درمان عفونت گوش؛ روشهای خانگی یا ۴ راهکار پزشکی، کدام مطمئنتر است؟
درمان عفونت گوش، در واقع رفع عفونتی است که در فضای پشت پرده گوش رخ میدهد و این عامل یکی از رایجترین دلایل مراجعه کودکان به پزشک است. عفونت گوش زمانی اتفاق میافتد که باکتری یا ویروس، مایع را در پشت پرده گوش به دام میاندازد و باعث درد و تورم پرده گوش میشود. درمان عفونت گوش، آنتی بیوتیک، داروهای مسکن و قرار دادن لولههای گوش را در بر میگیرد. در این مطلب از مجله پزشکی سیوطب به بررسی انواع عفونت گوش، علائم، عوارض و انواع درمان خواهیم پرداخت.
عفونت گوش چیست؟
اصطلاح رایج عفونت گوش از نظر پزشکی به عنوان اوتیت میانی حاد یا عفونت ناگهانی در گوش میانی (فضای پشت پرده گوش) شناخته میشود. هر کسی امکان ابتلا به عفونت گوش را دارد (کودکان و همچنین بزرگسالان)، هر چند که عفونت گوش از شایعترین دلایل مراجعه کودکان خردسال به پزشک گوش و حلق و بینی است.
در بسیاری از موارد، عفونت گوش خود به خود برطرف خواهد شد. در صورتی که درمان عفونت گوش خود به خود امکانپذیر نباشد امکان دارد پزشک آنتی بیوتیک تجویز کند. در کودکان کمتر از دو سال، معمولا برای درمان عفونت گوش آنتی بیوتیک نیاز است.
بیشتر بخوانید: درمان عفونت گوش کودکان؛ از تجویز آموکسیسیلین تا قطره گوش
گوش میانی کجاست؟
گوش میانی، پشت پرده گوش (پرده تمپان) است و همچنین خانه استخوانهای ظریفی است که به شنوایی کمک میکنند. این استخوانها (اسیکولها) چکش (مالئوس)، سندان (incus) و رکاب هستند. برای درک بهتر آناتومی گوش، ساختار و عملکرد گوش را بررسی میکنیم:
سه قسمت اصلی در گوش وجود دارد: بیرونی، میانی و داخلی.
- گوش بیرونی: فلپ گوش خارجی و مجرای گوش (کانال شنوایی خارجی) را شامل میشود
- گوش میانی: فضای پر از هوا بین پرده گوش (پرده تمپان) و گوش داخلی است. گوش میانی استخوانهای ظریفی را در خود جای داده که ارتعاشات صوتی را از پرده گوش به گوش داخلی منتقل میکند و اینجاست که عفونت گوش رخ میدهد
- گوش داخلی: شامل هزارتوی حلزونی شکل است که ارتعاشات صوتی دریافتی از گوش میانی را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند. عصب شنوایی این سیگنالها را به مغز میرساند
- سایر قسمتهای گوش
شیپور استاش فشار هوای داخل گوش میانی را تنظیم کرده و آن را به قسمت بالایی گلو متصل میسازد
آدنوئیدها پدهای کوچکی از بافت بالای گلو و پشت بینی و نزدیک شیپورهای استاش هستند. آدنوئیدها به مبارزه با عفونت ناشی از باکتری که از طریق دهان وارد شده میپردازند
بیشتر بخوانید: علت عفونت گوش کودکان؛ پشت پرده چه خبر است؟
چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به عفونت گوش میانی هستند؟
عفونت گوش میانی شایعترین بیماری دوران کودکی (به غیر از سرماخوردگی) به شمار میرود. اغلب در کودکان بین سه ماه تا سه سال رخ داده و تا سن هشت سالگی همچنان شایع است. حدود 25 درصد از همه کودکان دچار عفونتهای مکرر گوش خواهند شد. بزرگسالان نیز به عفونت گوش مبتلا میشوند، اما این ابتلا به اندازه کودکان اتفاق نمیافتد. در ادامه راهکارهای خانگی و پزشکی را برای درمان عفونت گوش میانی شرح میدهیم.
بیشتر بخوانید: عفونت گوش کودکان و علت عفونت گوش میانی، خارجی و داخلی کودکان
عوامل خطر ابتلا به عفونت گوش
- سن: نوزادان و کودکان خردسال (بین شش ماهگی تا دو سالگی) در معرض خطر بیشتری برای عفونت گوش هستند و مهمترین عامل مراجعه آنها برای درمان عفونت گوش همین موضوع به نظر میرسد.
- سابقه خانوادگی: تمایل به عفونت گوش میتواند در خانواده وجود داشته باشد
- سرماخوردگی: سرماخوردگی اغلب احتمال ابتلا به عفونت گوش را افزایش خواهد داد
- آلرژی: آلرژی باعث التهاب (تورم) مجاری بینی و دستگاه تنفسی فوقانی میشود که میتواند آدنوئیدها را بزرگ کند. آدنوئیدهای بزرگ شده شیپور استاش را مسدود و از تخلیه مایعات گوش جلوگیری به عمل میآورند. این منجر به تجمع مایع در گوش میانی خواهد شد که فشار، درد و عفونت احتمالی را به همراه دارد.
- بیماریهای مزمن: افراد مبتلا به بیماریهای مزمن (طولانی مدت) بیشتر در معرض ابتلا به عفونت گوش هستند، به ویژه بیماران مبتلا به نقص ایمنی و بیماری مزمن تنفسی، مانند فیبروز کیستیک و آسم. درمان عفونت گوش در این بیماران ارتباط مستقیم با درمان علت عفونت دارد.
- قومیت: بومیان آمریکایی و کودکان اسپانیایی تبار بیشتر از سایر گروههای قومیعفونت گوش دارند
بیشتر بخوانید: عطسه پشت سر هم؛ وقتی پدیدهای مفید، دردسرساز میشود!
علت عفونت گوش چیست؟
عفونت گوش توسط یک باکتری یا ویروس در گوش میانی به وجود میآید. این عفونت اغلب ناشی از یک بیماری دیگر مانند سرماخوردگی، آنفولانزا یا آلرژی خواهد بود که موجب احتقان و تورم مجرای بینی، گلو و شیپور استاش میشود.
بیشتر بخوانید: ۱۳ درمان خانگی سینوزیت با روشهای ساده و کم هزینه؛ از عنبر نسارا تا پیاز
1. شیپور استاش
شیپورهای استاش یک جفت شیپور باریک هستند که از هر گوش میانی به سمت بالا در پشت گلو و پشت مجرای بینی کشیده میشوند. انتهای گلو لولهها باز و بسته خواهند شد که به عوامل زیر کمک میکند:
- تنظیم فشار هوا در گوش میانی
- هوا را در گوش تازه میکند
- ترشحات معمولی را از گوش میانی تخلیه خواهد کرد
تورم شیپور استاش امکان دارد باعث تجمع مایعات در گوش میانی شود. این مایع قابلیت عفونی شدن دارد و علائم عفونت گوش را ایجاد میکند.
در کودکان، شیپور استاش باریکتر و افقیتر است که تخلیه آنها را دشوارتر میکند و احتمال گرفتگی را افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید : درمان خانگی وزوز گوش با ۱۳ روش درمانی ساده و بسیار موثر برای انواع زنگ گوش
2. آدنوئیدها
آدنوئیدها دو پد کوچک از بافتها در پشت بینی هستند که اعتقاد بر این است در فعالیت سیستم ایمنی نقش دارند.
از آنجایی که آدنوئیدها در نزدیکی دهانه شیپور استاش قرار دارند، تورم آدنوئیدها لولهها را مسدود میکند. این میتواند منجر به عفونت گوش میانی شود. تورم و تحریک آدنوئیدها بیشتر در عفونت گوش کودکان نقش دارد زیرا کودکان آدنوئیدهای نسبتا بزرگتری نسبت به بزرگسالان دارند.
بیشتر بخوانید: ترشحات پشت حلق و علل آن؛ از سرماخوردگی و آنفولانزا تا آلرژی و عفونت سینوسی
3. اوتیت میانی با افیوژن
تورم و تجمع مایع (افیوژن) در گوش میانی بدون عفونت باکتریایی یا ویروسی که به دلیل تجمع مایع پس از درمان عفونت گوش دوباره رخ میدهد. همچنین امکان دارد به دلیل برخی اختلالات یا انسداد غیر عفونی شیپور استاش ایجاد شود.
4. اوتیت میانی مزمن
زمانی رخ میدهد که مایع بعد از درمان عفونت گوش در بخش میانی باقی بماند و بدون عفونت باکتریایی یا ویروسی به بازگشت عفونت کمک کند. این امر کودکان را مستعد ابتلا به عفونتهای جدید گوش خواهد کرد و امکان دارد شنوایی آنها را تحت تاثیر قرار دهد.
بیشتر بخوانید : درمان گرفتگی گوش یا احتقان گوش با ۷ روش مختلف تخصصی و سنتی
5. اوتیت میانی چرکی مزمن
عفونت گوش که با درمانهای معمول از بین نمیرود. این میتواند منجر به ایجاد سوراخ در پرده گوش شود.
دیگر علل عفونت گوش
- گلو درد
- دندان در آوردن نوزاد
- عفونت پوشش داخلی کانال گوش که به آن گوش شناگر نیز میگویند
- ایجاد فشار در گوش میانی ناشی از آلرژی و سرماخوردگی
بیشتر بخوانید: بلع دردناک و درمان آن با ۵ روش خانگی عارضهای که سن نمیشناسد
انواع عفونت گوش
نوع درد گوش نشان میدهد که آیا آنتی بیوتیکها یا داروهای درمان عفونت گوش طبیعی بهترین گزینه هستند.
هنگام معاینه و درمان عفونت گوش به دو نوع عفونت گوش بر میخوریم:
-
اوتیت مدیا
این نوع عفونت بر ناحیه پشت گوش (گوش میانی) تاثیر میگذارد و مشکلات شنوایی، تب و درد را به همراه دارد. عفونت اوتیت مدیا توسط باکتریها یا ویروسهایی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا به وجود میآید. غالبا سیستم ایمنی بدن به تنهایی قادر به مبارزه با این عفونت است، اما اگر عفونت بیش از دو یا سه روز طول بکشد برای درمان عفونت گوش باید سراغ آنتی بیوتیک رفت.
بیشتر بخوانید : ۱۳ درمان خانگی خشکی بینی از سونا و دستگاه بخور تا روغن بادام
-
اوتیت خارجی یا گوش شناگر
این عفونت به طور معمول باعث التهاب در کانال گوش و معمولا در اثر آبی ایجاد میشود که در گوش باقی میماند و محیط مرطوب داخل گوش به رشد باکتریها منتهی خواهد شد. اوتیت خارجی با قرار دادن انگشتان، سواب پنبه یا سایر اشیاء در گوش هم به وجود میآید، زیرا این امر امکان خراش یا ساییدگی در کانال گوش را به دنبال دارد.
بیشتر بخوانید : آب آوردن ریه، علائم، درمان و خطرات ناشی از ادم ریه
علائم عفونت گوش میانی چیست؟
- گوش درد: این علامت در کودکان بزرگتر و بزرگسالان آشکار است. در نوزادانی که برای صحبت کردن خیلی کوچک هستند، باید به دنبال علائم دردی مانند مالش یا کشیدن گوشها، گریه بیش از حد، مشکل در خوابیدن، رفتار بیقرار و تحریک پذیر بود
- از دست دادن اشتها: در کودکان خردسال قابل توجهتر است، به ویژه در هنگام تغذیه با شیشه. فشار در گوش میانی با قورت دادن کودک تغییر میکند و منجر به درد بیشتر و میل کمتری برای خوردن خواهد شد. عدم درمان عفونت گوش در این مرحله سنی امکان دارد در شنوایی و رشد مغزی کودک تاثیرات جبران ناپذیری بگذارد
- تحریک پذیری: هر نوع درد مداوم باعث تحریک پذیری میشود
- خواب ضعیف: درد با دراز کشیدن بدتر میگردد زیرا فشار در گوش بدتر خواهد شد
- تب: عفونتهای گوش میتوانند دمایی از 100 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) تا 104 درجه فارنهایت ایجاد کنند. حدود 50 درصد از کودکان همراه با عفونت گوش، تب را نیز تجربه خواهند کرد
- تخلیه از گوش: خروج مایع زرد، قهوهای یا سفید که جرم گوش نیست و نشانهای از پاره شدن پرده گوش به شمار میرود
- مشکل شنوایی: استخوانهای گوش میانی به اعصابی متصلاند که سیگنالهای الکتریکی را به مغز میفرستند. مایع پشت پرده گوش حرکت این سیگنالهای الکتریکی را از طریق استخوانهای گوش داخلی کند میکند
بیشتر بخوانید : جراحی لوزه در کودکان و بزرگسالان با روش های مرسوم تا لیزر
چگونه عفونت گوش تشخیص داده میشود؟
برخی از راههای تشخیص عفونت گوش عبارتند از:
معاینه گوش
پزشک با استفاده از ابزاری به نام اتوسکوپ به گوش نگاه میکند. پرده گوش سالم به رنگ خاکستری مایل به صورتی و شفاف است. در صورت وجود عفونت، پرده گوش ملتهب، متورم یا قرمز میشود.
بیشتر بخوانید : درمان سرفه به روشهای خانگی و پزشکی با ۱۰ روش قطعی بهبودی
اتوسکوپ پنوماتیک
ابزاری به نام اتوسکوپ پنوماتیک اغلب تنها ابزار تخصصی است که پزشک برای تشخیص عفونت گوش به آن نیاز دارد. این ابزار پزشک را قادر میسازد تا به گوش نگاه کند و در مورد وجود مایع پشت پرده گوش قضاوت کند. با استفاده از اتوسکوپ پنوماتیک، پزشک به آرامی هوا را روی پرده گوش قرار میدهد.
جریان هوای وارد شده پرده گوش را به حرکت وا میدارد. اگر گوش میانی پر از مایع باشد، حرکت پرده گوش بسیار محدود خواهد بود.
بیشتر بخوانید: ۱۵ درمان خانگی گوش درد؛ از کمپرس گرم تا تمرینات گردن
تمپانومتری
این دستگاه میزان حرکت پرده گوش را از طریق فشار هوا اندازهگیری میکند.
بازتاب سنجی آکوستیک
این آزمایش میزان بازتاب صدا از پرده گوش را میسنجد. به طور معمول، پرده گوش بیشتر صدا را جذب خواهد کرد. با این حال، هر چه فشار مایع در گوش میانی بیشتر باشد، پرده گوش صدای بیشتری منعکس خواهد کرد.
تمپانوسنتز
به ندرت، پزشک از طریق لوله کوچکی پرده گوش را سوراخ تا مایع گوش میانی را تخلیه کند. این روش کم کاربرد برای تشخیص و سپس درمان عفونت گوش به نام تمپانوسنتز شناخته میشود. اگر عفونت به درمانهای قبلی به خوبی پاسخ نداده باشد، میتواند مفید باشد.
بیشتر بخوانید: گرفتگی صدا، شناخت علائم و بیماریهای موثر بر تارهای صوتی
درمان عفونت گوش در بزرگسالان و کودکان
درمان عفونت گوش بستگی به سن، شدت عفونت، ماهیت عفونت (اینکه عفونت اولین بار است، عفونت مداوم یا عفونت مکرر) و اگر مایع برای مدت طولانی در گوش میانی باقی بماند، بستگی دارد.
1. درمان عفونت گوش و تسکین درد با آنتی بیوتیکها؛ بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش!
اگر باکتری عامل عفونت گوش باشد، عمدتا آنتی بیوتیک تجویز خواهد شد. پزشک داروهایی را برای تسکین درد و تب توصیه میکند. اگر عفونت گوش خفیف باشد، بسته به سن کودک، پزشک قبل از تجویز آنتی بیوتیک، چند روز صبر میکند تا ببیند آیا عفونت به خودی خود از بین میرود یا خیر.
در صورت تجویز آنتی بیوتیک برای درمان چرک گوش باید آن را دقیقا طبق دستور مصرف کرد. داشتن احساس بهتر چند روز پس از شروع درمان عفونت گوش در بزرگسالان و کودکان طبیعی به نظر میرسد.
حتی با داشتن احساس بهتر و رفع کامل درد، مصرف دارو را باید طبق دستور تا انتها پیش برد تا برگشت عفونت به حداقل برسد. آنتی بیوتیک تجویزی برای کودکان، عمدتا مایع بوده که باید از قاشق اندازهگیری برای مصرف بهره برد تا از صحت مقدار مصرف اطمینان حاصل شود.
بیشتر بخوانید: درمان سرگیجه با شناسایی بیماریهای مغزی و عصبی با کنترل بیماری منیر
2. قطره برای درمان عفونت گوش در بزرگسالان
سوراخ یا پارگی در پرده گوش که به دلیل عفونت شدید یا عفونت مداوم (اوتیت میانی چرکی مزمن) ایجاد میشود، با قطرههای گوش آنتیبیوتیک و گاهی اوقات با استفاده از یک دستگاه ساکشن برای خارج کردن مایعات درمان میشود.
قطره گوش ترکیبی سیپروفلوکساسین و دگزامتازون برای درمان عفونتهای گوش مانند اوتیت حاد خارجی و اوتیت حاد گوش میانی استفاده میشود. عفونت اوتیت خارجی که به نام گوش شناگر نیز شناخته میشود، توسط باکتری به وجود میآید. مجرای گوش و قسمت بیرونی گوش متورم، قرمز و دردناک خواهند شد.
اوتیت مدیا یک عفونت گوش میانی در کودکان است که لولهای در پرده گوش خود (معروف به تیمپانوستومی) برای جلوگیری از وجود مایعات بیش از حد در گوش میانی دارند.
سیپروفلوکساسین متعلق به دسته داروهایی است که به عنوان آنتی بیوتیکهای فلوروکینولون شناخته میشود. در از بین بردن باکتریها یا جلوگیری از رشد آنها عمل میکند. دگزامتازون یک داروی استروئیدی است که برای تسکین قرمزی، خارش و تورم ناشی از عفونت گوش کاربرد دارد.
بیشتر بخوانید : درمان خارش دهان با روشهای پزشکی و خانگی
3. درمان عفونت گوش با داروهای تسکیندهنده درد
استامینوفن یا ایبوپروفن در تسکین گوش درد یا تب ایفای نقش میکنند. همچنین میتوان قطرههای تسکین دهنده گوش را نیز تجویز کرد.
قطرههای آنتی پیرین و بنزوکائین اوتیک برای کنترل تورم ناشی از عفونت گوش میانی و همچنین تسکین درد گوش کاربرد دارند. این قطرهها همراه با آنتی بیوتیکها برای درمان عفونت گوش استفاده میشوند. این دو مسکن در حذف موم جمع شده در لوله گوش نیز موثرند.
گوش درد هنگام خواب بیشتر خود را نشان میدهد. استفاده از کمپرس گرم در قسمت بیرونی گوش نیز ممکن است به تسکین درد کمک کند البته برای نوزادان توصیه نمیگردد.
بیشتر بخوانید: ۸علت خارش دهان چیست؟ آیا هر خارشی باعث آنافیلاکسی میشود؟
4. لولههای گوش (لولههای تمپانوستومی)
گاهی اوقات عفونت گوش مداوم و اغلب عود کننده است یا مایع گوش میانی حتی میتواند تا ماهها پس از درمان عفونت گوش باقی بماند. اکثر کودکان در سن 5 سالگی عفونت گوش را تجربه میکنند و برخی از کودکان به طور مکرر عفونت گوش دارند (سه عفونت گوش در شش ماه یا چهار عفونت در یک سال).
در صورتی که درمان عفونت گوش با آنتی بیوتیک امکانپذیر نبوده و کاهش شنوایی ناشی از تجمع مایع در پشت پرده گوش بروز یابد درمان عفونت گوش با این لولهها توصیه خواهد شد.
لولههای گوش تسکین فوری ایجاد کرده و گاهی برای کودکان کوچکی که در حال رشد مهارتهای گفتاری و زبانی خود هستند ضروری به نظر میرسد. این عمل جراحی سرپایی توسط متخصص گوش، حلق و بینی انجام و به آن میرنگوتومی با قرار دادن لوله گفته میشود.
در طول عمل، یک لوله فلزی یا پلاستیکی کوچک از طریق یک برش کوچک در پرده گوش وارد میشود. این لوله هوا را به گوش میانی میدهد و مایع تخلیه میگردد. زمان آن بسیار کوتاه (تقریباً 10 دقیقه) و میزان عوارضش نیز خیلی پایین بیان شده است.
این لوله معمولا از شش تا 12 ماه در گوش میماند. اغلب به خودی خود از بین رفته اما گاهی توسط پزشک برداشته خواهد شد.
بیشتر بخوانید : علت خروپف؛ عارضهای پرسروصدا با درمانهای ناموفق
درمان عفونت گوش در خانه
برخی از درمانهای خانگی عفونت گوش عبارتند از:
1. درمان خانگی عفونت گوش بزرگسالان با کمپرس سرد یا گرم
هر دو کمپرس گرم و سرد درد ناشی از عفونت گوش را تسکین میدهند. 10 تا 15 دقیقه یک پد داغ یا کمپرس سرد را در مقابل گوش نگه داشته از درد رهایی یابید.
2. درمان عفونت گوش با تمرینات گردن
تمرینات گردن به تسکین فشار کانال گوش ناشی از عفونت گوش کمک میکند و همراه با سایر استراتژیهای درمانی دیگر در درمان عفونت گوش نقش موثری را بازی میکند. در اینجا نحوه انجام تمرینات چرخش گردن آورده شده است:
- بنشینید یا مستقیم بایستید.
- گردن خود را به سمت راست چرخانده، پنج تا 10 ثانیه نگه دارید
- در سمت چپ نیز تمرین را تکرار کنید
- شانههای خود را بلند کنید مثل اینکه سعی میکنید با آنها به گوش های خود برسید. پنج تا 10 ثانیه نگه داشته و تمرینات را در طول روز تکرار کنید.
بیشتر بخوانید: ۸ ورزش گردن درد برای تسکین و بهبود درد گردن
3. درمان خانگی عفونت گوش و سرگیجه روغن مولین
روغن ساخته شده از گلهای گیاه مولین نشان داده که یک تسکیندهنده درد موثر برای درمان عفونت گوش است. مولین به عنوان یک ماده در قطرههای گوش گیاهی در دسترس قرار دارد.
بیشتر بخوانید: ۹ درمان خانگی خشکی گلو؛ زروستومیا را نابود کنید
4. درمان عفونت گوش در بزرگسالان با مصرف ویتامین D
ویتامین D ممکن است با عفونت گوش ارتباط نداشته باشد، اما فراموش نکنید که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. یک سیستم ایمنی سالمتر احتمالا بسیار کمتر مستعد ابتلا به عفونت گوش خواهد بود. یک مطالعه نشان داد که با افزایش سطح سرمی ویتامین D از طریق مصرف مواد غذایی، مکمل و نور مستقیم خورشید، خطر عفونت گوش کاهش و مراجعه افراد تحت نظر برای درمان عفونت گوش نیز به حداقل رسید.
بیشتر بخوانید: ۱۳ درمان خروپف عاملی برای دوری از کشمکشهای خانوادگی
5. درمان عفونت گوش با سیر
خوشبختانه در برخی موارد درمان خانگی عفونت گوش با سیر ممکن است. با وجود خاصیت ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد قارچی سیر، قطره گوش روغن سیر میتواند در کانال گوش اعمال شود تا به از بین بردن باکتریها یا ویروسهای عفونت ساز گوش بپردازد.
وقتی صحبت از درمان عفونت گوش در طب اسلامی به میان میآید، باید سراغ قطرههای گوش طبیعی حاوی انواع گیاهان مختلف یا روغنهای اساسی رفت که به درمان عفونت گوش کمک میکنند. آنها سیر، زنجبیل، روغن درخت چای، مولین یا گیاهان دیگر را در خود دارند.
بیشتر بخوانید: جراحی گوش کودکان و 6 عمل اصلی که معمولا کودکان با آن رو به رو میشوند
6. درمان عفونت گوش در بزرگسالان با پراکسید هیدروژن
پراکسید هیدروژن در تمیز نگه داشتن گوش نقش دارد و از ورود خاک یا باکتریهای اضافی به گوش میانی جلوگیری میکند. این به ویژه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری گوش شناگر مفید است. مقدار کمی پراکسید هیدروژن را روی کانال گوش با پنبه قرار دهید، اما باید مراقب بود که خیلی زیاد به داخل گوش نرسد.
7. زنجبیل؛ داروی گیاهی برای عفونت گوش حلق بینی
زنجبیل یکی از بهترین راهکارهای طب سنتی برای درمان خانگی التهاب گوش است. به دلیل خاصیت ضد التهابی به خوبی شناخته شده است، آب زنجبیل یا روغن آن را میتوان در کانال گوش بیرونی برای درمان عفونت گوش اعمال کرد، اما هرگز نباید مستقیما در گوش قرار گیرد.
8. تغییر موقعیت خواب روشی برای درمان خانگی برای عفونت گوش
خوابیدن با گوش آسیبدیده روی بالش درد و عفونت گوش را تشدید میکند. پیشنهاد این موضوع به کودکانی که ممکن است به طور شهودی به آن فکر نکنند میتواند منجر به کاهش درد آنها در شب شود.
9. سرکه سیب راهکاری برای درمان عفونت گوش در بزرگسالان
سرکه سیب ممکن است به درمان عفونت گوش کمک کند زیرا حاوی اسید استیک است که یک ضد باکتریایی قوی به شمار میرود. ترکیب مقدار مساوی آب گرم و سرکه و چکاندن آن روی گوش آسیبدیده به درمان عفونت گوش کمک خواهد کرد.
میتوان یک توپ پنبهای را با محلول خیس کرد و در قسمت بیرونی گوش قرار داد. فراموش نکنید این روشهای درمان عفونت گوش در خانه نیازمند بررسیهای بیشتری هستند و قبل از استفاده باید حتما با پزشک مربوطه در خصوص آن مشورت کرد.
بیشتر بخوانید: لاغری با سرکه سیب با اصول درست و در زمان مناسب نتیجه میدهد
یادداشت پایانی
علائم عفونت گوش معمولا در چند روز اول بهبود مییابد و بیشتر عفونتها به خودی خود طی یک تا دو هفته بدون هیچ درمانی برطرف میشوند. عفونت گوش که گاهی اوقات اوتیت میانی حاد نامیده میشود، در واقع بیشتر به عفونت گوش میانی اطلاق میشود.
فضای پر از هوا در پشت پرده گوش حاوی استخوانهای ارتعاشی کوچک گوش هستند که با تجمع آب در این نقطه بستر مناسبی برای باکتریها و ویروسها فراهم میشود که این عوامل به عفونت گوش ختم خواهند شد. کودکان بیشتر از بزرگسالان به عفونت گوش مبتلا میشوند و معمولا علائمی مانند درد، خواب ضعیف، تب و خروج عفونت از گوش را تجربه میکنند.
از آنجایی که عفونت گوش اغلب خود به خود برطرف میشود، درمان ممکن است با مدیریت درد و نظارت بر مشکل آغاز شود. گاهی از آنتی بیوتیکها برای درمان عفونت گوش استفاده میشود. برخی افراد، مستعد ابتلا به عفونتهای متعدد گوش هستند که این میتواند باعث مشکلات شنوایی و سایر عوارض جدی در فرد شود.
در کنار استفاده از آنتی بیوتیکها روشهای خانگی نیز برای درمان عفونت گوش در دست هست که از جمله این موارد باید به روغن سیر، زنجبیل، تمرینهای ورزشی و نحوه خوابیدن اشاره کرد.