فوق تخصص عروق: درمان واریس با جراحی امکان پذیر است!
یک پزشک فوق تخصص جراحی عروق گفت: 90 درصد از بیمارانی که با درد واریس به من مراجعه دارند به دیسک کمر مبتلا هستند. واریس بیماری دردناکی نیست و بیمار فقط در پایان روز احساس خستگی شدید دارد.
دکتر محمدرضا کلانتر معتمدی فوق تخصص جراحی عروق با اشاره به علائم واریس و راههای درمان آن، اظهار کرد: واریس رگهای برآمدهای هستند که به شکل مار در زیر پوست نمایان میشوند و با فشار دادن این رگها تخلیه و خون از بدن فرد خارج میشود. این بیماری فقط با عمل جراحی قابل درمان است و روش دیگری برای معالجه مریض وجود ندارد.
بیشتر بخوانید: درمان واریس، ۴ روش مدرن و ۷ روش خانگی منحصر به فرد
وی با بیان اینکه در بسیاری از مواقع، تلانژکتازی با واریس اشتباه گرفته میشود، افزود: تلانژکتازی رگهایی مانند پای عنکبوت است که در زمان بروز، اول قرمز رنگ و بعد آبی میشود. تلانژکتازی هیچ نیازی به درمان ندارد، اما میتوان آنها را از بین برد که البته این اقدام بیشتر جنبه زیبایی دارد.
این پزشک فوق تخصص جراحی عروق ادامه داد: درمان اصلی بیماری واریس عمل جراحی است و نمیتوان آن را با لیزر درمانی از بین برد. در زمان جراحی، رگهای برآمده برداشته و راههای ارتباطی با این رگها هم بسته میشوند.
بیشتر بخوانید: علت پا درد از زانو به پایین و بهترین روشهای درمان خانگی و پزشکی
دکتر کلانترمعتمدی اضافه کرد: برای جلوگیری از پیشرفت بیماری واریس، فرد باید حتما از جورابهای طبی واریس که توسط پزشک تجویز میشود، استفاده کند. جوراب واریس نوعی جوراب ساق بلند است که کارکردی غیر از جورابهای عادی دارد. این جوراب با خاصیت درمانی موجب بهبود جریان خون و کاهش درد پا خواهد شد
وی در مورد این موضوع که آیا واریس نشانهای از بیمارهای قلبی هست یا خیر، گفت: در بیماریهای قلبی واریس نداریم، اما واریسهای ثانویهای داریم که نباید آنها را عمل کرد. مواقعی وجود دارد که واریس یا رگ اصلی ورید بیمار، ترومبوزِ شده. لخته شدن خون در وریدهای عمقی به نام ترومبوز سیاهرگی عمقی یا DVT شناخته میشود. در این مواقع خون به ناچار از وریدهای سطحی عبور میکند و وریدهای سطحی هم واریسی میشوند. به همین دلیل نباید آنها را عمل کرد؛ چراکه با عمل، پا متورم و دردناک میشود و حتی به قطع عضو میانجامد؛ بنابراین هر واریسی به درمان احتیاج ندارد و باید از جوراب واریس استفاده شود.
بیشتر بخوانید: علت پا درد از زانو به پایین و بهترین روشهای درمان خانگی و پزشکی
این پزشک فوق تخصص جراحی عروق در مورد عوارض واریس بیان کرد: 90 درصد از بیمارانی که با درد واریس به من مراجعه دارند به دیسک کمر مبتلا هستند. واریس بیماری دردناکی نیست و بیمار فقط در پایان روز احساس خستگی شدید دارد، اما هیچگاه درد بدن ندارد؛ مگر اینکه خون در رگها لخته شده باشد که این نوع درد هم موضعی است. دردهای شدید اندام معمولا به خاطر دیسک کمر است و ارتباطی به واریس ندارد.
دکتر کلانتر معتمدی تاکید کرد: از بیماران مبتلا به واریس درخواست دارم که به هیچ عنوان از روشهای سنتی مانند زالو درمانی، حجامت و خوردن داروهای مختلف استفاده نکنند.