دانشکده پزشکیضربان

بررسی عوارض رابطه جنسی زیاد برای مردان وزنان با یک روانپزشک

روانپزشک و درمانگر اختلالات جنسی گفت: عوامل مختلفی همچون افزایش یا کاهش سطح هورمون‌های جنسی، مراکز مغز و کنترل میل جنسی، ابتلا به بیماری‌های جسمی و روانی، استفاده از داروها، مواد مخدر و محرک و مصرف الکل، روی میل جنسی اثر افزاینده یا کاهنده دارد.

بهزاد قربانی در گفت‌وگو با سیوطب اظهار کرد: اختلالات میل جنسی به دو شکل ازدیاد (میل جنسی بیشتر از حد متعارف) و کاهش آن بروز پیدا می‌کند و گروه کوچک دیگری نیز وجود دارند که از برقراری رابطه جنسی بیزارند.

وی افزود: این نوع اختلال بر اساس میزان میل جنسی متعارفی که برای افراد در نظر گرفته شده، تعیین و تعریف می‌شود. علل ایجاد آن نیز باید بر مبنای ارزیابی‌های پاراکلینیکی از هورمون‌های جنسی، مورد بررسی قرار گیرد. افزایش یا کاهش میل جنسی با زیاد یا کم شدن هورمون‌های جنسی  رابطه دارد.

بیشتر بخوانید: عوارض رابطه جنسی زیاد در مردان و زنان، مرز آن را بشناسید

عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا گفت: گاهی میزان و سطح هورمون‌های جنسی طبیعی و نرمال است. در این صورت کاهش یا افزایش میل جنسی جنبه روانی دارد؛ یعنی همان­طور که یک عده پرخور یا پرخواب هستند، یک عده نیز ممکن است میل جنسی‌شان زیاد باشد. برعکس همان گونه که برخی کم خور یا کم خواب هستند، افرادی نیز ممکن است میل جنسی‌شان کم باشد. در واقع مراکز تحریک جنسی این افراد در مغز پر کار و فعال یا کم کار و غیرفعال است.

تأثیرگذاری بیماری‌های قلبی و عروقی، فشارخون و دیابت بر تمایلات جنسی افراد

قربانی در ادامه به تأثیرگذاری برخی بیماری‌ها بر افزایش و کاهش میل جنسی اشاره کرد و افزود: افراد مبتلا به افسردگی غالباً دچار کاهش یا انزجار میل جنسی هستند و نقطه مقابل این افراد، مبتلایان به مانیا یا سرخوشی هستند که میل جنسی زیادی دارند.

وی عنوان کرد: ابتلا به بیماری‌های جسمی نظیر بیماری‌­های قلبی و عروقی، فشارخون و دیابت نیز روی تمایلات جنسی افراد تاثیر می‌گذارند. همچنین مصرف برخی از داروها باعث افزایش یا کاهش میل جنسی می‌شود. مثلا داروهای ضد فشار خون، میل جنسی را کاهش خواهند داد. بسیاری از داروهای ضد افسردگی قدیمی نیز باعث کمبود میل جنسی می‌شوند. از این‌­رو در نسل جدید داروهای ضد افسردگی سعی شده تا این عارضه برطرف شود. نسل جدید این داروها میل جنسی را کاهش نمی‌دهند، بلکه در برخی موارد میل جنسی را نیز افزایش می­‌دهد.

 بیشتر بخوانید: اختلال تماشاگری؛ تصورات جنسی که زندگی فرد را مختل می‌کند

این درمانگر اختلالات جنسی بر تأثیرگذاری مصرف الکل و مواد مخدر یا محرک نیز بنا بر نوع ماده و زمان استفاده از آن بر روی میل جنسی افراد تاکید کرد و گفت: مصرف الکل در زنان باعث افزایش میل جنسی می‌شود یا مصرف مواد مخدر در بسیاری از موارد روی میل جنسی اثر مثبت دارد، اما پس از آن باعث کاهش میل جنسی می‌شود. مصرف موادی مانند کوکائین یا شیشه نیز میل جنسی افراد را به طرز شگفت‌آوری افزایش می­دهد و ذهنیت جذابی برای افراد ایجاد کند، اما به محض از بین رفتن اثر مواد، فرد دچار کمبود میل جنسی می‌شود.

بیشتر بخوانید: پارافیلیک؛ انحراف جنسی که باعث بروز رفتارهای غیرطبیعی می‌شود

وی اظهار کرد: معمولا رفع مشکلات اختلال میل جنسی بیش از هر دوران دیگری در دهه سوم و چهارم زندگی ضرورت دارد؛ زمانی که افراد ازدواج می‌کنند و به برقراری میل جنسی نیاز دارند و از سوی همسرشان برای فرزندآوری تحت فشار هستند؛ بنابراین افراد در این دوران بیشتر برای رفع این مشکل به پزشک مراجعه خواهند کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا