مسائل جنسیناهنجاری جنسی

بدن نمایی چیست؟ نگاهی به اختلالی جدی به نام عورت نمایی

پدیده بدن نمایی انواع مختلفی دارد که ممکن است جزو اختلالات روانپزشکی طبقه‌بندی ‌شود. بدن نمایی امکان دارد گروهی از دوستان یا غریبه‌ها بیازارد اما فرد مبتلا به اختلال بدن‌نمایی با انجام این کار لذت می‌برد.

بدن نمایی از کجا آمد؟

مورخان یونانی، بدن نمایی را در زنان و مردان از قرن پنجم پیش از میلاد، روایت کرده‌اند. این اشخاص با نمایش عضو جنسی خود به یک غریبه، تلاش می‌کرده اند تا از راه تحت تأثیر قرار دادن او به یک احساس توانایی و تسلط جنسی دست پیدا کنند.

بدن نمایی در روان‌شناسی

در گذشته بدن نمایی ناشی از ضعف در برقراری رابطه موفق با جنس مخالف تلقی می‌شد. چارلز لازگو، روانشناس فرانسوی برای اولین بار بدن نمایی را به عنوان یک بیماری یا اختلال جنسی مطالعه کرد. پس از او، فروید روی این مسئله تحقیق کرد و مشخص شد که تمایل به نمایشگری در همه انسان‌ها خصوصاً در کودکان تا حدودی وجود دارد. در پسربچه‌ها رفتار به نمایش گذاشتن ادرار کردن خود و در دختربچه‌ها برهنه ظاهر شدن در مقابل اشخاصی که جذابیت دارند دیده شده است. این رفتار در بزرگسالان یک اختلال جنسی تلقی می‌شود که باید مورد درمان قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید :  مازوخیسم به چه معناست و به چه کسانی مازوخیست می‌گویند؟

چرا یک فرد بدن نمایی می‌کند؟

بیشتر روانشناسان و روانپزشکان معتقدند که اشخاص نمایشگر از نظر شخصیتی دچار احساس عدم اطمینان نسبت به توانایی جنسی و احساس حقارت هستند و در زندگی منزوی می‌باشند.

ریشه این پدیده را می‌توان در زمان خردسالی پیدا کرد. تمایلات نمایشگری از روابط شخص با والد غیر هم جنسش حاصل می‌شود که معمولاً بیش از اندازه مراقب حال او بوده‌ است.

فروید می‌گوید ریشه نمایشگری در خودشیفتگی است، او علاوه بر عامل خودشیفتگی، کمبودهای جنسی را هم سبب بروز اختلال نمایشگری می‌دانست.

لزوم درمان بدن نمایی

بدن نمایی باید درمان شود زیرا باعث مشکلات و اختلالات بسیاری در روابط زناشویی و ارتباطات اجتماعی خواهد شد. این درمان می‌تواند با مشاوره‌های روانشناسی یا درمان دارویی و یا هر دو درکنار یکدیگر باشد.

بیشتر بخوانید : درباره اختلال شخصیت پارانوئید (PPD) چه می دانید؟ راه های درمان سوء ظن

اختلال عورت نمایی

پدیده عورت نمایی به شکل تمایل به نشان دادن اندام جنسی خود به اشخاص دیگر که سبب صدمه زدن به دیگران می‌شود، نمود پیدا می‌کند. برای اینکه چنین رفتاری در یک شخص به عنوان اختلال شخصیتی ثبت شود، رفتار باید حداقل به مدت ۶ ماه ادامه داشته باشد. در زنان این پدیده به صورت نشان دادن ناگهانی سایرقسمت‌های تحریک کننده بدن است .

نشانه‌های ابتلا به اختلال بدن نمایی یا عورت نمایی

  • در طول یک دوره حداقل ۶ ماهه رفتارهای نمایش اندام تناسلی به یک بیگانه روی می‌دهد
  • فرد تمایلی مداوم دارد که دستگاه تناسلی‌اش را به طور غیرمنتظره به افراد غریبه نشان دهد
  • فرد به طور مکرر دچار امیال یا تخیلات جنسی عمیق مربوط به فعالیت‌ها با اشیا غیرعادی می‌شود

علل بروز بدن نمایی

کودکی در آستانه در ایستاده و به داخل خیره شده است سیو طب

یکی از علل این پدیده، سوء استفاده عاطفی در زمان خردسالی است. سبک تربیتی و محیط خانوادگی یکی دیگر از علت‌های ابتلا به این معضل است. در اشخاص دچار اختلالات نابهنجاری جنسی احتمال زیاد بودن میزان تستوسترون هم وجود دارد.

بیشتر بخوانید : اختلالات و علائم سوماتیک

درمان اختلال عورت نمایی

  • کنترل خارجی
  • درمان اختلالات همزمان
  • درمان شناختی – رفتاری
  • روان درمانی پویشی

درمان‌هایی که پزشکان برای این معضل در نظر می‌گیرند، شامل روان درمانی و دارودرمانی است. پزشک با بررسی سابقه و وضعیت شخص، یک یا ترکیبی از این روش‌ها را انتخاب می‌کند. برخی از پژوهشگران معتقدند درمان‌های گروهی جهت این معضل بهتر هستند، چون شخص درمی‌یابد که فقط او نیست که این معضل را دارد و اشخاص دیگر هم این مشکل را دارند. این فاکتور سبب می‌شود تا حس او برای قدرت‌نمایی تا حد زیادی نابود شود. یکی دیگر از درمان‌هایی که برای این اشخاص در نظر گرفته می‌‌شود، تشویق آنها به برقراری رابطه جنسی سالم با همسر است.

در شیوه‌های درمانی این اشخاص، باید از تنش‌های رفتاری و تحریک آن‌ها کاسته شود تا بتوانند بهبود پیدا کنند، زیرا رفتارهای تحریک‌آمیز سبب بازگشت رفتار آن‌ها خواهد شد. از درمان های دیگر عورت‌نمایی می‌توان از زوج درمانی، درمان خانوادگی، روانکاوی، ریلکسیشن و آموزش مهارت مقابله‌ای نام برد.

بیشتر بخوانید : وسواس فکری و عملی

افراد مبتلا به بدن‌نمایی به دنبال درمان خود نیستند

اغلب مبتلایان به اختلال نمایشگری به دنبال درمان خود نیستند. آنها تا زمانی که به علت شکایت سایرین گرفتار نشوند تمایل به درمان نخواهند داشت. رویکردهای روان درمانی شامل آموزش آرامش، همدلی، مهارت‌های مقابله‌ای و بازسازی شناختی برای برطرف کردن این عارضه کاربرد دارند.

داروهایی که امکان دارد در رفع اختلال نمایشگر مفید باشند شامل داروهایی هستند که هورمون‌های جنسی را کنترل می‌کنند. با استفاده این داروها، میل جنسی کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: تن مالی یا پارافیلیا و 8 نوع خطرناک این انحراف جنسی

آیا اشخاص بیمار برای برقراری رابطه جنسی عورت خود را نشان می‌دهند؟

نشانه‌های اصلی این اختلال در نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع می شود. عورت نمایی در واقع یک بیماری و جزو انحراف های جنسی است که در آن، فرد آلت تناسلی خود را بی دلیل و به طور ناگهانی به دیگران و حتی افرادی که نمی‌شناسد، نشان می‌دهد. اما آیا این افراد، برای برقراری رابطه جنسی، این کار را انجام می دهند؟

پاسخ خیر است. این اشخاص تمایلی به رابطه جنسی ندارند و پس از نشان دادن عورت و تحریک شدن دست به خودارضایی می‌زنند. این بیماران بر خلاف افرادی که سادیسم دارند، تمایلی به نزدیکی به افراد ندارند و تنها آلت تناسلی خود را در معرض دید می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: اعتیاد به پورنوگرافی و 5 اثر مخرب آن که زندگی شما را مختل می‌کند

چه اشخاصی به بیماری عورت نمایی مبتلا می‌شوند؟

خانمی در حال نگاه به تبلت که بسیار تعجب کرده است سیوطب

انسان به طور طبیعی، از نشان دادن آلت تناسلی خود به دیگران خجالت می‌کشد و تلاش می‌کند آن را از دید دیگران پنهان نگه دارد. اشخاصی که در کودکی در خانه زیاد برهنه بوده‌اند به خصوص جلوی مادر خود، احتمال ابتلا به عورت نمایی در آنها، زیاد است. اگر فردی در دوران کودکی، دچار حادثه ای شده باشد و ضربه شدید به مغز و به خصوص لوب تمپورال او وارد شده باشد هم ممکن است به این عارضه مبتلا شود. همانطور که گفته شد یکی دیگر از علت‌های این انحراف جنسی، معضل ترشح زیاد هورمون تستوسترون است که می‌تواند اختلالات زیادی را برای فرد ایجاد نماید.

دلیل دیگری که سبب این عمل زشت می ‌شود، نهی نشدن خردسال هنگام نشان دادن آلت خود در خانه برای همه اشخاص است.

اختلال پارافیلی

عورت نمایی یک اختلال پارافیلی محسوب می‌شود. پارافیلیا بیماری است که به الگوهای تحریک جنسی غیرمعمول مداوم و شدید اشاره دارد که با پریشانی یا اختلال قابل توجه بالینی هم می‌توانند همراه باشند. اگرچه عورت نمایی توسط قربانی اغلب تهدیدآمیز تلقی می‌شود اما نمایشگراها معمولاً خطرناک نیستند. خشونت یا تجاوز جنسی به ندرت توسط نمایشگر اتفاق میفتد. فرد با اختلال نمایشگری مزمن احتمالاً دارای یک اختلال جدی در شخصیت است.

بدن نمایی سایبری

بدن نمایی سایبری پدیده‌ای است که شخص تصاویر دستگاه تناسلی خود را به صورت آنلاین برای اشخاص غریبه می‌فرستد. اگر این نوع محتوا بدون رضایت طرف مقابل فرستاده شود، آزار جنسی محسوب می‌شود.

شیوع اختلال بدن نمایی

میزان شیوع اختلال نمایشی نامشخص است اما تصور می شود که حدود دو تا چهار درصد از جمعیت آقایان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این شرایط در بانوان کمتر دیده می‌شود. در اغلب موارد، مرتکبان اقدامات نمایشگرایانه آقایان، و قربانیان خانم‌ها هستند. بیشتر این اشخاص متاهل هستند اما ازدواج آنها اغلب با معضلاتی مواجه می‌شود.

عوامل خطر اختلال نمایش گرایی

فاکتورهایی که امکان دارد با نمایش‌گرایی همراه باشد، سو استفاده جنسی و عاطفی و آزار جنسی در زمان خردسالی است. مشابه دیگر عارضه‌های جنسی، رفتارهای جنسی نمایشی هم امکان دارد با بالا رفتن سن کاهش یابند.

منبع
msdmanuals

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا