دانشکده پزشکیضربان

متخصص بیماری‌های عفونی: آبله میمون، از راه هوا منتقل می‌شود

یک متخصص بیماری‌های عفونی اعلام کرد: طبق اظهارات اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، نتیجه آزمایش سه نفر از شش فردی که مشمول نمونه‌گیری بیماری آبله میمون شدند، منفی شده است.

مینو محرز به خبرنگار پایگاه خبری سیوطب در مورد بیماری آبله میمون گفت: این بیماری یک بیماری عفونی است و همچون سایر بیماری‌های ویروسی، واگیرداراست و می‌تواند به سایر افراد سرایت کند. علائم آن معمولا روی دست و پاها ظاهر شده و به طور کلی در سراسر بدن گسترش پیدا می‌کند. باید توجه داشت که آبله میمونی، یک بیماری مقاربتی نیست، اما ویروس عامل این بیماری از طریق رابطه جنسی یا هر فعالیتی که شامل تماس نزدیک و مستقیم با دیگران باشد، منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: آبله میمون چیست؟ بررسی ۴ راه انتقال این بیماری ویروسی

وی ادامه داد: علائم این بیماری همچنین  شامل تورم غدد لنفاوی، تورم در سایر نقاط بدن و همچنین تب، سردرد و خستگی است. این ویروس از طریق زخم‌های پوست و تاول‌های ترکیده، مجاری تنفسی یا از طریق ترشحات چشم، بینی یا دهان وارد بدن می‌شود.

محرز افزود: این ویروس دوره نهفتگی بالایی دارد و فرد مبتلا بین ۵ تا ۲۱ روز فاقد علائم بیماری است که طی این مدت  سایر افراد را آلوده و بیمار خواهد کرد. دوره این بیماری نیز براساس شدت ویروس وارد شده به بدن و قدرت سیستم ایمنی و نحوه و زمان شروع درمان می‌تواند بین ۲ تا ۵ هفته متغیر باشد.

این متخصص بیماری‌های عفونی، مهمترین راه انتقال آبله میمون را همچون آبله مرغان به شکل تماس مستقیم پوست دانست و بیان کرد: این ویروس  از راه هوا هم منتقل شود، اما شدت انتقال آن از راه هوا نسبت به کرونا کمتر است. البته هنوز اطلاعات زیادی درباره آبله میمون وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: علائم آبله میمون چه زمانی خطرناک و راه‌های درمان آن کدامند؟

شناسایی 6 بیمار مشکوک به آبله میمون در ایران

محرز با بیان اینکه با توجه به ارتباطات گسترده جهانی، بیماری به‌سرعت از مرزها می‌گذرد و اکنون 6 بیمار مشکوک به آبله میمون در ایران نیز شناسایی شده‌اند، اظهار کرد: طبق اظهارات اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، 5 نفر از این افراد مشمول نمونه‌گیری شدند که نتیجه آزمایش 3 نفر منفی شده است.

وی افزود: این احتمال وجود دارد که به دلیل ضعف سیستم ایمنی و بی توجهی به بهداشت فردی و اجتماعی، بیماری‌های عفونی مانند آبله میمون، کرونا، سرخک و…، شیوع بیشتری پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: نوروبیون چیست؟ آمپول نوروبیون برای کرونا

آیا آبله میمون خطرناک است؟

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه ابتلا به این بیماری برای کودکان و افراد باردارخطرناک‌تر است، تصریح کرد: این بیماری ممکن است به جنین سرایت کند یا باعث بروز اختلال در زایمان و سقط جنین شود و ابتلا به این بیماری برای کودکان خطرناک‌تر است.

به گفته محرز اقدامات پیشگیرانه کلی توصیه شده در برابر کرونا، تا حد زیادی از انتقال ویروس آبله میمون محافظت می‌کند.

وی بر افزایش آمادگی نظام سلامت ایران جهت تشخیص و تدوین پروتکل درمانی آبله میمون تاکید کرد و در مورد سنین ابتلا به آبله میمون گفت: تاکنون بسیاری از موارد مبتلا شده به این بیماری را مردان همجنسگرا تشکیل داده‌اند، اما هر نوع تماس نزدیک طولانی‌مدت در هر شرایطی به انتقال ویروس کمک و هر فردی را در هر رده سنی مبتلا می‌کند.

وی در ادامه اظهار کرد: متخصصان براین باورند که علائم اولیه آبله میمونی  شبیه سیفلیس و تبخال است و به همین دلیل تشخیص آن بسیار دشوار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: درمان تبخال دهان با ۱۵ روش برای خشک شدن سریع تاول‌های تبخال

نا‌آگاهی، کادر درمان را دچار مشکل کرده است

وی عدم وجود اطلاعات کافی در مورد آبله میمون را یکی از مهمترین مشکلات کادر درمان برای مقابله با این ویروس می‌داند و معتقد است: تا وقتی اطلاعاتی از این ویروس و رفتار آن در دسترس نباشد نمی‌توان نسبت به نحوه مقابله با این بیماری تصمیمات درستی گرفت.

این متخصص بیماری‌های عفونی خاطرنشان کرد: این بیماری در ده درصد موارد باعث مرگ بیماران شده و در صورت همه‌گیری، می‌تواند خطرات زیادی به دنبال داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا