دانشکده پزشکیضربان

رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت: درمان عفونت گوش کودکان در خانه خطرناک است!

رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت گفت: شیردهی نامناسب مادر به کودک و التهاب لوزه سوم، عفونت‌های گوش کودکان را به دنبال دارد.

سعید محمودیان درمورد غربالگری‌های گوش کودکان به سیوطب اظهارکرد: وزارت بهداشت و درمان به منظور پیشگیری از شیوع عفونت گوش کودکان، بسته­های خدمتی غربالگری را تسریع بخشیده و در سطح کشور در حال اجرا است؛ یعنی نوزدان بعد از تولد و کودکان پیش از دبستانی تحت پوشش غربالگری گوش قرار می‌گیرند.

وی افزود: غربالگری گوش کودکان به این صورت است که گوش با دستگاه‌­های ویژه­ای معاینه می‌شود که اگر اختلالی در شنوایی این افراد ایجاد شده، به سطح تشخیص قطعی ارجاع داده خواهد شد و در نهایت آزمایش‌­های تشخیصی گوش انجام و میزان کم­ شنوایی مشخص می‌­شود.

بیشتر بخوانید: درمان عفونت گوش؛ روش‌های خانگی یا ۴ راهکار پزشکی، کدام مطمئن‌تر است؟

رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت، دلیل بخشی از کم شنوایی کودکان را حسی-عصبی اعلام کرد که ممکن است به عفونت مرتبط نباشد.

محمودیان در ادامه، شیردهی نامناسب مادر به نوزاد و تورم لوزه سوم را از دیگر عوامل عفونت گوش کودکان عنوان کرد و گفت: اگرروش شیردهی مادر به کودک نامناسب باشد، ممکن است شیر وارد گوش کودک شود و عفونت های گوشی رخ دهد و همچنین بزرگی لوزه سوم، جلوی تهویه گوش میانی را می‌گیرد و به التهابات گوش و کم شنوایی گوش کودک منجر می­‌شود.

وی افزود: تنها راه شناسایی زودهنگام اختلالات شنوایی کودکان غربالگری و مداخله درمانی به موقع است که  اگر این مهم پیگیری نشود، مدرسه رفتن کودک به تاخیر می­افتد.

بیشتر بخوانید: درمان عفونت گوش کودکان؛ از تجویز آموکسی‌سیلین تا قطره گو

حدود 83 درصد جمعیت نوزاد تحت پوشش غربالگری قرار می گیرند

رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طبق آمار حدود 3 تا 5 درصد کودکان قبل از دبستان دچار کم شنوایی و اختلالات شنوایی هستند، اظهار کرد: این عدد در دوره ابتدایی به 10 تا 12 درصد می­رسد که خوشبختانه غربالگری­های گوش کودکان توسط وزارت آموزش و پرورش با تعیین استانداردها از سوی وزارت بهداشت در سطح کشور در حال انجام است.

به گفته محمودیان، حدود 83 درصد جمعیت نوزادان، تحت پوشش غربالگری قرار می­‌گیرند.

بیشتر بخوانید: علت عفونت گوش کودکان؛ پشت پرده چه خبر است؟

درمان خانگی عفونت گوش کودکان خطرناک است

وی درمان خانگی عفونت گوش کودکان را خطرناک اعلام کرد و گفت: گوش سیستم بسیارحساسی است که اگر سلول شنوایی از بین رود، قابل جبران نیست؛ بنابراین لزوم غربالگری و شناسایی زودهنگام و درمان­‌های مداخله­‌ای صحیح و به موقع گوش کودکان مهم است.

رئیس اداره گوش و شنوایی وزارت بهداشت در مورد پیشگیری ازعفونت­‌های گوش کودکان اظهارکرد: والدین کودکان جهت پیشگیری از اختلالات شنوایی در کودکان باید گلودرد را مورد توجه قراردهند و همچنین کودکانی که دچارعفونت گوش نیستند، اما شنوایی­‌شان افت کرده، حتما مداخله درمانی انجام شود. درغیراین­صورت این کودکان معلولیت‌های اجتماعی پیدا می­‌کنند و تحصیلشان دچار افت می­‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا