دانشکده پزشکیضربان

روش های درمان دل درد پریودی در مصاحبه با متخصص زنان و زایمان

یک پزشک متخصص زنان و زایمان گفت: تغذیه در دوران پریودی خیلی اثبات نشده، اما عده‌ای معتقدند که بهتر است افراد در این دوران از مصرف خوراکی‌های تحریک کننده مانند قهوه، کافئین و حبوبات خودداری کنند تا درد شدیدتر نشود.

دکتر شیرین شفقت دهکردی متخصص زنان و زایمان در گفت‌وگو با خبرنگار سیوطب با اشاره به روش‌­های درمان دل درد پریودی اظهار کرد: دل دردهای پریودی همیشه در بانوان وجود دارد، اما میزان درد در بانوان متفاوت است. دل دردهای پریودی زمانی نگران‌کننده هستند که بیمار از درد عاجز باشد. زمانی که درد زیاد باشد بیمار را با آزمایش و سونوگرافی چکاپ می­کنیم که مطمئن باشیم فرد زمینه بیماری ندارد. اگر با معاینه متوجه شویم که فرد هیچ‌گونه بیماری ندارد، وی را به‌صورت علامتی درمان می­‌کنیم.

بیشتر بخوانید: درمان دل درد؛ از حمام گرم و داروهای بدون نسخه تا دمنوش بابونه

تغییرات هورمونی همیشه باعث ایجاد دل دردهای پریودی می­شوند

وی بیان کرد: گاهی درد علامت بیماری­‌های خاص است که فقط با معاینه قابل تشخیص خواهد بود، اما تغییرات هورمونی همیشه باعث ایجاد دل دردهای پریودی می­شوند، گاهی این دردها بسیار زیاد است و فرد نمی‌­تواند آن را تحمل کند. به همین منظور نسبت به درمان علامتی اقدام می‌­کنیم.

این پزشک متخصص زنان و زایمان در ادامه با اشاره به این موضوع که معمولاً دردهای پریودی بعد از زایمان کمتر می‌شوند، افزود: خانم­‌ها نباید نگران دردهای پریودی باشند؛ چراکه مطالعات نشان می‌­دهد که استرس درد پریودی را افزایش می‌­دهد.

بیشتر بخوانید: درمان سندروم روده تحریک پذیر؛ راه‌هایی برای کاهش درد و دل‌پیچه

کیست تخمدان و ارتباط آن با درد پریودی

شفقت در مورد این سوال که آندومتریوز، کیست تخمدان و فیبروم رحم از دلایل افزایش دل دردهای پریودی هستند، توضیح داد: یکی از بیماری‌هایی که در مرحله اول بررسی می­‌شود، آندومتریوز است. به همین دلیل برای بیمار نسخه سونوگرافی و آزمایش می‌­نویسیم تا از وجود آن مطمئن شویم. کیست تخمدان خیلی باعث دردهای شدید پریودی نمی‌شود، اما ممکن است جزو علائم درد باشد. در سونوگرافی وجود کیست تخمدان و فیبروم رحم به‌خوبی مشاهده می‌شود. به همین دلیل از بیمار می­‌خواهیم که سونو انجام دهد.

وی با بیان اینکه فیبروم‌های خیلی بزرگ ممکن است دل دردهای پریودی را افزایش دهند، گفت: اگر فیبروم‌های بزرگ به دهانه رحم رسیده باشند و به آن فشار وارد کنند، ممکن است باعث افزایش دردهای پریودی شوند. اکثر خانم‌­های مبتلا به فیبروم با خونریزی به ما مراجعه می­‌کنند.

بیشتر بخوانید: ۱۹ خواص زنجبیل از تسکین درد قاعدگی تا شکست چربی‌ در بدن

روش ­های درمان دل دردهای پریودی

این پزشک متخصص زنان و زایمان در مورد روش­‌های درمان دل دردهای پریودی عنوان کرد: برای درمان دردهای پریودی در مرحله اول استفاده از داروی گیاهی را توصیه می­‌کنیم، اما اگر جواب نداد داروهای شیمیایی را برای بیمار تجویز می‌کنیم. درمان شیمیایی پریودی مصرف ایبوپروفن، نوافن، ناپروکسن و سلوک سیب است. این داروها التهاب را کم می‌کنند، اما بیمار نباید به حدی دارو مصرف کند که به کلیه آسیب بزند.

شفقت در ادامه در پاسخ به این سوال که اختلالات روده‌ای و نفخ شکم هم ممکن است درد پریودی را افزایش دهد یا خیر، افزود: یکی از علائم پریودی این است که افراد مبتلا به اسهال می­شوند. ممکن است ۳۰ تا ۴۰ درصد افراد فقط این علامت را داشته باشند. گاهی افراد مبتلا به دردهای روده­ای هستند و پریودی هم آن را تشدید می­‌کند.

بیشتر بخوانید: کاپ قاعدگی و طریقه استفاده از این محصول دوست‌داشتنی

وی در مورد اینکه تغذیه در دوران پریودی اهمیت دارد یا خیر، اظهار کرد: تغذیه در دوران پریودی خیلی اثبات نشده، اما عده­ای معتقدند که بهتر است افراد در این دوران از مصرف خوراکی­‌های تحریک‌­آور مانند قهوه، کافئین و حبوبات خودداری کنند تا درد شدیدتر نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا