مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران: تالاسمی تا پایان عمرادامه دارد
مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران گفت: تالاسمی یک نوع اختلال خونی است که در آن به دلیل وجود زنجیره معیوب هموگلوبین، گلبولهای قرمز خون به میزان کافی تولید نمیشوند. این یک بیماری ژنتیک محسوب میشود و تا پایان عمر ادامه دارد.
یونس عرب درباره بیماری تالاسمی به پایگاه خبری سیوطب اظهارکرد: بیماری تالاسمی به دو نوع مجزای تالاسمی عمده یا ماژور و تالاسمی خفیف یا مینور تقسیمبندی میشود که در نوع تالاسمی ماژور هر دو والدین به تالاسمی مبتلا هستند و این بیماری را به کودک خود منتقل کردهاند، درحالیکه در نوع تالاسمی مینور تنها یکی از والدین این بیماری را داشته و به کودک خود انتقال داده است.
وی افزود: در واقع چرخه عمر مفید گلبولهای قرمز خون در حالت عادی ۱۲۰ روز است که این میزان در بیماران مبتلا به تالاسمی کاهش پیدا میکند و به همین دلیل این افراد از عوارض ناشی از کمبود گلبولهای قرمز رنج میبرند و همواره به تزریق خون نیاز مبرم خواهند داشت.
بیشتر بخوانید: تالاسمی بیماری ارثی خونی با ۳ روش درمانی تخصصی
مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران ادامه داد: طی سال های اخیر، مطالعات و پیشرفتهای زیادی در زمینه پیشگیری و درمان تالاسمی انجام شده است. برای نمونه مطالعات جدید پژوهشگران دانشکده علوم دانشگاه نیوسوت ولز استرالیا نشان میدهد که ایجاد تغییر در یکی از کدهای موجود در دی.ان.ای گویچههای قرمز خون انسان، نقشی مهم و تاثیرگذاری در بهبود بیماریهای کم خونی شامل تالاسمی و آنمی دارد.
عرب گفت: در این روش جدید، جهش هدایت شدهای در ژنها ایجاد و باعث میشود تا ژن هموگلوبین تولید شده در مرحله جنینی متوقف نشود و تولید آن در تمام دوره زندگی ادامه پیدا کند و از علائم بیماریزای بیماریهای خونی کاسته شود.
افراد مبتلا به تالاسمی تا پایان عمر خود نیازمند تزریق خون هستند
وی با اشاره به اینکه معمولاً افراد مبتلا به تالاسمی تا پایان عمر خود نیازمند تزریق خون هستند، اظهارکرد: این موضوع علاوه بر ایجاد درد فیزیکی دائمی برای آنها، ضربههای روحی شدیدی نیز برای این افراد در پی دارد. پروسه انتقال دائمی خون سبب ایجاد عوارضی مانند تجمع آهن در بدن و بروز بیماریهای کبدی و قلبی میشود.
بیشتر بخوانید: کم خونی یا آنمی؛ بیماری شایع در کودکی و بزرگسالی را بشناسید و درمان کنید
مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران افزود: انتقال و تزریق خون و فرآوردههای خونی، شایعترین روش درمانی برای این بیماران محسوب میشود که با این روش، فرد با سلولهای قرمز خونی سالم و هموگلوبین طبیعی قادر به انتقال اکسیژن به همه بخش بدن خواهد شد.
عرب گفت: از آن جهت که آهن خون هرگز دفع یا جذب نمیشود با تزریق خون به این بیماران، آهن اضافی در بدن انباشته شده و اثر سوء بر قلب و کبد دارد؛ بنابراین درمان دارویی برای کاهش آهن مازاد بدن ضروری خواهد بود. پیوند سلولهای بنیادی و پیوند مغز استخوان نیز روشهای دیگری برای درمان تالاسمی بوده که به دلیل کمبود اهداکننده، کمتر صورت میگیرد.
بیشتر بخوانید: عفونت در خون با ۵ روش درمانی برای جلوگیری از ابتلا به سپسیس
متوسط عمر بیماران مبتلا به تالاسمی 22 سال است
وی با بیان اینکه تولید داخلی داروی این بیماران فقط 20 درصد نیاز آنها را پاسخ میدهد، تصریح کرد: همین روند باعث شده که جان بسیاری از بیماران به خطر بیفتد و متوسط عمر آنها به 22 سال برسد. این درحالی است که در کشورهای دیگر متوسط عمر بیماران مبتلا به تالاسمی همانند سایر افراد گزارش شده است.