پیشگیری از پروستات چه شیوه هایی دارد؟
یک متخصص ارولوژی و مجاری ادرار مردان اعلام کرد: رژیم غذایی در پیشگیری و درمان بزرگی خوش خیم پروستات و سرطان پروستات و همچنین تشدید بیماری های مذکور نقش دارد.
هوشنگ قوامی در مورد سرطان پروستات به پایگاه خبری سیوطب گفت: پروستات غدهای است به اندازه گردو که دور تا دور مجرای خروج ادرار مثانه مردان قراردارد و این غده دربرخی مردان در سالمندی بزرگ و باعث انسداد مجرای خروج ادرار از مثانه و در نتیجه اشکال در خروج ادرار میشود که به این بیماری، بزرگی خوش خیم پروستات گفته میشود.
این متخصص ارولوژی و مجاری ادرار مردان نقش این غده را در مردان ایجاد محیط مناسب جهت تغذیه و زنده نگه داشتن اسپرم اعلام کرد که بعد از بزرگی پروستات به تدریج بافت آن روی مجاری ادراری فشار وارد میآورد که موجب علائم ادراری میشود.
بیشتر بخوانید: پیشگیری از پروستات؛ از رژیم غذایی کمچرب تا کاهش وزن
وی افزود: سرطان پروستات ممکن است همراه با بزرگ شدن پروستات همزمان یا به تنهایی وجود داشته باشد. برای درمان بزرگی خوشخیم پروستات و سرطان پروستات از دارو، جراحی و اشعه استفاده میشود که رژیم غذایی در پیشگیری و درمان بزرگی خوش خیم پروستات و سرطان پروستات و همچنین تشدید بیماری های مذکور نقش دارد.
این متخصص ارولوژی و مجاری ادرار مردان افزود: سبزیجات، ماهی، گوجه فرنگی، انواع توت، انواع کلم، مغزها، مرکبات، سیر و پیاز برای سلامتی پروستات مفید است، اما گوشت قرمز، لبنیات، کافئین (چای، قهوه، شکلات، کاکائو، نوشابه)، الکل، سدیم (نمک) باعث پیدایش بیماری های مذکور و تشدید علایم آنها میشود.
فوتی های ناشی از سرطان پروستات
قوامی سرطان پروستات را یکی از سرطانهای بسیار رایج در میان مردان اعلام کرد که در هر ۴۵ دقیقه یک نفر به دلیل ابتلا به آن جان خود را از دست میدهد.
وی ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده در انگلیس، بیش از نیمی از مردان اصلا نمیدانند که پروستات در کدام قسمت بدن قرار دارد و نسبت به علائم آن بیاطلاع هستند. در این مطالعات مشخص شد که در یک سوم موارد (۳۴ درصد) همسران این مردان به وجود علائم سرطان پروستات پی برده و این نکته را به شوهران خود گوشزد کردهاند.
بیشتر بخوانید: تفسیر آزمایش پروستات و تحلیل مقدار نامتعارف psa
روش های پیشگیری از سرطان پروستات
این متخصص اورولوژی و مجاری ادرار مردان ادامه داد: گرچه احتمال بروز سرطان پروستات در تمام سنین وجود دارد، اما با افزایش سن، خطر بروز آن افزایش مییابد. از این رو، افراد کهنسال باید معاینه سالانهای برای این بیماری داشته باشند. همچنین آموزش عمومی به جامعه برای آشنایی با علائم بیماری ضروری است.
بیشتر بخوانید: سرطان پروستات و آشنایی با مراحل مختلف پیشرفت سرطان
راهکارهای درمان موثر سرطان پروستات
قوامی در مورد راهکارهای درمان موثر سرطان پروستات گفت: سادهترین راهکار برای درمان موثر سرطان پروستات، شناسایی بهموقع بیماری است. بدین منظور افراد باید به نخستین علائم بیماری آگاهی داشته باشند و بلافاصله پس از مشاهده آنها به پزشک مراجعه کنند.
وی رایجترین علائم بزرگ شدن پروستات و احتمال بروز سرطان را شامل نیاز به تخلیه مکرر ادرار طی شبانه روز، سختی در آغاز ادرار کردن، طولانی شدن روند دفع ادرار، جریان ضعیف ادرار، احساس عدم خالی شدن کامل مثانه بعد از مراجعه به توالت و وجود خون در ادرار یا خون در اسپرم اعلام کرد.
بیشتر بخوانید: ۸ درمان پروستات سالمندان و بررسی ۳ بیماری عامل پروستات
این مقاله از سایت سیوطب برگرفته شده است لطفا برای مطالعه کامل این مقاله به آدرس زیر مراجعه فرمایید:
این متخصص اورولوژی و مجاری ادرار مردان اظهارکرد: توصیه میشود تا افراد پس از مشاهده علائم مذکور به پزشک عمومی مراجعه کنند؛ چرا که پزشک عمومی میتواند پس از مشاهده علائم بالینی، فرد را به متخصص ارجاع دهد تا با روشهای مختلف بتوان به مشکلات پروستات پی برد.
قوامی، معاینه مقعدی و نمونهبرداری را از جمله مهمترین روشها برای شناسایی سرطان پروستات در مردان عنوان کرد.