دانشکده پزشکیضربان

تأثیر مصرف تخم شربتی بر درمان زخم‌های گوارشی

یک متخصص طب سنتی گفت: مصرف تخم شربتی به‌صورت ناشتا به بهبود یبوست و درمان زخم‌های گوارشی کمک می‌کند.

داوود حاج محمدخانی درباره خواص مصرف تخم شربتی به خبرنگار سیوطب اظهار کرد: تخم شربتی از گیاهی به نام ریحان کوهی یا ریحان بادروج به دست می‌آید که ترکیب آن با عرق بیدمشک باعث ایجاد آرامش، کاهش عطش و حرارت بدن به‌ویژه در فصول گرم سال می‌شود.

وی افزود: مصرف تخم شربتی نیم ساعت قبل از مصرف غذا باعث کاهش اشتها می‌شود و به سوزاندن چربی‌های اضافی و به بهبود یبوست و درمان زخم‌های گوارشی نیز کمک می‌کند.

این متخصص طب سنتی درباره تاثیر مصرف تخم شربتی بر کاهش بیماری‌های قلبی گفت: افراد مبتلا به ضعف قلب باید یک قاشق مرباخوری تخم شربتی فرنجمشک، عرق بادرنجبویه و تخم ریحان را با هم مخلوط و روزی دو بار میل کنند.

بیشتر بخوانید: تخم شربتی محبوب‌ترین شربت ایرانی‌ها با ۱۳ نمونه خاصیت درمانی

بهبود بسیاری از بیماری‌ها با مصرف تخم شربتی

حاج محمدخانی ادامه داد: نوشیدن تخم شربتی و قدومه پس از جوشاندن آن در آب جوش به تسکین سرفه در افراد کمک زیادی می‌کند و افرادی که به طور مداوم دچار درد دندان می‌شوند بهتر است برای جلوگیری از این موضوع مقداری تخم شربتی را مکیده و پس از آن بجوند تا شاهد تاثیر شگفت‌انگیز این داروی گیاهی باشند.

وی با بیان اینکه تخم شربتی برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود، تصریح کرد: این داروی گیاهی از آنتی‌اکسیدان‌های مفید برخوردار است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود؛ بنابراین به پیشگیری و درمان سرماخوردگی کمک می‌کند.

این متخصص طب سنتی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تخم شربتی از خواص بسیاری برخوردار است، مصرف بیش از حد آن نیز باعث مشکلاتی در بدن همچون سرگیجه و اختلال در بینایی فرد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: خارشتر و ۱۳ خواص بی‌نظیر عرق، ریشه و دمنوش این گیاه

رفع گرمازدگی با مصرف تخم شربتی

وی در مورد مصرف تخم شربتی برای رفع گرمازدگی اظهار کرد: این داروی گیاهی به دلیل برخورداری از آنتی‌اکسیدان‌های قوی، به‌عنوان یک ضدآفتاب طبیعی شناخته شده و جهت محافظت از پوست در مقابل اشعه‌های مضر نور خورشید از آن به‌صورت موضعی استفاده می‌شود.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف این داروی گیاهی، بخش مهمی از نیازهای تغذیه‌ای افراد را برآورده می‌کند، گفت: از تخم شربتی در تابستان استفاده می‌شود؛ چرا که این دانه سیاه ارزش غذایی بالایی دارد که  بخش مهمی از نیازهای تغذیه‌ای مردم را برآورده خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: گرمازدگی و ۴ راه‌کار سریع درمان برای جلوگیری از عواقب خطرناک

حاج محمدخانی ادامه داد: تخم شربتی را به طور معمول با خاک شیر ترکیب می­کنند که برای رفع عطش و در روزهای طولانی و گرم تابستان استفاده می­‌شود. وی تصریح کرد: تخم­های شربتی که در آب خیسانده و مصرف می­شوند، از بیشترین خواص تغذیه­ای برخوردارند و به هر غذایی اضافه می­شوند. همچنین جایگزین خوبی برای میان وعده کم کالری خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا