دانشکده پزشکیضربان

یک روانشناس مطرح کرد؛ بیماری اختلال تماشاگری جنسی یک فساد روحی و اخلاقی است

یک روانشناس بالینی گفت: بیماری اختلال تماشاگری جنسی یک فساد روحی و اخلاقی است که با مراقبت و کمک دیگران درمان می‌­شود. روش‌­های تربیتی در خانواده، مدرسه و دانشگاه هم برای بهبود افراد بسیار کمک کننده خواهد بود.

دکتر نصرالله منصوری روانشناس بالینی در گفت‌وگو با خبرنگار سیوطب با اشاره به بیماری اختلال تماشاگری جنسی، اظهار کرد: هر هنجار شکنی و ناهنجاری، پیش درآمد و مقدمه‌­ای دارد و مقدمه این بیماری هم از نوزادی، بچگی و نوجوانی آغاز می‌شود. به همین دلیل خانواده‌­ها باید از زمان کودکی مراقب رفتار فرزندان خود باشند. زن و شوهر اگر فرزند کوچک دارند نباید در کنار او بسیاری از رفتارهای خصوصی را انجام دهند و با هم سکس داشته باشند؛ چراکه فرزند کوچک و حتی نوزاد با نگاه کردن به رفتارهای پدر و مادر از همان کودکی در ذهن خود تصویرسازی می‌­کند و در بزرگسالی اختلالات اخلاقی  و مسائل جنسی آشکار می‌­شود.

بیشتر بخوانید: اختلال تماشاگری؛ تصورات جنسی که زندگی فرد را مختل می‌کند

وی اضافه کرد: پدر و مادر باید به رفتار، حرکات و لباس پوشیدن خود دقت داشته باشند. متاسفانه بسیاری از پدر و مادرها جلو فرزندان خود پوشش مناسبی ندارند و دقت نمی‌کنند که پوشش آن­ها بر روح و روان فرزندانشان اثر می­‌گذارد. در حال حاضر حتی کودکان زیر ۱۰ سال هم به دلیل شبکه­‌های مجازی که در اختیارشان قرار دارد، بسیار باهوش‌­تر و دقیق­‌تر از بچه‌­های نسل قبل هستند و برخی از مشکلاتی که برای آن­ها ایجاد می‌­شود منشاء داخلی دارد، به دلیل دیدن صحنه‌­ای از فیلم، نمایش یا رفتارهای خانواده‌­ها است.

این روانشناس بیان کرد: اختلال تماشاگری جنسی به دلیل اختلالات رفتاری، روانی و جنسی در بعضی از افراد است، اما دلیل مهم این اختلال دیدن صحنه­‌هایی از یک فیلم یا رفتار است. معتقدم این صحنه‌­ها باید مدیریت و کنترل شود. پدر و مادر باید در داخل و خارج از منزل روی پوشش خود دقت داشته باشند و نباید برجستگی­‌های بدنشان را به فرزندانشان نشان دهند. بعضی از رفتارها شرایطی را فراهم می­‌کند که کودک از مسیر اخلاقی خارج و به اختلال تماشگری جنسی دچار خواهد شد.

منصوری با اشاره به علائم بیماری اختلال تماشگری جنسی گفت: بیماری تعدادی از مراجعان ما، نشات گرفته از رفتارهای بسیار صمیمی با والدینشان است. بعضی از فرزندان با پدر و مادرهایشان آغوش و بوسیدن­‌هایی دارند که از حالت مثبت و مشروع تجاوز کرده و مشکلاتی را برای آن­ها به وجود آورده است. به همین دلیل باید به حد و مرز و حریم در خانواده دقت داشته باشیم. بسیاری از رفتارهای پدر و مادر در آینده زمینه ساز مشکلاتی برای فرزندان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: بدن نمایی چیست؟ نگاهی به اختلالی جدی به نام عورت نمایی

وی با بیان اینکه برای عبور از نشانه­‌های نابه­‌سامان ناگزیر هستیم که در آموزش، روش و یادگیری‌ها به افراد کمک کنیم، تصریح کرد: بیماری اختلال تماشاگری جنسی یک فساد روحی و اخلاقی است که با مراقبت و کمک دیگران درمان می­‌شود. روش­‌های تربیتی در خانواده، مدرسه و دانشگاه هم برای بهبود افراد بسیار کمک کننده خواهد بود. اگرچه بعضی از خانواده‌ها دوست دارند که به فرزندان خود کمک کنند، اما به دلیل رعایت نکردن استانداردها و با تذکرات پشت سر هم، نا به جا و مداوم، فرزند را از مسیر تربیتی خارج می‌­کنند. روش­‌های تذکر باید حساب شده باشد، گاهی در خانواده‌­ها پدر و مادر الگوی خوبی برای فرزندان نیستند؛ به همین منظور اگر می­‌خواهیم فرزندان را از این مشکل دور کنیم باید الگوی خوبی برای فرزندان باشیم. در تربیت فرزندان مادرها نقش اساسی و کلیدی دارند، اما محیط خانواده و نوع ارتباطات هم در اصلاح یا تربیت نقش مهمی دارد. معتقدم نباید با جوان برخورد خشن داشت و هم اینکه نباید به او بیش از اندازه میدان داد.

بیشتر بخوانید: اختلال مبدل پوشی و ۹ علامتی که در ظاهر و رفتار فرد وجود دارد

این روانشناس عنوان کرد: ارزش‌­های اخلاقی در تمدن بزرگ ایرانی­‌ها به خوبی مشاهده می­‌شود. قرن ۲۱ نشان داده که نیاز و آموزه‌­های اخلاقی بیشتر از گذشته است و اگر به دنبال این ارزش­‌ها باشیم می­‌توانیم خود را اصلاح کنیم. از نظر روانشناسی نباید افراد خطاکار را رسوا کنیم؛ چراکه این افراد با رسوا شدن به اشتباهات دیگری هم روی می­‌آورند.

منصوری به درمان اختلال تماشاگری جنسی اشاره کرد و گفت: این بیماری باید توسط روانپزشک متخصص و روان­شناس درمان شود. گاهی این بیماری با گفت‌وگو درمان می‌­شود، اما در بعضی از مواقع هم به دلیل شدت بیماری باید برای فرد دارو تجویز کرد. اختلال تماشاگری جنسی بیشتر زمینه فکری، تخیلی و ساختار ذهنی دارد و اگر ذهن کنترل شود می­‌توانیم بیماری را درمان کنیم.

بیشتر بخوانید: پارافیلیک؛ انحراف جنسی که باعث بروز رفتارهای غیرطبیعی می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا