دانشکده پزشکیضربان

یک متخصص بیماری‌های عفونی: درمان عفونت ناف، مصرف آنتی بیوتیک است

یک متخصص بیماری‌های عفونی اعلام کرد: عفونت ناف به­‌عنوان بیماری عفونی و خطرناک محسوب نمی‌­شود و دلیل بروز آن عرق زیاد ازحد، صابون و سایر مواد رسوب یافته در حفره ناف است که سبب رشد باکتری و ایجاد عفونت می‌­شود.

مسعود مردانی در مورد عفونت ناف به خبرنگار پایگاه خبری سیوطب گفت: از دیگر علل و عوامل موثر در ایجاد عفونت‌های دکمه شکم می­‌توان به عادات بهداشتی ضعیف، جراحی شامل دکمه شکم، سوراخ شدن شکم، دیابت، کیست چربی، قرار گرفتن در معرض اشعه­‌های مضر، اشعه ماوراء بنفش و چاقی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: درمان عفونت ناف با ۵ روش راحت در کمتر از یک هفته

وی افزود: در مواردی که این ناحیه به درستی تمیز نشود، تجمع باکتری­‌ها و درنتیجه ترشحات زرد یا سبز با بوی بد، عفونت‌­های باکتریایی پدید می‌­آورند؛ این عفونت ممکن است با تورم و درد اطراف شکم همراه باشد.

این متخصص بیماری‌های عفونی، جراحی شکمی و بروز کیست در رحم زنان را از دیگر عوامل عفونت ناف اعلام کرد و گفت: در این مواقع تمیز نگه­داشتن این ناحیه مهم است؛ به‌­طوری که برای تمیز کردن محل، می­توان بعد از استحمام، ناحیه آسیب دیده را خشک و با استفاده از مقداری کرم یا لوسیون ضد باکتری بر پایه آب، عفونت را برطرف کرد.

مردانی، استفاده از کمپرس گرم، الکل، سرکه سفید و زردچه را از دیگر راه‌­های از بین بردن عفونت ناف عنوان کرد و افزود: برای عفونت باکتریایی، پزشک ممکن است استفاده از پماد آنتی بیوتیک را توصیه کند. وی در ادامه تصریح کرد: عفونت ناف، بیماری و خطرناک نیست، مگراینکه فرد دچار مشکل آناتومی باشد که در این صورت باید جراحی شود.

بیشتر بخوانید: خارش ناف؛ ۶ علت و روش‌های درمان خارش که در مواقع ضروری به کار می‌آیند

تشخیص عفونت ناف

این متخصص بیماری‌­های عفونی در مورد راه تشخیص این عفونت بیان کرد: برای درمان عفونت ناف و تشخیص آن، پزشک معاینه جسمی را انجام می‌دهد و ناف را بررسی می‌کند. ممکن است بررسی قسمت آسیب دیده برای تشخیص علت آن کافی باشد.همچنین پزشک احتمال دارد مقداری از ترشحات یا سلول­‌ها را از روی شکم خارج کند و نمونه را به آزمایشگاه بفرستد. یک تکنسین، سلول‌­ها یا مایع را برای تشخیص نوع عفونت زیر میکروسکوپ بررسی می­‌کند. مردانی علائم این عفونت را شامل  قرمزی، درد خفیف و ترشحات سبز و خاکستری دانست.

بیشتر بخوانید: عفونت پوست؛ شایع‌ترین نوع بیماری‌های پوستی با ۵ روش درمانی

راه ­های حفظ سلامت ناف

وی در ادامه به راه­‌های حفظ سلامت ناف اشاره کرد و گفت: روزانه این ناحیه را با صابون ضد باکتریایی شستشو دهید و از دستمال یا اسفنج برای تمیز کردن داخل ناف خود استفاده کنید. همچنین می‌­توان از محلول آب نمک برای شستن ناف استفاده کرد.

این متخصص بیماری های­‌عفونی بر تمیز کرد ناف پس از استحمام تاکید کرد و افزود:  داخل ناف را باید به خوبی خشک کنید و از هیچ‌­گونه کرم یا مرطوب کننده­ای در داخل آن استفاده نکنید؛ زیرا کرم، سوراخ را مسدود خواهد کرد و باعث رشد مخمر و باکتری‌­ها می‌­شود.

به گفته این متخصص بیماری‌­های عفونی، عفونت ناف یکی از مشکلات شایع در همه سنین است که از نوزادان تا بزرگسالان به آن دچار می­‌شوند و این عفونت به دلایل مختلف قارچی و باکتریایی همچون ترکیدن کیست­‌ها پدید می­‌آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا