلو در ماه و بهترین روش تغذیه برای لاغری

عمل اسلیو معده، یک چهارم وزن معده را کاهش می­‌دهد 

عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه عمل اسلیو معده یکی از روش‌های موثر برای لاغری و کاهش وزن است، بیان کرد: در این روش، معده حدود یک چهارم کاهش پیدا می­‌کند و فرد زودتر سیر می‌شود و کمتر احساس گرسنگی می­‌کند. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که تنها این عمل جراحی منجر به لاغری می­شود، اما نیمی از روند لاغری انجام شده و باید به رژیم غذایی پس از عمل بسیار توجه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: انواع جراحی معده؛ از لاغری تا درمان سرطان معده و گاسترکتومی

اسلامیان درمورد رژیم غذایی پس از عمل اسلیو اظهار کرد: پس ازاین جراحی باید از مایعات استفاده  کرد و پس از مدتی غذاهای جامد نیز به رژیم غذایی اضافه شود. وی غذاهای ممنوع پس از اسلیو معده را شامل غذاهای سفت و خشک، بستنی، کیک، شکلات، میلک شیک، نوشیدنی­‌های گازدار و شیرین همچون نوشابه، برنج، نان، سیب‌زمینی و غذاهای نفاخ همچون لوبیا و آدامس اعلام کرد و گفت: مصرف این مواد غذایی پس از جراحی احتمال چاقی را افزایش می­‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا