فوقتخصص بیماریهای عفونی کودکان: درمان خاصی برای درمان مونونوکلئوز وجود ندارد
یک فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان گفت: مونونوکلئوز بهعنوان ویروس مسری از طریق بزاق و سایر مایعات بدن منتشر میشود و همچون سایر بیماریهای عفونی عمدتا از طریق عطسه و سرفه منتقل نمیشود.
حمید اسحاقی درمورد بیماری مونونوکلئوز اظهار کرد: علائم این بیماری بین یک ماه تا 50 روز در کودکان ظاهر میشود و گاهی بدون علامت خاصی است. سرماخوردگی در بزرگسالان و التهاب حلق به همراه چرک، التهاب غدد لنفاوی در ناحیه گردن و ضعف و خستگی از دیگر نشانههای این بیماری است.
وی تشخیص این بیماری را از یکسری علائم بیماری عنوان کرد و افزود: مونونوکلئوز با شک به یکسری علائم همچون تب، بزرگی طحال و لوزهها، کبد و غدد لنفاوی و آزمایش خون و تستهای سرولوژی تشخیص قطعی داده میشود.
بیشتر بخوانید: مونونوکلئوز عفونتی مسری و ۳ مورد از عوارض بیماری بوسه
کاهش پلاکت خون از عوارض مونونوکلئوز
این فوقتخصص بیماریهای عفونی کودکان ادامه داد: در دوره این بیماری به دلیل بزرگی و حالت شکنندگی طحال، نباید ضربه مستقیم به شکم وارد شود؛ چرا که باعث خونریزی، کم خونی و کاهش پلاکت خون میشود. اسحاقی شایعترین عوارض مونونوکلئوز را مشکلات تنفسی عنوان کرد و گفت: ممکن است در موارد نادر لوزهها بهاندازهای متورم شوند که راه تنفسی کودک مسدود شود.
افرادی که به این مشکل مبتلا میشوند حتما تحت نظرقرارخواهند گرفت تا با کنترل علائم حیاتی و شستشوی حلق و بینی از عوارض تنفسی جلوگیری شود. وی عوارض تنفسی مونونوکلئوز را شامل خرخرکردن و خوابیدن کودکان با دهان باز اعلام کرد که خطرناک است.
بیشتر بخوانید: تالاسمی بیماری ارثی خونی با ۳ روش درمانی تخصصی
این فوقتخصص بیماریهای عفونی کودکان ادامه داد: این بیماری عفونی برخلاف سایر عفونتهای تنفسی تب طولانیمدت و ضعف و خستگی به دنبال دارد که این ضعف تا چندین ماه ادامه خواهد داشت. اسحاقی افزود: این ویروس، پتانسیلی دارد که در برخی افراد بهخصوص افرادی که نقص ایمنی و بیماری زمینهای دارند، حالت سرطانی پیدا میکند. در این شرایط باید ویزیتهای متناوب و اقدامات لازم صورت گیرد.
وی تصریح کرد: هیچ درمان خاصی برای مونونوکلئوز در کودکان وجود ندارد و با آنتی بیوتیک قابل درمان نیست. برای درمان آن استراحت، مصرف زیاد آب و دیگر مایعات سرد تجویز میشود.
بیشتر بخوانید: عفونت در خون با ۵ روش درمانی برای جلوگیری از ابتلا به سپسیس
دانشیار بیماریهای عفونی کودکان بیمارستان طبی کودکان خاطرنشان کرد: مونونوکلئوز بیشتر در نوجوانان و بزرگسالان ظاهر میشود و این ویروس از طریق غذا خوردن و لیوان نوشیدنی قابل انتقال است.
اسحاقی بهترین راه پیشگیری از این بیماری را رعایت بهداشت و جلوگیری از به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی اعلام کرد و افزود: کودکانی که به مونونوکلئوز مبتلا هستند، باید حتما دستان خود را بعد از سرفه یا عطسه بشویند.