اختلال شخصیت اجتنابی چه تاثیری در زندگی افراد دارد؟
رئیس دانشکده روانشناسی علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی گفت: اختلال شخصیت، همان شخصیت ضداجتماعی است که قوانین را رعایت نمیکند و نسبت به مسؤلیتهای خود در جامعه آگاهی ندارد.
عزیزالله تاجیک اسماعیلی درمورد تاثیرگذاری اختلال شخصیت در زندگی افراد به خبرنگار سیوطب اظهارکرد: وقتی بخشی ازشخصیت، کارکرد نادرستی داشته باشد و به شکلهای مختلفی همچون قانون گریزی، خودشیفتگی و … خود را نشان میدهد، ارتباطات دچاراختلال میشود.
وی افزود: معمولا اختلالات شخصیتی در مشکلات روانی، جزو آن دسته از مشکلاتی هستند که فرد آنها را به سختی میپذیرد.
رئیس دانشکده روانشناسی علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: در اختلال شخصیت به دلیل نامرئی و خفیف بودن آن، ممکن است برخی به این نکته فکر نکنند که فردی دارای چنین اختلالات شخصیتی است و برای خودش و دیگران مشکل به وجود میآورد.
بیشتر بخوانید: اختلال شخصیت اجتنابی و ۷ معیار برای تشخیص دوری گزینی
درمان اختلال شخصیت
تاجیک اسماعیلی درمان این بیماری را دشواراعلام کرد و گفت: فردی که شخصیت ضداجتماعی دارد و قوانین و حقوق دیگران را رعایت نمیکند و همچنین از مسؤلیتهای خود در جامعه آگاهی ندارد، دچار اختلال شخصیت است و رفتارهای نادرست خود را تکرار میکند.
وی با اشاره به اینکه اختلال شخصیت نیاز به درمانهای عمیق و طولانی مدت دارد، اعلام کرد: فرد بیمار دروهله اول باید مشکلش را بپذیرد؛ چرا که درغیراینصورت به دنبال رفع آن نیست و این افراد چون با اختلال شخصیتی مواجه هستند، با طرف مقابل رابطه بیمارگونه ایجاد خواهند کرد.
رئیس دانشکده روانشناسی علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی ادامه داد: بخشی از درمان اختلال شخصیت را باید روی بیمار و بخشی دیگر را روی طرف مقابل فرد انجام داد؛ چرا که درمان اختلال شخصیت دوطرفه است و گاهی طرف مقابل همیشه در برخورد با بیمار کوتاه میآید.
بیشتر بخوانید: ۹ درمان اختلال شخصیت مرزی یا بوردرلاین؛ مقابله با تغییرات سریع در خلقوخو
تاجیک اسماعیلی افزود: یک شریک پایدار و متعهد میتواند به فرد دچار اختلال شخصیت کمک کند تا اقدامات خودتخریبی را کنار بگذارد و چرخه را بشکند، اما افرادی که با اختلالات شخصیت زندگی می کنند، برای ایجاد روابط، بهخصوص روابط عاشقانه، مشکل خواهند داشت.
به گفته وی، در صورتی که اختلالات شخصیت درمان نشوند، زندگی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد و موجب افت چشمگیرعملکردشان درروابط و سطح کیفیت زندگی آنها میشود.
تاجیک اسماعیلی گفت: درمان شناختی درمانی، درمان ایده آل برای افرادی است که مصرف دارو در اولویت آنها نیست و درنظر دارند الگوی زندگی، تفکر و رفتارهای خود را تغییر دهند.
بیشتر بخوانید: اختلال شخصیت وابسته؛ وقتی فرد در تصمیمگیری فلج میشود!
تشخیص اختلال شخصیت
وی درادامه تصریح کرد: تشخیص اختلال شخصیت توسط روانشناس صورت میگیرد که به الگوهای بلندمدت عملکرد استناد خواهد کرد و شناسایی آن در افراد بالای 18 سال ممکن است.
رئیس دانشکده روانشناسی علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی علائم هر اختلال شخصیت را متفاوت اعلام کرد و گفت: برای افراد مبتلا به اختلالات شخصیت درک این مسئله که مشکل دارند، سخت است. از نظر آنها، افکارشان عادی است و دیگران را مقصر مشکلات خود میدانند.